Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, ta strategia jest ważna także dla nas, konsumentów. Kupiłem Hegla, bo przekonano mnie, że w razie czego, łatwo go sprzedać.

Strategie "marketingowe" - jak to tu nazywacie - min. polegają na tym, żeby zdobyć zaufanie koneserów dobrej jakości - wypuszczając na rynek dobry produkt - a potem stopniowo zmniejszać koszty produkcji. Potem wystarczy robić medialne zamieszanie - nowe wersje "anniversary", Special Edition, więcej funkcji, nowe wzornictwo, jałowe parametry.

Póki co Hegel produkuje dobre rzeczy, ja jestem zadowolony.

Zanim wybrałem h200 brałem pod uwagę zakup Sonneteer Alabaster, produkowany w UK w sprawdzonej, klasycznej wersji od lat.

No i co? Firma zdaje się nawet nie dorobiła się klubu na AS.

Witam.Widziałem kolegi wiadomość w poszukiwaniu h80 :-)

Jak wrażenia po zakupie hegla??Z czym masz spięty wzmak??

Wzmacniacz napędza u mnie kolumny Trangle Antal + dokupiłem od razu do wzmaka porządny przewód zasilający od Gigawatt-a (zamiast kiepskiego fabrycznego). Odnośnie samych kolumn i wzmaka to dość rzadko spotykane połączenie natomiast JA jestem bardzo zadowolony - jakość i czystość dźwięku ,,mnie powala", wszytko jest ładnie wyszczególnione i sama scena również jest spora. Jedyne do czego mógłbym się doczepić to trochę mało basu, ale z tego co się orientowałem to już przypadłość tych kolumn bo nie schodzą zbyt nisko z pasmem - nie są po prostu do tego stworzone, grają bardziej środkiem i górą przynajmniej wg. mojej oceny

Co jeszcze...

Muzykę zaznaczę od razu odtwarzam u siebie tylko z kompa (FLAC) i używam do tego dobrze skonfigurowanego Foobara2000 + ominąłem z pomocą z jednego z formułowiczów AS mixer windowsowski. Czy jest Bit Perfect tego nie wiem.. mam nadzieję że jednak tak. Także z samego DAC w H80 jest zadowolony chodź chciałbym w przyszłości wypróbować któryś z wyższych modeli DAC-ów zew Hegla. Ale to tak przyszłościowo.

Jestem dopiero świeżym - początkującym użytkownikiem i pewnie jeszcze sporo przede mną. Mam nadzieję że wyczerpałem temat odnośnie moich odczuć- hehe, Pozdrawiam

Edytowane przez Depesz84

Wzmacniacz napędza u mnie kolumny Trangle Antal + dokupiłem od razu do wzmaka porządny przewód zasilający od Gigawatt-a (zamiast kiepskiego fabrycznego). Odnośnie samych kolumn i wzmaka to dość rzadko spotykane połączenie natomiast JA jestem bardzo zadowolony - jakość i czystość dźwięku ,,mnie powala", wszytko jest ładnie wyszczególnione i sama scena również jest spora. Jedyne do czego mógłbym się doczepić to trochę mało basu, ale z tego co się orientowałem to już przypadłość tych kolumn bo nie schodzą zbyt nisko z pasmem - nie są po prostu do tego stworzone, grają bardziej środkiem i górą przynajmniej wg. mojej oceny Moze powinienes poprobowac jakies mniejsze zestawy glosnikowe - te Triangle zdaje sie sa dosc pradozerne.Pozdrawiam

Co jeszcze...

Muzykę zaznaczę od razu odtwarzam u siebie tylko z kompa (FLAC) i używam do tego dobrze skonfigurowanego Foobara2000 + ominąłem z pomocą z jednego z formułowiczów AS mixer windowsowski. Czy jest Bit Perfect tego nie wiem.. mam nadzieję że jednak tak. Także z samego DAC w H80 jest zadowolony chodź chciałbym w przyszłości wypróbować któryś z wyższych modeli DAC-ów zew Hegla. Ale to tak przyszłościowo.

Jestem dopiero świeżym - początkującym użytkownikiem i pewnie jeszcze sporo przede mną. Mam nadzieję że wyczerpałem temat odnośnie moich odczuć- hehe, Pozdrawiam

Zle cos wstawilem moj wpis odnosnie braku basu w Twoim zestawie.

i nie ma co tu się doszukiwać sensacji bo jej nie znajdziesz .

Nie rozumiem do końca o czym piszesz.

Naprawdę myślisz że tu chodzi o biednych audio maniaków którym producent chce dogodzić bo uważa że sprzęt nie jest doskonały ??? .

Wręcz przeciwnie. Producent uważa, że jego sprzęt jest doskonały. A tak nie jest.

Nie ma co tu polemizować czy jest dobry czy nie. Ja swoje zdanie na temat tej marki mam.

To, że coś lubimy bardziej, a coś nie, jest jak najbardziej oczywiste - bo przecież każdy, ma jakieś preferencje (choćby typowy podział na miłośników lampy i tranzystora).

I wydaje mi się, że w wypadku sprzętu audio, właśnie stwierdzenia typu - " nie podoba mi się" albo "to nie mój dźwięk" są dużo bardziej na miejscu niż np " coś jest beznadziejne".

Kompletnie bezsensowne jest obrażanie innych ludzi i sprzętu na, który wydali, zazwyczaj, ciężko zarobione pieniądze. Zresztą nikt, mający w sobie choć trochę pokory, nie będzie skłonny do stwierdzenia, że jego sposób oceny brzmienia danego systemu, jest tym najbardziej obiektywnym. Pokora i takt naprawdę nikomu jeszcze nie zaszkodziły ;)

Sorry za OT

Ludzie! Pokażcie mi choć jeden post w którym bym kogoś obrażał.

Czy gdzieś jest napisane, że Hegel jest beznadziejny?

Po prostu dla mnie nie jest odpowiedni. Nie spełnia moich oczekiwań.

następny..... szkoda czasu

Luzik - to tylko taka audio zabawa - nikt nie ma do Ciebie pretensji itd.Kazdy ma prawo do wlasnej oceny czy opinii.

W żaden sposób nie kierowałem powyższych uwag pod twoim ( ani żadnym innym ) konkretnym adresem. Chodziło mi bardziej ogólnie o formę wypowiedzi jaka powinna cechować ludzi kultury (w tym wypadku muzycznej) jakimi audiofile zapewne są ;)

Powiem szczerze, że nie nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy - zawsze wydawało mi się, że kluby - jak ten Hegla - są miejscem dyskusji właścicieli, bądź sympatyków marki, a nie tych, którzy jej sobie nie cenią , a nawet mają o niej niezbyt dobre mniemanie...

Bardzo ladnie to opisales adamenty.Fakt - niektorzy troszeczke przesadzaja w swych osadach.Pozdrowionka .

Również pozdrawiam

Edytowane przez adamenty

Witam,

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mam do sprzedania Hegla H200A (Anniversary Editon).

Cena 8k, kupiony w październiku 2014.

Więcej informacji pod tel. 602292150

Pozdrawiam,

Maciej

Witam, chciałem się przywitać w nowej "rodzinie". Jak to w życiu bywa miał być naim 5i jest hegel h100.

Sprzęt powolutku kompletuje, wiem że dac w heglu to bardziej dodatek ale wyjaśnijcie mi czy np podłączając laptopa bądż tanie BD (lub CD) przez HD20 uzyskam zadowalającą jakość? Na jakim poziomie będzie to grać? Oczywiście hd20----xlr----h100. Aktualnie odsłuch przez daphile (usb) i monitor audio bx6. Wiem wiem kiepskie kolumny zaraz ktoś powie, ale miało być tanio i miało grać z naimem. I w ogóle miałem więcej nie wydawać kasy.

widzę go juz jakiś czas na alledrogo , sam jestem ciekaw za ile go sprzedaż bo 8tys nie bardzo sie leją ,nie chce kupić bo mam taki sam , porównywałeś go może ze zwykłym h200 ?

Tak, porównywałem przed zakupem i różnica jest naprawdę znacząca zwłaszcza w muzykalności. Obecnie mam H300 i w charakterze dźwięku 200A jest bardziej podobny do 300 niż 200.

Tak, porównywałem przed zakupem i różnica jest naprawdę znacząca zwłaszcza w muzykalności. Obecnie mam H300 i w charakterze dźwięku 200A jest bardziej podobny do 300 niż 200.

ok rozumiem dzięki za info , h300 też nie słyszałem więc nie wiem

Wyglada na to,ze dla chcacego Hegla to dobry czas.Wystarczy kupic bilet lotniczy do Norwegii-wczesniej ustalic koordynaty ze sprzedawca i przy okazji sporo zaoszczedzic.Na dzien dzisiejszy czyli 10.11 przykladowych kilka propozycji.I tak H 200 ca 3600 zl,H 300 ca 7600 zl ( przy obecnym kursie korony).Po kilka do wyboru wiec bez paniki.Pozdrawiam

Wyglada na to,ze dla chcacego Hegla to dobry czas.Wystarczy kupic bilet lotniczy do Norwegii-wczesniej ustalic koordynaty ze sprzedawca i przy okazji sporo zaoszczedzic.Na dzien dzisiejszy czyli 10.11 przykladowych kilka propozycji.I tak H 200 ca 3600 zl,H 300 ca 7600 zl ( przy obecnym kursie korony).Po kilka do wyboru wiec bez paniki.Pozdrawiam

Będę wdzięczny za więcej szczegółów, w jaki sposób kupić nowego H300 za 7600 !

Będę wdzięczny za więcej szczegółów, w jaki sposób kupić nowego H300 za 7600 !

Bylem przekonany, ze z wpisu wyraznie wynika iz to ceny z " sekond hendu".Bowiem zwazywszy na to , ze to bardzo "swieze" modele mamy do czynienia z bardzo duzym spadkiem ceny w stosunku do ceny nowych urzadzen.P.S. Norweski rynek wtorny to bardzo bezpieczny zakup - jestem o tym przekonany.

Bylem przekonany, ze z wpisu wyraznie wynika iz to ceny z " sekond hendu".Bowiem zwazywszy na to , ze to bardzo "swieze" modele mamy do czynienia z bardzo duzym spadkiem ceny w stosunku do ceny nowych urzadzen.P.S. Norweski rynek wtorny to bardzo bezpieczny zakup - jestem o tym przekonany.

Ok, racja wynika. Masz jakieś konkretne przykłady np. rocznego h300 za taką cenę ?

Coraz częściej mi chodzi taki pomysł po głowie ;-) Tylko wcześniej musiałbym pożyczyć gdzieś u nas h300 żeby odsłuchać jak on się sprawdzi w moim całym systemie.

Coraz częściej mi chodzi taki pomysł po głowie ;-) Tylko wcześniej musiałbym pożyczyć gdzieś u nas h300 żeby odsłuchać jak on się sprawdzi w moim całym systemie.

Z atc scm 40 pełna synergia, polecam:) Natomaist zauważyłem, iż DAC w Oppo 105d bardziej mi pasuje niż ten w h300.

Pozdrawiam

Z atc scm 40 pełna synergia, polecam:) Natomaist zauważyłem, iż DAC w Oppo 105d bardziej mi pasuje niż ten w h300.

Pozdrawiam

Naprawdę jestem ciekaw dźwięku h300.Jak dokończę poprawę akustyki swojego salonu to od razu biorę się za wypożyczenie tego modelu,o ile uda mi się jeszcze go gdzieś znaleźć.

A tak z ciekawości czy jest jakaś inna alternatywa używanego wzmaka do 10k vs hegel h300 ????

panowie pytanko odnosnie hd25 , o co chodzi mianowicie jak podaje sygnał z lapka po usb to mam 192khz a jak z cd to wysiwtla mi sie 44khz a przeciez po coax powinno byc z automatu 192 czy się myle ?

panowie pytanko odnosnie hd25 , o co chodzi mianowicie jak podaje sygnał z lapka po usb to mam 192khz a jak z cd to wysiwtla mi sie 44khz a przeciez po coax powinno byc z automatu 192 czy się myle ?

CD ma próbkowanie 44.1kHz. Jeśli twój transport nie ma załączonego upsamplingu to będziesz miał 44kHz na wejściu HD25.

CD ma próbkowanie 44.1kHz. Jeśli twój transport nie ma załączonego upsamplingu to będziesz miał 44kHz na wejściu HD25.

czyli dac tego nie przetwarza na 192 tylko zostaje taka sama czestotliwość jak wychodzi z cd arcam 82 ?

czyli dac tego nie przetwarza na 192 tylko zostaje taka sama czestotliwość jak wychodzi z cd arcam 82 ?

Jak to jest realizowane wewnętrznie to chyba tylko producent raczy wiedzieć. Na wyświetlaczu będziesz miał podaną zawsze częstotliwość na wejściu na przetwornik.

Chciałbym podpytać szanowne grono Klubowicz jakich używacie przewodów XLR do podpięcia dackow i wzmacniaczy Hegla. Obecnie używam Audionova Astrolink do HD20+H200 i szukam następcy w cenie powiedzmy ok 1000zł za używkę.

Dziękuje za wszelkie sugestie

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mam do sprzedania Hegla H80. Cena 4400. Kupiony w listopadzie 2013. Pierwszy właściciel.

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/wzmacniacze-stereo/sprzedam-hegel-h80-os109507.html

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.