Skocz do zawartości
IGNORED

"Chcę stanąć przed Trybunałem Stanu"

toptwenty

Rekomendowane odpowiedzi

Kaczyński podkreśliła, że "nie ma zamiaru wyznaczać obrońcy ani stawiać się na posiedzeniach komisji odpowiedzialności konstytucyjnej". - Chcę natomiast stanąć przed Trybunałem Stanu i tam móc skorzystać z praw oskarżonego, a oskarżony ma prawo powiedzieć wszystko. Ja bym chciał być w takiej sytuacji, żeby móc powiedzieć wszystko - podkreślił szef PiS.

powiem wszystko jest bardzo zachęcające ,ciekawe co ukrywa

tym razem bez niedomówień,pomówień trzymam prezesa za jaja bowiem za słowo niewiele dla niego znaczy

Tłenti a wklej jeszcze więcej obiektywnych zdjęć karykatur

Podaj adres emailowy, to Ci wyślę.

Jak to miło tak wespół zespół prorządowo kopać leżącego

A żebyś wiedział, że miło kopać szkodnika

Odwaga potaniała.......

Ale luzik, jeszcze rok, dwa rządów wybrańca narodu i do śmietników będą kolejki (dla mniej rozwiniętych: nie chodzi mi o wyrzucanie śmieci) ...

Jestem apolityczny, nie popieram POPIS-u. Ale jak mnie dyma (przepraszam za słowo) kowal to nie wieszam zastępczo psów na malarzu.

POPIS nie istnieje.

Wiem, ale szybciej pisze się nie popieram popis-u niż: nie popieram pis i nie popieram po. tekst o apolityczności nie był adresowany do Kolegi i innych normalnych, a do trolli z tego forum.

Apolityczny Polak? A co to takiego ten twór, no chyba, że mówimy o ledwozębnych konstruktorach babek z piasku w osiedlowej piaskownicy.

Słowa zakłamanego Tuska: "Nawet jeśli pewne działania Kaczyńskiego i Ziobry wydawały się niektórym Polakom odrażające"

dość ogólne i dziwne stwierdzenie polityka (Tuska), o którego działaniach niektórym Polakom wydaje się że są odrażajace i perfidne innym wspaniałe i ponad epokowe, ale jak się dowiemy po zejściu tej idiotycznej formacji politycznej jaka jest PO, mocno szkodliwe. Nie tylko wobec samych Polaków ale i wobec polityków, których obecnie się oskarża.

Moralność Kalego to specjalnośc Tuska i jego ekipy. Poza tym trybunał przydałby się kilku innym politykom choćby z zacnej Platfory antyobywatelskiej, nie mówiąc o SLD-owskim stoważyszeniu hipokrytów, Pawlaka pomijam bo jak go widzę to bierze mnie na natychmiastowe przebaczenie.

Syf moralny wszechobecny w tej nasze swojskiej polityce, gdzie marszałkiem moze zostać każdy moralny i oralny cymbał nawet z tytułem profesora, czy doktora n.m. nie mówiąc o nadmorskim zbieraczu płodów ziemnych. Przyszłość pokaże, że może i pedałem lub damą z ogonkiem, którą może jakiś znany pacykarz uwieczni na płótnie i powiesi na sali sejmowej zamiast krzyża.

(...)

Kaczyński? Niechaj staje przed TS, czemu nie, tylko, czy politykom i całemu państwu to się opłaca, czy warto robić z konstytucji (która i tak staje sie bardzo szybko tylko stertą nic nieznaczacych sformułowań) i siebie (politycy) pośmiewisko i gnój. Państwo w tej chwili i od lat jest gnojowiskiem i posmiewiskiem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

PO-PIS istnieje i to dokładnie tylko dzieki sobie nawzajem - oni są nawzajem w symbiozie.... Gdyby nie było PIS to PO nie wygrałoby z taka przewagą wyborów.

Gdyby nie nijakość PO - PiS wygrałby wybory. Polacy lubią nijakość - być może dlatego, że nijakości w Po nie zostało już nic (jedyna wartość PO) w następnych wyborach przeważy nijakość RP i SLD czyli jak sie nie odwrócić do dupa z tyłu.

Taki uśmiechnięty.... wesoły.

Dla równowagi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Apolityczny Polak? A co to takiego ten twór

To ja.

A serio tak czytam ten wątek, czytam inne i widzę:

Jakby nie było Kaczyńskich i PIS ( no dobra i Rydzyka też) to Polska była by mocarstwem atomowym.

Mielibyśmy potężną flotę, lotnictwo, super nowoczesną armię. Polskie miasta wyglądały jak z katalogu biura podróży. Ludzie chodziliby uśmiechnięci, Polacy by się kochali. Każdy by miał prace, dom z basenem, śliczną żonę - lub męża (nie dyskryminuję homoseksualistów). Mądre i śliczne dzieci, pieska i kotka.

A pensje pozwalały na dostanie życie. A cały świat by nas kochał i pragnął być Polską.

A tak mamy Kaczyńskich, PIS, Rydzyka i g...o mamy , ops mamy co mamy. I to wszystko przez nich. Przez tych braci mniejszych.... Jeden co prawda nie żyje, ale nadal jest winny.

Bzdury piszę ? Tak, ale ja kpię. !!!

Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem jak w sumie normalni ludzie święcie wierzą w to co napisałem powyżej. Ba i będą tego bronić jak smoczyca księżniczki w wieży. Smoczycę to rozumiem, ma dzięki księżniczce konserwy (rycerzy w zbrojach).

Dlatego nie raz, nie mogę sobie odmówić wbicia kija w mrowisko i patrzenia jak otumanione mróweczki robią mobilizację w obronie rzeczywistości która jest tylko w głowach panów (i pań) od kreowania wizerunków i rzeczywistości.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jakby nie było Kaczyńskich i PIS ( no dobra i Rydzyka też) to Polska była by mocarstwem atomowym.

Usiłujesz sprowadzić sprawę ad absurdum. Chodzi o coś zupełnie innego. Demokracja nie jest doskonałym tworem, ale próby jej zawłaszczenia są potencjalnie niebezpieczne. Na szczęście rządy PIS trwały za krótko, by wprowadzić ich marzenia w życie.

Jednak rządy takiego miłośnika PRL, który chwali Gierka i z żalem twierdzi, że SB to byli profesjonaliści, byłyby dla kraju niekorzystne.

To ja.

A serio tak czytam ten wątek, czytam inne i widzę:

Mielibyśmy potężną flotę, lotnictwo, super nowoczesną armię. Polskie miasta wyglądały jak z katalogu biura podróży. Ludzie chodziliby uśmiechnięci, Polacy by się kochali. Każdy by miał prace, dom z basenem, śliczną żonę - lub męża (nie dyskryminuję homoseksualistów). Mądre i śliczne dzieci, pieska i kotka.

A pensje pozwalały na dostanie życie. A cały świat by nas kochał i pragnął być Polską.

A tak mamy Kaczyńskich, PIS, Rydzyka i g...o mamy , ops mamy co mamy. I to wszystko przez nich. Przez tych braci mniejszych.... Jeden co prawda nie żyje, ale nadal jest winny.

Bzdury piszę ? Tak, ale ja kpię. !!!

Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem jak w sumie normalni ludzie święcie wierzą w to co napisałem powyżej. Ba i będą tego bronić jak smoczyca księżniczki w wieży. Smoczycę to rozumiem, ma dzięki księżniczce konserwy (rycerzy w zbrojach).

Dlatego nie raz, nie mogę sobie odmówić wbicia kija w mrowisko i patrzenia jak otumanione mróweczki robią mobilizację w obronie rzeczywistości która jest tylko w głowach>>>>>>>>zabawne ile czeba sie napisac zeby napisac ze kurduple i rydzyk nie byli tacy zli.......

zabawne ile czeba sie napisac zeby napisac ze kurduple i rydzyk nie byli tacy zli.......

Czemu teraz nie może powiedzieć wszystkiego?Może boi się Ojca Dyrektora?

TS zwolni go z zachowania tajemnicy do jakiej jest obowiązany jako np. były premier

Jak wyskoczy bez tego to to się mu ekspresowo dobiorą do czterech liter.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Trybunał Stanu może ewentualnie zwalniać z zachowania tajemnicy świadków. Oskarżony przed TS ma takie same uprawnienia jak oskarżony przed sądem powszechnym. Zatem może użyć w swojej obronie wszystkich dostępnych mu informacji, nawet tych będących tajemnicą państwową. A ponadto może kłamać do woli i nie można mu z tego powodu postawić zarzutów. ;)

Trybunał Stanu może ewentualnie zwalniać z zachowania tajemnicy świadków. Oskarżony przed TS ma takie same uprawnienia jak oskarżony przed sądem powszechnym. Zatem może użyć w swojej obronie wszystkich dostępnych mu informacji, nawet tych będących tajemnicą państwową. A ponadto może kłamać do woli i nie można mu z tego powodu postawić zarzutów. ;)

czyli jest zwolniony z zachowania tajemnicy państwowej z mocy prawa. Jest różnica mędzy "zwolni" a "może zwolnić"

A ponadto może kłamać do woli i nie można mu z tego powodu postawić zarzutów. ;)

taki skrót socjotechniczny pewnie będzie stosowany ( czyli wszystko co mówi Kaczyński to kłamstwo bo może kłamać) ale to nieprawda .

Przyjmuje się ,że postawiony przed TS mówi prawdę, a nie że kłamie.

Za samo kłamstwo nikt mu zarzutów nie postawi ale sam fakt kłamania nie jest bez wpływu na ostateczne rozstrzygnięcie sprawy.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

i to jest w tym wszystkim najlepsze. Wymarzone miejsce dla kazdego tracacego popularność polityka. Darmowa mównica i miejsce na spektakl polityczny bez konsekwencji :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Za samo kłamstwo nikt mu zarzutów nie postawi ale sam fakt kłamania nie jest bez wpływu na ostateczne rozstrzygnięcie sprawy.

Oczywiście.

i to jest w tym wszystkim najlepsze. Wymarzone miejsce dla kazdego tracacego popularność polityka. Darmowa mównica i miejsce na spektakl polityczny bez konsekwencji :)

No właśnie. W pełni się zgadzam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.