Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

ustaw jeszcze w opcjach sm6 usb klasa v 2.0

Tez ustawiałem 1.0 i 2.0. Odpuszczę sobie tylko byłem ciekawy,ale widzę ze nie działa. W sumie dziwne bo z DAC Magic działa czytałem na innych forach.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Tez ustawiałem 1.0 i 2.0. Odpuszczę sobie tylko byłem ciekawy,ale widzę ze nie działa. W sumie dziwne bo z DAC Magic działa czytałem na innych forach.

a masz najnowszą wersje firmware na SM6

a masz najnowszą wersje firmware na SM6

O takie rzeczy to juz nie powinienes pytac,bo to jest oczywiste :)

Gość aqs

(Konto usunięte)

O takie rzeczy to juz nie powinienes pytac,bo to jest oczywiste :)

różne ludzie są, skąd mam wiedzieć że masz podłączony do sieci, jak jesteś taki bystrzacha to nie zadawaj pytań ja staram się pomagać na wszelkie możliwe sposoby

Czy wasz SM6 tez brumi i szumi po odkręceniu głośności wzmaka na full (dodam , że chodzi o "gołego" magica bez podpiętych do niego zewnętrznych żrodeł typu dysk). Myślalem, że to wina wzmaka, ale po podpieciu do niego cd Marantza panowała kompletna cisza. Wydaje mi się, że to wina zasilacza w SM6. Wiadomo że na FULL się nie słucha, ale jak podlącze go do końcówki mocy to już wtedy jest lipa (za dużo zakłóceń).

Nadeszła w końcu chwila żeby pogrzebać w SM6 V1

Za suchość brzmienia i jego nieco techniczne granie odpowiedzialne są kondensatory wyjściowe . Czarny elektrolit psuje dynamikę a połączona z nim równolegle Wima daje suchość na górze .

Filtracja przetworników też bardzo uboga i przy niewielkiej inwestycji efekty sa spektakularne !

Znikła matowość , suchość a pojawiła się soczystość i większa dynamika a całość gra po prostu naturalnie i bardzo wciągająco .

Na zdjęciu tego nie widać ale od spodu jest jeszcze kilka dolutowanych kondensatorów .

Czy wasz SM6 tez brumi i szumi po odkręceniu głośności wzmaka na full (dodam , że chodzi o "gołego" magica bez podpiętych do niego zewnętrznych żrodeł typu dysk). Myślalem, że to wina wzmaka, ale po podpieciu do niego cd Marantza panowała kompletna cisza. Wydaje mi się, że to wina zasilacza w SM6. Wiadomo że na FULL się nie słucha, ale jak podlącze go do końcówki mocy to już wtedy jest lipa (za dużo zakłóceń).

U mnie nic takiego nie występuje.

Myślalem, że to wina wzmaka, ale po podpieciu do niego cd Marantza panowała kompletna cisza.

Czy ten Marantz ma kabel dwu czy trzy żyłowy ?

Może coś z kablem zasilającym , pętla masy .

Nadeszła w końcu chwila żeby pogrzebać w SM6 V1

Za suchość brzmienia i jego nieco techniczne granie odpowiedzialne są kondensatory wyjściowe . Czarny elektrolit psuje dynamikę a połączona z nim równolegle Wima daje suchość na górze .

Filtracja przetworników też bardzo uboga i przy niewielkiej inwestycji efekty sa spektakularne !

Znikła matowość , suchość a pojawiła się soczystość i większa dynamika a całość gra po prostu naturalnie i bardzo wciągająco .

Na zdjęciu tego nie widać ale od spodu jest jeszcze kilka dolutowanych kondensatorów .

Hehe - czyli krotko mowiac z SM6 zrobilo sie Raspberry :) - to wlasnie mialem na mysli kiedys gdy napisalem ze Malina okazala sie duzo lepsza od SM6.

Czy ten Marantz ma kabel dwu czy trzy żyłowy ?

Może coś z kablem zasilającym , pętla masy .

Marantz ma kabel dwu żyłowy. Dodam , ze mieszkam w starym bloku gdzie jest jeszcze sieć z aluminium a nie miedziana, w dodatku ta sieć niema zera-uziemienia. SM6 ma kabel 3-żyłowy więc wymaga uziemienia z tąd zakłócenia?

Witam .Podłączyłem SM kablem do rutera wszystko gra bez przycięć .Mam pytanie co to za dioda czy lampka pali się w tyle SM

Załóż zaślepkę gniazda TOSLINK i zniknie ;)

To pali się od gniazda internet jak wyciągną kabel to ciemność widzę jak podłączę to gniazdo jest podświetlone

Jak będziesz tak z tyłu grzebał po ciemku i zobaczysz światełko w tunelu to nie idź tam !

;-)

Od grzebania po ciemku przypinania kabli w półce nie mogę chodzić kręgosłup .Co za dużo to nie zdrowo

Czy SM6 V2 obsługuje już przewijanie utworów?

Zastanawiam się nad tym sieciowcem, jest coś jeszcze godnego uwagi w tej cenie? Może roomplayer+?

Może roomplayer+?

Roomplayer został skasowany, nie kupuj. Może Auralic Aries Mini jako transport a do tego DAC?

Roomplayer został skasowany, nie kupuj. Może Auralic Aries Mini jako transport a do tego DAC?

Słuchałeś tego Ariesa? Funkcje obiecjujące, za to nie wygląda zbyt solidnie...

Jakiś dac godny polecenia do tego?

Edytowane przez Jam

Ariesa nie sluchalem. Jako transport powinien sie sprawdzic. Co do daca, to wszystko zalezy od kieszeni, ale obiecujaco prezentuje sie np matrix quattro II. Nie wiem czy w kwocie 6 tys znajdziesz bardziej wszechstronnego strumieniowca, ktory de facto ma wszystko i odtwarza wszystko.

Edytowane przez Octagon

...jest coś jeszcze godnego uwagi w tej cenie? Może roomplayer+?

Do streamingu polecam SARP + JAkość Tidal/Wimp HIFI z tym strumieniowcem jest b.dobra i spowodowała że od dawna nie chce mi się korzystać z mojego Naim CDX2. Jakość streamingu w CA jest moim i nie tylko zdaniem gorsza niż w Simple Audio .

Jeśli chcesz używać strumieniowca też jako przyzwoity dac lub pre to Cambridge Audio gdyż SARP+ takiej funkcjonalności nie ma.

Roomplayer został skasowany, nie kupuj.

?

Edytowane przez Luk77

?

Projekt został zamknięty. Corsair już nie wspiera marki Simple Audio. Bardzo fajne urządzenie podzieliło los Squeezebox'a, którego też zamknęła komputerowa firma Logitech.

Projekt został zamknięty. Corsair już nie wspiera marki Simple Audio. Bardzo fajne urządzenie podzieliło los Squeezebox'a, którego też zamknęła komputerowa firma Logitech.

Squeezebox zyje! przynajmniej player ktory w Malinie spisuje sie wysmienicie!

Edytowane przez awietek

W tych dziwnych i dynamicznych czasach każda zmiana dziwna nie jest ...niemniej Simple audio room player zaskakująco jak na te czasy nie pochodzi z Chin a nawet wyprodukowany został w Szkocji ! Obudowa i jakość wyprzedza lata świetlne każde chińskie Cambridge Audio . Jesli info jest prawdziwe czyli dotyczące anulacji projektu Simple Audio to ja wracam do moich 3 gramofonów bo naprawdę nie wiadomo co będzie dalej .

Edytowane przez Luk77
  • Pokaż nowe odpowiedzi