Skocz do zawartości
IGNORED

Międzynarodowy spisek przeciwko Syrii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Iran byłby nieskończenie głupi, gdyby będąc w sytuacji zagrożenia atakiem - podawał na tacy uzasadnienie do jego wykonania! Nie można jednak wykluczyć,ze dokonała go Al-Kaida albo służby jakiegoś państwa i może to byc prowokacja. Tu przypomnę, że radiostację gliwicka w sierpniu 1939 roku też mieli zaatakować Polacy. Znaleziono przecież trupy w mundurach polskich żołnierzy. Co miało być wystarczającym dowód.

Czyli tak jak w czasie pokoju - business as usual.

Czym w takim razie będzie się różnił udział Izraela w agresji od nie-udziału?

Wszystko w porządku - jest dokonanie, zaniechanie, nakłanianie, pomocnictwo, etc - potrafisz to pojąć?!

Less

Nie rozumiesz ,Izrael zawsze jest winny.Dzisiejszy zamach w Burgas to też pewnie Mosad.

Nawet w konflikcie z Iranem,państwem które oficjalnie głosi chęć zniszczenia Izraela.

Szanowny kolega raczy przedkładać coraz częściej złośliwości ponad argumenty.

dziadekwłodek

Chcesz argumenty?Proszę bardzo.Iran buduje broń jądrową i jednocześnie od wielu lat grozi zniszczeniem Izraela.Iran finansuje Hamas który atakuje Izrael i destabilizuje Liban.Iran nie jest sąsiadem Izraela i nie ma z nim żadnego konfliktu terytorialnego a jedynie ideologiczny.I w imię tego konfliktu ideologicznego chce zniszczyć Izrael( choć w czasie wojny z Irakiem był w cichym sojuszu z tym krajem i wtedy mu to nie przeszkadzało).Izrael ma broń jądrową od 30 lat ale nie grozi Iranowi wojną jądrową.

Pomimo tych wszystkich faktów to Izrael jest przedstawiany jako agresor.Po prostu najlepiej by było gdyby Żydzi dali się wystrzelać.A wtedy ajjatollahowie zjawią się w Europie i poderżną gardła różnym dziadkomwłodkom,którzy zajadle walczą o wolność dla bojowników Allaha.

W naszych mediach coś cicho jest o wypadach przedstawicieli chińskich koncernów na Bliskim Wschodzie. Pozycja chińskich banków w Azji Środkowej, inwestycje w Iranie i coraz większy obrót handlowy są jakby pomijane. Ambasady wycofują ludzi a Chińczycy do Syrii przybywają i już oferują pomoc za dobre kontrakty na wyłączność (podobnie było z Libią).

Ciekawe co tam będzie za 5 lat. Możemy się zdziwić.

Chińczycy są wszędzie-to banał.Chcą zapewnić sobie dostawy ropy i gazu dla swojego przemysłu.Co prawda w Syrii nie ma tych bogactw ale może chodzić o zainstalowanie się w regionie.Strategiczne znaczenie dla Chin mają dwa państwa: Pakistan i Birma.Chodzi o porty i rurociągi do transportu surowców z pominięciem cieśnin Ormuz i Malakka bezpośrednio do Chin.W obu tych państwach inwestycje chińskie w terminale naftowe są bardzo zaawansowane.

A ich stary rywal Indie starają się temu przeciwdziałać.

A wtedy ajjatollahowie zjawią się w Europie i poderżną gardła różnym dziadkomwłodkom

Po pierwsze ajatollahowie to szyici czyli jednak cywilizowani ludzie (w stosunku do np. Saudów), za to w Szwecji zaczyna być ciekawie:

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Chcesz argumenty?Proszę bardzo.Iran buduje broń jądrową i jednocześnie od wielu lat grozi zniszczeniem Izraela.Iran finansuje Hamas który atakuje Izrael i destabilizuje Liban.Iran nie jest sąsiadem Izraela i nie ma z nim żadnego konfliktu terytorialnego a jedynie ideologiczny.I w imię tego konfliktu ideologicznego chce zniszczyć Izrael( choć w czasie wojny z Irakiem był w cichym sojuszu z tym krajem i wtedy mu to nie przeszkadzało).Izrael ma broń jądrową od 30 lat ale nie grozi Iranowi wojną jądrową.

Pomimo tych wszystkich faktów to Izrael jest przedstawiany jako agresor.Po prostu najlepiej by było gdyby Żydzi dali się wystrzelać.A wtedy ajjatollahowie zjawią się w Europie i poderżną gardła różnym dziadkomwłodkom,którzy zajadle walczą o wolność dla bojowników Allaha.

Bodajże pod koniec ub. roku w Tok FM słyszałem wypowiedź Polki - arabistki doskonale znającej Iran i bywającej w nim. Obraz Iranu wg niej jest odmienny od prezentowanego przez propagandę Zachodu. To daje do myślenia.

Zwykli ludzie pewnie są normalni ale tu nie chodzi o propagandę ale o oficjalne wypowiedzi prezydenta Iranu i innych oficjeli.

Po co Iranowi broń jądrowa?Czy ktoś mu zagraża?Przecież jeśli będzie już miał tę broń to natychmiast o to samo postara się Turcja i Arabia Saudyjska.A to byłby koszmar!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zwykli ludzie pewnie są normalni ale tu nie chodzi o propagandę ale o oficjalne wypowiedzi prezydenta Iranu i innych oficjeli.

Po co Iranowi broń jądrowa?Czy ktoś mu zagraża?Przecież jeśli będzie już miał tę broń to natychmiast o to samo postara się Turcja i Arabia Saudyjska.A to byłby koszmar!

A po co Indiom, Pakistanowi, Izraelowi? Poza tym nie ma dowodów, że Iran już ją ma. Szkoda, że nie miała jej b. Jugosławia. Polityka USA jest motorem napędzającym dążenia do posiadania własnej broni jądrowej - w tej chwili największym zagrożeniem dla świata.

Po co Iranowi broń jądrowa?Czy ktoś mu zagraża?

Pod bokiem mają wrogi Pakistan z bronią atomową a od południa przez zatokę wrogich im Saudów którzy manipulują regionem.

To ma sens jako straszak, dochodzi ambicja grania mocarstwa (a la Rosja :D ).

Pakistan nie zagraża Iranowi bo sam ma olbrzymie kłopoty wewnętrzne i konflikt z Indiami.A Arabia nie ma broni jądrowej i jest słabsza militarnie.To Iran jest agresywny w Zatoce i Arabia próbuje go powstrzymać.

dziadekwłodek

W przeciwieństwie do miłującej pokój polityki Rosji.Powtarzasz się.

W Zatoce istnieje konflikt od setek lat.To konflikt między szyitami a sunnitami i między Arabami i Persami.Piszecie,że Iran musi mieć broń jądrową bo zagraża mu Pakistan i Arabia.To czemu grozi użyciem jej Izraelowi?

Nie przypominam sobie aby Izrael groził zniszczeniem Iranowi.

Bodajże pod koniec ub. roku w Tok FM słyszałem wypowiedź Polki - arabistki doskonale znającej Iran i bywającej w nim. Obraz Iranu wg niej jest odmienny od prezentowanego przez propagandę Zachodu. To daje do myślenia.

Błachachacha ! Po pewności z jaką prezentujesz swoje poglądy spodziewałem się że nie jesteś aż tak naiwny. Oto arabistka z uniwerku jest dla ciebie niezależnym autorytetem. Niestety sam jesteś urobiony przez muzułmańską propagandę. Uniwersytety są tutaj skrajnie nieobiektywne - promują zafałszowany, poprawny politycznie wizerunek krajów muzułmańskich i islamu. Polecam ci zapoznanie się z zasadą abrogacji w koranie i różnicą między naukami mahometa z mekki i medyny, i które z nich promują uniwersytety, a które pomijają milczeniem.

A tu jeszcze o tym kto wyłożył pieniądze na twoje poglądy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Błachachacha ! Po pewności z jaką prezentujesz swoje poglądy spodziewałem się że nie jesteś aż tak naiwny. Oto arabistka z uniwerku jest dla ciebie niezależnym autorytetem. Niestety sam jesteś urobiony przez muzułmańską propagandę. Uniwersytety są tutaj skrajnie nieobiektywne - promują zafałszowany, poprawny politycznie wizerunek krajów muzułmańskich i islamu. Polecam ci zapoznanie się z zasadą abrogacji w koranie i różnicą między naukami mahometa z mekki i medyny, i które z nich promują uniwersytety, a które pomijają milczeniem.

A tu jeszcze o tym kto wyłożył pieniądze na twoje poglądy: http://www.sfora.pl/100-mld-dolarow-Tyle-kosztowala-promocja-islamu-a30203

Masz rację - jedynie obiektywni są tu zachodni politycy, wojskowi i służby specjalne.

Pakistan nie zagraża Iranowi bo sam ma olbrzymie kłopoty wewnętrzne i konflikt z Indiami.A Arabia nie ma broni jądrowej i jest słabsza militarnie.To Iran jest agresywny w Zatoce i Arabia próbuje go powstrzymać.

dziadekwłodek

W przeciwieństwie do miłującej pokój polityki Rosji.Powtarzasz się.

W Zatoce istnieje konflikt od setek lat.To konflikt między szyitami a sunnitami i między Arabami i Persami.Piszecie,że Iran musi mieć broń jądrową bo zagraża mu Pakistan i Arabia.To czemu grozi użyciem jej Izraelowi?

Nie przypominam sobie aby Izrael groził zniszczeniem Iranowi.

Nie trzeba sobie przypominać - wystarczy być na bieżąco: http://konflikty.wp.pl/kat,1356,title,Premier-Izrael-to-Iran-stoi-za-zamachem-w-Bulgarii,wid,14772444,wiadomosc.html.

Myślę, że Izralel to dużo bardziej realne zagrożenie dla Polski niż Islam. To nie islamiści wyciągają ręce do Polski po pieniądze.

Ostatnie wydarzenia na lotnisku w Burgas dają dowód na to. Nie wahają się kontynuować akcji w stylu 9/11 (sfabrykowany terror wymierzony we własnych obywateli) by natychmiast wskazać winnego (Iran, bo któż by inny...) i nakręcać wojenną spiralę.

Pamiętajmy też o śmierci polskiego historyka Dariusza Ratajczaka, autora książki "Tematy Niebezpieczne", znalezionego w samochodzie zaparkowanym na terenie centrum handlowego. W/g policji śmieć nastapiła 5 dni przed znalezieniem ciała a samochodu jeszcze poprzedniego dnia na tym miejscu na parkingu nie było.

Trup sam uprzejmie podjechał i dał się znaleźć?

Traf chciał, że w tym samym czasie gościli w Polsce agenci-mordercy z Mossadu. Znani polskim służbom.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

''Dzisiejszy zamach w Damaszku może stanowić punkt zwrotny w syryjskiej wojnie domowej - takiego zdania są izraelscy eksperci wojskowi, cytowani przez media.

W ich opinii główne niebezpieczeństwo polega na tym, że arsenały broni chemicznej armii Hafeza Assada mogą dostać się w ręce terrorystów z Hezbollahu lub al-Kaidy.''

Ukryta Zawartość

Czyli jak to rozumieć że w rewolucji również bierze udział Hezbollah i al-Kaida czy też że to Assad może im to przekazać ?

Dotychczasowy rząd niby (przynajmniej tak to wygląda z mediów) się trzyma mocno a tu tymczasem opozycja doszła już całkiem blisko :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Demokratyczny Zachód zrobi wszystko, aby Syria w obecnej postaci przestała istnieć. W brudną grę wciąga się nawet organizacje o uznanym w świecie autorytecie - MCK. A wojnę z niepodległymi państwami prowadzi się bez wypowiedzenia.

Czyli jak to rozumieć że w rewolucji również bierze udział Hezbollah i al-Kaida czy też że to Assad może im to przekazać ?

Rozumieć to trzeba tak, że legalny i uznany na arenie międzynarodowej rząd syryjski należy wymieniać jednym tchem obok Hezbollahu, Al-Kaidy, dżumy trypra i AIDS. To samo robi sie obecnie z rządem Iranu.

Stare zagranie, jeszcze z czasów dra Josefa Goebbelsa.

Izrael odrobił lekcje - nie tylko z masowego ludobójstwa ale również i z propagandy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie tylko - izraelskie służby specjalne oparte są na wzorcach ich odpowiedników z III Rzeszy i II RP. Z taką opinia spotkałem się już w latach 70 XX wieku.

Teraz nieco poszperałem i okazuje się że Al-Kaida oficjalnie wspiera opozycję :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powyższe jest z materiałów Press tv, to jest z Irańskiego kanału informacyjnego, poniżej są strumienie z przekazami tego kanału :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziadekwłodek il Dottore

A nie mówiłem,że zamach w Burgas zrobił Mosad?Wiedziałem,że mogę na Was liczyć!Osiągnęliście już szczyty absurdu.

I śmieszności.Niestety Wasz miłujący pokój idol Baszir jest już out.I to pomimo pomocy ze strony równie miłującego pokój i demokrację W.Putina.Teraz powinniście pochylić się z troską nad równie świetlanymi postaciami światowej polityki jak R.Mgabe.R.Castro,H.Chevez czy junta w Birmie.Oni też niedługo będą potrzebować pomocy.

Pamiętajmy też o śmierci polskiego historyka Dariusza Ratajczaka, autora książki "Tematy Niebezpieczne", znalezionego w samochodzie zaparkowanym na terenie centrum handlowego. W/g policji śmieć nastapiła 5 dni przed znalezieniem ciała a samochodu jeszcze poprzedniego dnia na tym miejscu na parkingu nie było.

Trup sam uprzejmie podjechał i dał się znaleźć?

Traf chciał, że w tym samym czasie gościli w Polsce agenci-mordercy z Mossadu. Znani polskim służbom.

Sorry il Dottore, ale w ten sposób to można oskarżyć nawet Mongolie o to że jest autorem wszelkiego zła. Takie pisanie to zwykła dekadencja. Kraje zachodu powinny wspierać Izrael, ponieważ to on robi to czego my jeszcze nie musimy robić, ale będziemy musieli i to być może nie długo.

Ile wy w ogóle macie lat? Żyliście za komuny? W PRL'u? Wiecie że wcześniej przeżyliśmy czasy stalinowskie, a jeszcze wcześniej okupację niemiecką? Stawiacie Izrael na równi z ZSRR, czy reżimem Maotsetunga.

A USA i kraje zachodu zachowują się absurdalnie wspierając w krajach wiosny arabskiej opozycję, bo de facto wspierają swojego wroga czyli Bractwo Muzułmańskie. Jest to tak głupie, jak płacenie arabskim emigrantom socjalu w Europie.

Po "rewolucji" w Egipcie jeden dziennikarz z Washington Post napisał że za Cartera straciliśmy Iran, a za Obamy cały południowy basen Morza Śródziemnego.

I przy okazji, nie wiem czy wiecie, że Obama jest muzułmaninem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Yodzisław

To właśnie popieranie takich rzeźników jak Baszar prowadzi do radykalizacji opozycji i sytuacji gdy po upadku dyktatora nie ma z kim rozmawiać.Gdyby Zachód popierał umiarkowanych polityków to nie byłoby takiej radykalizacji i sytuacja nie wymknęła by się spod kontroli.

....A USA i kraje zachodu zachowują się absurdalnie wspierając w krajach wiosny arabskiej opozycję, bo de facto wspierają swojego wroga czyli Bractwo Muzułmańskie....

business is business czy tam jakaś inna polityka, raz ten sam jest największym wrogiem a kiedy indziej w czymś tam jest sprzymierzeńcem i na odwrót w zależności od okoliczności ;) .

To właśnie popieranie takich rzeźników jak Baszar prowadzi do radykalizacji opozycji i sytuacji gdy po upadku dyktatora nie ma z kim rozmawiać.Gdyby Zachód popierał umiarkowanych polityków to nie byłoby takiej radykalizacji i sytuacja nie wymknęła by się spod kontroli.

Oczywiście Baszar to druga sprawa, nic nie pisałem o tym żeby go wspierać - "wiosna arabska" to gra w ruletkę, w którą zachód tylko może tylko przegrać. Tam nie ma szansy na żadną "umiarkowanośc", powinni trzymać się od tego z daleka.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek il Dottore

A nie mówiłem,że zamach w Burgas zrobił Mosad?Wiedziałem,że mogę na Was liczyć!Osiągnęliście już szczyty absurdu.

I śmieszności.Niestety Wasz miłujący pokój idol Baszir jest już out.I to pomimo pomocy ze strony równie miłującego pokój i demokrację W.Putina.Teraz powinniście pochylić się z troską nad równie świetlanymi postaciami światowej polityki jak R.Mgabe.R.Castro,H.Chevez czy junta w Birmie.Oni też niedługo będą potrzebować pomocy.

Śmieszne rzeczy piszesz ostatnio. I udajesz, ze nie wiesz o co chodzi. Może Toje ukochane USA zajęłyby się tak np.: Meksykiem, aby poradził sobie ze swoimi problemami wewnętrznymi albo Izraelem, aby zaczął respektować rezolucje ONZ i który wszedł bezprawnie w posiadanie broni jądrowej.

business is business czy tam jakaś inna polityka, raz ten sam jest największym wrogiem a kiedy indziej w czymś tam jest sprzymierzeńcem i na odwrót w zależności od okoliczności ;) .

Oraz zasada podwójnej moralności w polityce, która oficjalnie głosi i realizuje pokojowy noblista Obama.

Właśnie znalazłem link z filmami o okrucieństwach opozycji :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oto pierwsze niezbite dowody, aby na tej podstawie posądzać Iran: http://konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,Bulgarskie-wladze-opublikowaly-wizerunek-zamachowca-z-lotniska-w-Burgas,wid,14773159,wiadomosc.html!

Gdyby ów zamachowiec miał na sobie odzież sportową nienieckiej firmy Kappa - to byłby ślad syryjski (Kappa jest tam właśnie produkowana). Dla uzasadnienia obecnej polityki wobec Syrii zgromadzono już jednak wystarczająco dużo negatywów.

Właśnie znalazłem link z filmami o okrucieństwach opozycji :

http://www.prisonplanet.pl/polityka/szokujace_filmy,p1627568346

Nie to nie może być prawda, to jakaś potworna manipulacja. Podobnie, jak to, że Albańczycy z Kosowa wycinali jeńcom serbskim narządy wewnętrzne w celu handlowania nimi. Przecież tak nie postępują prawi sprzymierzeńcy Zachodu.

dziadekwłodek - piszesz nie na temat, chyba jest gdzieś na forum wątek o USA - czy jest to dobry kraj, czy zły - tam powinieneś się udzielać.

Złożoność problemu Syrii próbujesz sprowadzić do swoich geopolitycznych antypatii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.