Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  598 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Firma jest porządna natomiast bardzo zdziwiłbym się gdyby zatrudniali ekipę moderatorów do czytania wszystkich forów audio na świecie,  w iluś językach i jeszcze odpowiadania. 😅😅😅. .

Trochę abstrakcyjne i awykonalne 😜 chyba nawet dla firm typu R-R , SONY czy Lexus..

Edytowane przez Marek333
33 minuty temu, Marek333 napisał:

Firma jest porządna natomiast bardzo zdziwiłbym się gdyby zatrudniali ekipę moderatorów do czytania wszystkich forów audio na świecie,  w iluś językach i jeszcze odpowiadania. 😅😅😅. .

Trochę abstrakcyjne i awykonalne 😜 chyba nawet dla firm typu R-R , SONY czy Lexus..

Nie sądzisz chyba że wymagam od Benta Holtera żeby do mnie dzwonił ;))) ,jest od tego dystrybucja serwis na dany kraj i o tym mowa , a tu jest uważam system trochę na zasadzie "sprzedaj zapomnij" 😉

2 godziny temu, Marek333 napisał:

O tym czy firma jest porządna świadczy serwis i możliwość naprawy produktu 😋

W dniu 11.07.2024 o 22:22, freju napisał:

Ja bym ich w ogóle nie potrzebował bo diagnoza jest  i wstępnie już mam wszystko zrobione potrzebuje tylko moduł sund engine jeden starszej wersji  lub dwa najnowsze i tyle ,bo mój serwis już to sam ogarnął tylko dostęp do gratów czytaj" części jest tragiczny ,po prostu nie żyje ,tzn te moduły - w Norwegii powiedzieli że mam do nich wysłać ,ale teraz widzę że może tylko bym sie naraził na koszty transportu bo to 45kg i paleta tylko wchodzi w grę.

To rzeczywiście bez sensu, że takie problemy Tobie robią i każą wysyłać na palecie końcówkę, gdzie można te małe części elektroniczne zapakować w paczuszkę i wysłać. A jak ktoś mieszka w USA to nie chcę nawet wiedzieć ile by kosztowała wysyłka do Norwegii paletą

To rzeczywiście robi się chore jeśli każą na swój koszt klientowi wysyłać na palecie międzynarodowym transportem wzmacniacz zamiast to jakoś prokliencko ogarnąć np dosyłając drobną część i zlecając zdalnie wymianę do jakiegoś serwisu elektronicznego czy audio  który by sobie sami wybrali.

Przecież to się robią poważne koszty i skomplikowane procedury np celne. Nie każdy z tym sobie nawet poradzi 😞

Edytowane przez Marek333
10 minut temu, Marek333 napisał:

To rzeczywiście robi się chore jeśli każą na swój koszt klientowi wysyłać na palecie międzynarodowym transportem wzmacniacz zamiast to jakoś prokliencko ogarnąć np dosyłając drobną część i zlecając zdalnie wymianę do jakiegoś serwisu elektronicznego czy audio  który by sobie sami wybrali.

Przecież to się robią poważne koszty i skomplikowane procedury np celne. Nie każdy z tym sobie nawet poradzi 😞

I o to chodzi przecież, żeby dobrze zarobić. 

• 2 tygodnie później...
W dniu 11.07.2024 o 10:59, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

dystrybutorem w PL jest Audioklan i ma swój serwis autoryzowany z dostępem do ori schematów i części. 

To tak z ciekawostek. Efekt naprawy pilota do Hegla H-390 w "autoryzowanym" serwisie poniżej na zdjęciach. Mail wysłany do Hegla do dziś pozostał bez odpowiedzi. Wedle zasady: Kup i zapomnij.

11.jpg

22.jpg

33.jpg

44.jpg

55.jpg

66.jpg

Hee od pilotów itp,,, mam Stasia emerytowany elektronik ma mini warsztacik w domu teraz ,  i jak patrze mu na ręce jak lutuje to to jest dla mnie poezja ,wyczucie czas , płynność i czystość no urodzony talent ,także mogą iść do niego na szkolenie 🤣

"Sprzedaj zapomnij " hasło brzmi 🤑

Edytowane przez freju
15 godzin temu, witek0987 napisał:

To tak z ciekawostek. Efekt naprawy pilota do Hegla H-390 w "autoryzowanym" serwisie poniżej na zdjęciach. Mail wysłany do Hegla do dziś pozostał bez odpowiedzi. Wedle zasady: Kup i zapomnij.

11.jpg

22.jpg

33.jpg

44.jpg

55.jpg

66.jpg

No tutaj nie ma co komentować... Przykra sprawa.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ja używam plastikowego HEGLA  ( można kupić w opcji) , kupiłem i megawygkdny i tylko coś ok 150 zł , / piszę z pamięci 

A metalowy leży z wyjetymi bateriami w szufladzie ,  nie uźywam, 🙂 

Plastikowy jest  bardzo poręczny, leży bezpiecznie, nic nie rysuje /mebli itd, nie spada. Polecam bardzo. I jak coś to nie żal bo tani.

Model pilota o którym piszę to RC10 / oryginalny Hegla, inny od dodawanego metalowego, ma tylko jeden minus ktory mi nie przeszkadza, nie ma jakiejś funkcji programowania,  (wtedy wyjąć mogę metalowy) reszta wszystko super działa.

Edytowane przez Marek333

Trzeba byłoby zobaczyć czym się różni od H390 😉  Pewnie na w zakładce Comparision na stronie Hegla będzie ..idziemy... 😉 
edit:

Wolno chłopaki z Hegla działają jak widać ... nie dodali jeszcze do tabeli  rzeczonego wyżej H400 😉 
https://support.hegel.com/product-articles/product-comparison-chart    

Edytowane przez Marek333
14 godzin temu, witek0987 napisał:

Ciekawe, czy w nim też tak trafo "gra" jak w 390.

Poczekamy zobaczymy co ludzie napiszą na jego temat. Pewnie firma Hegel użyła tym razem jedna podkładkę więcej pod trafo i pewnie już buczenia nie będzie. 

Nie sądzę żeby się tam komuś chcialo, trafi miały być zmienione już od seri 390 i 590 ,pamiętam oficjalnie o tym była informacja ,nie zrobili tego i nawet nie wspomniano dlaczego, mam to co mam jeszcze z hegla i to już raczej finisz ,bo te nowe gratki w ogóle mnie nie przekonują, po za tym szkoda im nawet w takich budżetach na porządne flagowe kości dac. 

W dniu 6.08.2024 o 09:27, Adam 38 napisał:

Jest już jakiś śmiałek, który będzie zmieniał H390 na H400?

Nie widzę najmniejszego sensu zamiany H390 na H400. Zostaje bez zmian.  

17 godzin temu, Marek333 napisał:

Nie widzę najmniejszego sensu zamiany H390 na H400. Zostaje bez zmian.  

No raczej. 

Ja już czekam na Hegel H410V z preampem na vinyl. Hehe...

Dołączam do klubu z Hegel H360 kupiony w salonie jako demo, przerzuciłem trochę sprzętów ale Hegel zagrał powyżej oczekiwań z niebywałą kultura i neutralnością, poza tym w dźwięku jest jakoś fluid, który powoduje że pomimo super mikrodynamiki słuchanie jest całkowicie nie męczące, pozdrawiam wszystkich użytkowników.

24 minuty temu, mario751 napisał:

Dołączam do klubu z Hegel H360 kupiony w salonie jako demo, przerzuciłem trochę sprzętów ale Hegel zagrał powyżej oczekiwań z niebywałą kultura i neutralnością, poza tym w dźwięku jest jakoś fluid, który powoduje że pomimo super mikrodynamiki słuchanie jest całkowicie nie męczące, pozdrawiam wszystkich użytkowników.

Super, gratulacje, a z czym łączysz ?

Gram z CD monrio nas-dac połączony z Heglem po xlr a kolumny Acoustics Research AR9 realność przekazu jest ponadprzeciętna, tak sobie myślę że aktualna promocja na H390 to niezła okazja na rynku audio.

• 3 tygodnie później...

Panowie , stęskniłem się trochę za Heglem i myślę o H120 lub pójść po bandzie i wziąść 2x droższego H390.

Czy między tymi modelami jest przepaść jeśli chodzi o jakość brzmienia? Grają inaczej czy to bardziej rozwinięcie w stosunku do niższego modelu ?

Z tego co wiem to dużo lepszy jest  DAC w h390. 

Dodam że dysponuje malutkim pokojem odsłuchowym 12m.kw. Ciche odsłuchy. Kolumny to raczej niezbyt wymagające monitory Audiovector S1 signature.

Muzyka to rock , blues , jazz.

Edytowane przez Luk77
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.