Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Mógłbyś jakieś konkretne kable o takim jaśniejszym brzmieniu polecić? Szukam w zasilających dźwięczności i powietrza. Może sobie założę na Schuko O46 a z drugiej strony coś rodowanego. Jakie widły do montażu stosujesz?

No pewnie spoko, tylko większość tych Acro zabija ceną. 😉

Landryna

28 minut temu, Uli napisał:

Landryna

No dzięki. Tylko ja się nie obracam w tych rejonach cenowych. Taki acrolink 4030 to już bardziej.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

15 godzin temu, Uli napisał:

Jeszcze nie.Testuję inny układ.Mam jeszcze Leggendę Acrolinka i zamontowałem wtyki Fi50 NCF.No jest bardzo fajnie.Wygrzewam wtyki ale już teraz widzę, że jest to bardzo ciekawy układ i fajnie się to zgrywa. Gniazdko planuję na końcu tej całej układanki.

Ja mam taką refleksję po kilkumiesięcznej "zabawie" z zasilaniem że najlepiej na początku kupić gniazda bo tu jest malutki wybór. Potem sobie możemy dobrać wtyki i kable - tych pierwszych wybór dużo większy a kabli to już mamy prawdziwy ocean... Odwrotnie to robimy sobie strasznie małe pole manewru na końcu tej drogi. 

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

Ja mam taką refleksję po kilkumiesięcznej "zabawie" z zasilaniem że najlepiej na początku kupić gniazda bo tu jest malutki wybór.

Mówisz o ściennych? 

Robi je Furutech, Viborg, Monosaudio, nie jestem pewien, czy nie robi też Aucharm.

Trochę tego jest, jednak liderami są Furu NCF i Oyaide SWD XXXe.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

14 minut temu, sir.jax napisał:

Trochę tego jest, jednak liderami są Furu NCF i Oyaide SWD XXXe.

No właśnie. A w porównaniu do ceny kabli gniazda to nie jest duży wydatek. Mam kumpla (tego od mrozu w dźwięku 😁) który kompletował klocki przez parę ostatnich lat, kable i listwę za grube pieniądze itp, i to wszystko ma podłączone do gniazda za 5zł w ścianie 😄. Ciekawe co go czeka jak wymieni gniazdo na porządne - trochę się koncepcja soniczna może posypać.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

2 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Oni robią trochę pierdół do audio, niestety nic nie jest napisane o tym gnieździe, jaki materiał, jakie powłoki itp.

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

Ciekawe co go czeka jak wymieni gniazdo na porządne - trochę się koncepcja soniczna może posypać.

Może,  ale do wyboru będzie miał rod na NCFie, Pallad, albo złotko od Oyaide i Golda od Furutecha 😁

6 godzin temu, sir.jax napisał:

Oni robią trochę pierdół do audio, niestety nic nie jest napisane o tym gnieździe, jaki materiał, jakie powłoki itp.

Jak otworzyłem na telefonie to nie ma, na komputerze wyświetla się. Brąz fosforowy platerowany srebrem. Tylko czy oni prawdę piszą? Tego nie wiem. 🙂

• 2 tygodnie później...

Hej. Chciałem się przywitać jako nowy w klubie 🤘🤘🤘 Zaczynam przygodę z budowaniem przewodów. Jeden już jest. Mam pytanie jaki Rca polecacie z Furutecha..? I może które wtyki. Dodam że lubię bardziej ciemne brzmnie bez wyostrzenia. Moja konfiguracja to Proac d20r z Naimem. 

4 godziny temu, Gracjan_55042 napisał:

Mam pytanie jaki Rca polecacie z Furutecha..?

FT 111(R) zrobiłem na nich doświadczalny RCA wg własnej koncepcji i jest spoko (chociaż wyladowal do szuflady), wtyki przekładałem raz na coaxial Alpha Ag furu i było słychać tę samą sygnaturę co na RCA. Rozdzielczość, gładkość, bez wyostrzeń, fajną przestrzeń między instrumentami, kulturka i spokój.

29 minut temu, sir.jax napisał:

FT 111(R) zrobiłem na nich doświadczalny RCA wg własnej koncepcji i jest spoko (chociaż wyladowal do szuflady), wtyki przekładałem raz na coaxial Alpha Ag furu i było słychać tę samą sygnaturę co na RCA. Rozdzielczość, gładkość, bez wyostrzeń, fajną przestrzeń między instrumentami, kulturka i spokój.

Dzięki za podpowiedź. Zastanawiam się na przewodem Furutech FA-Alpha S22 plus jakieś dobre wtyki z Furutecha…czy duża jest różnica pomiędzy poszczególnymi wtykami? 

7 minut temu, Gracjan_55042 napisał:

Dzięki za podpowiedź. Zastanawiam się na przewodem Furutech FA-Alpha S22 plus jakieś dobre wtyki z Furutecha…czy duża jest różnica pomiędzy poszczególnymi wtykami? 

Jest słyszalne i to bardzo, zależy od systemu i jego rozdzielczości, akustyki etc.

Na coaxialu wolę KacSa srebrzone(podlinkowane), brzmienie bardziej otwarte niż na tych FT 111 R. 

W dniu 4.11.2023 o 16:02, Gracjan_55042 napisał:

Zastanawiam się na przewodem Furutech FA-Alpha S22 plus jakieś dobre wtyki

Używam tego kabla jako interkonektów xlr między dacem i pre oraz rca między pre a końcówką. Rca mam na wtykach kacsa z miedzi berylowej pokrytej złotem, ale gdybym dzisiaj robił, to brałbym raczej te srebrzone. Kabel jest ogólnie fajny i równy. Bezpieczny wybór.

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Używam tego kabla jako interkonektów xlr między dacem i pre oraz rca między pre a końcówką. Rca mam na wtykach kacsa z miedzi berylowej pokrytej złotem, ale gdybym dzisiaj robił, to brałbym raczej te srebrzone. Kabel jest ogólnie fajny i równy. Bezpieczny wybór.

Dzięki. Srebrzone już miałem Nordost Purple Flarę i Wireworlda. Teraz szukam cześć mniej ostrego. Myślę Furutech. I najważniejsze sam przewód… mam dylemat 

2 minuty temu, Gracjan_55042 napisał:

Myślę Furutech. I najważniejsze sam przewód… mam dylemat 

Wystawiłem jakiś czas temu na OLX za nieduże pieniądze jak na ten przewód, FA-alpha S22 na wtykach NCF, ale nie nakłaniam. Sam musisz zdecydować.

Godzinę temu, slawsim napisał:

Wystawiłem jakiś czas temu na OLX za nieduże pieniądze jak na ten przewód, FA-alpha S22 na wtykach NCF, ale nie nakłaniam. Sam musisz zdecydować.

Biorąc pod uwagę, że same wtyki prawie 2k, to faktycznie cena super. 

38 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Pod warunkiem, że to nie Furutechy z alliexpress 🫢

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Pod warunkiem, że to nie Furutechy z alliexpress 🫢

Kupione w Meloman Audio, a składane w RCM. Bez obaw 🙂

42 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Od kilku dni zastanawiam się czy go zdjąć z oferty sprzedaży, ponieważ cena jest faktycznie śmieszna, a mimo to sporo obserwujących i tyle. Każdy by chciał za pół ceny 🙂

2 godziny temu, slawsim napisał:

Dzięki ale raczej nie kupuję używanych rzeczy. 🤘🤘🤘🤘Chyba że cena będzie atrakcyjna….😁😁😁😁😁

Edytowane przez Gracjan_55042
21 minut temu, slawsim napisał:

Od kilku dni zastanawiam się czy go zdjąć z oferty sprzedaży, ponieważ cena jest faktycznie śmieszna, a mimo to sporo obserwujących i tyle. Każdy by chciał za pół ceny 🙂

Takie czasy, mamy coraz więcej takiego społeczeństwa dejów, dej to, dej tamto.

Najlepiej za darmo, albo za mniej niż pół ceny. 

Do mnie jakiś handlarz napisał,, czy zejdę 10zl z ceny gniazda IEC FI 03 G, noszkur... naprawde? O 10zl? 

Zresztą, kiedyś był taki co o 5zł jeszcze się targował chyba przy jakiejś zaciskarce za 20zl 😄

Jprdl 

Edytowane przez sir.jax

3 minuty temu, sir.jax napisał:

Zresztą, kiedyś był taki co o 5zł jeszcze się targował chyba przy jakiejś zaciskarce za 20zl

🤣 A to o nas wielkopolanach mówią, że jesteśmy polskimi Szkotami 😁

29 minut temu, sir.jax napisał:

Pod warunkiem, że to nie Furutechy z alliexpress

Podejrzliwym wypada być, ale kolega prawie 14 lat na forum, więc nie sądzę. 😉

7 minut temu, sir.jax napisał:

Takie czasy, mamy coraz więcej takiego społeczeństwa dejów, dej to, dej tamto.

Żona na vinted sprzedaje jakieś ciuszki, zabawki po naszym dziecku, sprzedaje za ułamek kwoty zakupu, rzeczy w super stanie i co chwilę się śmiejemy, bo spuść pani 5 złotych. 😁

19 minut temu, Gracjan_55042 napisał:

Dzięki ale raczej nie kupuję używanych rzeczy. 🤘🤘🤘🤘Chyba że cena będzie atrakcyjna….😁😁😁😁😁

Ty tak serio? Kable to nie majtki. Można kupować używane, nawet należy. 

4 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Podejrzliwym wypada być, ale kolega prawie 14 lat na forum, więc nie sądzę. 😉

Masz rację z podejrzliwością. Sam się zastanawiałem ilu jest takich co po zakupie wtyczek Furu np. w AVcorp, kupują takie na Alli żeby z paragonem i pudełkiem wystawić na OLX. Przerażająca wizja i nie dziwię się, że mało osób kupuje używki. 

13 minut temu, slawsim napisał:

to o nas wielkopolanach mówią, że jesteśmy polskimi Szkotami

Hmmmm...

Mając na uwadze  z czego składa się każdy element mojego audio, to do mnie nie pasuje. 😆😆😆

Właśnie zanabyłem i będę jutro wkładać do kondycjonera, ajjjjj....jajjjjj.

https://avcorp.pl/product-pol-4905-Oyaide-gniazdo-sieciowe-Power-Inlet-PP.html?query_id=2

Edytowane przez sir.jax

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Hmmmm...

Mając na uwadze  z czego składa się każdy element mojego audio, to do mnie nie pasuje.

😆😆😆

Obserwując wątek Furu i nie tylko potwierdzam co wyżej napisałeś 😁

4 minuty temu, slawsim napisał:

Masz rację z podejrzliwością. Sam się zastanawiałem ilu jest takich co po zakupie wtyczek Furu np. w AVcorp, kupują takie na Alli żeby z paragonem i pudełkiem wystawić na OLX. Przerażająca wizja i nie dziwię się, że mało osób kupuje używki. 

Teraz to dałeś handlarzom gotowy przepis. 

😁

Cofnij to natychmiast!😛

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.