Skocz do zawartości
IGNORED

Jak obsłużyć samouczący pilot Yamaha RCX-VP 79430

piotr16091

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! W tamacie j/w. Mam pilota samouczącego ale nie mam oryginalnych pilotów do sprzętu więc moje pytanie jak inaczej go zaprogramować żeby obsługiwał cd, tuner, wzmacniacz. W instrukcji na spodzie nic nie pisze o kodach tylko o zczytywaniu danych z drugiego pilota. Dzięki za podpowiedzi!

Daj linka ze zdjęciem tego pilota . Najprawdopodobniej oprócz " o zczytywaniu danych z drugiego pilota "

można wpisywać kody .

Jeżelim masz piloty które chcesz " mieć " w tym jednym to lepiej nauczyć go . Wszystkie funkcje w kodach mogą nie działać .

Mogę Ci jedynie napisać jak się uczy i wpisuje kody do mego pilota Yamahy od amplitunera RXV 750 .

Edytuję : od str 62

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj Czester! Dzięki za odpowiedz! Oto link jak on wygląda. Jest to samouczący się pilot sczytujący dane z innego pilota-tak jest opisane w instrukcji na odwrocie, nie mam do niego żadnej innej instrukcji a w necie nie mogę nic znależć. I kłopot w tym że nie mam oryginalnych pilotów bo sprzęt jest z końca lat 80, nie wiem w jaki inny sposób mógłbym go zaprogramować?

Ukryta Zawartość

Ten twój nie ma kodów , bo nie ma wyświetlacza ( tak się domyślam ) .

Jedyne rozwiązanie to pożyczenie współczesnego pilota od marki której posiadasz .

Miałem kiedyś Yamahę AX 396 (początki lat 90 - tych ) , można było nią sterować z pilota od amplitunera ( podstawowe funkcje , wyłączanie , zgłaśnianie i niektóre przełączanie źródeł dźwięku ) .

Ten twój nie ma kodów , bo nie ma wyświetlacza ( tak się domyślam ) .

Jedyne rozwiązanie to pożyczenie współczesnego pilota od marki której posiadasz .

Miałem kiedyś Yamahę AX 396 (początki lat 90 - tych ) , można było nią sterować z pilota od amplitunera ( podstawowe funkcje , wyłączanie , zgłaśnianie i niektóre przełączanie źródeł dźwięku ) .

Może masz rację, choć kiedyś miałem amplituner Yamaha RX-V795 i w jego pilocie o ile dodrze pamiętam to choć nie miał wyświetlacza to była w papierach tabela kodów i można było go zakodować poprzez wprowadzenie kodu lub sczytanie danych z drugiego pilota. Ale cóż poszperam jeszcze w necie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.