Skocz do zawartości
IGNORED

denon avr-1912 jaka maksymalna pojemość pendrive

marekwinski

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

pytanie do właścicieli Denona 1912. Jaki największy (interesuje mnie 16GB) pendrive podpinaliście pod usb i działał? Dzwoniłem w tej sprawie do serwisu, ale nie umieli odpowiedzieć na moje pytanie.

witam,

pytanie do właścicieli Denona 1912. Jaki największy (interesuje mnie 16GB) pendrive podpinaliście pod usb i działał? Dzwoniłem w tej sprawie do serwisu, ale nie umieli odpowiedzieć na moje pytanie.

obstawiam , że i nawet dysk 1Tb może obsłużyć o ile nie będzie tam milion folderów

u mnie w Onkyo 609 podpinałem pena 2,4,8,16Gb jak i dysk 80Gb i wszystko czyta bez problemu ( muzykę znaczy się )

i ja tak myślę :)

ale wole się upewnić, a nie mam dostępu do pena większego niż 8GB

spokojnie chwyci 16Gb , jak już napisałem

sam się zastanawiam nad zakupem pena 32Gb albo i więcej , bo wpinam "gwizdek" w amplituner i mam pełno muzy "Flac"

ja mysle o czyms co nie bedzie wystawac jak 'gwizdek' bo mam ciekawskiego kota ;)

mysle o czyms takim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ja mysle o czyms co nie bedzie wystawac jak 'gwizdek' bo mam ciekawskiego kota ;)

mysle o czyms takim

Ukryta Zawartość

spokojnie da radę , ale to dosć wolny pen drive ( zobacz na czas zapisu i odtważania 5/10Mb/s , konkurencja ma wyniki co najmniej x2 szybsze ) , do muzy wystarczy ale będziesz sporo czasu czekał aż coś się na nim zapisze

Ukryta Zawartość

a wpadles na pomysl zeby pojsc do sklepu i zapytac sprzedawcy sadze ze na miejscu ci podepnie i sprawdzisz ewentualnie pozostaja ci markety lapiesz z pulki dysk 1 tb wpinasz i widzisz pozdrawiam i tak przy okazji mi model wyzszy denona nie czytal 1 tb :) wczoraj w sklepie hehe a onkyo bez problemu

Wlasnie ide do Media biore hdd 1tb ze soba sprawdze jesli beda mieli :) pozdrawiam

ja denona mam w domu, jak bym miał dostęp do pena 16-32gb to bym w domu sprawdził, peny w sklepie są zapakowane i nikt nie będzie rozpakowywał żeby zobaczyć czy działa z jakimś ampi. Poza tym w promieniu 200km mam jeden sklep gdzie maja na polce 1912 i do tego nie jest podłączony ;]

ja denona mam w domu, jak bym miał dostęp do pena 16-32gb to bym w domu sprawdził, peny w sklepie są zapakowane i nikt nie będzie rozpakowywał żeby zobaczyć czy działa z jakimś ampi. Poza tym w promieniu 200km mam jeden sklep gdzie maja na polce 1912 i do tego nie jest podłączony ;]

a WIEC bylem w Media i dysku 1 tb nie czytal potem patrzylem kilka innych denonow zaden nie mogl odczytac raz udalo sie ze wykryl ipada XD ale spoko sprzedawca mowil ze prawdopodbnie musial by byc format plikow fat32.

w 1 zestawie byl wpiety pendrive 16gb i muzyka leciala z 1612 ale jak wyciagnelem i wlozylem to juz nie mogl odczytac jakies kaprysne.

Onkyo czytalo wszystko :)

jednak są problemy.. w takim razie popytam jeszcze wśród znajomych o pena 16gb może ktoś się z owym znajdzie wtedy po testuje osobiście. Dzięki za info :)

wczoraj podpinałem dysk samsunga 2.5cala 640GB sformatowany w NTFS i niestety nie ruszył. Dziwnie to wyglądało, tak jak by za mało prądu dostawał dysk bo jak ruszał to po rozkręceniu od razu wyłączał zasilanie. Z portu idzie 1A, a dysk potrzebuje 0.85A, wiec tak jakby powinno być OK. Chyba ze to nierozpoznany format plików i dlatego wyłączał dysk. Jak uda mi się ustalić co ciągnie, a czego nie to napisze.

edit:

znalazłem info w instrukcji ze denon 1912 obsługuje tylko fat16 lub fat32

wczoraj podpinałem dysk samsunga 2.5cala 640GB sformatowany w NTFS i niestety nie ruszył. Dziwnie to wyglądało, tak jak by za mało prądu dostawał dysk bo jak ruszał to po rozkręceniu od razu wyłączał zasilanie. Z portu idzie 1A, a dysk potrzebuje 0.85A, wiec tak jakby powinno być OK. Chyba ze to nierozpoznany format plików i dlatego wyłączał dysk. Jak uda mi się ustalić co ciągnie, a czego nie to napisze.

edit:

znalazłem info w instrukcji ze denon 1912 obsługuje tylko fat16 lub fat32

widzisz :) dla mnie Denon to taka "stara nokia" bardzo fajna sama dla swoich podzespolow ale jak ma zagrac z czyms innym to robi focha :D jednym slowem denon jest jeszcze w 20 wieku hehe .

Pamietaj ze jesli bedziesz chcial mu podac cos wiekszego z usb niz 4gb~~ to nie wlozysz tego na pena czy dysk p

pozdrawiam Mat

nie potrzeba więcej niż 4gb (znam ograniczenia fat32) i zasadniczo jeżeli pen ma być tylko do denona to nie jest to żaden problem. mp3 i flac nie zajmują więcej niż kilkadziesiąt MB.

nie potrzeba więcej niż 4gb (znam ograniczenia fat32) i zasadniczo jeżeli pen ma być tylko do denona to nie jest to żaden problem. mp3 i flac nie zajmują więcej niż kilkadziesiąt MB.

No gorzej jesli to koncert w dts :)

Lub muzyka 24 bit 192khz ktora potrafi zajmowac

Dodatkowo w przypadku fat 32 predkosci zapisu-odczytu sa nizsze

W Media bez problemu pozwola ci wyjac pena i wsadzic do denona wiec na co czekasz, w instrukcji jest wyraznie napisane ze sprzet nie dziala z kazda pamiecia flash wiec mozesz sprawdzic

koncert w dts czy coś innego dużego to ja mogę podpiąć do bluraya pod usb który czyta prawie wszystko i obsługuje NTFS, tudzież do tv który tez czyta prawie wszystko co mu zapodaje. Chodzi mi tylko o mp3 i flac, żeby moc bez włączania reszty sprzętu odpalić :) co do media markt to pozwolą mi wyjąc z gabloty jakiegoś pena 16-32gb i podłączyć do denona? (choć jak ostatnio tam bylem to żaden denon nie był podłączony ani do głośników ani do prądu)

koncert w dts czy coś innego dużego to ja mogę podpiąć do bluraya pod usb który czyta prawie wszystko i obsługuje NTFS, tudzież do tv który tez czyta prawie wszystko co mu zapodaje. Chodzi mi tylko o mp3 i flac, żeby moc bez włączania reszty sprzętu odpalić :) co do media markt to pozwolą mi wyjąc z gabloty jakiegoś pena 16-32gb i podłączyć do denona? (choć jak ostatnio tam bylem to żaden denon nie był podłączony ani do głośników ani do prądu)

u mnie nie bylo problemu wyciagalem co chcialem poprostu mowisz im ze nie kupisz jesli czego nie sprawdzisz :), zawsze masz opcje kupic denona penadrive i zabrac do domu oddac im w ciagu 14 dni nikt nie bedzie ci robil problemow jesli nie uszkodzisz sprzetu.

ide zadac pytanie w dziale akustyka poniewaz wystawilem moje klipsch na balkon podczas grila i 1 kolumna zagrala lepiej niz 2 w pokoju grr

Nie chodzi o czytanie samego pliku tylk oo wielkośc podlaczonej pamięci. Jesli Denon nie czyta NTFS to nie przeczyta wiekszych dyskow. Plik sam w sobie odczyta zalezy po prostu z czego. Nie jestem pewien czy który kolwiek ampli czyta DTS z pena...

sprawdzilem.. pendrive 2,4 i 8GB w fat32 dzialaja, jak bede mial mozliwosc sprawdzenia wiekszych to napisze.

Dysk 40GB 2,5cala w fat32 tez dziala.

to teraz poraz na cos wiekrzego ja na twoim miejscu napisal bym do naszego kolegi z forum Q21 on ma spory sklep i sprawdzenie tego to bedzie kwestia 10 min :)

mam jeszcze dysk 640GB 2,5 cala który podpinałem wcześniej, ale jest w ntfs i nie chce mi się zgrywać wszystkiego z niego żeby przeformować i sprawdzać ;) mi wystarczy te 40GB na flacki, wiec jak kiedyś mi się trafi większy pen lub najdzie ochota na sprawdzenie większego dysku to napisze :) tymczasem przydałby mi się kabel usb z łamaną końcówką żeby kabel puścić pod ampi

mam jeszcze dysk 640GB 2,5 cala który podpinałem wcześniej, ale jest w ntfs i nie chce mi się zgrywać wszystkiego z niego żeby przeformować i sprawdzać ;) mi wystarczy te 40GB na flacki, wiec jak kiedyś mi się trafi większy pen lub najdzie ochota na sprawdzenie większego dysku to napisze :) tymczasem przydałby mi się kabel usb z łamaną końcówką żeby kabel puścić pod ampi

wlasnie dlatego onkyo ma 2 usb :P jedno z tylu :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.