Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - islam religią taka jak inne?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A ze jest swierzy konflikt muzulmansko-zydowski a Amerykance i Europejczycy przyjaciolmi Zydow sa to automatycznie sa wrogami muzulmanow.

Jakkolwiek poszczególne elementy Twojego posta nie są bez racji, to uważam powyższe za nieuprawniony wniosek. Wielu ludzi w Europie w ogóle tym konfliktem się nie interesuje, wielu jest podzielonych, bo konflikt jest tak naprawdę nierozstrzygalny. Dlatego mówienie, że Europejczycy sa wrogami muzułmanów ze względu na to, jest po prostu wyciąganiem uproszczonych wniosków. Zmianę podejścia do muzułmanów z otwartej/neutralnej najczęściej obserwuję po wejściu w interakcje z muzułmanami, np. emigranci wyjeżdżający do państw EU i zdeżający się z diasporą islamską.

Powrót po dłuższej przerwie...

nie i nie powinien byc, miedzy innymi dlatego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - o wojnie ideologicznej, w której wygraną oddajemy walkowerem. Tutaj głównie w kontekście Izraela , ale tyczy się to ogólnie kultury zachodniej.

nie i nie powinien byc, miedzy innymi dlatego:

Ukryta Zawartość

No proszę, w Niemczech palestyńscy przestępcy mają swojego opiekuna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jakkolwiek poszczególne elementy Twojego posta nie są bez racji, to uważam powyższe za nieuprawniony wniosek. Wielu ludzi w Europie w ogóle tym konfliktem się nie interesuje, wielu jest podzielonych, bo konflikt jest tak naprawdę nierozstrzygalny. Dlatego mówienie, że Europejczycy sa wrogami muzułmanów ze względu na to, jest po prostu wyciąganiem uproszczonych wniosków. Zmianę podejścia do muzułmanów z otwartej/neutralnej najczęściej obserwuję po wejściu w interakcje z muzułmanami, np. emigranci wyjeżdżający do państw EU i zdeżający się z diasporą islamską.

Niepoprozumienie. Europejczycy sa wrogami muzulmanow w z punktu widzenia muzulmanow. Nie ma znaczenia co poszczegolni Europejczycy mysla. Osobiscie moga nawet nie lubic Zydow a lubic muzulmanow. Muzulmanie dokonuja terrorystycznych atakow w Europie bo wladze europejskie sa sojusznikami USA i Izraela.

pozdrawiam,

Władze europejskie nie są sojusznikami USA i Izraela i to jest najgorsze,tłumoku.

Zakładasz,że gdyby nie były sojusznikami to te skunksy byłyby potulne jak baranki?Weź się walnij w łeb.

To cholerne lewactwo zapuściło do Europy konia trojańskiego w postaci imigrantów muzułmańskich.

• 2 tygodnie później...

Merkel wypowiada się poniekąd w temacie wątku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Wczoraj bylo najwieksze swieto muzulmanskie - jakby ktos nie wiedzial

czyli 30-50 % ludzkosci naszej Planaty miala wazne swieto!

ale wy tam w PL podobno chcecie minister odwolywac bo w toaletach na stadionie zabraklo toaletowego ??

Święto? Wysadzali się w powietrze?

Na geopolityka.org to chyba same islamofoby :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - sporo o przyczynach wybuchu arabskiej wiosny

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Artykuł o skali ekspansji islamu na wszystko co "inne", w tym wypadku na chrześcijan:

Ukryta Zawartość

Chrześcijanom coraz trudniej żyć w krajach Bliskiego Wschodu. Już nie tylko w Arabii Saudyjskiej, gdzie za posiadanie Biblii grozi aresztowanie, czy w Iraku, gdzie z powodu czystek religijnych i exodusu liczba chrześcijan spadła z 1,2 miliona do 250 tysięcy

Na światowym indeksie prześladowań, który przygotowuje Open Doors, na pierwszym miejscu od lat jest Korea Północna, a za nią: Afganistan, Arabia Saudyjska, Somalia, Iran, Malediwy, Uzbekistan, Jemen, Irak, Pakistan. Na 50 państw w niechlubnym indeksie Open Doors aż 38 miejsc zajmują kraje muzułmańskie.

Przy okazji, kto mieszka w UK może poprzeć akcję sprzeciwiającą się budowie megameczetu:

Ukryta Zawartość

I jeszcze wiadomości z Francji - podobno bardzo się wkurzyli za ten ruski film:

Ukryta Zawartość

I jeszcze z Danii:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jeszcze to, 8 minut. Czy już przegraliśmy, straciliśmy Europę? Czy Nasze wnuki będą mniejszością w muzułmańskiej Europie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście. Islam kulturę europejską jest w stanie pięknie ubogacić.

A oto skromna próbka :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście. Islam kulturę europejską jest w stanie pięknie ubogacić.

A oto skromna próbka :

Ukryta Zawartość

Jak myslicie? 'Zaczyna' sie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaczyna się i będzie już tylko gorzej. A czym zajmują się zachodnie społeczeństwa? - ...akcjami protestacyjnymi mającymi stanowić apel do europejskich przywódców, by "zapobiegli pogorszeniu sytuacji na rynku pracy oraz zareagowali na rosnący niepokój społeczny odczuwany przez Europejczyków" ... - to z ostatniego tygodnia. Ludzie chcą już tylko wygodnie żyć.

W Danii na młodzi kryminaliści to głównie muzułmanie.

Warto obejrzeć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Danii na młodzi kryminaliści to głównie muzułmanie

Ależ to niepoprawne politycznie! Ty ksenofobie! ;)

Niestety, chyba brakuje w Europie odwagi politycznej, by tego typu sprawy jasno stawiać. Jesteśmy więźniami i zakładnikami koncepcji kompromisu, który wykształcił się w Europie na przestrzeni wieków. Wszystko działa w miarę ok w systemie zamkniętym, do momentu, gdy do owego systemu zaczną napływac elementy w nim nie wykształcone, zewnętrzne, z inną tradycją, które w koncyliacyjnym podejściu do polityki widza okazję, jak ów system ograć, wykorzystać na swoją korzyść, I dochodzimy do momentu, w którym system który wykształciliśmy zaczyna działać przeciwko nam. Muzułmanie już to wiedzą, Europejczycy jeszcze w znacznej mierze nie uświadamiają sobie.

Zgadza się, ale dodałbym do tego rzecz najważniejszą - do Europy napłynęło wiele grup społecznych-narodowościowych, które jednak koegzystują normalnie z kulturą europejską (hindusi, skośnoocy azjaci) - dopóki nie uzna się koranu-islamu jako wrogiego humanizmowi i naszej kulturze, dopóty sytuacja będzie się rozwijać-pogarszać. A do tego jest daleko. Na razie jesteśmy na poziomie traktowania islamu jako religii pokoju (paranoja!).

A meczet na Woli rośnie.

punk widzenia zalezy od miejsca siedzenia!

Niedawno w mediach ukazala sie wiadomosc ze kobiety w krajach zacofanych czyli arabskich sa az tak mocno dyskryminowane , ze gdy wyjada poza granice wioski to maz otrzymuje sms gdzie sie znajduja!

Dla typowej baby feministki z Europy - poprostu skandal!

Ukryta Zawartość

Pare dni pozniej ukazala sie onna wiadomosc ale pochodzaca z USA,

no no ale jak z USA to trzeba ja rozumiec w innym kontekscie....haha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieci są niepełnoletnie, nie mają papierów więc podlegają opiece rodziców. W tamtej sprawie zresztą odwołali się do sądu i sąd uwalił decyzję o jej skreśleniu z listy uczniów (szkoła publiczna czy prywatna i tak musi przecież przestrzegać prawa).

A co wy na takie cudo, prosto z Czech:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co , nie ma katolickich kapelanow we wojsku lub na wojnie ??

nigdy nie widzieliscie zdjec jak ksieza swieca sprzet wojskowy a nawet bomby atomowe ??

Ukryta Zawartość

Dzieci są niepełnoletnie, nie mają papierów więc podlegają opiece rodziców. W tamtej sprawie zresztą odwołali się do sądu i sąd uwalił decyzję o jej skreśleniu z listy uczniów (szkoła publiczna czy prywatna i tak musi przecież przestrzegać prawa).

Z główka wszystko w porządku czy granice niepełnoletności tez tak będziesz dowolnie przesuwał jak pasuje. Z ucznia technikum na studenta, ze studenta na pracownika.

Łebki prawaków są pojemne - jak łebki od szpilki i każda głupota się w nich zmieści. Byle była ideologicznie wygodna.

A powszechne szpiegowanie userów w Internecie to też dla dobra i przeciwko terrorystom?

Niedawno pewna firma przegięła i przypadkowo dowiedziałem się jak daleko posunięte jest szpiegowanie obywateli. Okazało się że zidentyfikowali telefon i mimo że był prepaidowy skojarzyli go z moimi danymi osobowymi. Pani z telemarketingu bardzo szybko się wyłączyła po tym tym jak nadgorliwie podała nazwę firmy od której kupują dane osobowe.

Niedawno pewna firma przegięła i przypadkowo dowiedziałem się jak daleko posunięte jest szpiegowanie obywateli. Okazało się że zidentyfikowali telefon i mimo że był prepaidowy skojarzyli go z moimi danymi osobowymi. Pani z telemarketingu bardzo szybko się wyłączyła po tym tym jak nadgorliwie podała nazwę firmy od której kupują dane osobowe.

Całkiem jak poseł Antoni i jego szpiegomania :D I to ty Arku/Kubriku, taki oświecony niczym PiSowiec pisujesz? :D

Czytać prawo. Jest ustawa która daje parę możliwości dotyczących przetwarzania danych o sobie, bzdurną korespondencję dość łatwo jest wstrzymać, wystarczy parę telefonów i list polecony ale do tego trzeba znać najpierw prawo, prawnicy potrafią skutecznie to wykorzystywać na rzecz swoich klientów ale tutaj akurat ich usługa jest mocno przepłacona bo zrobić to może każdy. I to działa, sprawdzone.

Samo zjawisko to nie inwigilacja tylko handel danymi osobowymi a te są regulowane ustawą. Warto też patrzeć co się podpisuje przy różnych okazjach, wiele punktów przy umowach sprzedaży nie jest obowiązkowych, to że coś jest to nie oznacza że trzeba podpisywać, można też sobie dopiskiem zastrzec obrót wewnętrzny do czego każdy ma prawo.

jak zwykle prawicowe pierdzielenie bez sensu.

Żeby interweniować prawnie to najpierw trzeba się dowiedzieć, że popełniono wykroczenie i kto to zrobił.

A rozmowa z telemarketingiem wygląda tak:

Telefonuje "numer prywatny"

- witam, Pan Jan Kowalski ?

- słucham.

- zgłaszał Pan zainteresowanie naszą usługą "skrzynka sikacza za dwa złote"

- ??? kiedy?

- otrzymał pan od nas wiadomość e-mailem

- Nie pamiętam. Ale co z tego?

- kliknął Pan tam na link w tej wiadomości i otrzymaliśmy wiadomość zwrotną że jest Pan zainteresowany, więc mam pytanie jakie sikacze pan preferuje

(!!! - k**wa mać skąd dane adresowe, nazwisko i telefon, na prepaidowym internecie kupionym tydzień temu z wyłączoną opcja potwierdzania e-mail w kliencie poczty??)

- a skąd macie do mnie telefon? (!!! też prepaidowy)

- dostarczyła nam firma oko w dupie zbierająca dla nas dane o klientach.

- Osz wy w japę ru....!@##$%Z^&*()_+!!!!!

A teraz morał.

Nie mieli żadnych kanałów dostępu by skojarzyć telefon z danymi osobowymi, o ile nie szpiegowali celowo na przykład korespondencji zawodowej w której - co oczywiste - zwykle podaje się imię, nazwisko, e-mail i telefon do kontaktu.

To nie jest już proste przysyłanie spamu na adresy darmowych skrzynek e-mailowych, tylko regularne szpiegostwo, albo handel danymi osobowymi przez operatorów kont e-mailowych.

na ankiety w spamie zwykle się wpisuje Czerwony Kapturek tel. 997. Tyle by mieli z pozyskiwania informacji o klientach normalną drogą internetowych zapytań.

Nie gadasz z telemarketerem tylko z firmą której usługi oferowano. Tu nie chodzi o wykroczenie tylko o dysponowanie danymi osobowymi a to może być wymówione operatorowi przez ich posiadacza. Tyle co do obdzwaniania.

W mailach możliwości są ograniczone - do firm które konkretnie się reklamują (jeżeli można je określić z posta a często można), wystarczy żeby usunęli cię ze zbioru danych osobowych.

Acha. Nie zrobią tego po dobroci ale ostrzeżenie przed donosem do GIODO wystarczy (upierdliwe kontrole, mogą wejść i zawracać dupę w firmie od 6 rano do 22). Zdecydowanie krótko, bez głupot bo wyczują że ktoś jest niepewny i zignorują.

• Moderatorzy

ostatnio z mojego banku dzwoniła do mnie pani, że ma ofertę dla mnie , itd, itp tylko chce mnie zweryfikować................,

ja jej, że to ona dzwoni i może to ja bym ją zweryfikował i niech firma przyśle mi jej dane i niech mi poda nazwisko mojej mamy przed ślubem,

a ona proponuje bym zadzwonił do banku i zapytał, ja jej, że nie chce mi się i w ogóle to ona dzwoni a nie ja itd itp.............

szkoda, że zostajemy zmuszani do takich rozmów..................

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ukryta Zawartość

a co , nie ma katolickich kapelanow we wojsku lub na wojnie ??

nigdy nie widzieliscie zdjec jak ksieza swieca sprzet wojskowy a nawet bomby atomowe ??

To nie wojsko tylko "cywilny" meczet.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.