Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda przymierzam się jesienią do rDaca, ale już teraz raczej nie ma co klepać zasilacza. ;)

Kiedy orientacyjnie można się spodziewać finalnej wersji rezonatora ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Kiedy orientacyjnie można się spodziewać finalnej wersji rezonatora ?

Trwa ostatnia kosmetyka, po której płytka będzie zlecona do produkcji. Potrzebuję jeszcze ok. 2 tygodnie by pierwsze sztuki pojawiły się w magazynie:)

Troszkę to trwa, ale pośpiech szczególnie w projektach jest złym doradcą.

Pozdrawiam!

Uzupełniłem już opis Rezonatora Schumanna Tomanek o wrażenia odsłuchowe :)

Zainteresowanych zapraszam tu:

http://stereoikolorowo.blogspot.com/2012/06/rezonator-schumanna-firmy-tomanek.html

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ostatni z zasilaczy ULPS for rDAC-KD w obniżonej cenie znalazł swojego nowego własciciela.

Teraz mamy 2 szt. zasilacza ULPS for M2Tech Young w takiej samej, niskiej cenie 400 zł + 15 zł wysyłka. Chętnych proszę o PW:)

Pozdrawiam

Kiedy możemy się spodziewać pierwszych listew sieciowych bo nie ukrywam że muszę coś kupić w najbliższym czasie

Na razie prace nad listwami musiałem odsunąć na co najmniej wrzesień lub troszkę nawet później. Zapewniam jednak, że listwy będą i jednocześnie przepraszam za opóźnienie.

Co do zasilaczy w promocyjnych cenach - jeśli jest zapotrzebowanie to proszę o PW. Mogą być to zasilacze go rDACA, Squeezeboxów lub też inne będące w naszej ofercie a nawet customowe. Możliwość zakupu po niższych cenach obowiązuje tylko w lipcu, a ma to związek z restrukturyzacją firmy i wyprzedażami magazynu. Od sierpnia startujemy z podwójną siłą!

Pozdrawiam.

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pierwsze sztuki rezonatora w obudowie będą dostępne w ciągu najbliższego tygodnia.

Pozdrawiam!

W najbliższych dniach dodam do oferty zasilacz ULPS USB. Zasilacz ma za zadanie dostarczyć dobrej jakości prądu odcinając zasilanie (impulsowe) z USB komputera. Wzmianka w jednym z portali branżowych: http://hd-opinie.pl/13071,aktualnosci,zapowiedz-matrix-i-mini-dac-oraz-tomanek-ulps-for-usb.html

Odcięcie zasilania z komputera i "podanie" liniowego z zasilacza następuje w nim samym. Mamy z tyłu podwójne gniazdo USB 2.0: do górnego podłączamy zasilane urządzenie, dolne łączymy z PC i mamy alternatywne zasilanie! ULPS USB można również zasilać np. przenośne dyski twarde nie mające możliwości zewnętrznego zasilenia.

Zasilacza nie ma jeszcze wprowadzonego do oferty, jednak jeśli ktoś chciałby zamówić - jest to możliwe.

Na początku przyszłego tygodnia ruszamy z rezonatorami w obudowanej wersji full:) Proszę o cierpliwość:)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Tomanek1

To jeszcze faktycznie przydały by się listwy sieciowe - sam noszę się z zamiarem kupna i chętnie bym skorzystał. Dobry i krajowy produkt miałby extra preferencje przy wyborze.

Myślę, że nie tylko u mnie.

Na początku przyszłego tygodnia ruszamy z rezonatorami w obudowanej wersji full:) Proszę o cierpliwość:)

Pozdrawiam!

Dla mnie proszę przyszykować wersję z 3 m zasilaczem po 15.08, bo wybieram się na urlop :-)

To jeszcze faktycznie przydały by się listwy sieciowe - sam noszę się z zamiarem kupna i chętnie bym skorzystał. Dobry i krajowy produkt miałby extra preferencje przy wyborze.

Tak jak wspominałem tymczasowo muszę odsunąć w czasie projekt listwy, powrócę do niego we wrześniu.

Jutro będą już pierwsze sztuki generatora 7,83Hz w obudowie. Jak będę miał gotowe załączę zdjęcia.

Pozdrawiam

Prototyp wykonany - poniżej kilka zdjęć zrobionych "na szybko".

Jest to pierwsza sztuka, która zostaje u mnie na wzór:)

Rezonator działa stabilnie tak samo dobrze jak pierwsza wersja, choć jest wprowadzonych kilka drobnych modernizacji (m.in. w układzie strojenia), ale z punktu widzenia użytkownika nie ma to najmniejszego znaczenia.

frontuy.jpg

92204512.jpg

rozkrcony.jpg

rozkrconypytka.jpg

rozkrconykoszyknabateri.jpg

Oczywiście w egzemplarzach produkcyjnych kabelki będą ładnie ułożone, powyzej to tylko prototyp.

Edytowane przez Tomanek1

Jutro będę miał pierwsze sztuki rezonatora w obudowie już wykonane i uruchomione. Chętnych zapraszam do kontaktu poprzez maila [email protected] , ewentualnie poprzez PW.

Cena kompletu: 415 zł łącznie z wysyłką. W komplecie zasilacz. Generator przystosowany do pracy sieciowo - bateryjnej (jeśli włożony jest wtyk zasilacza to generator pobiera prąd z zasilacza, jeśli wyjmiemy wtyk - automatycznie przełącza się na baterię). Wyłącznik typu rocker wyłącza zasilanie niezależnie od źródła.

Mam pytanie o zasilacz do CA DacMagic ? Jeśli Pan robi to w jakiej cenie ?

Pozdrawiam.

Nie leniuchuj ;) http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=66

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Potwierdzam słowa przedmówcy, zasilacz do DacMagic mamy w ofercie. Do końca lipca również na ten model obowiązuje niższa cena 400 zł + wysyłka.

Pozdrawiam

Bardzo przepraszam ale jedynym wiarygodnym źródłem jest dla mnie audiostereo.pl ;-). Poproszę jeszcze koszt przesyłki do anglii. Dziękuję bardzo.

Wysyłka do Anglii Pocztą Polską to koszt 72 zł (paczka do 2 kg priorytet) lub 62 zł (ekonomiczna).

Pozdrawiam

Przypominam, iż zasilacze ULPS... w obniżonej cenie 400 zł są dostępne tylko do końca lipca, a więc jeszcze przez niespełna 3 dni. Zapraszam.

Pozdrawiam

Witam,<br />

Miałem i mam przyjemność testować rezonator (wersja bez obudowy). Po przerwie urlopowej z pewnym dystansem wróciłem do testu. Wcześniej łapałem się na tym, że odsłuchuje płyt a nie ciesze się muzyką.<br />

Rezonator testowałem w różnych konfiguracjach (umieszczony pow. 1,5 m):<br />

- sypialnia z piano craft,<br />

- salon z KD, oraz w gabinecie - 2 zestawy stereo.<br />

Bardzo trudno jest opisać wpływ rezonatora na dźwięk. Ale ... wpływ jest! Generalnie, przyjemniej słucha się muzyki. Dźwięk przy włączonym rezonatorze jest bardziej realny, 3D ;), aż chce się go dotknąć.  Często zapominałem o włączeniu rezonatora i wówczas  miałem wrażenie że ... czegoś brakuje. Jest to może subiektywna ocena, ale przecież o to chodzi.  Domownicy, nie wiedząc z czym mają do czynienia, często podzielali moje opinie, a żona wręcz stwierdziła, że lepiej jej się śpi ;)) Jedno jest pewne - rezonator zostaje u mnie, a każdy z nas - miłośników audio winien sprawdzić organoleptycznie czy to działa.<br />

pozdrawiam wszystkich<br />

U mnie również zostaje nieodwracalnie.

I planuję wziąć dla rodziców, mimo braku dobrego stereo u nich, bo na brak snu często narzekają.

Postawię za czymś, włączę i po tygodniu zapytam, czy się lepiej śpi. Jestem przekonany, że będzie poprawa :)

A jak już uwierzą, dzięki czemu ta poprawa snu, to golaska od nich na działkę wywiozę (bo tam z kolei bez suto zakrapianego grilla ja spać nie mogę), a do nich aliganckoobudowanego wezmę ;)

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Przepraszam, a kiedy Pan przewiduje linię generatorów w czopkach? Podejrzewam, że będą miały znacznie bardziej efektywne działanie. Prototypową serię wprowadzającą interferencje do geopromieniowania można rozpatrywać tylko w aspekcie niczym nieskrępowanego debilizmu.

--> Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, ** sugestie itp. **

Włączyłem ale jeszcze nic (chyba) nie czuję.

Przecież wyraźnie piszę - trzeba w czopku...

Edytowane przez gagacek

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

a jak to sie ma do audiofili słuchawkowych ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Czapka baseballówka z wbudowanym rezonatorem, to byłby hit! :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Czapka baseballówka z wbudowanym rezonatorem, to byłby hit! :-)

Baseballówka, powiadasz... hmm... szybko patrząc, jest tam w najprostszy sposób użyta aplikacja 555, przy pomijalnej indukcyjności waliłaby prostokątną falą ~7Hz, wprost na czubek głowy. Obawiam się, że zmotywowany właściciel takiej czapeczki mógłby tak podziękować sprzedawcy, że sprzedawca musiałby udać się na obdukcję lekarską.

NIE WIERZĘ że "producentowi" chciało się wysilić, wystarczy popatrzeć na zasilacze.

Trochę sensu poproszę.

gagacek,

czyżbo fotka przedstawiała stosunek świata i ludzi do Ciebie, skoro taki jadowity jesteś ?

Po chwili zastanowienia postanowiłem wtrącić moje dwa grosze, co do tej realizacji generatora Schumana

Chcę tu absolutnie pominąć całokształt tematu związanego z audiovoodooo, tradycyjnie ogniskującego rzesze zwolenników jak i opozycjonistów, a skupić się tylko i wyłącznie na rozwiązaniu technicznym.

Pod tym wzgledem sprzedawanemu projektowi można spokojnie przydzielić jakąś tutejszą odmianę nagrody Darwina. Dziwne że jeszcze takiej nie ma, a to urządzenie naprawdę ma szansę pokonać dosłownie wszystko co do tej pory Audiostereo przeżyło. Na razie więcej nie napiszę, poproszę innych o przemyślenia. A uwierzcie, są to niezłe jaja.

pozdrawiam.

gagacek,

czyżbo fotka przedstawiała stosunek świata i ludzi do Ciebie, skoro taki jadowity jesteś ?

Pytajnik stawiamy bez spacji. Nie, nie jestem jadowity tylko realistą, a ponieważ masz problemy z kojarzeniem już tłumaczę. Fotka mówi Tobie: "nie pieprz bez sensu".

Edytowane przez gagacek

Trochę sensu poproszę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.