Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki + wzmacniacz do 30k

wlodca

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Do tej pory kompletowałem sprzęt w znacznej mierze przez pryzmat ceny.

Ustalałem górny limit i szukałem szedłem na kompromisy i znajdowałem.

Moja droga w stereo to:

1. HK + dali concept

2. HK + dali Ikon

3. Nad c375 + Ikon

Obecny zestaw gra ładnie, ale ładnie to już dla mnie za mało.

Chciałbym muzyki idealnej, z rozróżnianiem wszystkich instrumentów, odpowiednio szerokiej, z mocnym nienachalnym basem i cudownie rozlewającej się nawet przy dużej głośności - bo lubię tak właśnie słuchać.

Górę budżetową ustawiłem na 30 tys, jeżeli będzie warto pójdę krok dalej.

Mam pokój około 30 m, słucham sporo rocka i jazzu,

Proszę o propozycję

https://www.audiostereo.pl/topic/92415-g%C5%82o%C5%9Bniki-wzmacniacz-do-30k/

Witaj,

Przy takim budżecie zdecydowanie polecam odsłuchy, które wyłonią optymalną konfiguracje.

Osobiście zwróciłbym uwagę na elektronikę Hegel (np. model H100) z kolumnami Opera Seconda lub ATC SCM40. Dobrym połączeniem będzie także system Naim z kolumnami Spendor.

zapraszam na odsłuchy,

W przypadku pytan, służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W cenie do 30tyś poszedłbym w Audio Physic Scorpio II + McIntosh MA 6300

Stereofonia jaką prezentują te kolumny po prostu nie da się opisać... coś pięknego.

Wlodca jakie masz pomieszczenie do odsłuchu ?

Cześć,

Do tej pory kompletowałem sprzęt w znacznej mierze przez pryzmat ceny.

Ustalałem górny limit i szukałem szedłem na kompromisy i znajdowałem.

Moja droga w stereo to:

1. HK + dali concept

2. HK + dali Ikon

3. Nad c375 + Ikon

Obecny zestaw gra ładnie, ale ładnie to już dla mnie za mało.

Chciałbym muzyki idealnej, z rozróżnianiem wszystkich instrumentów, odpowiednio szerokiej, z mocnym nienachalnym basem i cudownie rozlewającej się nawet przy dużej głośności - bo lubię tak właśnie słuchać.

Górę budżetową ustawiłem na 30 tys, jeżeli będzie warto pójdę krok dalej.

Mam pokój około 30 m, słucham sporo rocka i jazzu,

Proszę o propozycję

Proponuję z takim budżetem, tj. 30kzl pojeździć po salonach i posłuchać, jeżeli chcesz nówkę. Musisz być na coś minimalnie zdecydowany. Tzn. obrać jakąś drogę poszukiwań. W tym momencie trudno Tobie cokolwiek doradzić. Jeżeli sprzęt może być używany to proponuję zdecydowanie przenieść temat do zakładki HI-END i tam szukać porad.

Dziękuję za zainteresowanie.

Pomieszczenie w którym słucham muzyki, to zwykły pokój niemal kwadratowy.

W tej chwili szukam przede wszystkim inspiracji i przykładowych różnych propozycji sprzętu.

Liczę na wasze doświadczenie. Za kilka dni zbiorę wszystko do kupy, obdzwonię salony sprzedaży i rozpoczne odsłuchy.

Kurczę to wcale nie będzie łatwe...:-)

Słyszeliście o głośnikach PMC seri 4?

Dziękuję za zainteresowanie.

Pomieszczenie w którym słucham muzyki, to zwykły pokój niemal kwadratowy.

W tej chwili szukam przede wszystkim inspiracji i przykładowych różnych propozycji sprzętu.

Liczę na wasze doświadczenie. Za kilka dni zbiorę wszystko do kupy, obdzwonię salony sprzedaży i rozpoczne odsłuchy.

Kurczę to wcale nie będzie łatwe...:-)

Słyszeliście o głośnikach PMC seri 4?

Aha sprzęt musi być nowy bo chcę go wziąć w leasing

Wow!

To sprzęt można wziąć w leasing podobnie jak autko?

Szkoda, że nie ten używany:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

łoo losie... dajcie mu spokój, z tym wszystkim. wlodca słuchaj, weź gdzieś wybierz się na odsłuchy i powiedzmy, że wybierzesz kolumny lub wzmacniacz, lub nawet to i to, ale nie rzucaj się na wszystko naraz, tym bardziej, że ze wszystkich stron padają całkowicie różne propozycje. Ja nic ci nie będę proponował bo to niema sensu... lampa, mcintosh, audiophysic...wszystkie z innej parafii..wszak lampa i harbeth to bardzo fajne połączenie, miałem, słuchałem, wiem, jednak ale... Weź wybierz element toru, na którym będziesz chciał zbudować swój system. Za 30 klocków można zbudować system marzeń !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.