Skocz do zawartości
IGNORED

Epos M15.2. Jaki wzmacniacz?

dydek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

posłuchaj koniecznie NAD C326BEE oraz Rega Brio-R (niestety trochę powyżej założonego budżetu). Są to wzmacniacze które powinny w pełni wykorzystać możliwości jakościowe Twoich kolumn.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

posłuchaj koniecznie NAD C326BEE oraz Rega Brio-R (niestety trochę powyżej założonego budżetu). Są to wzmacniacze które powinny w pełni wykorzystać możliwości jakościowe Twoich kolumn.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Interesują mnie nie tylko nowe wzmacniacze. Mogą być ten używane. Z tego, co czytałem i już usłyszałem Eposy potrzegbują mocnego wzmacniacza.

A jak wypadnie LINN CLASSIC z nimi ? Ponoć to dobre małżeństwo.

Też o tym czytałem. A co powiecie na Gainclona?

Witam. Mam kolumny Epos M15.2 i szukam do nich wzmacniacza do 2000 zł. Proszę o pomoc.

Najbardziej odpowiedni - CREEK EVOLUTION - w cenie do 2000 to tylko używany, poszukaj na Ebay lub Allegro.

jest Audio Note Oto na allegro

kolega gral na nim z epos i bylo calkiem do rzeczy

napewno ciekawiej niz z creekiem

z classiciem linna jest tez ok

ps wzmacniacz nie musi byc mocny ale wydajny pradowo

pozdrawiam

pozdrawiam

Oczywiście, miałem na mysli wzmacniacz wydajny pradowo a napisałem co innego. Zapytam jeszcze raz o Gaincllona. Czy to może byc dobrz propozycja do tych kolumn? Moze ktoś słuchał takiego połączenia.

pozdrawiam

Oczywiście, miałem na mysli wzmacniacz wydajny pradowo a napisałem co innego. Zapytam jeszcze raz o Gaincllona. Czy to może byc dobrz propozycja do tych kolumn? Moze ktoś słuchał takiego połączenia.

Witam.Z wlasnego doswiadczenia moge polecic do EPOSow LINN CLASSIK .Bedzie gladko i muzykalnie.Pelnie mozliwosci Twoich kolumn uslyszysz przy podpieciu dodatkowej koncowki mocy.Wzmacniacz w CLASSIKu moze byc za slaby do napedzenia w/w kolumn.

Pozdrawiam

Witam.Z wlasnego doswiadczenia moge polecic do EPOSow LINN CLASSIK .Bedzie gladko i muzykalnie.Pelnie mozliwosci Twoich kolumn uslyszysz przy podpieciu dodatkowej koncowki mocy.Wzmacniacz w CLASSIKu moze byc za slaby do napedzenia w/w kolumn.

Pozdrawiam

JA zdaję sobie sprawę, że trzeba będzie wzmacniacza posłuchać z kolumnami. Chciałbym zawęzic poszukiwania i odsłuchy. Jeszcze raz zapytam o połączenie Epos M15.2 z Gaincloem. Może ktoś słuchał rtakiego połaczenia i ma najego temat zdanie.

JA zdaję sobie sprawę, że trzeba będzie wzmacniacza posłuchać z kolumnami. Chciałbym zawęzic poszukiwania i odsłuchy. Jeszcze raz zapytam o połączenie Epos M15.2 z Gaincloem. Może ktoś słuchał rtakiego połaczenia i ma najego temat zdanie.

To jeszcze jedno pytanie. Czy te kolumny moga być napędzone np. Yamah'ą A700?

A myślałeś o lampie? Mój brat ma Eposy M15 podłączone do wzmacniacza lampowego. Naprawdę udana kompozycja.

Te 2000 zł to trochę mało na optymalny wzmacniacz do tych kolumn, choć coś można znaleźć - głównie jednak w używkach.

Podtrzymuję Dayens Ampino, ewentualnie Xindak MT-3 lub coś z Yaqin.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A myślałeś o lampie? Mój brat ma Eposy M15 podłączone do wzmacniacza lampowego. Naprawdę udana kompozycja.

Te 2000 zł to trochę mało na optymalny wzmacniacz do tych kolumn, choć coś można znaleźć - głównie jednak w używkach.

Zdaję sobie sprawą, że z taką kasą na nowy nie mogę liczyć. Już zbyt dużo zmieniłem sprzętu nie dobierając go odpowiednio. Chciałbym poskłdać coś, co pobyłoby dłuższa chwilę.

Zdaję sobie sprawą, że z taką kasą na nowy nie mogę liczyć. Już zbyt dużo zmieniłem sprzętu nie dobierając go odpowiednio. Chciałbym poskłdać coś, co pobyłoby dłuższa chwilę.

czy ktoś słuchał Epos m15.2 z Thule Spirit ia60?
  • 2 miesiące później...

czy ktoś słuchał Epos m15.2 z Thule Spirit ia60?

Czy ktoś z Forumowiczów słuchał Eposów M15.2 z Roksan Kandy KA-1? Co sądzicie o takim połączeniu? A moe Rotel zagra dobrze z tymi kolumnami?

Pamietam test 15.2. Odbywał się w połaczeniu z Baltlabem co było ponoć bardzo udanym połączeniem. Byłem posiadaczem ELS3, ELS303, aktualnie posiadam M5 oraz M16.

Miałem Linn Classik + końcówka Linn LK140, było przyzwoicie, ale dopiero jak poziom głośności ustawiony był na około 65-70, ciszej dzwięk był mocno nijaki. Z NADami bywało róznie, najlepiej radził sobie w zasadzie nieosiągalny model 3400, obecnie jest w torze Meridian 551 i jest bardzo przyzwoicie.

Pamietam test 15.2. Odbywał się w połaczeniu z Baltlabem co było ponoć bardzo udanym połączeniem. Byłem posiadaczem ELS3, ELS303, aktualnie posiadam M5 oraz M16.

Miałem Linn Classik + końcówka Linn LK140, było przyzwoicie, ale dopiero jak poziom głośności ustawiony był na około 65-70, ciszej dzwięk był mocno nijaki. Z NADami bywało róznie, najlepiej radził sobie w zasadzie nieosiągalny model 3400, obecnie jest w torze Meridian 551 i jest bardzo przyzwoicie.

Dziekuję za podpowedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy te kolumny nadają się do nocnych odsłuchów, czy są w stanie zagrać na niwielkiej głośności?

• 4 tygodnie później...

Może słuchałeś Eposów z NAD'em 372. Napisałeś, że z NAD'ami było różnie.

A2 z całkiem niezłym skutkiem napędzał kiedyć Zoller Imagination. Z eposami będzie robił co chciał. Klasa A to klasa dźwięk.

Pozdrawiam

Dostanie takiego wzmacniacza będzie dość dużym wyzwaniwm. Czy inne wzmacniacze MF ( łatwiej dostępne) można wziąć pod uwagę. Choćby A3 lub X-150?

Hej, Roy Hall z firmy Music Hall polecał mi do mojego Music Halla posłuchać Eposów więc sugeruję Ci abyś posłuchał albo Music Halla a25.2 albo Creeka Evo. To ta sama firma, podobne brzmienie. I Creek i Music Hall i Epos to zgrana ekipa:) Myślę, że przy odpowiednim zaangażowaniu dają Ci rabacik i wzmak (albo Music Halla albo Creek Evo) wytargasz za nieco ponad 2000 zł. Koniecznie posłuchaj tych Eposów z w/w. Odsłuch da Ci odpowiednie wyobrażenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.