Skocz do zawartości
IGNORED

dali zensor monitory. ktoś słuchał?

Bart1981

Rekomendowane odpowiedzi

witam

dali własnie wypuściło nowe monitory zensor. miał może juz ktoś okazję posłuchać? myślę nad wybraniem się do wawy na odsłuch ale to jeszcze trochę poczeka.może jednak zmienie te missiony pozdrawiam

model to m33i. mała podłogówka z wooferem 16cm. z materiałów można sie dowiedzieć że ten model to coś pomiędzy duzymi podłogówkami a monitorami. i chyba tak jest, bo mimo małego pokoju odsłuchowego /ok8m/ nie mam uczucia przebasowienia. poprzednio miałem dali concept 2 /monitory na 16cm wooferze. co nie tak z mission? na forum zbieram rady by jednak wymienić je.

i jeszcze jedno pytanie. dziś jakoś mam wiele pomysłów. a co gdyby na początek wymienić cd playera na lepszy? np na wyższą yamahe cd s 1000? obecny zestaw yamaha cd s 700/ as 700 użytkuję od 3 lat. może czas na zmiany

Chodzi ci o Dali Zensor 1? w sumie nie słuchałem ich ,ale wyglądają bardzo sympatycznie :) z Zensora słuchałem modelu 5 i 7 bardzo gęste brzmienie,ciepłe z dobrą podporą basu może "jedynki" prezentują podobny charakter brzmienia.

Lepiej nie słuchaj porad na forum w ciemno.

na forum zbieram rady by jednak wymienić je

Jeśli kolumny, które masz ci pasują to wymiana na inne może być tylko skokiem w bok a niekoniecznie do przodu. Duże Zensory polecano mi w salonie jako dobre do ostrej muzyki.

Gość partick

(Konto usunięte)

co nie tak z mission? na forum zbieram rady by jednak wymienić je.

Mission M33/M33i to podobna koncepcja jak Tannoy Mercury M3/F3 -- 2 in 1 -- czyli duży monitor i stand w jednym.

z tym, że przy podobnych wymiarach zewnętrznych, Mission mają pojemność roboczą wielkości 1/2 kolumny (ok. 17,5 litra), a Tannoy 2/3 kolumny (ok. 23 litry).

czyli jeżeli tobie dźwięk pasuje, to pamiętaj, że zmieniając na Dali Zensor 1, zmieniasz duży monitor na mały monitor - z wszelkimi tego konsekwencjami.

poza tym, w M33i można wypełnić komorę balastową, co też ma niebagatelne znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.