Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

To już jest taki poziom dźwięku że z obydwoma można żyć w ,, pełni ,, szczęścia dlatego doradzę nie porównywać bezpośrednio bo to powoduje nawrót choroby i albo wydanie kasy albo kolejne ciułanie .

Edytowane przez jacm

Dzięki za wyjaśnienie. W sumie jestem zadowolony z H300 , ale dzielonka kusi :)

Nie dziwię się kumpel też ma AP tempo VI w salonie 25 metrów . Pomiędzy H200 a H300 stwierdził że nie słyszy aż takiej różnicy która go przekonuje aby zmieniać / dokładać . Po wpięciu H20 i P20 powiedział że słychać już dużą różnicę i tu słyszy/rozumie sens dołożenia większych pieniędzy .

Gość numik

(Konto usunięte)

Witajcie

wybór brzmienia zakończony (do Xavianów NEOX2). Nie ma kwestii czy Hegel tylko jaki Hegel.

Jak brzmieniowo różnią się H200 i H160? Czy warto rozważać H100?

PS. - nie wykluczam i Rosta, ale jest zbyt świeży na jakieś opinie

Gość numik

(Konto usunięte)

Numik ale jak wybrałeś jak jeszcze nie wybrałeś a 100 od 200 różnią sie mocno.

wybrałem markę, a ciężko wszystkie przetestować, 200 nie ma już w ofercie i tak. Właśnie o jakiś podstawowy opis różnic między 200 a 160 mi chodzi. 100? Nie wykluczam, ale 200 można nabyć w podobnej cenie...a Xaviany lubią prąd

wybrałem markę, a ciężko wszystkie przetestować, 200 nie ma już w ofercie i tak. Właśnie o jakiś podstawowy opis różnic między 200 a 160 mi chodzi. 100? Nie wykluczam, ale 200 można nabyć w podobnej cenie...a Xaviany lubią prąd

Duzo glosnikow lubi prad ale to jeszcze o niczym nie mowi.

Chyba 2 lata wstecz byl podany przyklad kiedy to H100 i H160 slabo sobie radzil z wymagajacymi kolumnami.

Ja planuje odsluch H360 i pewnie jesli mi podejdzie to kupie. Przewaznie jest tak im wyzej model tym lepiej. Powrotu juz nie ma.

Edytowane przez Purple

Witam. trochę z innej bajki...

Możecie polecić jakieś kabelki głośnikowe używane do max 1000 zł , Hegel H100 - Cabasse iroise 500 scs. obecnie gram na Kodach YW 8229. Nie grają może żle ale ich grubość i sztywność mnie osłabia, szczególnie jak czasem zmieniam ustawienie sprzętu.

jaro

Posluchaj kabla audiomica...

Chorda nie polecam bo....sztywny jak nie wiem co...:)...chyba ze kupisz w konfekcji..

Mam 160 i dynaudio new exite x38...

Spokojnie wzmacniacz daje rade....a bas brzmi wybornie...

Też miałem ten problem H200 czy H300 i nim kupiłem H200 posłuchałem wyższego brata .

Różnica jakości dźwięku jest oczywiście na korzyść 300 i gdybym mógł tą różnice wycenić biorąc pod uwagę mój portfel to dorzuciłbym1500zł - 2000zł nie więcej .

Gość numik

(Konto usunięte)

Ale na jakiej podstawie wybrałeś.Bez odsłuchu? H100 brzmieniowo moze sie nawet bardziej podobać od 200, jest gładszy ale mocy fakt ma mniej.

hmm, no są pewne punkty wspólne ich brzmienia, słyszałem kilka połączeń Xavianów z Heglami i to jest to, synergiczne połączenie, przebija wszystkie inne, jakie słyszałem, a było ich sporo. Baltlab Endo 1? Ciężko wypożyczyć itp.

słyszałem kilka połączeń Xavianów z Heglami i to jest to, synergiczne połączenie, przebija wszystkie inne, jakie słyszałem, a było ich sporo

a które Xaviany byś zasugerował do H200? Raczej podłogowe, pomieszczenie salono-kuchnia ok 45m. Coś co było by krokiem do przodu vs Harpia Acoustics Amstaff mini

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Heh.... dobre. Jaki sens jest kupowac taki zestaw za 34K jesli po 3 latach sprzedaje sie go za 14.5K?

Samochod nie traci tak na cenie po trzech latach. Jesli jest taki super hiper w takim razie dlaczego go sprzedaje za tak nie wielkie pieniadze?

Jestem umowiony na odsluch h360 ale patrzac na ten rynek wtorny cos do mnie przemawia.

A skad wiesz za ile ktos kupil te dzielonke hegla? Przeciez dobrze wiesz, ze na wiekszosc klamotow sam salon ma min. 40% marzy narzuconej.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Do niedawna używałam kabli głośnikowych Chord Odyssey 4 bi-wiring, było bardzo dobrze, lecz podczas słuchania muzyki z H160 i Usher Dancer Mini One Diamond miałem odczucie braku niskiego basu (poniżej 50Hz) oraz kontroli niskiego i najniższego basu. Rozwiązaniem okazał się Chord Epic Super Twin bi-wiring. Teoretycznie jest to ten sam kabel jeśli chodzi o przewodnik co Odyssey, jedyna różnica to podwójne ekranowanie folią aluminiową oraz gęstym miedzianym oplotem. Ostatecznie uzyskałem wszystko czego mi brakowało. Pojawił się najniższy bas chodź myślałem że te głośniki go już nie będą miały, basu jest teraz prawie tyle co w Audio Phisic Tempo VI podłączonych Odyssey 2 (też posiadam) lecz jest lepiej kontrolowany i z bardzo dużą dynamiką i super kontrolą pomimo że to typowy 2-way AP to 3-way z podwójnym wooferem. Wymiana kabla nie wpłynęła na średnicę i wysokie bo w tym piśmie już było wcześniej bardzo dobrze. Rekomenduje dla wszystkich szukających do Hegli kabli głośnikowych w "normalnej" cenie przetestowanie Chord Epic Twin lub Epic Super Twin (ten może być dla single i bi-wiringu). I jak tu nie mówić o braku wpływu kabli na dźwięk jeśli wpływ ma nawet ekranowanie kabla. Przybyło najniższego basu pod względem ilości i super kontroli dla całego pasma.. sami sprawdźcie.

Edytowane przez Anduril

Jestem umowiony na odsluch h360 ale patrzac na ten rynek wtorny cos do mnie przemawia.

Patrząc na ceny Hegla w Polsce, warto się mocno zastanowić nad wyborem modelu i kupić go przynajmniej na 10 lat.
Gość numik

(Konto usunięte)

a które Xaviany byś zasugerował do H200? Raczej podłogowe, pomieszczenie salono-kuchnia ok 45m. Coś co było by krokiem do przodu vs Harpia Acoustics Amstaff mini

jeśli budżet pozwoli Stelle, jeśli nie - NEOX2

Czy miał ktoś z Was okazje posłuchać Tannoy z serii Prestige z Heglem?

Pytam bo muszę jechać dość daleko na odsłuch. Czy to jest warte poświęcenia czasu.

Magico sprobuj, sprobuj tych glosnikow. Warto.

Jesli mysle o tych samych (Stirling GR).

Jesli cos sie nie zgra z kolumnami juz wiesz gdzie pisac w razie odsprzedazy Hegla :)

Czy miał ktoś z Was okazje posłuchać Tannoy z serii Prestige z Heglem?

Pytam bo muszę jechać dość daleko na odsłuch. Czy to jest warte poświęcenia czasu.

Nie kombinuj Magico - znajdz w okolicy "stare" dobre Proaki z serii Response a przestaniesz myslec o pozbyciu sie Hegla .serwus
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.