Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cudo. Potrzebny jeszcze równie piękny szablon do szybkiego korygowania ustawienia podstawy ramienia. Jak wygląda ramię od spodu? W jaki sposób zapewnione jest stabilne posadowienie i czy posiada regulację VTA?

Ramię stoi na kolcach,które są rozwiązaniem dość problematycznym.Po ich wykręceniu podstawa jest jednolita i można ją np.dokleić do półki...Szablon i sposoby kalibracji w zestawie.VTA regulacja + - 1,5 cm.A

• Redaktorzy

Kolce przy stosunkowo niewielkiej powierzchni podstawy tak wysokiego przedmiotu są rzeczywiście problematyczne, bo zmniejszają stabilność. Najlepiej by było, żeby podstawa przylegała do podłoża całą powierzchnią. Bardzo cienki filc lub guma? Podklejenie nie powinno sie poddawać pod naciskiem, bo z kolei wypoziomowanie wkładki pójdzie na marne. Może też zwiększyć nieco powierzchnię podstawy?

A nie lepiej nowe rozwiazanie zaimplementowac do obecnej plinty, tak aby mozna bylo ramiona wymieniac? Odpadaja wszystkie wspomniane problemy.

• Redaktorzy

Andrzej ma opracowany uniwersalny armboard do tego gramofonu, ale przystosowany do łatwo wymienialnych standardowych ramion. A oryginalne ramię jest zaprojektowane inaczej i nie wiem czy warto je przebudowywać aż tak bardzo, żeby dało się je montować np. na armbordzie borowanym pod Regę.

W momencie gdy kable wychocha z ramienia a nie z plinty, przebudowa nie powinna byc skomplikowana, a tego typu zabieg zrobilby z Ad Fontes gramofon idealny. Wzorem w zakresie rozbudowy czy tez zmiany niech bedzie Linn. To jest perfekcyjnie dopracowana mysl, od modelu podstawowego upgrejd do modelu za ponad 100 tys. Odpada problem z odsprzedaza no i klient zostaje przy jednym producencie.

Kolejny raz przypominam,że serwisuję gramofony zmieniające właściciela.Pamiętam 3 przypadki w których służyłem pomocą.W sumie to miło zobaczyć się znów po latach.Model na foto ma ok 2 lat-tak sądzę.

Wysokość ramienia jest dobrana do wersji w drewnie i metalowych..Metalowy jako koncepcja spodobał się moim rozmówcom , którzy pracują nad reaktywacją UNITRY. Na jego bazie - być może powstanie- nowy produkt pod tym szyldem...Sam projekt-myślę o reaktywacji marki- jest o tyle ciekawy,że pełen patriotyzmu.Teraz trzeba go przełożyć na " interes finansowy"..Bardzo lubię takie wyzwania.Co do ceny ramienia wolnostojącego-Wszystkie detale z mosiądzu są niklowane,sporo frezowania...Policzę jak spłyną faktury.Minimum -tak na czuja to 1,5 k zł...A w październiku będzie jubileusz powstania AD FONTES.5 lat przeleciało.Szykuję konkurs z nagrodami.Szczegóły podam jak wymyślę.

może konkurs kto ma najstarszy gramofon Andrzeja ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Kolejny raz przypominam,że serwisuję gramofony zmieniające właściciela.Pamiętam 3 przypadki w których służyłem pomocą.W sumie to miło zobaczyć się znów po latach.Model na foto ma ok 2 lat-tak sądzę.

Potwierdzam słowa Pana Andrzeja.

Ja zakupiłem używanego Fontka, okazał się niestety trochę nie tegens...

Dzięki okazanej pomocy Konstruktora i przesłanym częściom szybko doprowadziliśmy go do ładu.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Ja mam numer 3.Pierwszy został przerobiony na piano black i dostał nowe ramię,Drugi w stanie dziewiczym działa we Włocławku.A dalej.....To już prawie 5 lat , więc ciężko mi spamiętać..

w konkursie liczy sie tylko AdFontes ? myslałem o jeszcze wczesniejszych

w konkursie liczy sie tylko AdFontes ? myslałem o jeszcze wczesniejszych

To on jeszcze istnieje?Foto mile widziane.A

ja mam chyba całkiem starą plintę, jeszcze nie było wtedy ramienia jakie znamy dzisiaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szanowni Państwo.W związku z licznymi pytaniami oświadczam że:Jeszcze nie kupiłem UNITRY. Marka AD FONTES ma się dobrze.Powstał nowy produkt-prezentacja w sobotę.

......I bardzo dobrze, nie trzeba sprzedawać czegoś, na co się pracowało przez lata, Pana gramofony są pożądane w Azji i nie tylko, za sprawą, unikatowego, niepowtarzalnego designu,.... i to ramię, jest wyśmienite, niby normalne, ale nie powtarzalne, jeśli uraziłem,... robiąc piar na FB, Pana prawie wszystkich gramofonów do których dotarłem, to Przepraszam.

Nie zamierzam sprzedawać marki AD FONTES. Bardzo bym chciał , aby w Polsce były produkowane dobre i niedrogie gramofony.Moje zdolności produkcyjne są małe a produkt to owoc ok 300 czynności które wykonuję samodzielnie.Mam współpracowników w zakresie drewna i metalu.I tak sobie dłubiemy..Co do FB to nie jestem, ponieważ zbyt blisko było między skrótami FB i FBI.To żyje swoim życiem ja swoim i nie wchodzimy sobie w drogę.A dobre PR zawsze pomaga.Dziękuję! AZUS- ZGUBIŁEM LINK DO TWOJEJ KONSTRUKCJI-GDZIE TO ZNALEŹĆ?

OK.

.... talerz bardzo pięknie wykonany, łożysko zresztą też.

10347570_1623710324519903_8601015593502217060_n.jpg

Ukryta Zawartość

post-31479-0-24924700-1402087012_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W weekend-gazeta-pe-el jest artykuł o Unitrze, pod koniec wzmianka o AdFontesie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Także potwierdzam .Mój AF też z " drugiej ręki " i też potrzebował pomocy p.Andrzeja , który swoimi wskazówkami i przesłanymi częściami doprowadził go do wzorowej sprawności.

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Czy ja już o tym mówiłem?

Miło jest być reblogowanym przez Harmonia Mundi USA, oni też wiedzą o istnieniu AF i ... Phoenixa piano black. Dodaję linki poniżej.

HMUSA1 HMUSA2 HMUSA3

i skromny oryginał MUZYKA DAWNA

Pozdrawiam!

tumblr_n6tj1viuDK1rqenwho1_500.jpg

P.S. Fajne to nowe ramię 22 g. Bardzo mi się podoba.

Niklowane - ja nie mam takich rarytasów ; )

Edytowane przez absolute magnitude

Panowie, to cały czas o Ad Fontes?

Prawie :)

Proszę o likwidację od 2242 nie związane z Ad Fontes.

zgłosiłem.

Utwórz własny wątek albo chodź do drapak peezeeta, tam można wszystko, jak grzecznie jest oczywiście.

po co kasować ? załóz wlasny watek to przeniesiemy jesli będziesz chciał- a jesli nie to chyba nikomu nie przeszkadza

• Pokaż nowe odpowiedzi