Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Klipsch

Alex81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nadszedł w końcu oczekiwany urlop i czas rozwinięcia mojego skromnego zestawu.Posiadam głośniki Klipsch RF-52,które napędza amplituner kina domowego Sony.Właśnie ten amplituner chcę zmienić na jakiś używany w bardzo dobrym stanie wzmacniacz stereo.Budżet to 700-800 zł,wiem że to niedużo ale może ktoś mi pomoże.Jako,że poczytałem iż Klipsche mają określony dzwięk jako jasny i ostry,szukam więc wzmacniacza,który zagra ciepło itd. Czy miałby ktoś tutaj swojego faworyta,ewentualnie wskazał co mogę kupić do takiej kwoty?Chciałbym żeby róznica do amplitunera była odczuwalna.Muzyka to folk,trochę popu ale przede wszystkim ostrzejsze klimaty z elementami klawiszy.Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam,Maciek

https://www.audiostereo.pl/topic/93627-wzmacniacz-do-klipsch/

Na zagranicznych forach wyczytalem ze Klipsch i wzmacniacze Rotela to bardzo dobre polaczenie. Sam ostatnio zakupilem pierwsze kolumny (rowniez RF-52 :)), i wzmacniacz Rotel 840bx3. Niestety nadal czekam az wszystko przyjdzie, wiec nie moge sie wypowiedziec jak ostatecznie to brzmi, ale na pewno sie wrazeniami podziele juz niedlugo :)

Też myślę że Rotel, ale z Harmanem tez może się sprawdzić, w takiej cenie to HK970 albo coś starszego.Nawet widzę hk980 w przybliżonej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo dziękuję,Rozglądałem się za Rotelem,ale jest go bardzo mało.Trafiłem jeszcze na Yamahę A-S 500,proszę o info jeśli ktoś miał okazję posłuchać.Bardzo zainteresował mnie ten Harman z linku,bardzo dziękuję.Jeśli Ktoś słuchał Yamahę i tego Harmana proszę poradę,co będzie lepsze do moich Klipschów.

Maciek

Yamaha i Klipsch to będzie moim zdaniem porażka. Yamaha gra bardzo ostro i jasno. Harman gra za to bardziej dyskotekowo że tak powiem ( czyli tak jak Klipche), z niezłym basem i górą, lekko cofniętą średnicą. Mam ten wzmacniacz w drugim zestawie, kiedyś był jako pierwszy i złego słowa o nim nie powiem bo w tych cenach za nowe urządzenia ciężko znaleźć coś bardziej uniwersalnego i dostatecznie wydajnego.

Tak cena jest moim zdaniem dobra, dwa lata temu za mniej niż 1800zł nie było szans go kupić (nowego), wcześniej był jeszcze droższy, a za 950zł nie kupisz nic innego ciekawego co nie będzie starsze niż 2 lata. Jednak poczekaj troszkę, może ktoś kto odsłuchiwał te kolumny z czymś innym to coś ci jeszcze podpowie. Harman na tym forum ma bardzo mało zwolenników:)W każdym razie Yamahe, Denona z podobnego rocznika w ogóle bym odpuścił do tych kolumn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.