Skocz do zawartości
IGNORED

Co warto kupić w MM, Saturnie, Empiku...

Gość frywolny trucht

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tę Norkę. Album jest bardzo eklektyczny, bo to duety z przedstawicielami b. różnych gatunków muzycznych. Poziom techniczny jest dobry, ale nie bardzo dobry.

Pozdro,

Yu

PS. Moim zdaniem cena 80 zł za podwójny (czyli 40 zł/płyta) album jest usprawiedliwona. Za 40 zł od handlarza kupisz (albo i nie) jedynie podrapanego zbuka po 10-tym właścicelu.

powoli zaczynam przygodę z winylem i wychodzę z założenia że jak to nowe w folii albo stare wydania za grosze "z busa"[wiadomo płyty nowe{albumy nazwijmy to bieżące} od drugiego pewnego właściciela tez kupie czemu nie] jednak daleko mi do płacenia po >40zl za 20-30 letnią płytę .

pozdro

Btw fajnie gra też AC/DC z ironmana 2 do wyrwania za niecałe 75 tez 2 lp 180gr

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Z repertuaru. Kupiłem dziś Julio Iglesiasa !!! Starry Night.

mam parę płyt Iglesiasa, też te z serii MJM i wszystkie są świetnie nagrane, słucham ich z prawdziwą przyjemnością :)

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Dzięki za Erica Claptona. Rzeczywiście gra fajnie.

Ale jak mogłem zapomnieć , o ja gapa o ostatniej płycie Brendana ( Ark) ?

No jak? 129 zł ale gra audiofilsko, warto!

http://www.youtube.com/watch?v=FoQauYMEVNs

Nabyłem też w MM za jakoś stówkę (?):

http://www.youtube.com/watch?v=tZefnm1bJss (Columbia CS8048)

i gra świetnie, a następnie już na wiadomym portalu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Songs_for_Distingu%C3%A9_Lovers Wax Time Records 2011 i też jest gut.

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ciekawostka jak sądzę Carla Bruni "Quelqu'un m'a dit" z 2003 roku, limitowana edycja 3 tys sztuk:

http://www.discogs.com/Carla-Bruni-QuelquUn-MA-Dit/release/1005274

http://www.youtube.com/watch?v=UfCnLTsGgcQ

A teraz najlepsze. Nabyłem tydzień temu w MM za jakoś 120zł i mam numer 485 :) Gdzie i jak się to błąkało przez 9 lat by trafić do bydgoskiego sklepu?

W każdym razie jak ktoś lubi takie spokojne plumkanie przy gitarce, to płyta jest fajna i gra pięknie. Pomimo, że język francuski jest dość szeleszczący wszystko ładnie zostało opanowane.

Mam z tą płytą jednak pewien problem. Rozmiar. Skąd wytrzasnąć folię wewnętrzną i zewnętrzną ( na okładkę) dla rozmiaru 10 cali?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Chodzi ci o to, że z Carli taka piosenkarka jak z koziej dupy trąbka? Też tego się bałem, ale w tamtym roku trochę pobuszowałem po Francji i samym Paryżu i zostałem frankofilem. Łyknąłem więc bez popijania. I niespodzianka, jest dużo lepiej niżby można się spodziewać. Natomiast jeśli chodzi ci o jakośc wydania, to w niczym nie ustępuje Hendrixom, Davisom, które w MM zaczynają się tam gdzie kończy się Carla :) Zaryzykowałbym nawet, że gra i jest wydana o wiele lepiej, więc z tego punktu widzenia dyskomfortu nie odczuwam. Ba, polecam owo plumkanie!

p.s. Tak, cena Claptona jest sensacyjna :) Rzadki przypadek gdy nowe, dobrze gra, dobrze wydane, a cena sympatyczna.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie mam tak złego zdania o Carli Bruni, choć to nie moja cup of tea. Po prostu mam wrażenie, że cena została podyktowana faktem, że stała się dużo popularniejsza u nas jako żona prezydenta niż piosenkarka.

Nie chodzi mi o zawartość.

Raczej o techniki wyciągania forsy od ludzi.

Robią "limitowane", "ekskluzywne" wydanie parę tysięcy kopii z kosmiczną ceną i szukają leszczy.

Sam widzisz, że ludzie się raczej na to nie rzucili jeśli przez 9 lat nie udało im się upłynnić 3tys szt.

120 zł za coś takiego???

Przeginają pałę sprzedawcy.

Na discogs jest za 60 juro, to jeszcze można zarobić, jak się znajdzie wariat, który tyle da ;-)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Który MM w Warszawie waszym zdaniem ma największy wybór winyli?

W/g moich obserwacji to w Saturnie w Trasach jest spory wybór. Co do MM to w M1 w Markach mają sporo. Ceny różne, Hotel California leżał za 39 ostatnie wznowienie, Music on vinyl takie same chore ceny jak w każdym innym i w necie.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Zrobiłem małą zwiadowczą rundkę marketową w Wawie zaliczyłem: Saturn Janki, MM Al. Krakowska, MM Marki i niestety nie mogłem się nigdzie oprzeć pokusie i tak Saturn- Adele 21 i Springsteen Wrecking Ball , MM Al Krakowska: Marillion Somewhere Else, MM Marki Cash by Music On Vinyl. Ceny najniższe w Saturnie o kilka złociszy ilość pozycji podobna wszędzie czyli nie za dużo ale w MM najczęściej dorzucają po kilka egzemplarzy najczęściej w piatki i we wtorki ale to nie reguła.

Cash zaje..sty!! wręcz zmaterializował się w moim pokoju. nie pamiętam takiego vinyla, wyjętego prosto s koperty na talerz i żeby nie było dosłownie ani jednego szmerku, pstryknięcia czy przysmażenia, kręci się non stop cały wieczór. Adel z Saturna trafiła mi się strasznie wygięta może to wina drucianych koszy w których stoją płyty, już wymieniona na równiutką.

Pozdr.

• 2 miesiące później...
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Chyba drugi raz jak dokonuję zbrodni i polecam składankę, ale to koniecznie trza mieć:

http://allegro.pl/listing.php/search?string=pixies+best+of&category=279

Rewelacyjnie, dynamicznie, przestrzennie nagrane, a radosny, pomaranczowy kolor dwóch placków 180g w bonusie.

Chyba drugi raz jak dokonuję zbrodni i polecam składankę, ale to koniecznie trza mieć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rewelacyjnie, dynamicznie, przestrzennie nagrane, a radosny, pomaranczowy kolor dwóch placków 180g w bonusie.

Obejrzałem tego clipa - bedę miał na pewno po tym koszmary :(

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Clip jest zdaje się w 90% ze Stonsów, rozpoznaję tam parę procent Enigmy :) nie o klip chodzi przecie!!

Jadziem dalej ( włączył mi sie odruch excela, krytyka mnie napędza):

http://allegro.pl/listing.php/search?string=of+monsters+and+men&category=279

super mjuzik na smutne jesienne wieczory. material bardzo optymistyczny, niestety nieco szwankuje realizacja. moze oblesnie rozowy kolor plyt dwoch to zrekompensuje? moja 12 letnia corka jak wrzuca to na talerz( a robi to od paru dni codziennie),mowi- czas na rozowa swinke :)

http://www.youtube.com/watch?v=MdVtJ74a_j0

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

acha, oto za karę Black Francis we wlasnej osobie jak teledyski nie pasują:

http://www.youtube.com/watch?v=AYP1RpN5OUg

Nie będą śpiewać po niemiecku. są z Islandii.

Zakupiłem ostatnio w MM Jane's Addiction "The Great Escape Artist" w kuszącej cenie 64 PLN. Warstwa muzyczna OK, jednak realizacja pozostawia niesmak. Dla zainteresowanych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Dziś mamy rewelację!!!!! Nawet dla ludzi, którzy mają w poważaniu zespół. W sumię trochę dla hecy wziąłem, bo cena atrakcyjna i kiedyś nawet lubiłem.

Duran Duran- "Duran Duran" -Limited edition double vinyl- EMI -2010 rok

Ale jak to gra! Panowie jak to gra! To będzie jedna z lepiej wytłoczonych płyt, które posiadam.

Cena 74 zł w Empiku, ale pani cos tam coś tam i wyszło ok. 33zł!

http://www.youtube.com/watch?v=8NF6Qa84mno

Jako ciekawostkę z tego okresu i klimatów:

51sknvKJVDL._SL500_AA280_.jpg

Płyta gra świetnie. A jaka wartość sentymentalna.... :DDDD

Zresztą inne płyty CC też są bardzo dobrze nagrane.

edit: na płycie jest mało znany numer "Stormkeeper" z taką linią basu, że na każdej wkładce jaką miałem - ciary na plecach :))

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jako czarna lama się grzecznie zapytam po co wy to kupujecie !!! ???

Na eBay.com wyhaczyłem ostatnio pieczątki, oryginalne edycje:

Whitney Houston (Arista USA) - 9,99 USD

Tina Turner - Live in Europe - 15 USD

Tina Turner - Foreign Affair (Capitol, USA) - 21 USD

Mariah Carey (CBS, Holandia) - 17 USD

Bee Gees ‎– Spirits Having Flown (RSO Records, USA) - 19,99 USD

Sade ‎– Diamond Life (Portrait Canada) - 10 USD

i wiele innych rzadkich wydań Big Bandów.

Przesyłka ze Stanów zazwyczaj ok. 12 USD/szt, nastepna sztuka 5 USD.

Z eBay.co.uk też można tylko mniej pieczątek.

Po co się katować tymi reedycjami? Te ceny jw. są całkowicie akceptowalne.

Musze jeszcze spróbować płyt o sygnaturach M i NM.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

ale kolego szanowny, ja nigdzie nie pisałem, że Culture Club to reedycja... zresztą swoje zdanie nt. reedycji muzyki z lat 80-tych typu Marillion czy Duran Duran już wyrażałem :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

ale kolego szanowny, ja nigdzie nie pisałem, że Culture Club to reedycja... zresztą swoje zdanie nt. reedycji muzyki z lat 80-tych typu Marillion czy Duran Duran już wyrażałem :)

Nie, nie, niechcący źle mnie zrozumiałeś. Moja wypowiedź tyczy się całego wątku i sensu kupowania płyt typu 180g.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

btw cholernie drogo kupujesz te płyty, ja ten sort staram się wyhaczać za £1 :)

Nie, nie, niechcący źle mnie zrozumiałeś. Moja wypowiedź tyczy się całego wątku i sensu kupowania płyt typu 180g.

aaa to przepraszam, zwracam honor :)

fakt sensu to nie ma, szczególnie jak ostatnio widziałem Fugazi Marillion za 99 zł :-O

co z pierwszym wydaniem jest nie tak, że trzeba to wznawiać? :-/

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.