Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, no, co ty! O pieniądze?

Przecież priorytetem jest satysfakcja klienta:-))))))))))))))))))))))))

Witam

CX to nowa seria, pewnie rozwijają oferte i zabrakło kasy na opracowanie nowego sieciowca..., poza tym to nie jest już "Cambridge Audio" tylko "Cambridge"

pozdrawiam

Jak to jest z tym pre w SM6? Co ile db zmienia się wartość i czy w praktyce można sterować nim końcówką mocy?

Czy końcówka może być dowolna, czy powinna posiadać określone parametry?

Jak to jest z tym pre w SM6? Co ile db zmienia się wartość i czy w praktyce można sterować nim końcówką mocy?

Czy końcówka może być dowolna, czy powinna posiadać określone parametry?

U mnie SM6 steruje wiekową końcówką mocy Hitachi HMA 8500 mkii i efekt jest bardzo dobry. Niektórzy narzekają na zbyt duży skok - co 4dB przy początku skali. Faktycznie mogli zagęścić trochę tę skalę, ale ja w praktyce nie mam z tym problemów. Nawet jeśli w pierwszej chwili skok wydaje się ciut zbyt duży (naprawdę rzadka sytuacja), to po paru chwilach słuch się przyzwyczaja do nowego poziomu i zapominam o tym "problemie skoku". Być może jest to kwestia czułości końcówki i efektywności kolumn i w innych zestawieniach skok o 4dB daje się mocniej we znaki. Wcześniej próbowałem łączyć SM6 z końcówką poprzez lampowy przedwzmacniacz, ale efekt zawsze był lepszy przy podłączeniu samego Cambridga więc tak już zostało. Co do końcówki mocy – może być dowolna sprawna :)

Edytowane przez freepio

Sterowanie głośności 5/6 dla mnie.

Sterowanie cyfrowe i tak lepsze niż w wielu wzmacniaczach zintegrowanych. Nie powinieneś mieć najmniejszych powodów do obaw.

Jeżeli wcześniej miałeś amplituner to faktycznie regulacja jest skokowa, jeżeli wzmacniacz z narysowaną skalą na obudowie, to na pewno będzie lepiej!

Ja sceptycznie podchodzę do podłączenia Sm6 bezpośrednio do końcówki mocy. Mój HK680 ma bezpośrednie wyjście na końcówkę mocy. Jednak sprzęt zdecydowanie lepiej gra przy użyciu przedwzmacniacza w Harmanie. Oczywiście włączony jest tone defeat.

Możliwe, że sprzęt zaprojektowany jako integra, gra lepiej własnie jako integra. Jeśli jednak podłączamy SM6 do osobnej końcówki mocy, to dodatkowy element w torze wprowadzi dodatkowe zniekształcenia (charakter), co będzie skutkować innym brzmieniem. W specyficznym zestawieniu (np. ostro grająca końcówka i ocieplający pre) taka zmiana może być odebrana jako poprawa brzmienia.

Edytowane przez freepio

Po ktorym wejsciu w ca sm6 gra lepiej, czy przez usb-dysk a może bezposrednio ca sm6 komputer?

Było tu o tym wielokrotnie

Dlugaśny ten wątek, zapytam więc: czy po podpięciu modułu bluetooth można streamowac tą drogą spotify'a / wimpa z tabletu?

Sprawdzałem tylko spotify'a z telefonu z Androidem - można. Wimpa nie sprawdzałem.

Edytowane przez freepio

A ten odtwarzacz ktoś już widział:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No ładny klocuszek :) Szkoda tylko, że znowu zabrakło porządnego wyjścia słuchawkowego.

Ukryta Zawartość

Szkoda, że nie jest idealny ...

Brak DSD128 i WIMP.

To drugie szczególnie boli.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A ten odtwarzacz ktoś już widział:

Ukryta Zawartość

Brzydkie to . Brak proporcji . Za wysoki , mały wyświetlacz i ta gała jakoś mi nie pasuje .

Mogę zgadywać że bebechy SM6 przełożyli do większego pudła , dodali kolorowy wyświetlacz i cena pójdzie na 6-7 koła ...

Ukryta Zawartość

czy po podpięciu modułu bluetooth można streamowac tą drogą spotify'a / wimpa z tabletu?

Tak, można streamować deezer, spotify i wimp. W przypadku wimp hifi dobrze mieć tablet z obsługą kodeka aptx.

ciężko podpiąć moduł bluetooth jakoś sensownie pod cambridga biorąc pod uwagę ilość wejść i wyjść w module bluetooth i CA 6

testował ktoś może CA V90-blu ?

Edytowane przez alicante

Mogę zgadywać że bebechy SM6 przełożyli do większego pudła , dodali kolorowy wyświetlacz i cena pójdzie na 6-7 koła ...

Są inne kości D/A converters - "Twin Analog Devices AD1955 24-bit DACs"

Są inne kości D/A converters - "Twin Analog Devices AD1955 24-bit DACs"

Same kości niewiele dają . Ciekaw jestem czy to będzie krok do przodu i czy powtórzą sukces SM6 .

Jak zwiększą cenę to sukcesu raczej nie będzie ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Cena za nowego azura to ok 6.5 tys zł w Uk. Dużo... Sam jestem ciekaw czy to przypucowany sm6 czy jednak nowy lepszy produkt...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jak zwiększą cenę to sukcesu raczej nie będzie ...

Ale finansowo może im się zgodzić.

Przecież w ostatecznym rozrachunku o to chodzi, a nie o to, żeby był lepszy.

W App store podane jest ze Cambridge Connect działa z sm6 v2. Próbował ktoś z wersją v1? Pzdr

Działa i to lepiej niż Stream Magic który ciągle szuka urządzenia po zablokowaniu ekranu. Dział szybciej no i przede wszystkim odtwarza pliki z folderu według numerów utworów a nie wg alfabetu jak to jest w BubbleUpnP.

Czy używa ktoś do SM 6 sterowników ASIO ? Jeśli tak to mam pytanie. Jak najlepiej ustawić buffer size bo za bardzo tego nie mogę rozkminić. A i jeszcze przy okazji drugie pytanie. Jakie polecicie interconekty do połączenie SM6 --> Cambridge Audio Azur 651 A ? Tylko w rozsądnej cenie.

Edytowane przez Piotr_57210

Próbował ktoś podłączać inne moduły BT do SM6? czy ta transmisja jest jakoś zabezpieczona? i tylko firmowy? Wiem że np do telewizorów jak producent sprzedawał moduły wifi to pasowały inne ale oparte o ten sam chip. BT by sie przydało ale nie za 400zł.... cena 20x przekracza realna wartość.

Witam co lepsze SM6 czy SONY HAP-S1 , czy SM6 ma jakiś dysk twardy na pokładzie? , czy może zagrać jako Pre z końcówką mocy? ,HapS1 dzwoniłem pytałem mimo regulacji głośności basu ,wysokich nie może służyć jako przedwzmacniacz , to dla mnie duży problem. A może azur 851N będzie najlepszym rozwiązaniem . Bardzo proszę o jakieś informacje, rady, jestem właśnie na etapie zakupu ,a nie chce popełnić błędu .

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

czy SM6 ma jakiś dysk twardy na pokładzie? , czy może zagrać jako Pre z końcówką mocy?

SM6 nie ma wbudowanego dysku. Można podłączyć zewnętrzny pod USB. Ma cyfrową regulację głośności i może grać jako preamp. Sony jest uniwersalnym kombajnem, SM6 odtwarzaczem sieciowym. Dźwiękowo nie porównywałem.

Dzięki Marek za odpowiedź . A nie wiesz czy jest regulacja wysokich i niskich tonów w SM6

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

• Pokaż nowe odpowiedzi