Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ok dzięki za odp .te regulacje jeszcze bym przeżył ale brak dysku twardego to już trochę lipa ,bo czytałem że SM6 pod usb potrafi się trochę wieszać ;-( a kupować dysk za 1000 zł to trochę bez sensu .

Chyba kupię SONY HAP S1 jest dosyć chwalony na amazonie ,

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

A nie wiesz czy jest regulacja wysokich i niskich tonów w SM6

Sorry,ale ręce opadają-czy trudno o takie rzeczy w necie..;)

Wszystko jak na dłoni-a może "głupa palisz' sorry.

Ok jak ręce opadają to może podaj link mi z taką informacją o regulacji wysokich i niskich tonów .

Możesz dokładniej podać to miejsce bo nie znam angielskiego o regulacji wysokich i niskich tonów

,bo czytałem że SM6 pod usb potrafi się trochę wieszać ;-( a kupować dysk za 1000 zł to trochę bez sensu .

A gdzie to czytałeś ?

Mi od początku ani razu się nie zawiesił a dysk 2T kosztował mnie 500zł ale to ponad rok temu było .

podaj link mi z taką informacją o regulacji wysokich i niskich tonów .

Nie ma takiej regulacji

Edytowane przez muda44

Dzięki za odp. tu na forum czytałem że się lekko wiesza a jaki masz dysk ? możesz podać nazwę i model

Mój M6 nigdy się nie zawiesił ,jedynie ostatnio się "zbiesił" bo nie czyta "gęstych" 24/192 z podłączonego po

USB twardego dysku .

Wcześniej czytał bez zająknięcia a teraz się przycina ,wersja V1.

Dzieje się to na dwóch twardych 3,5 cala ,jednym 2,5 cala i na pendrakach.

Dzięki za odp. tu na forum czytałem że się lekko wiesza a jaki masz dysk ? możesz podać nazwę i model

WD red i black . 3,5 cala + zrobiłem sobie do nich osobny , lepszy zasilacz.

nie czyta "gęstych" 24/192 z podłączonego po

USB twardego dysku .

O ile pamiętam to 24/192 czyta tylko po USB .

Mi na takich plikach od początku się przycinał .

hmm ... aż z ciekawości intensywniej przetestuję, bo do tej pory mam niewiele takich plików. Zgrałem sobie tylko kilka dla sprawdzenia jak to gra (jakieś audiofilskie demo) i nie zauważyłem problemów z przycinaniem po USB audio - wejście z tyłu (jeśli to ma jakieś znaczenie).

Ale z drugiej strony kupowanie takiego Sony z wbudowanym wzmacniaczem i dyskiem 500GB pod takie właśnie gęste pliki to raczej pomyłka.

Edytowane przez freepio

Mój błąd, mój błąd - 24/192 czyta jako USB DAC, gdy odtwarzaczem jest (u mnie) Foobar2000 z WASAPI.

Z przenośnego dysku przycina.

Z dysku odtwarza do 24/96kHz. Tadeo, czy jesteś pewien, że wcześniej odtwarzał 24/192 z dysku? Bo ja się właśnie złapałem na tym, że dobrze pamiętałem rozdzielczość, ale już nie konfigurację sprzętu ;)

Edytowane przez freepio

Gęste pliki na razie mnie nie interesują tak samo jak słabej mocy wzmacniacz w Sony hap S1 ,mam około 50CD które chce zgrać w pliki Flac . Soniaka podłączyć jako źródło zamiast odtwarzacza CD do wzmaka i to wszystko , pytałem się o te regulacje bo mam też końcówkę Adcom 585 której niestety nie podłącze do Sony a w SM6 mogę to zrobić , i regulacja w tym przypadku jest dla mnie ważna ,cena za urządzenia jest podobna a coś trzeba kupić ;-) . Dzięki muda44 za odpowiedzi

SM6 v1 NIE CZYTA 24-192 z dysku przenośnego, ani z NAS. TYLKO z USB Audio, z tyłu urządzenia, gdy podłączymy kompa jako źródło. Ludzie, temat wałkowany od 2012 r., czy nikt z Was nie czyta instrukcji? Jest po polsku.

Chyba jeszcze nigdy w życiu nie przeczytałem z instrukcji więcej niż mnie w danym momencie interesowało, a już na pewno żadnej instrukcji nie czytałem od deski do deski.

Wracając do wieszania się, to mi SM6 potrafi się zapętlić przy uruchamianiu i tak po uruchomieniu.... zaczyna się znowu uruvchomienie.... jest to mega wk***iające. Tak samo 2 razy w ciągu tygodnia grając z dysku sieciowego kawałki nie pozwolił już potem przełączyć się na inne źródło (Toslink), musiałem gnoja wyłączyć z sieci, odczekać jakiś kwadrans i włączyć ponownie... reasumując, gówno w zajebiście wysokiej cenie.

reasumując, gówno w zajebiście wysokiej cenie.

Od czego masz gwarancję ?

Dzisiaj wszędzie niezależnie od ceny można trafić na bubla .

Miałem podobne problemy, a za jakiś czas padła płytka zasilacza. Sprzęt był na gwarancji, więc wysłałem do serwisu. Na razie jest w porządku.

• 4 tygodnie później...

Witam,

mógłby ktoś skrobnąć jak sm6 sprawdza się jako sam transport podłączony do zewnętrznego przetwornika?

Czy działa wtedy regulacja volume?

Czy ktoś porównywał SM6 ze sprawdzonymi starszymi transportami z napędem na CDM1, CDM4 etc..?

Przymierzam się do zakupu, ale w razie gdyby barwa dźwięku okazała się nie do przyjęcia to chciałbym jako DAC wykorzystać starą poczciwą Wadię.

Zapewne wątek był wałkowany, ale zanim przekopię cały temat to sporo czasu upłynie...

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Ktoś porównywał DacMagicPlus ze Stream Magic 6?

Jedyne różnice to 500zł w cenie na korzyść DacMagicPlus

Interesuje mnie tylko jedno wyjście cyfrowe + jedno USB do PC.

Wziąłem się dzisiaj za zgrywanie płyt audio za pomocą programu Exact Audio Copy, jednak mam problem z wybraniem formatu. Pomimo ustawień na .FLAC utwory zgrywane są zawsze do .WAV?

Dopiero po zgraniu na .wav mam przeprowadzić "kompresuj pliki wav..." alt+v i dopiero tworzyć .flac?

Edytowane przez Ri.3236

Wciskasz AKCJA potem TESTUJ I ZGRYWAJ WYBRANE NAGRANIA potem dajesz Z KOMPRESJĄ (shift+f6) .I już masz Flac ;-)

Jak masz miejsce na dysku to zgrywaj do wav .W nieodległej przyszłości może się okazać ,że odtwarzanie

plików flac może zostać "zablokowane" przez Producentów urządzeń (nowe) lub aktualizacje oprogramowania

w już istniejących .

Może to zbytni pesymizm z mojej strony ale ten "pazerny świat" idzie w tym kierunku .

• Pokaż nowe odpowiedzi