Skocz do zawartości
IGNORED

Co myslicie o tym telewizorze? (GRUNDIG)

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

XEDANCE 72 FLAT

MF 72-3310/7 TOP

zamówiłem go bo tanio był za 2470zl, 29" 4:3, kineskop megatron flat, 2 tunery PIP, 100Hz, cyfrowa redukcja szumów obrazu (naprawde dziala :)) + 4 stopniowe "skalowanie ostrości" obrazu gdy ten jest np. zbyt ostry lub zbyt rozmazany :), Stereo/Surround 2x20W (10W RMS ale sprawdzałem i dźwięk dobry i nadzwyczaj głośny), 2048 stron do zapamietanima (telegazeta), bardzo wiele możliwości skalowania obrazu 4:3/16:9/letterbox/subtitles i chyba 3 inne jeszcze.

Dobrze zrobiłem czy nie bardzo? W tej cenie znalazlbym cos lepszego? Patrzyłem na Panasoniki to w tej cenie był tylko jeden bez bajerów...tylko 100Hz, bez PIPów i innych wodotrysków :) Reszta 100Hz + PIP zaczynały się od 3200zl.

Telewizor ma byc do ogladania normalnej TV i od czasu do czasu DVD (po to wziolem TV ze skalowaniem obrazu bo panoramiczny smiesznie by wyglądał :)

https://www.audiostereo.pl/topic/9281-co-myslicie-o-tym-telewizorze-grundig/

Hej

Po prostu prorównaj go łeb w łeb z konkurencja. To jedyny sposob. ja jestem od dluzszego czasu uzytkownikiem bardzo podobnego Grundiga i jestem niesamowicie zadowolony. Jakosc obrazu identyczna jak Trinitrony, lepsza od Thomsona Divy nie wspominajac o wyposazeniu i cenie.

Ale przy okazji wpadki z oprogramowaniem mego TV [jak zmienisz nazwe AV1 na cokolwiek innego zrywa synchronizacje na AV1 - ot taki fkuczer softu] dowiedzialem sie, ze w moim modelu montowali trzy typy kineskopow. Od beznadziejnego do np ponoc high-endowego i ponoc akurat taki mi sie trafil.

Co lepsze w oznaczeniu sie niczym nie roznily te trzy TV tylko po wejsciu w mnenu serwisowe bo jakim stam oznaczeniu mozna dojsc jaki kinol siedzi.

A cyfrowe usuwanie szumow dziala w nim zajebiscie, lepiej od Sony moich rodzicow.

Grundiga kupiło tajwańskie Sampo zostawiając ich markę oraz zaplecze projektowe. Widocznie wyszli z założenia że stara marka w Europie przyjmuje się lepiej niż nowa z Tajwanu :-)

Dokładnie GRUNDIG = SAMPO, tylko ten model TV jest jeszcze z chyba starej firmy, a co do gwarancji to oczywiscie jest, wlasnie TV do mnie przyjechal i juz jedna rzecz jest (jedyna co zaowazylem przez godzine maltretowania go) do poprawy, a mianowicie geometria obrazu, zna ktos kody serwisowe itd. by usunąć wklęsłą poduszke? :D

zyzio - wiem ale szczerze niechce mi sie czekac 3 tygodnie na nowy TV...zreszta aktualnie mam remont i nie mam czasu na takie bajery, w normalnym TV i DVD nie widac tego tylko jak jest obraz kontrolny to widać poduszke :) Dlatego pytam sie czy ma ktos koda na serwisowe menu itd. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.