Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  598 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Świetny przewód. Mam go prywatnie w swoim systemie już kilka lat i jestem mega zadowolony.

Chcesz wypożyczyć to zapraszam na priv, ogarniemy 😉 

Myślę że sobie to ogarnę w waszym salonie we Wrocławiu, dzięki!

????

W dniu 11.09.2024 o 09:03, Luk77 napisał:

Po testowaniu w ostatnich miesiącach kilkunastu integr postanowiłem jednak nabyć Hegla 120.

Testowałeś hybrydy typu Vincent, Magnat?

Hegel 120 przy cichym słuchaniu daje radę?

Godzinę temu, Qaz12 napisał:

Testowałeś hybrydy typu Vincent, Magnat?

Hegel 120 przy cichym słuchaniu daje radę?

Miałem Vincenta 237. Za bardzo zamulony jak dla mnie.

Przy cichym słuchaniu h120 spokojnie daje radę. Nie wiem jak by było z h390 ,być może jeszcze lepiej?

Nie wziąłem h390 bo w 13m. kw. to by była gruba przesada raczej.

Tymczasem h120 się wygrzewa. Jak się ustabilizuje to pobawię się kabelkami głośnikowymi . Mam ich kilka par w szafie 😎

Edytowane przez Luk77
12 godzin temu, Luk77 napisał:

Miałem Vincenta 237. Za bardzo zamulony jak dla mnie.

Przy cichym słuchaniu h120 spokojnie daje radę. Nie wiem jak by było z h390 ,być może jeszcze lepiej?

Nie wziąłem h390 bo w 13m. kw. to by była gruba przesada raczej.

Tymczasem h120 się wygrzewa. Jak się ustabilizuje to pobawię się kabelkami głośnikowymi . Mam ich kilka par w szafie 😎

Jeżeli chodzi o wzmacniacz hybrydowy grający muzykalnie, barwnie z dużą sceną i bez zamulenia to ja po Heglu miałem Pathosa Logosa MKII bardzo fajny wzmacniacz do delektowania się muzyką...

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

9 godzin temu, PanAntoni napisał:

Jeżeli chodzi o wzmacniacz hybrydowy grający muzykalnie, barwnie z dużą sceną i bez zamulenia to ja po Heglu miałem Pathosa Logosa MKII bardzo fajny wzmacniacz do delektowania się muzyką...

Fajny klocek i ponoć świetnie się zgrywa z moimi kolumnami.

18 godzin temu, PanAntoni napisał:

A co teraz gra ?
Miłego dnia.

7 godzin temu, Marek333 napisał:

A co teraz gra ?
Miłego dnia.

Aktualnie MF Nu Vista piękne granie i na dłuższy czas koniec poszukiwań 🙂

15 godzin temu, Luk77 napisał:

Fajny klocek i ponoć świetnie się zgrywa z moimi kolumnami.

Polecam posłuchać bo warto, bajecznie relaksujący ale i z pazurem jak trzeba, choć ma pewne ograniczenia...

7 godzin temu, PanAntoni napisał:

Polecam posłuchać bo warto, bajecznie relaksujący ale i z pazurem jak trzeba, choć ma pewne ograniczenia...

Ponoć może robić za grzejnik co w malutkim pomieszczeniu odpada.

Edytowane przez Luk77
11 godzin temu, PanAntoni napisał:

Aktualnie MF Nu Vista piękne granie i na dłuższy czas koniec poszukiwań 🙂

Miałem krótko na testach MF m6si i jak dla mnie słabo grał. Być może nie był wygrzany i nie pracował optymalnie. 

Edytowane przez Luk77
3 minuty temu, Artistplant napisał:

ja bym chętnie porównał H600 z Nu-Vista 800.2, moje dwa docelowe wzmacniacze 

Bardzo ciekawe porównanie. Warto zorganizować.

17 minut temu, Luk77 napisał:

Miałem krótko na testach MF m6si i jak dla mnie słabo grał. Być może nie był wygrzany i nie pracował optymalnie. 

To zupełnie dwa inne wzmacniacze

4 godziny temu, Luk77 napisał:

Ponoć może robić za grzejnik co w malutkim pomieszczeniu odpada.

Pathos bardzo się rozgrzewa to prawda ale radiatory mistrzostwo świata 🙂

9 minut temu, Luk77 napisał:

Bardzo ciekawe porównanie. Warto zorganizować.

Sam chętnie bym porównał, ciekawe zestawienie.

• 3 tygodnie później...

Witam. Jest może tu jakiś posiadacz p20 ? Mam pytanko. Chciałem do niego wpiąć amplituner marantza 8015 pod HT. Jak to zdaje egzamin ? Nie ma żadnego buczenia ? To ht działa jako typowa przelotka omijając regulacje itp? Chciałem dzięki p20 podzielić stereo i kino

Myślę podmienić dac wadę 121 na hegla hd25,wcześniej miałem hd12 i zaliczyłem skok do tyłu z tą wadia.Miał ktoś z forum do czynienia z hd25 ? Słyszałem że to bardzo transparentny i gładko grajacy dac. Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie opinie i opis brzmienia.Grać będzie z wimm ,tidal, pre lamm ,kolumnach na scan speak.

• 1 miesiąc później...
20 minut temu, moto3650 napisał:

Witam wszystkich. 

Chłopaki warto interesować się jeszcze Rostem czy lepiej szukać H120?

Dac mam Denafrips Ares 12th-1.

390 ?

1 godzinę temu, moto3650 napisał:

Nie mam budżetu na 390. 

No tak trzeba będzie dołożyć ale naprawdę warto.

Denafripsa możesz już nie potrzebować w tej sytuacji, ale to już śliski temat sam musisz posłuchać i zdecydować ...

13 godzin temu, PanAntoni napisał:

No tak trzeba będzie dołożyć ale naprawdę warto.

Denafripsa możesz już nie potrzebować w tej sytuacji, ale to już śliski temat sam musisz posłuchać i zdecydować ...

Jeśli chodzi o Hegla to lepiej gra po xlr czy RCA? W Aresie są xlry, mógłbym je wykorzystać. 

17 godzin temu, moto3650 napisał:

Nie mam budżetu na 390. 

15500 z tego co pamiętam i masz H390, a ten to już potęga 😉

2 godziny temu, moto3650 napisał:

Jeśli chodzi o Hegla to lepiej gra po xlr czy RCA?

Te co testowałem to XLR

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Znowu to uszczęśliwianie na siłę... kolega pyta o H120 lub ewentualnie Rösta, a wciskany mu jest H390.

Żenada, zrozumcie że na daną chwilę nie wszyscy mają miliony na topowe urządzenia.

@moto3650 zacytuję recenzenta magazynu "Audio" - H120 to następca modelu Röst, modyfikacje wprowadzono głównie w części cyfrowej, ale analogowe układy Rösta były już tak dobre (co również sprawdziliśmy w AUDIO), że trudno tu cokolwiek poprawiać.

Także jeśli nie chcesz wydawać za dużo to polecam Rösta. Namówiłem brata na niego i sprawdza się super z jego ogromnymi Heco Aurora 1000. Poza tym do odrobinę przyciemnionych Elac Vela będzie jak znalazł 😉 

Skoro masz Aresa to podpiął bym go do Rösta i cieszył się brzmieniem.

Muszę też Ci napisać, że obecnie wystawione Rösty na olx są trochę w zawyżonych cenach. Brat kupił z pełnym kompletem sklepowym za 4,5k także się targuj 🙂 

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

17 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

15500 z tego co pamiętam i masz H390, a ten to już potęga 😉

W tej cenie to można mieć dużo lepszą potęgę 🙃

Edytowane przez Klecha86

...............................

20 godzin temu, moto3650 napisał:

Dziękuję za zrozumienie.

A może tańsza wersja H190 byłaby dla Ciebie akceptowalna + do tego DAC drabinkowy np używka Pontusa ?

Miałem H190 grał przepieknie, mam teraz H390 i Pontusa i sądzę że z drabinkowym fajnym, bardzo dobry dźwięk byś uzyskał  bardzo dobry i dynamiczny, czysty  ! za połowę tańszego H190
Pozdrawiam serdecznie.
M.

Edytowane przez Marek333
11 minut temu, Marek333 napisał:

A może tańsza wersja H190 byłaby dla Ciebie akceptowalna + do tego DAC drabinkowy np używka Pontusa ?

Miałem H190 grał przepieknie, mam teraz H390 i Pontusa i sądzę że z drabinkowym fajnym, bardzo dobry dźwięk byś uzyskał  bardzo dobry i dynamiczny, czysty  ! za połowę tańszego H190
Pozdrawiam serdecznie.
M.

Liczę na to, że mój Ares 12th-1 się zgra dobrze z Heglem. Temat do przemyślenia. Na tą chwilę dzięki uprzejmości TopHifi będę miał sprzęt u siebie na odsłuchu. Jak będzie mi się podobało to może pomyśle o 190. Zdam relację. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.