Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

A to sieciówka złożona z:

Tak mi się nasunęło, bo ostatnio szukałem - sieciówka z "krótką" wtyczką lub wtyczką załamaną - jako opcja. Czasami gniazdko jest perfidnie ukryte. Bardzo trudno znaleźć coś rozsądnego.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

sieciówka z "krótką" wtyczką lub wtyczką załamaną -

Chodzi o kątowe od strony gniazda IEC czy ściany?

Poniżej przedstawiam zdjęcia pierwszej, prototypowej sztuki listwy TAP6:

tap6front.jpg

tap6spd.jpg

tap6rodek.jpg

pytanie do Tomanka:

czy robi/robil Pan zasilacze do Naim audio??

P.S. tez mam na imie Tomek i nazwisko na SZ! ;)

pozdrawiam

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Live jest tak jak tu na lewym pinie

Dokładnie tak samo jest w listwie.

czy robi/robil Pan zasilacze do Naim audio??

Nie widzę problemu, proszę o parametry i działamy:)

P.S. tez mam na imie Tomek i nazwisko na SZ! ;)

Paru nas by się znalazło jeszcze na AS:) Cholera, muszę przyspieszyć proces zastrzegania nazwy i logo;))

Pozdrawiam

Dokładnie tak samo jest w listwie.

Dla pewności można go oznaczyć czerwoną kropką, to taka dupinka, a może ucieszyć :)

Się rozumie i się oznaczy w środku gniazda małą kropką (czerwonym lakierem do lakowania śrubek, wkrętów itp.).

Dostałem informację, iż we czwartek mam mieć dostarczone obudowy do pierwszej partii listew, w związku z czym koło piątku będę mógł wysłać pierwsze sztuki.

Możemy zatem w międzyczasie finalizować sprawy związane z płatnościami i adresami wysyłek.

Proszę zatem osoby, które wpisały się na listę o maila ( [email protected] ) z adresem do wysyłki.

Wpłaty 415 zł prosiłbymm kierować na firmowe konto, którego numer można znaleźć na naszej stronie pod linkiem: http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=10 (punkt 5).

Pozdrawiam

Chyba za wcześnie wyskoczyłem z hurra-optymizmem, że w piątek będę miał pierwsze listwy. Wszystko co prawda jest przygotowane, ale nie dotarły do mnie gniazda wyjściowe Schuko, choć miałem obiecane, że dziś będą:(

Dostawa przesunęła się na przyszły tydzień. Przepraszam za opóźnienie, na bieżąca będę informować o postępach prac, choć tu wszystko zależy od daty dostawy wspomnianych gniazd.

1-whiter1

2-zyzio

3-cir

4-belfer54

5-Jarula

6-malinowski

7-enpa

Zyzio to pisał się jednak na listwę video TVP6, więc lista do TAP6 będzie taka:

1-whiter1

2-cir

3-belfer54

4-Jarula

5-malinowski

6-enpa

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomanek1

spoko, spoko, co ma wisieć - nie utonie

w tym przypadku czas nie goni nas :)

Lepiej na spokojnie, nie na szybko.

P.S. Pierwsza opinia na szybko na temat sieciówki Tomanka za 100pln.

Jak ktoś ma w cokolwiek wpiętą sieciówkę "komputerową", niech ją wetknie w ... pudełko ;)

A tam niech ona czeka na w przyszłości sprzedawany jakikolwiek sprzęt, aby był komplet.

Nie mam zdolności opisywania różnic w dźwięku po wpięciu kilku sieciówek, jak to czynią niektórzy...

Po prostu słyszę, że jst gorzej lub lepiej i w jakim mniej więcej stopniu.

Sieciówkę wpiąłem w do Lovely Cube'a w miejsce "komputerowej" od Chińczyka.

Nie porównywałem jej z moimi innymi, bo mi się nie chciało i nie po to ją kupiłem, żeby się bawić w przepinanki.

Wiem jedno - po zmianie "komputerówki" na Tomankową - wszystkiego przybyło i wszystko się poprawiło: przestrzeń, separacja, bas (kontrola), średnica i wysokie.

Tylko tyle i aż tyle.

Podpiąłem ją też do suba z KD i się potem zastanawiałem, dlaczego przez 3 lata był tam kabel z kompletu. Ale wkrótce to naprawię :))

I wiem drugie - że kiedy Tomanek "zrobi" ten wyższy model sieciówki, to wezmą ją w ciemno i pójdzie do LC. A ta trafi do suba ,bo tylko tam mam "zwykły" kabel.

TPC to nie jest to jakiś rewelacyjny, objawieniowy kabel. Ale jest to najtańsza na rynku alternatywa dla "komputerowych" kabli i na pewno nie gorsza od tych za 2 do 5 stówek innych rodzimych "producentów" ;)

pozdrawiam

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

wchodze calym systemem bezposrednio do gniazda w scianie,czy w takim przypadku listwa ma sens? Re sieciowka-kabel pewnej b.znanej firmy krajowej za dobrych kilka stow degradowal dzwiek w kazdym aspekcie.jakimi cechami charakteryzuje sie kabel Mr T.'s?

zildijan,

jeśli masz w domu nową (znaczy miedzianą 3-żyłową, a nie aluminiową 2-żyłową) to dołożenie listwy do toru może niewiele wnieść. Jednak w blokowisku, gdzie zakłóceń z sieci jest sporo (nawet pomimo lepszej instalacji domowej) listwa z filtrami powinna się sprawdzić redukując szkodliwy wpływ odbiorników. No i masz to szczęście możliwości wpięcia klocków bezpośrednio w ścianę.

Ja np. mieszkam w prawie 40-letnim bloku, mam dobrą, wymienioną 6 lat temu instalację z siedmioma liniami na bezpieczniki (chociaż niestety bez oddzielnej pod audio :-( ) i mam aktualnie listwę Sonus Oliva z dużym filtrem. Raz, ze nie mam za komodą 8 gniazd, 2, że po zastosowaniu listwy nawet obraz w plaźmie uległ znacznej i zauważalnej przez każdego poprawie. Nie wspominając o poprawie dźwięku.

Jeśli mieszkasz w domku, masz nową, rozbudowaną instalację i osobną linię pod audio, to listwa może okazać się zbędna. W przeciwnym wypadku warto chociaż pożyczyć i sprawdzić.

Ja czekam na listwę Tomanka, bo w dotychczasowej listwie mam tv, dvd, ampli, N-kę, wzmaka, cd, tuner, headampa, rezonator Tomanka i jeszcze nieszczęsną aktywną antenę wewnętrzną FM (w ostatnim gnieździe rozgałęziacz na 3 płaskie wyczki). W sumie 10 odboirników. Dlatego chcę oddzielić tor stereo i drugą listwę podpiąć pod drugie gniazdo, co też niestety wiąże się z kolejną tajną ;) wycinką w plecach komody.

Cech TPC nie opiszę Ci, bo nie bawiłem się w przepinanki, a poza tym, jak pisałem powyżej, w opisywaniu sieciówek nie umiem tak lać wody jak inni. Po prostu jest lepiej, niż w kablu z zestawu LC i tak miało być. Nie analizuję tego i nie rozkładam na czynniki pierwsze, bo mi się nie chce, skoro na tę chwilę mnie zadowala. Spełnia swoją funkcję przyrostu jakości dźwięku i tyle. Na pewno jest słyszalnie lepszy od "komputerówek" i stanowi świetną alternatywę dla tych podstawowych kabli innych "producentów", które są jednak droższe.

Tomanek wypełnił lukę rynkową na tanie i niezłe kable budżetowe, zasilacze i to samo zapowiada się z listwą. Inni krajowi rzemieślnicy za ten sam kabel wołają 2x więcej. chcą się szybko nachapać, nie myśląc o budowaniu wizerunku młodej firmy opartym na pełnym zaufaniu klientów.

Qrczę, trochę się rozpisałem, zatem to tyle :)

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Gość Heliand

(Konto usunięte)

A ja chciałbym zapytać, na kiedy ew. przewidywane jest wprowadzenie wariantu listwy zasilającej z gniazdami w jednym rzędzie. Aktualnie mam listwę SO z filtrem, ale jest kłopot w jej umieszczeniu (filtr z boku), niestety "wycinanki" jak u kolegi Whitera nie wchodzą w grę, więc pozostaje manewrowanie meblami. Dlatego w sumie wstrzymałem się z zamówieniem pierwszej wersji, bo to jednak spora szerokość, natomiast bardzo chętnie zamówiłbym listwę o takiej konstrukcji z 3 lub 6-ma gniazdami w jednym rzędzie.

Jak to wygląda?

Pozdrawiam

A ja chciałbym zapytać, na kiedy ew. przewidywane jest wprowadzenie wariantu listwy zasilającej z gniazdami w jednym rzędzie.

Na razie niestety nie planujemy wprowadzenia listwy w takiej formie.

interesuje mnie rezonator,hmmm

Żaden problem:)

Pozdrawiam

planowane sa tylko listwy z 6cioma gniazdami?

jesli o mnie chodzi to wzialbym cos takiego jak by mozna bylo wpinac cos wiecej niz tylko sieciowki. - mam na mysli zasilacze a te sa przeroznych ksztaltow

mateuszek,

w przypadku listwy z dwoma rzędami po 6 gniazd, masz 4 gniazda skrajne.

W któreś z nich bez problemu wepniesz pewnie nawet najbardziej wydziwiony kształtem zasilacz ;)

kurcze w zasadzie koncowka ma i tak oddzielne zasilanie... moze tez sie skusze - ile wychodzi komplet?

Jeśli listwa 6-gniazdowa "przyjmie" się na rynku, to wprowadzone zostaną jeszcze listwy 4 i 8 gniazdowe.

ile wychodzi komplet?

Pierwsze 15 listew będzie w cenie 400 zł/szt. Wszystkie kolejne po 500 zł/szt.

Lista na pierwszą partię listew wygląda tak:

1-whiter1

2-cir

3-belfer54

4-Jarula

5-malinowski

6-enpa

W przypadku chęci rezerwacji wystarczy się dopisać. Mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu uda mi się dostarczyć zamówione listwy.

Ja tam jednak się wstrzymam do czasu pierwszych recenzji :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Chodzi o kątowe od strony gniazda IEC czy ściany?

od ściany

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Sieciówki do nowej listwy mogą być oczywiście różnej długości, prawda?

Tak, mogą być różne, nie każdemu przecież będzie pasować 1,5-metrowy.

Ja tymczasem czekam nadal na gniazda, jak się tylko pojawią i będę mógł rozsyłać listwy, natychmiast poinformuję o tym.

Pozdrawiam

Ale mam nadzieję, że kabel np. 3-metrowy nie podwoi ceny tego 1,5-metrowego za stówkę ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.