Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V773 czy Onkyo TX-NR616

ryek

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas na wybór ampli głównie do kina.

Po przeczytaniu masy testów padło na:

Yamaha RX-V773 lub Onkyo TX-NR616.

Proszę o radę.

Pokój mały, bo 14m2 - ale ampli kupuje by posłużył jak najdłużej

Wykorzystanie 80% filmy, 20% muzyka (różna).

Czy jakieś znaczące różnice między tymi dwoma ampli są?

Nie doczytałem się nigdzie czy któryś to ma, ale przydał by się taki z mic auto kalibracją.

Proszę o podpowiedź bo nie mam gdzie posłuchać jak grają.

Kompletuje sukcesywnie zestaw. Na dzień dzisiejszy są i na pewno pozostaną bez zmian:

-centralny Magnat Supreme 250

-monitory surround Magnat Supreme 200

Ze względu na budżet dokupię:

- sub Supreme 301A

- fronty Koda K-5300F

Na amplitunerze chciałem najmniej zaoszczędzić więc wybrałem takie j.w. ze średniej półki spełniające m.in takie kryteria:

- max 3tys.

- obsługa 3D

- wszystkie standardy audio

- min 5 we HDMI / 2 wy HDMI (ważne 2 wy)

- passtrought

- jak najwięcej regulacji

- nie mogłem się doszukać czy któryś z nich/oba mają mikrofon z auto kalibracją?

Jakie za i przeciw pomiędzy tymi dwoma?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/94513-yamaha-rx-v773-czy-onkyo-tx-nr616/

Witaj,

obydwa urządzenia posiadają automatyczną kalibrację akustyki pomieszczenia z mikrofonem. Z zasady obydwa urządzenia oferują podobne, bardzo bogate wyposażenie i podobną klasę brzmienia. Onkyo jest jaśniejsze, ostrzejsze brzmieniowo, Yamaha gra za to bardzo efektownie, przestrzennie.

Jeśli system będzie wykorzystywany przede wszystkim do odsłuchów wielokanałowych, skłaniałbym się raczej ku amplitunerowi Yamaha. Wybór jednak należy do Ciebie.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wydaje mi sie ze na dzien dzisiejszy nikt ci nie doradzi w tej kwesti. Na testy tez bym uwazal. Są to suche testy urzadzen nikt nie mial z tymi urzadzeniami do czynienia przy najmniej 2 miesiace nie obejzal na nich 3 filmow z rzedu i nie słuchał muzyki. Nie liczył bym w tym momencie na obiektywne opinie. 709 fakt faktem dobry ampli

• 10 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.