Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  598 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, moto3650 napisał:

Na tą chwilę dzięki uprzejmości TopHifi będę miał sprzęt u siebie na odsłuchu. Jak będzie mi się podobało to może pomyśle o 190. Zdam relację

Sądzę że będziesz bardzoooo zadowolony z H190 !
Top-HiFi to firma z grona przyjaznych Klientom, też ich polecam. 
Powodzenia ! 🙂 

Edytowane przez Marek333

Zapraszamy na priv, ogarniemy temat. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

6 minut temu, kaliman2 napisał:

Mam pytanie do znawców tematu Hegla

Od jakiego modelu można zacząć przygodę z Heglem,żeby nie było byle jak z viennami Beethovenami. 

Beethoven Baby czy Concert? 

Na pewno poniżej H190 nie ma co schodzić. Do Concertów H390 myślę minimum. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

23 minuty temu, kaliman2 napisał:

Od jakiego modelu można zacząć przygodę z Heglem,żeby nie było byle jak z viennami Beethovenami. 

Krótko: H190

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Beethoven Baby czy Concert? 

Na pewno poniżej H190 nie ma co schodzić. Do Concertów H390 myślę minimum. 

Stare pierwsze beethoveny

5 godzin temu, kaliman2 napisał:

Najpierw postaraj się określić budżet i dopiero wtedy koledzy z forum coś doradzą bo tak będziesz miał rozbieżność od h70 do h590...

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

H400 na Black Friday jest za 19999 PLN 😉

Zainteresowanych zapraszam na priv 😉

www.tophifi.pl

W dniu 19.11.2024 o 21:39, kaliman2 napisał:

nie, no 590 poza zasięgiem na razie 10-15 tyś max, im mniej tym lepiej

Masz na używkę h390 jak sie bardzo upierasz na Hegla i jeszcze zostanie parę groszy w kieszeni.

3 godziny temu, kaliman2 napisał:

Tego 390 to jeszcze można gdzieś wypożyczyć żeby posłuchać? Czy to już raczej nieosiągalne w sklepach?

mamy dwie sztuki ostatnie, mogę spróbować ogarnąć temat. Będziesz chciał od nas pożyczyć?

www.tophifi.pl

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

mamy dwie sztuki ostatnie, mogę spróbować ogarnąć temat. Będziesz chciał od nas pożyczyć?

Dziękuję za propozycję raczej tak, będę szukał możliwości wypożyczenia.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Pytania do użytkowników Hegel i mconnect  i nie tylko 😀.

Od wczoraj mam problem z aplikacją mconnect  przez którą słucham Tidala na Heglu 120 a mianowicie po wybraniu utworu z listy aplikacja ciągle pobiera utwór  ale go otwiera i gra. Po jego zakończeniu następny kawałek z listy ciągle pobiera się (kręcące się kółko) i nie może skończyć. Na heglu wyłącza się info DMR i przestaje grać. Nie działa przewijanie. Czy ktoś ma też taki problem? Czy może to wynikać z problem z internetem choć Bubble działa ale jest dla mniej słabsze w obsłudze.

Zastanawiam się nad zewnętrznym stremerem myślę o zakupie Ever solo DMP A6. Przede wszystkim  słucham muzyki przez Tidal i chce żeby działał Tidal Connect :

- nie chce stracić na jakości,

- ma być stabilniej,

- nie wiem jak to podłączyć czy dalej korzystać z zewn DACA czy z DACA w Heglu.

Jakie są wasze doświadczenia i co polecacie.

Edytowane przez mcik

U mnie się rewelacyjnie  sprawdzały !  Adudiovectory QR5 . Wystawiłem je w sekcji sprzedam na naszym  forum w stanie perfekcyjnym, bez plamki 😉 
Grały u mnie z Heglem H390 - świetne dopasowanie. Powód sprzedaży - zamówione w YB na prywatne zamówienie z zespołami dobranymi ale koszt 3 x większy.
Więc moje ukochane QR5 wystawione na spokojnie.
Miłego dnia. 🙂 

PS. Widzę że HEGEL rules 😉 

Edytowane przez Marek333

https://www.facebook.com/100037160690162/videos/g.363459192810857/9177409412271680

Takie tam ze świata 🤫 W h400 new new jest to samo także nie liczyć że cos tam poprawili , owszem może swój budżet ;))

Tutaj macie nr do serwisu hegel Polska , stawiam dobrą flaszkę jak ktoś się tam dodzwoni ?

22 777 99 26

Edytowane przez freju
5 godzin temu, freju napisał:

Tutaj macie nr do serwisu hegel Polska , stawiam dobrą flaszkę jak ktoś się tam dodzwoni ?

A możemy pójść na skróty i przy tej flaszce będziemy dzwonić do skutku 🙂  ?!

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
W dniu 10.07.2024 o 18:47, pablos84 napisał:

Cześć,
W swoim Heglu H120 zauważyłem podobny problem gdy DAC jest podłączony do wzmacniacza po XLR i zmienię źródło dźwięku to z lewego kanału słychać bardzo delikatnie muzykę z DACa. Wysłałem wzmacniacz do serwisu ale testy i pomiary tłumienia nie wykazały żadnej usterki. Spotkaliście się w Waszych wzmacniaczach Hegla z taką sytuacją?

Hej,

tak z ciekawości, bo nikt w sumie nie odpowiedział. Czy w innych wyższych modelach coś takiego obserwujecie? Np. w H190, 390, 400 …

Celem uzupełnienia mojego posta wyżej, dodam, że dzieje się tak tylko po podłączeniu źródła po XLR i następnie po przełączeniu pokrętłem na inne źródło (nie ma znaczenia które: cyfrowe, analog 1, analog 2, w tym czasie źródło XLR streamer jest aktywne) dźwięk słychać tylko w lewej kolumnie, ciuchutko, ale się przebija. Nie wiem, czy dostatecznie to wytłumaczyłem. Nikt nie sprawdzi tego w wyższych modelach?

1 godzinę temu, PanAntoni napisał:

Miałem kilka wzmacniaczy tej marki, nigdy nie zaobserwowałem takiego zjawiska.

Dzięki za odpowiedź, a testowałeś to pod tym kątem?
Ja też nie zauważyłem tego przez kilka pierwszych miesięcy.
Uważam, że to dziwny zbieg okoliczności, że zarówno mój egzemplarz (H120) i kolegi @pablos84 mają podobnie - czy wszystkie H120 tak mają? - . Jego był w serwisie i wady nie stwierdzono? Nie rozumiem, to jest usterka, czy to normalne, że są takie przebicia z XLR na jeden kanał? Moim zdaniem nie jest to normalne. Dlatego prosiłem kogoś o testy na innych modelach.

Testowałem swojego czasu wiele rożnych konfiguracji okablowania w tym również XLR, tak jak pisałem wcześniej nigdy mi się nic takiego nie przydarzyło a miałem dokładnie 3 różne wzmacniacze Hegel, może to jakaś wada fabryczna jeżeli jest powtarzalna w tym samym modelu ?

Może najbliższy salon audio i protestować na miejscu ze 120 ?.

25 minut temu, PanAntoni napisał:

Może najbliższy salon audio i protestować na miejscu ze 120 ?.

Może @Top Hi-Fi & Video Design to sprawdzi? Jestem bardzo ciekaw. 🙂

Edytowane przez sojer2005
11 godzin temu, sojer2005 napisał:

Może @Top Hi-Fi & Video Design to sprawdzi? Jestem bardzo ciekaw. 🙂

pamiętam kiedyś coś podobnego miałem na jakimś Heglu ale nie pamiętam na jakim modelu. Sztuka u mnie w salonie takich dolegliwości nie posiada. 

www.tophifi.pl

2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

pamiętam kiedyś coś podobnego miałem na jakimś Heglu ale nie pamiętam na jakim modelu. Sztuka u mnie w salonie takich dolegliwości nie posiada. 

Dziękuję za sprawdzenie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.