Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

No właśnie. Było by miło, aby o otwarciu wątku można było decydować samodzielnie. Nigdzie nie twierdziłem, że nie otworze wątku w stosowanym czasie. A tak wyszło jak zawsze, rzekłbym ponad prawem i samowolnie.

Odnośnie zmiany tytułu, myślę że można na tym się "pochylyć".

Tytuł wątku zmieniony zgodnie z propozycją. Czy tak miało być, z cudzysłowem itd?

Co do otwarcia, tego nie otwierałem.

Co do jakiegoś innego to nie pamiętam,czy jakiś otworzyłem, ale zdaje się, że ktoś mnie faktycznie o któryś poprosił. Albo może chciałem coś w nim napisać, a że jak się okazuje w zamkniętych nie wypada, to musiałem najpierw otworzyć? Ja tutaj jestem rzadko, to forum nie jest moim życiem, a moja uwaga w 90% jest skierowana gdzie indziej, więc przykro mi, ale nie odnotowałem. A co, wlazłem komuś na odcisk? Musiało boleć, w końcu 90 kilo, to przepraszam.

Tytuł wątku zmieniony zgodnie z propozycją. Czy tak miało być, z cudzysłowem itd?

Co do otwarcia, tego nie otwierałem.

Co do jakiegoś innego to nie pamiętam,czy jakiś otworzyłem, ale zdaje się, że ktoś mnie faktycznie o któryś poprosił. Albo może chciałem coś w nim napisać, a że jak się okazuje w zamkniętych nie wypada, to musiałem najpierw otworzyć? Ja tutaj jestem rzadko, to forum nie jest moim życiem, a moja uwaga w 90% jest skierowana gdzie indziej, więc przykro mi, ale nie odnotowałem. A co, wlazłem komuś na odcisk? Musiało boleć, w końcu 90 kilo, to przepraszam.

Tytuł jest ok, dziękuję.

Jeżeli to nie ty otworzyłeś to przepraszam. Ktoś to jednak musiał z moderacji zrobić bez mojej wiedzy, cudów nie ma, nieprawdaż ..?

Mniejsza o większość.. Wątek działa i niech służy obecnym i nowym nabywcom FONTKA.

robiz

Edytowane przez robiz
  • Redaktorzy

Właśnie odebrałem z naprawy fonostejdża ModWright. Jutro podłączę z powrotem system analogowy z moim AdFontkiem i wkładką ZYX. Zobaczymy jak nam zagra.

Właśnie odebrałem z naprawy fonostejdża ModWright. Jutro podłączę z powrotem system analogowy z moim AdFontkiem i wkładką ZYX. Zobaczymy jak nam zagra.

No i gra to coś ?

robiz

• Redaktorzy

Gra oczywiście, natomiast chcę zrobić porządny opis brzmienia i w ogóle. Moglem zrobić to już wcześniej, ale mam kłopoty z ramieniem Origin Live, tj. dostałem niezupełnie pasującą przeciwwagę i tylko z najwyższym trudem udaje się ustawić nacisk. Muszę wymienić.

Gra oczywiście, natomiast chcę zrobić porządny opis brzmienia i w ogóle. Moglem zrobić to już wcześniej, ale mam kłopoty z ramieniem Origin Live, tj. dostałem niezupełnie pasującą przeciwwagę i tylko z najwyższym trudem udaje się ustawić nacisk. Muszę wymienić.

To w Fontku nie masz oryginalnego ramienia, dobrze rozumuje ?

robiz

Nie pamiętam kto mnie pytał o Amplifona WT30. Kolega posiadający zdecydował się na sprzedaż.Stan igła,po przeglądzie w serwisie, kilka kompletów zapasowych lamp. Sam odstąpiłem BELVU i MAZDA dla poprawy samopoczucia i dźwięku.Cena 3500 zł do negocjacji.Zapytania na prv.

• Redaktorzy

To w Fontku nie masz oryginalnego ramienia, dobrze rozumuje ?

robiz

Taak, tutaj była długa dyskusja na ten temat, pokazywałem fotki. Andrzej był uprzejmy wykonać dla mnie uniwersalny ruchomy armboard do różnej długości ramion, borowany pod regę.

Taak, tutaj była długa dyskusja na ten temat, pokazywałem fotki. Andrzej był uprzejmy wykonać dla mnie uniwersalny ruchomy armboard do różnej długości ramion, borowany pod regę.

Zastosowany silnik z regulacją obrotów i łożysko są standardowe, czy cos nowego?

• Redaktorzy

Nie, cały gramofon jest standardowy. Zastąpiono tylko firmowe ramię uniwersalną podstawą. Zresztą Andrzej może takie podstawy na zamówienie wykonywać, o ile się orientuję.

A pamiętam, juz nie ta głowa niestety. Paru kolegom nie bardzo przypadła do gustu estetyka regi i Fontka. Chyba był nawet taki zestawik, nieprawdaż ?

robiz

• Redaktorzy

U siebie łączyłem najpierw ramie Origin Live Silver I (pożyczone od Papamka), a potem obecne 12" ramie OL Zephyr. Silver wyglądało rewelacyjnie, bo to wszystko polerowane, i pasowało też do polerowanego armboardu. To obecne jest częściowo czarne, więc już nie jest takie efektowne.

Gość chml

(Konto usunięte)

U siebie łączyłem najpierw ramie Origin Live Silver I (pożyczone od Papamka), a potem obecne 12" ramie OL Zephyr. Silver wyglądało rewelacyjnie, bo to wszystko polerowane, i pasowało też do polerowanego armboardu. To obecne jest częściowo czarne, więc już nie jest takie efektowne.

A czy próbowałeś grać na oryginalnym ramieniu Fontesa? Jeśli tak - pokusiłbyś się o krótkie porównanie?

Moim zdaniem sukces tego gramofonu to w dużej mierze zasługa ramienia.

Jako,że jestem poważnie zainteresowany kupnem Ad Fontes-a, też bardzo chętnie się dowiem, jaki był powód wybrania 'markowego' ramienia zamiast produkcji p. Andrzeja

• Redaktorzy

Były dwa powody. Po pierwsze, potrzebowałem ramienia o średniej masie, aby móc używać typowych wkładek MC. W tej sytuacji zamiast modyfikować ramię Ad Fontes, prościej było wybrać coś z tego, co jest na rynku. Po drugie natomiast, potrzebowałem gramofonu dla recenzenta, a to oznacza, ze z założenia zależało mi na możliwości zakładania różnych ramion. Wersja z uniwersalnym armbordem i moim ramieniem 12 cali gra w mojej opinii b. dobrze, Ad Fontes jest dobrą uniwersalną platformą dla źródła analogowego średniej-wyższej klasy.

Obecnie konstruktor może przygotować ramię pod wkładki MC, sam korzystałem z takiego ramienia. Zamówić można ramię dostosowane do własnych oczekiwań.

Szanowni Państwo.W związku z licznymi pytaniami oświadczam że:Jeszcze nie kupiłem UNITRY. Marka AD FONTES ma się dobrze.Powstał nowy produkt-prezentacja w sobotę.

Szanowni Państwo.W związku z licznymi pytaniami oświadczam że:Jeszcze nie kupiłem UNITRY. Marka AD FONTES ma się dobrze.Powstał nowy produkt-prezentacja w sobotę.

Panie Andrzeju, a szkoda, można by oprzeć strategię marketingową na solidności i jakości, a nie na niskich cenach słuchawek.

:-)

• Redaktorzy

No nie wiem, Unitra wspominała mi, że chętnie się panu sprzeda. A jeśli dobrze nacisnąć, to może nawet odda :-)

Panie Andrzeju, w którą sobotę? :)))) CZEKAMY !

P

A JA się rozglądam , wy bezduszne kolegi , za jakimś zachodnim badziewiem!!!!!:) CZemu NIKT MI NIE POWIEDZIAŁ ŻE Tu TAKIE CUDA SĄ !!!!!

Postanowiłem stworzyć nowe, niezależne ramię jako dodatek.Ramię ma masę efektywną 22 gramy i jest dedykowane do klockowatych wkładek MC.Zawsze to jakaś alternatywa.Foto plenerowe załączam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12382-0-03558400-1401808886_thumb.jpg

post-12382-0-09642900-1401808907_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A JA się rozglądam , wy bezduszne kolegi , za jakimś zachodnim badziewiem!!!!!:) CZemu NIKT MI NIE POWIEDZIAŁ ŻE Tu TAKIE CUDA SĄ !!!!!

A pytałeś?

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Postanowiłem stworzyć nowe, niezależne ramię jako dodatek.Ramię ma masę efektywną 22 gramy i jest dedykowane do klockowatych wkładek MC.Zawsze to jakaś alternatywa.Foto plenerowe załączam.

W rzeczy samej ładniutkie, kruca bomba ładniutkie !

Andrzej, a nada sie do tego " metalowego " co widziałem u Ciebie ?

A pytałeś?

Pozdro

Dokładnie, tak, nie ma głupich pytań. Tak więc czytaj pytaj, kombinuj..

robiz

Edytowane przez robiz

Wysokość ramienia jest dobrana do wersji w drewnie i metalowych..Metalowy jako koncepcja spodobał się moim rozmówcom , którzy pracują nad reaktywacją UNITRY. Na jego bazie - być może powstanie- nowy produkt pod tym szyldem...Sam projekt-myślę o reaktywacji marki- jest o tyle ciekawy,że pełen patriotyzmu.Teraz trzeba go przełożyć na " interes finansowy"..Bardzo lubię takie wyzwania.Co do ceny ramienia wolnostojącego-Wszystkie detale z mosiądzu są niklowane,sporo frezowania...Policzę jak spłyną faktury.Minimum -tak na czuja to 1,5 k zł...A w październiku będzie jubileusz powstania AD FONTES.5 lat przeleciało.Szykuję konkurs z nagrodami.Szczegóły podam jak wymyślę.

• Pokaż nowe odpowiedzi