Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawostka dla grających z PC itp. - chodzą słuchy, że YT został zaktualizowany i przetwarza wyższą jakość dźwięku niż do tej pory.

Natrafiłem ostatnio na fajny kanał i powiem szczerze, jestem zaskoczony i nigdy bym nie powiedział, że to co słyszę leci z YT.

Gość który prowadzi ten kanał dość często puszcza muzę w czasie rzeczywistym czyli w opcji "na żywo".

https://www.youtube.com/watch?v=RaC6K5yftvg

Jest tego naprawdę dużo:

https://www.youtube.com/watch?v=Q8_afocNSr8&list=RDQ8_afocNSr8&t=3

o efekcie końcowym oczywiście decyduje transport, ale to chyba oczywiste :)

Edytowane przez CEzAR21

Miałem równocześnie hd12 i hd20. Został hd20 bo wg mnie był lepszy. Hd20 jest tez sporo lepszy od wbudowanego daca h300.

Jak dla mnie to tylko HD30 ze stajni Hegla, ale budżetu brakuje więc nie kupuję.

Kolego, do metalu, doskonały jest Krell 400XI.

A jak radzi sobie z zle nagranymi plytami w metalu?

Gdzies przeczytalem ze straszny suchotnik....

Problem jest z h200 ze nie ma w sklepach i osluchac bedzie ciezko a uzywanego wystawionego na olx nikt nie przyjmie z powrotem gdyby brzmienie mi nie odpowiadalo...

Edytowane przez Custom999

A jak radzi sobie z zle nagranymi plytami w metalu?

Gdzies przeczytalem ze straszny suchotnik....

Problem jest z h200 ze nie ma w sklepach i osluchac bedzie ciezko a uzywanego wystawionego na olx nikt nie przyjmie z powrotem gdyby brzmienie mi nie odpowiadalo...

hmm powiem ci po cichu że chyba do twojego metalu to raczej inny kierunek ,może Rotel on jest bardziej agresywny i moim zdaniem lepiej się sprawdzi ,hegel h200 hmm i znowu te popitolonka z cyklu suchotnik itp , to juz nudne jest nawet prostować nie będę niech wam tak zostanie ,czytać całe forum nie iść na skróty wtedy będzie łatwiej wyciągać wnioski , a tak robi sie taka tania gazetka "fakt o fuck "

Jak dla mnie to tylko HD30 ze stajni Hegla, ale budżetu brakuje więc nie kupuję.

A ja byłem przekonany że ty masz go na stanie ,i to juz dosyć długo bo opisywałeś go dość mocno ?

Kolego, do metalu, doskonały jest Krell 400XI.

Do metalu czy nie do metalu to pewnie można i by wymieniać dziesiątki innych marek wzmacniaczy. Nie wiem po w klubie Hegel są spory typu, ten sie nadaje do tego a ten już nie, H200 lepszy do metalu a nowe Hegle to nie to samo. Ja wiem że każdy sie nadaje do takiej muzyki. Tylko pytanie co kto lubi?

No i kolumny Panowie, przecież to zmiana kolumn czasem jest na +

Do metalu czy nie do metalu to pewnie można i by wymieniać dziesiątki innych marek wzmacniaczy. Nie wiem po w klubie Hegel są spory typu, ten sie nadaje do tego a ten już nie, H200 lepszy do metalu a nowe Hegle to nie to samo. Ja wiem że każdy sie nadaje do takiej muzyki. Tylko pytanie co kto lubi?

No i kolumny Panowie, przecież to zmiana kolumn czasem jest na +

kolumny to dodatkowa bania ,metal to cieżkie granie jest mam kolege w ogóle metalowcy są zajebiście odjechani uwielbiam te osobowości bo wbrew pozorom to sa najgrzeczniejsi ludzie na świecie i maja to coś :) ja np nie kumam tej muzyki ale widze po nich że są tym mega zajarani i to jest fajne :)))

A ja znowu słyszałem że to to samo co hd25 tylko laurka dorobiona ,może ktos podeślę sprawdzimy z chłopakami czy to prawda :)

Ciekawostka dla grających z PC itp. - chodzą słuchy, że YT został zaktualizowany i przetwarza wyższą jakość dźwięku niż do tej pory.

Natrafiłem ostatnio na fajny kanał i powiem szczerze, jestem zaskoczony i nigdy bym nie powiedział, że to co słyszę leci z YT.

Gość który prowadzi ten kanał dość często puszcza muzę w czasie rzeczywistym czyli w opcji "na żywo".

https://www.youtube.com/watch?v=RaC6K5yftvg

Jest tego naprawdę dużo:

https://www.youtube.com/watch?v=Q8_afocNSr8&list=RDQ8_afocNSr8&t=3

o efekcie końcowym oczywiście decyduje transport, ale to chyba oczywiste :)

To są płyty dopieszczane na maxa po dwóch odsłuchach che sie puścić pawia za trzecim razem sie chce coś rozwalić :) to nie jest muzyka tylko tzw demo ,taka tania bajerka gdzie zagra wszędzie i na wszystkich zrobi pierwsze wrażenie ,ja juz nawet tego nie uzywam do testów już wolę yello :) Edytowane przez freju

A ja znowu słyszałem że to to samo co hd25 tylko laurka dorobiona ,może ktos podeślę sprawdzimy z chłopakami czy to prawda :)

, Warto obu posłuchać obok siebie, już o nich pisałem, bo oba grały u mnie w systemie. Hd30 grał dłużej ale efekt jest natychmiastowy, w HD25 trzeba się wsłuchać i po dłuższym słuchaniu bardzo go brakuje po wypięciu.Jak dla mnie oba są bardzo różne. HD30 może niektórym przeszkadzać, jest efekciarski na dłuższą metę może zbyt "kolorowy".

, Warto obu posłuchać obok siebie, już o nich pisałem, bo oba grały u mnie w systemie. Hd30 grał dłużej ale efekt jest natychmiastowy, w HD25 trzeba się wsłuchać i po dłuższym słuchaniu bardzo go brakuje po wypięciu.Jak dla mnie oba są bardzo różne. HD30 może niektórym przeszkadzać, jest efekciarski na dłuższą metę może zbyt "kolorowy".

To wyslij go nam na testy ?

Dzisiaj kolejne odsłuchy były, teraz u mnie no i dostałem baty od kolegi za ustawienie i zrypany pokój hee nikt nie jest doskonały :) ,ale pochwały były za całokształt i ogólny przekaz , ale pocieszam sie tym że u niego też było do bani hee , a granie ma dużo droższe oj dużo wiecej wydał ,tylko po co :)))

Tak w ogóle to bym sie wprosił gdzieś do kogoś kto sie tak naprawde zna na muzyce :)) no i może posłuchał tego skończonego juz złapanego króliczka , upolował ktoś już tak na amen :)) ?

To są płyty dopieszczane na maxa po dwóch odsłuchach che sie puścić pawia za trzecim razem sie chce coś rozwalić :) to nie jest muzyka tylko tzw demo ,taka tania bajerka gdzie zagra wszędzie i na wszystkich zrobi pierwsze wrażenie ,ja juz nawet tego nie uzywam do testów już wolę yello :)

Freju rozumiem, ale tak jak mówiłem robi wrażenie zważając na fakt, że to tylko YT :)

Dolny śląsk Zagłebie Lubin inaczej kghm polska nasza miedż ? bo dalej generują sie koszta

Freju rozumiem, ale tak jak mówiłem robi wrażenie zważając na fakt, że to tylko YT :)

ok luzik cezar tylko informuje bo znam te klimy od lat i to nie jest odnośnik żaden ,serio działa mi to na nerwy ta muzyka :) takie tanie pompowanie

Do metalu moim uchem najlepiej sprawdza się H 200 jest szybkość pazur drive noga sama tupie chce się porzucać piórami tudzież wejść w pogo :) . Jest bardzo duża rozdzielczość każdy riff jest podany jak przez lupę widać/słychać bardzo dużo niuansów .

Do metalu moim uchem najlepiej sprawdza się H 200 jest szybkość pazur drive noga sama tupie chce się porzucać piórami tudzież wejść w pogo :) . Jest bardzo duża rozdzielczość każdy riff jest podany jak przez lupę widać/słychać bardzo dużo niuansów .

Mówisz jacm tup tup :))

Dolny śląsk Zagłebie Lubin inaczej kghm polska nasza miedż ? bo dalej generują sie koszta

ok luzik cezar tylko informuje bo znam te klimy od lat i to nie jest odnośnik żaden ,serio działa mi to na nerwy ta muzyka :) takie tanie pompowanie

Ja ogólnie wyluzowany chłopak jestem ;)....a to tylko jako ciekawostka jutubowa była :)

Freju no ja złapałem już na amen . Wróciłem do zestawu którego już nie zmienię .

A co tzn wróciłeś że co miałes sprzedałes kupiłeś na nowo ?

Ja ogólnie wyluzowany chłopak jestem ;)....a to tylko jako ciekawostka jutubowa była :)

Też cie kocham :)

przenośnia metafora hetero jezdem jak by co :)

jacm a gdzie ty mieszkasz jaki okręg ?

jak cos na pw pisz !

Edytowane przez freju

A co tzn wróciłeś że co miałes sprzedałes kupiłeś na nowo ?

Też cie kocham :)

przenośnia metafora hetero jezdem jak by co :)

Spoko bo już chciałem pisać, że się spóźniłeś jeden dzień z życzeniami ;)

No teraz mi sie podoba na forum , musimy troszke wyluzować pisać więcej prawdy bo wiemy jaka jest i bawić sie tym to podstawa ,bez spin i kto ma lepsze tudzież moje najmojsze jak to mój kolega mówi :) wtedy będzie łatwiej dojść nam do prawdy i kto tak naprawde nas w h*ja robi z branży hee

Każdy ma inne słyszenie więc idealny system musi być zestrojony tylko dla nas .

Tak Freju zawieruchy życiowe i sprzęt musiał zostać sprzedany ale wróciłem i odczuwam ulgę .

Aha wszyscy z branży bo coś ucichło :)))

Tak Freju zawieruchy życiowe i sprzęt musiał zostać sprzedany ale wróciłem i odczuwam ulgę .

Bravo ty :)

Freju cichooo bo pouciekają ..... daj im czas ;)

Ni hu hu bo zaraz plana bedą mieli i nas za literówki wy***ią :)) także atak teraz i już heee

Masz taki bałagan w o mnie że ,tylko domyslam sie że na dziś h300 AP Avantii i co dalej jaki dac ?

Ja z tych co muszą okładkę pomacać więc CDP4 a kolumny Amphion Xenon . 300 jeszcze nie mam na razie świetnie radzi sobie H80 ale zastąpi ją H300 .

No akurat ten cd jest wart grzechu :) nie miałem ale wiem że to mega detaliczny cd ,ba są opinie że zbyt detaliczny i za dużo wywala ,nie miałem nie słuchałem hee ale kolega miał i tak go mi z recenzował , hmm ja juz rozumiesz jezdem nowoczesny i latam z plików cenie sobie wygodę ponad wszystko , to raz a dwa mam to co chce teraz i już hee ,ale płyty leżą schowane rodzynki zostawiłem tak w razie w"

Ja z tych co muszą okładkę pomacać więc CDP4 a kolumny Amphion Xenon . 300 jeszcze nie mam na razie świetnie radzi sobie H80 ale zastąpi ją H300 .

Te amphiony nie potrzebują wiecej prądu ? bo zalecają nawet 300w

U mnie płyty lecą od deski do deski więc na razie nie mam parcia na Dac . CDP4 pokazuje bardzo wiele ale jaki ma charakter to trudno było by mi to określić , jak dla mnie to gra muzykę tak jak chcę ją słyszeć . Z tym zestawem każdy inny zestaw gra już dla mnie tylko inaczej , nie ma żadnej potrzeby zmiany ani wrażenia że coś gra lepiej , jedynie inaczej . Fajne uczucie słyszysz muzykę tak jak chcesz ją słyszeć , takie lekarstwo-zaszycie na stałe dla alkoholika z audiofilinerwosy .

U mnie płyty lecą od deski do deski więc na razie nie mam parcia na Dac . CDP4 pokazuje bardzo wiele ale jaki ma charakter to trudno było by mi to określić , jak dla mnie to gra muzykę tak jak chcę ją słyszeć . Z tym zestawem każdy inny zestaw gra już dla mnie tylko inaczej , nie ma żadnej potrzeby zmiany ani wrażenia że coś gra lepiej , jedynie inaczej . Fajne uczucie słyszysz muzykę tak jak chcesz ją słyszeć , takie lekarstwo-zaszycie na stałe dla alkoholika z audiofilinerwosy .

A tam gadasz nie ma takiej wszywki :) ja tez jestem bardzo zadowolony z mojego grania a juz tym bardziej jak posłuchałem klocków za 100 tys ,:)) to jescze bardziej mi sie podoba ,ale mimo wszytko chciałbym jescze posłuchac tak naprawde dobrze skrojonego zestawu , tak żeby mnie przygniotło sponiewierało :) i żebym mógł w końcu powiedziec yes yes yes , yes taki :) ? Edytowane przez freju
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.