Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy DAC Oversampling AD1865

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem jego adwokatem. Robertus zrobił to, co zrobił. Dostało mu się za to ostro.

Wkurza mnie jednak agresywne bicie piany i taka postawa, jaką reprezentujesz i kilka osób w tym wątku.

DAC w końcu gra u Ciebie? Tak, czy nie?

Przebrnąć przez tyle knotów przy składaniu to jest naprawdę wielka satysfakcja.

temat skończony przy pomocy kilku kolegów, którzy powoli te knoty prostowali.

? Wymień te knoty i remedium na nie. Od tego w końcu jest do tego wątek. Jakoś przy uważnym składaniu i czytaniu dokumentacji nie zauważyłem jakiś "knotów", a DAC odpalił od razu i prawidłowo, bez zająknięcia.

END nie wdaję się z tobą w dyskusje bo nie rozmawiam przez osoby trzecie.

To po kie licho strzelasz na publicznym forum takie komentarze o męskości? Rozmawiaj zatem w pierwszej osobie na PW, a nie prowokacyjnymi wpisami w wątku.

Może zarejestrujcie związek

Nie jestem jego adwokatem. Robertus zrobił to, co zrobił. Dostało mu się za to ostro.

Wkurza mnie jednak agresywne bicie piany i taka postawa, jaką reprezentujesz i kilka osób w tym wątku.

DAC w końcu gra u Ciebie? Tak, czy nie?

? Wymień te knoty i remedium na nie. Od tego w końcu jest do tego wątek. Jakoś przy uważnym składaniu i czytaniu dokumentacji nie zauważyłem jakiś "knotów", a DAC odpalił od razu i prawidłowo, bez zająknięcia.

To po kie licho strzelasz na publicznym forum takie komentarze o męskości? Rozmawiaj zatem w pierwszej osobie na PW, a nie prowokacyjnymi wpisami w wątku.

Powiedziałem wcześniej ...jak temat nie tyczy się ciebie to przeżywaj w ciszy ....kibic z dala sie nie ...

nie było do Ciebie więc po co twoje wypociny.

gospodarz tematu miałby krztę honoru to zająby stanowisko ...nawet takie : " pocałujcie mnie w d.. "

no ale po co ...ma przecież ciebie

Człowieku, widzisz sprzeczność w tym, czego oczekujesz od innych, a od siebie? Nie paskudź wątku.

Edytowane przez madly

Człowieku, widzisz sprzeczność w tym, czego oczekujesz od innych, a od siebie? Nie paskudź wątku.

Od początku tego wątku to ty wszystkich ustawiasz i ostatni raz powtórzę ...nie do ciebie się zwracałem ( a może pod innym nickiem do ciebie ? ) ...więc jeżeli mozesz być taki łaskawy zajmij się czymś innym jak dosrywanie nie na twój temat.

Prześledź swoje ostatnie posty a potem wypowiadaj zdania o dosrywaniu.

Znamienne jest również to, że nie odpowiedziałeś na pytanie, co jest sknocone w tym DACu. Typowe trollowanie, naubliżać, wywalić zarzuty, nawyzywać, a gdy dochodzi do konkretu, merytoryki, to od razu wycieczki osobiste.

Powtórzę zatem pytanie, skoro wysnuwasz tak ostre zarzuty:

"Przebrnąć przez tyle knotów przy składaniu to jest naprawdę wielka satysfakcja.

temat skończony przy pomocy kilku kolegów, którzy powoli te knoty prostowali."

Konkret proszę.

Prześledź swoje ostatnie posty a potem wypowiadaj zdania o dosrywaniu.

Znamienne jest również to, że nie odpowiedziałeś na pytanie, co jest sknocone w tym DACu. Typowe trollowanie, naubliżać, wywalić zarzuty, nawyzywać, a gdy dochodzi do konkretu, merytoryki, to od razu wycieczki osobiste.

Powtórzę zatem pytanie, skoro wysnuwasz tak ostre zarzuty:

"Przebrnąć przez tyle knotów przy składaniu to jest naprawdę wielka satysfakcja.

temat skończony przy pomocy kilku kolegów, którzy powoli te knoty prostowali."

Konkret proszę.

A kto ty jeseś żeby odpowiadac na twoje pytania !!! ...wogóle niewiem dlaczego znizam się do dyskusji z tobą

Jeśli mówisz A, to dokończ wypowiedź i powiedz B.

Stosując twoją terminologię bądź mężczyzną i miej odwagę powiedzieć, co jest sknocone w projekcie tego DACa.

Skoro powiedziałeś, że musiałeś przebrnąć przez "tyle knotów", że aż "koledzy powoli je prostowali", to dodaj do wątku coś merytorycznego, może ci, którzy jeszcze nie złożyli tego DACa unikną twojego losu. Będzie to z pożytkiem dla wszystkich, a ja chętnie dowiem się, może w swojej niewiedzy coś przeoczyłem i mój DAC zagra dzięki temu lepiej.

DO MODERACJI

Jeśli z tej wymiany zdań nie wyjdzie nic merytorycznego, to proszę o usunięcie wszystkich ostatnich postów niemerytorycznych mających charakter wycieczek osobistych.

Jeśli mówisz A, to dokończ wypowiedź i powiedz B.

Stosując twoją terminologię bądź mężczyzną i miej odwagę powiedzieć, co jest sknocone w projekcie tego DACa.

Skoro powiedziałeś, że musiałeś przebrnąć przez "tyle knotów", że aż "koledzy powoli je prostowali", to dodaj do wątku coś merytorycznego, może ci, którzy jeszcze nie złożyli tego DACa unikną twojego losu. Będzie to z pożytkiem dla wszystkich, a ja chętnie dowiem się, może w swojej niewiedzy coś przeoczyłem i mój DAC zagra dzięki temu lepiej.

DO MODERACJI

Jeśli z tej wymiany zdań nie wyjdzie nic merytorycznego, to proszę o usunięcie wszystkich ostatnich postów niemerytorycznych mających charakter wycieczek osobistych.

Z chęcią powiedziałbm do ciebie S bo chyba tylko na to zasługujesz ...mędrcu ...skończyłem z tobą rozmawiać bo wcale nie musze tych paprochów wymieniać...kto składał ten shit to wie co musiał kombinować...END

No chyba że po kumotersku ..jak bronisz swojego zioma dostałeś coś lepszego od innych.

Edytowane przez MARER

Z CAPS`em

JA DO CHWILI OBECNEJ NIE OTRZYMAŁEM TRAFKA SPDIF ORAZ DRUGIEJ SZTUKI PCB, POMIMO, ŻE ZAPŁACIŁEM.

ROBERT "ŁASKAWIE" NIE ODPOWIADA NA PW <ostatnie info z jego strony 05.09.2012 - 22:58> CHOĆ JEST I ZAGLĄDA NA FORUM. POD SWOIM NICKIEM I ZAPEWNE POD 3`ema INNYMI.

SĄ JAKIEŚ PYTANIA?

Ja również nie otrzymałem trafa spdif ale pal licho, przeżyję.

Co do dyskusji MARER vs madly ;), to jednak jestem po stronie MARERA. Nie wszystko było jak należy, brak obiecanego schematu, jakaś ściema jeżeli chodzi o odtwarzanie gęstszych formatów.

Ogólnie niesmak pozostał a zapowiadało się tak pięknie.

Robertus nie jest moim "ziomalem", człowieka po za forum nie znam, nie widziałem na oczy, nie jest moim kumplem.

Części i płytki dostałem takie, jak wszyscy, co zamawiali. Jeśli to coś komuś ulży (zwłaszcza tym od sp...), dopłaciłem z własnej kieszeni 15 zł za odesłanie ubezpieczonych, nadmiarowo przez pomyłkę wysłanych do mnie przez Robertusa kości AD i SM (ktoś zapewne dostał je przez to później).

Nie zamierzam bronić Robertusa za to, że obiecał analogówkę i zniknął. Uważam, że to nie jest z jego strony w porządku, zostawił wielu ludzi, którzy weszli w ten projekt zawieszonych przez długi okres czasu i powinien był dawno temu powiedzieć, że tego nie będzie i tyle.

Jeśli były jakieś nieprawidłowości, ktoś czegoś nie dostał, zróbcie jawną listę, a nie sikajcie jadem i żółcią przy każdej możliwej sposobności. Bez niedomówień, wszyscy poznamy skalę tego, co się tutaj stało. Bo teraz opinie są krańcowe, od określeń w stylu "skok na kasę", po "spartaczony projekt DACa".

Tylko na Boga ludzie trzymajcie się faktów, a nie emocji! Wszystko stanie się proste, jak się wyłączy emocje.

Atmosfera w tym wątku od dawna jest absurdalna. Najlepiej się nie wychylać, bo od razu ktoś wyskoczy ze zjebką. Od dłuższego czasu osoby, które coś zrobiły, znają temat nie wypowiadają się, bo po co? Albo dostaniesz etykietę mądrali i ziomala Robertusa, albo dołączysz do wkurzonych forumowiczów, którzy gryzą na lewo i prawo.

Najśmieszniejsze jest to, że coraz więcej ludzi nie biorących udziału w zamówieniu ma coraz więcej do powiedzenia. Wiedzą, że coś dzwoni, ale niekoniecznie w którym kościele... Co często tylko wzmaga zamieszanie.

Z chęcią powiedziałbm do ciebie S bo chyba tylko na to zasługujesz ...mędrcu ...skończyłem z tobą rozmawiać bo wcale nie musze tych paprochów wymieniać...kto składał ten shit to wie co musiał kombinować...END

No chyba że po kumotersku ..jak bronisz swojego zioma dostałeś coś lepszego od innych.

Marer, niestety tego spodziewałem się... Skończyło się na wyzwiskach, insynuacjach i obrażaniu mnie.

Listy chociaż jednego lub dwóch "paprochów, z którymi się musiałeś borykać" jak nie było, tak nie ma...

Skoro tak bardzo nie chcesz się tym podzielić, to może wynikały one po prostu z twoich błędów, niedoczytania lub niewiedzy (do czego każdy z nas ma prawo, żeby nie było, że wytykam ci niewiedzę), a w całym zezłoszczeniu na sytuację przerzuciłeś winę na projekt?

Pamiętaj, że zapewne sporo osób jeszcze nie złożyło DACa i po takich stwierdzeniach ma totalny mętlik w głowie.

Jedni mówią, DAC działa po poprawnym złożeniu z kopa, a drudzy twierdzą, że projekt jest totalnie skopany...

Nie odpuszczę ci listy konkretów właśnie przez wzgląd na tych, którzy jeszcze DACa nie złożyli i boją się ruszyć, "bo coś jest skopane". Co jest w projekcie skopane?

Marer, niestety tego spodziewałem się... Skończyło się na wyzwiskach, insynuacjach i obrażaniu mnie.

Listy chociaż jednego lub dwóch "paprochów, z którymi się musiałeś borykać" jak nie było, tak nie ma...

Skoro tak bardzo nie chcesz się tym podzielić, to może wynikały one po prostu z twoich błędów, niedoczytania lub niewiedzy (do czego każdy z nas ma prawo, żeby nie było, że wytykam ci niewiedzę), a w całym zezłoszczeniu na sytuację przerzuciłeś winę na projekt?

Pamiętaj, że zapewne sporo osób jeszcze nie złożyło DACa i po takich stwierdzeniach ma totalny mętlik w głowie.

Jedni mówią, DAC działa po poprawnym złożeniu z kopa, a drudzy twierdzą, że projekt jest totalnie skopany...

Nie odpuszczę ci listy konkretów właśnie przez wzgląd na tych, którzy jeszcze DACa nie złożyli i boją się ruszyć, "bo coś jest skopane". Co jest w projekcie skopane?

Ty chyba jesteś z innego kraju i nie rozumiesz po polsku ...nie chce mi sie z toba gadać i od poczatku nie chciałem ...tylko sie wsadzasz jak adwokat ...

Możesz sobie chcieć i na tym konczy sie twoja rola.

Co do obrazania ...jeszcze chyba nikt w życiu cie nie obraził tylko tobie sie to wydaje ...proponuje kupić chusteczki.

Ci co składali tego DACa wiedza o czym piszę ...i nie musze tego tobie klarować ...już w spisie części było sporo zadumki ...napiecia kondów, oznaczenia PCB i wiele innych chwastów poważniejszych i mniej poważnych, ale zawsze zatuszowane były jakiś nowym bajerem że zrobione jest to specjalnie.

Wszak była to juz IV wersja tego PCB ...szkoda ze przerwaliśmy bo w planach pewnie były jeszcze ze 4 ...moze mostek trafiłby w koncu na swoje miejsce :-)

Jak się tak waflujesz z robertusem to moze masz lepsza sytuację i kontakt od ręki ...reszta była zostawiona na samodzielne działanie bez odpowiedniego wsparcia.

Co do DACa już po nogach ciekło przy WMie i analogu ala MBL i same ochy achyzłotoustw zachwalania . odsłuchy w niemczech i innych pewnie krajach.

Ja kończę ten temat i nie zamierzam juz to nic napisac ...a ty jak jesteś takim fanem tego daca to proponuje żebys sobie z niego zrobił naszyjnik.

Edytowane przez MARER

Marer, czy dociera, że ja również złożyłem tego DACa? Tylko na podstawie dokumentacji, bez domniewywanego przez ciebie lewego supportu. Błędy na sitodruku zostały opisane w dostarczonej dokumentacji. Gdy ktoś miał wątpliwości, pytał na forum, dostawał odpowiedzi od tych, co już złożyli, wtedy też jeszcze czasami odpowiadał Robertus. To wszystko jest w tym wątku. Jeśli ktoś będzie składał ten DAC może sobie to zebrać i nadal w razie wątpliwości zadać pytanie tym, którzy go złożyli. Do tego wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem po polsku i odrobina pracy i uwagi. Brak Robertusa nie stawia pozostałych na pozycji osieroconej. Dokumentacja jest skąpa i niedoskonała ale jest i jest wystarczająca. Czego ty chcesz, tutorialu video step by step każde maźnięcie lutownicą? To dział DIY, a nie przedszkole. Jeśli ktoś nie czuje się na sile, aby pociągnąć złożenie DACa, albo robienie analogówki, jest wątek Różne kostki do wzięcia, kilka osób w ten sposób się wycofało.

I nie sprowadzaj poziomu dyskusji tego forum do poziomu Onetu.

Marer, czy dociera, że ja również złożyłem tego DACa? Tylko na podstawie dokumentacji, bez domniewywanego przez ciebie lewego supportu. Błędy na sitodruku zostały opisane w dostarczonej dokumentacji. Gdy ktoś miał wątpliwości, pytał na forum, dostawał odpowiedzi od tych, co już złożyli, wtedy też jeszcze czasami odpowiadał Robertus. To wszystko jest w tym wątku. Jeśli ktoś będzie składał ten DAC może sobie to zebrać i nadal w razie wątpliwości zadać pytanie tym, którzy go złożyli. Do tego wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem po polsku i odrobina pracy i uwagi. Brak Robertusa nie stawia pozostałych na pozycji osieroconej. Dokumentacja jest skąpa i niedoskonała ale jest i jest wystarczająca. Czego ty chcesz, tutorialu video step by step każde maźnięcie lutownicą? To dział DIY, a nie przedszkole. Jeśli ktoś nie czuje się na sile, aby pociągnąć złożenie DACa, albo robienie analogówki, jest wątek Różne kostki do wzięcia, kilka osób w ten sposób się wycofało.

I nie sprowadzaj poziomu dyskusji tego forum do poziomu Onetu.

Juz ci pisałem złotousty człowieku, że dyskusja z tobą niema najmniejszego sensu ... nie potrzebuje twoich wskazówek bo dla wszystkich są jasne.

Nie rób z siebie takiego de besciaka informujac ze złozyłes tego daca ...z wyprostowanej kartki i owszem dało rade ...

Jak zorganizowany był projekt wszyscy wiedzą i na nic tu twoje madrości ...ogólny chaos i niedoinformowanie ...najważniejsze było wyrwać siano, a potwierdził to analog ...jak kupe ludzi poszło po D1 to nagle jest zdjęcie niewiadomo skad, aby tylko sie przypomnieć.

Dobra stary ..rozchodzimy się szkoda mi czasu na wysłuchiwanie twoich bąków.

Edytowane przez MARER

Witam. Czytam i czytam i śmiać mi się chce ,dajta sobie spokój chłopy bo to sensu nie ma. Jak Pan Robertus sumienia nie ma, i nie dręczą go elektroniczne koszmary , to ta kasa którą zarobił niech mu lekką będzie. I tak mercedesa sobie nie kupi za nią.He. A co do analogu to Pan Raven w poście #820 przedstawił swój projekt analogu na wo i nikt nic nie widział . Pan Madły powiadał o ccs-ie na 6sn7 plus dobre zasilanie ( akurat mam zamiar to zrobić bo wydaje mi się bardzo dobrą opcją).

Pozdrawiam.

Edytowane przez genek

Przebrnąć przez tyle knotów przy składaniu to jest naprawdę wielka satysfakcja.

temat skończony przy pomocy kilku kolegów, którzy powoli te knoty prostowali.

Nie rób z siebie takiego de besciaka informujac ze złozyłes tego daca ...z wyprostowanej kartki i owszem dało rade ...

Aaaaa! Ciekawe! W którym poście napisałeś zatem nieprawdę?

Masz prawo być wkurzony na to, co działo się przy zamówieniu i jak został (nie) zakończony projekt, ale nie mieszaj tego z samym DACem i nie rozpowszechniaj kłamstw na temat jego konstrukcji.

Ciekaw jestem, czy stojąc twarzą w twarz odważyłbyś się nadal mówić do mnie w taki sposób, zapewniam, że skończyło by się to lewym podbródkowym... Internet uczy chamstwa i bezkarności dzieciarnię. Zwłaszcza, gdy nie ma argumentów e dyskusji. EOT.

Przypominasz pewnego natrętnego owada ...latającego koło ....

Zniesmaczonych jest wielu, a rycerzyk tylko jeden ...ciekawe dlaczego.

jakbyś to ty czytał ze zrozumieniem to nie byłoby tej ostrej wymiany ...w pierwszym moim wpisie nie czepiłem się DACa tylko człowieka bez honoru ...o wydymaniu kilku kolegów nie wspomnę.

Co do DACa już mówiłem ...noś go przy sobie ...

Jak już czepiasz się mojego wieku ...to wodolejco bardzo dziękuję, że ujełeś mi trochę lat.

Masz rację internet uczy chamstwa !!

TO GDZIE SIE WPIE...gdy jesteś nieproszony ? to nie jest chamstwo ?

lewy podbródkowy :-)...zobacz do lustra i przypomnij sobie najlepszy kawał :-)

Edytowane przez MARER

Chłapaki, wyluzujcie troszkę. Czytam te wasze wpisy i nie wiem co sądzić, a przecież obaj jesteście "na poziomie"!

Co do przedmiotu tegą wątku i jego autora, to:

ostatecznie dac'a dało się złożyć, działa, chyba dobrze. Błędy rzeczywiście były. Częśc wyłapał sam autor opisując je w instrukcji montażu (odwrotnie zorientowane niektóre kostki). Może dziwić troszkę to że w 4 wersji płytki wystąpiły takie błędy, ale jak zaobserwowałem nadruk/opis elementów pojawił się własnie dopiero na tej płytce mk4. We wcześniejszych, których zdjęcia publikował Robert nie było nadruków. Pomylic się zawsze można.

Mnie osobiście zmontowanie i uruchomienie dac'a nie sprawiło problemu, a o elektronice nie mam pojęcia.

Fakt, troszkę zamieszania było z elementami z zamówienia i różnicami względem opublikowanego spisu, tego który prowadził kol. Demasked75 i tym który wraz z płytka otrzymaliśmy od Roberta.

W zasadzie sprawa nie jest wyjaśniona do dziś i wielu ma wątpliwości gdzie umieścic który kondensator.

Dziwi w tej sytuacji nieopublikowanie lub udostępnienie uczestnikom zamówienia przez Roberta schematu dac'a mimo wielokrotnej deklaracji z jego strony.

Błędem natomiast na pewno było to, że nie ma na płytce połaczenia nogi 17 SM'a do masy. Robert napisał gdześ, że tak ma być bo płytkę zaprojektował tak żeby mogła wspłłpracować z innymi filtrami, podczas gdy w troszke wcześnie pisał, że jest to projekt tylko i wyłacznie AD1865 i SM (nie pamiętam w tej chwili numeru) i inny nie będzie działać. O co chodzi...???

Uwaga na kolejny błąd, ale tylko dla tych co chcą zastąpić zegar generatorem. W części zasilania jest kolejny odwrócony nadruk dla tranzystora. Poza tym montując elementy zgodnie z BOM zasilanie dla generatora nie bedzie własciwe, jeden z rezystorów trzeba zamienić na potencjometr wieloobrotowy i ustawić odp. napięcie lub dobrać inną wartośc R.

Ja w tej kwestii uuzyskałem pomoc od kol. Andrejos1 (dzięki). Jeśli ktoś ma/będzie miał z tym kłopot służę również pomocą.

Kwestia analogówki.

Projekt ruszył jako realizacja częsci cyfrowej. W momencie tworzenia zamówienia funkcjonował już jako komplet dac + analog. Takie były deklaracje Roberta. Ja np. tylko dla tego wszedłem w ten projekt.

Myślę że nie tylko ja.

Wobec powyższego nie ma co odwracać kota ogonem i czyścić Roberta, bo nie jest w porządku, nie wywiązał się ze zobowiązań, porzucił projekt w połowie i ma nas głeboko w anusie. Potwierdza to również całkowity brak wsparcia z jego strony zarówno w wątku jak i na PW.

Podobnie zresztą jak wiecie sprawa się ma z WM_DAC'em. Jak pojawiły się problemy, wątpliwości co do prawidłowości zastosowanych rozwiązań, to Robert zastosował ten sam trik. Fajny gość.

Dla mnie nauczka na przyszłośc. Jak już wchodzić w jakiś projekt to od sprawdzonej "firmy".

Panowie madly i MARER obaj macie po części rację, schowajcie te szabelki. Pozdrawiam

1. Gdyby Autor projektu udostępnił korektę do swojej enigmatycznej dokumentacji , uwzględniającą metodykę usunięcia zauważonych przez składających projekt błędów, to natłok pretensji pewnie by zmalał.

2. Gdyby jednoznacznie wyjaśnił co należy poprawić aby odbiór plików 24/96 był możliwy to byłoby super.

Ponieważ punkt (1) ani (2) nie jest na razie przez AUTORA zrealizowany to stwierdzenie, że projekt nie jest zakończony ma prawne uzasadnienie.

Edytowane przez Rogalaf

O, i niech tak zostanie!

Zamiast bić się wirtualnie, może lepiej Ci, którzy zrobili już tego DAC-a niech napiszą jakie niezgodności wykryli w stosunku do dokumentacji otrzymanej od Robertusa. Cześć userów, w tym i ja, na razie jeszcze nie złożyła DAC-a i takie informacje zgromadzone w jednym miejscu na pewno bardzo się przydadzą przy uruchamianiu. Tym bardziej, że niektórzy pewnie już się sporo osłuchali z tym DAC-em. Zapraszam zatem do podawania tych informacji skoro są niejasności np. do lokalizacji i pojemności niektórych kondensatorów.

Pozdrawiam wszystkich!

Tomek 1685 wreszcie merytoryczny wpis. Świetnie, ze zebrałeś w jednym poście wiedzę rozproszoną w tym wątku w wielu różnych wpisach. Można to dopisać do instrukcji, którą każdy dostał i wystawić gdzieś zaktualizowany plik dokumentacji dla tych, którzy jeszcze tego nie złożyli.

Ja obecnie słucham tego Dac'a gra on na poziomie i nie zgodzę się z tym ze ten projekt jest jakiś do Dup.... Na razie słucham na rezystorach i jestem zadowolony ponieważ na samych rezystorach zagrał lepiej niż moje inne Dac. Na weekendzie zaaplikuje do niego D1 Passa.

Pozdrawiam

Ja również byłbym wdzięczny za poprawioną dokumentację do polutowania i uruchomienia DACA'a. Tym bardziej, że zagubiłem oryginalną dokumentację i robota leży... ;-)

Witam,

Jeżeli ktoś ma niepolutowane płytki to niech zrobi zdjęcia dobrej jakości z obydwu stron PCB i prześle mi na e-maila [email protected].

Przez weekend mogę odtworzyć schemat i stworzyć porządną dokumentację.

Wtedy będzie można znaleźć wszystkie błędy i ustalić poprawne wartości elementów.

Pozdrawiam

JarekC

Posiadam płytki jeszcze nie lutowane około 19-tej doślę zdjęcia

Już dostałem nie trzeba.

Wyślę że późnym wieczorem będą pierwsze efekty.

Pozdrawiam

JarekC

Witam,

Jeżeli ktoś ma wykaz wartości rezystorów i ich numeracje to proszę o przesłanie.

Kondensatory i półprzewodniki już mam.

JarekC

jak by to muchy powiedziały: " w kupie raźniej"

schemat napewno się zda i każdy na tym skorzysta, tym bardziej że wątek osierocony i radzić sobie trzeba a nikt żadnej deklaracji nie podpisywał (jak to miał miejsce w wątku WM dac`a :) :) :) _

proponuję aby każdy składający publikował każdą swoją wątpliowość w tym wątku, a napewno mądra odpowiedź się znajdzie i według zasady czym więcej pytań teraz tym mnej niejasności później.

peace

• Pokaż nowe odpowiedzi