Skocz do zawartości
IGNORED

Ogólne wrażenia z Euro 2012.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

wracamy na ziemię,,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

No dobra, już Wam mogę powiedzieć jak Euro wyglądało z drugiej strony, czyli od strony gości. Mój kierowca wrócił do pracy po wyjeździe na mecze z Włochami i Hiszpanią.

Ogólne wrażenie - pozytywne! :)

Bardzo mu się w Polsce podobało. Najbardziej - dziewczyny. Mówi, że tylu pięknych kobiet nie widział naraz nigdy w życiu. A zwiedził praktycznie całą Europę więc można mu ufać.:) To niech teraz pochyli głowę nad estetyczną niedolą Polaka w Irlandii! :)

Poza tym: ceny! Taniocha taka, jakiej nie widział nigdzie. Mówi że ogromne panini z wołowiną (pewno chodzi mu o kebab) kosztowało 13 zeta, dla niego to darmo. Mówił ogólnie że żarcie wypas, doskonałe i bardzo tanie. Taka odmiana po fish & chips, gdzie nie wiadomo co jest fish a co chips... Taksówki też tanie jak barszcz, najwięcej zapłacili chyba 90 zeta za jakiś długaśny nocny kurs. Faktycznie - w Dublinie kasują mnie z lotniska 35 euro do domu. A jak się umawiam z taksiarzem, to 20 i to jest bardzo tanio...

Co mu się nie podobało to syf w taksówkach. sam był taksiarzem i mówi że za taki syf to się traci licencję w Dublinie.

Co go zdziwiło to prostytutki przy drogach. :)

Mówi że jak jechali autokarem na trasie Gdańsk - Poznań to cały autokar głośno liczył panienki. Wyszło im 18. Słabo. Ja kiedyś naliczyłem 15 w rzędzie pod Kołobrzegiem.

Nauczył się też polskiego. 2 słowa: Tyskie i Lech. Zawsze coś...

Radziłem mu przed wyjazdem, żeby kupował sobie piwo w markecie. Niepotrzebnie się wysilałem. Nie skorzystał oczywiście, bo przecież "piwo w Polsce takie tanie". Płacił 7 zeta za kufel. Raz pił wódkę, ale tylko raz, bo potem był chory dwa dni. No tak... :)

Mówi,że zaliczył wiele piłkarskich imprez ale ta była absolutnie najlepsza. Organizacja, gościnność Polaków, jakość usług (chwalił hotele), fakt, że wszędzie był w stanie dogadać się po angielsku(!!!)...

To wszystko sprawiło, że wybiera się znów do Trójmiasta bo "Polska to super miejsce na rozrywkowy wypad".

I mówi,że zawsze w trakcie takich imprez kończyła mu się kasa, a w PL przezył szok, bo jadł, pił i balował a kasy nie ubywało... :)

Przywiózł forsę do domu! :)

I tobie sie podoba ta relacja?

il Dottore

wytłumacz mu , że mistrzostwa u nas nie codziennie się obywają i już nie będzie chroniony przez system

a swoją drogą my tutaj waszą reputację poprawiamy, powinieneś podziękować a nie pomyje wylewać

il Dottore

wytłumacz mu , że mistrzostwa u nas nie codziennie się obywają i już nie będzie chroniony przez system

a swoją drogą my tutaj waszą reputację poprawiamy, powinieneś podziękować a nie pomyje wylewać

Odwrotnie - my tu waszą reputację poprawiamy. :)

Ale niech będzie... niech obie strony pracują na reputację.

Z pożytkiem dla wszystkich. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niemcy chylą się ku upadkowi.

Angela Merkel nie puści płazem tej porażki w Warszawie Donaldowi T.

Najpierw w demokratyczny sposób wybrany A.Hitler spalił Warszawę, a teraz jego potomkowie chcieli tu wygrać z historią.

Co za tupet!!!

miała być klapa i koniec. Ale ty jak Lato , honor nie dla ciebie wystarczą ochłapy z biesiady

Może powróćmy pamięcią do wpisów sprzed euro ... nakręcane bączki ciekawe co teraz zagładzie ulegnie

747

Chciałbyś aby już nikt nie pamietał a to oczywista nieprawda.Impreza super wbrew temu co krakała większość na tym Forum( może pora odszczekać!).Ja przewidywałem sukces organizacyjny i promocję Polski w świecie.Miały być korki na drogach i w miastach,dantejskie sceny na dworcach i lotniskach a stadiony miały sie zawalić.Jak zwykle myliliście sie koledzy-malkontenci!

Przestań pie.dolić głupoty wladz, Euro w Polsce użyto do kolejnej akcji ogołocenia tubylczego podatnika i wykreowania fantastycznych upadłości czyli biznesów na zerwany łańcuch pokarmowy.

747

Chciałbyś aby już nikt nie pamietał a to oczywista nieprawda.Impreza super wbrew temu co krakała większość na tym Forum( może pora odszczekać!).Ja przewidywałem sukces organizacyjny i promocję Polski w świecie.Miały być korki na drogach i w miastach,dantejskie sceny na dworcach i lotniskach a stadiony miały sie zawalić.Jak zwykle myliliście sie koledzy-malkontenci!

Z Rosjanami nie walczę.

Żegnam.

747 zważywszy na podniesiony stan gotowości bojowej boję się cokolwiek z twojego bełkotu sprostować , nadepniesz na minę i wybuchniesz a przed nami finał skończonych przez ciebie mistrzostw.

Przestań wladziu się oszukiwać z tą swoją narracją.

Nikt w Europie i na świecie nie jest zainteresowany Twoimi wywodami, bo wie jest świadomy jaki reżim rządzi w Polsce, jacy są Polacy etc.

Jak czytasz czy salon 24 czy w Polityce to wiesz o czym pisze do Ciebie.

Miłej propagandy życzę i żegnam na czas do zakończenia jakiegoś kolejnego złodziejskiego etapu.

.

Dobrze! Grali zgodnie z instrukcją. W wypadku wygranej Angela musiałaby jechać na Ukrainę, tam... czekałby na nią potwór Łukaszenka. Uhaha!

Angela ponoć ma słabość do piłkarzy pod prysznicem :)

Focal + Naim

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

747

Może jeszcze trochę za wcześnie na odszczekiwanie! Zanim padła mi sekcja tunera w moim DRA zdążyłem usłyszeć, że pociągi maja znowu jeździć wolniej niż w czasie EURO - bo znowu na tory wrócą ekipy remontowo-naprawcze - wycofane specjalnie na czas igrzysk. Jeśli dodamy do tego konieczność wykończenia jak się należy A-2, jeśli dojdą do tego jeszcze inne rodzynki... Poczekajmy! Będzie jeszcze czas na odszczekanie.

szkoda , że nie trafił na malkontentów

Rob Hughes, jeden z najbardziej uznanych dziennikarzy sportowych, który od niemal 40 lat pisze wyłącznie o piłce nożnej - dawniej dla "Timesa" i "Sunday Timesa", dziś dla "New York Timesa" i "International Herald Tribune".

" Czego się wtedy dowiedziałeś, co zauważyłeś?

- Nie mogłem uwierzyć, że te wszystkie kamienice zostały odbudowane po wojnie - tak bardzo wydają się być przesiąknięte historią. Reportaż, który pewnie wyjdzie po zakończeniu turnieju, będzie właśnie o tym. Polacy nie zostaną mistrzami Europy w kopaniu piłki, ale na pewno są mistrzami świata w odbudowywaniu przeszłości.

Ten turniej, jak żaden inny z tych, które widziałem, to dla gospodarza drzwi do przyszłości. Liczba inwestycji, które w związku z Euro poczyniła Polska, jest niewiarygodna! Najciekawszymi rozmówcami okazali się nie Polacy-kibice, ale Polacy, którzy w tych mistrzostwach widzą pretekst do popchnięcia Polski naprzód. To naprawdę niezwykłe, jaki entuzjazm - wcale nie sportowy - i głód zmian towarzyszy Euro w tym kraju! Wszyscy powtarzają to samo: "Musimy budować dalej. Nie dojedziemy nigdzie pociągiem, jeżeli tory zbudowano tylko do połowy drogi".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z tymi ocenami zachodnich mediów zawsze jest coś nie tak. Albo Polskę za mocno chwalą, albo za mocno ganią. Pamiętam, jak w TV Szczepańskiego puszczali reklamówki PRL-u nakręcone przez zacne media Zachodnie o dekadzie Gierka! Był pełen sukces i szczęśliwość oraz gwiazda tysiąclecia polskiej piosenki Rodowicz ze swoim porsche. Nawet w produkcji BBC nie było inaczej. Tylko zraz potem był Radom i Ursus...

dziadekwłodek

Nie miałem wątpliwości,że nie odszczekacie!

Odszczekam, ale nie teraz! No i muszę posłuchać dzisiejszej mowy do Narodu pana premiera. Mowa będzie z okazji zakończenia EURO 2012 - PR całą gębą albo całym 16:9. Przecież muszę pierwej posłuchać, co premier Tusk powie ogłaszając wielki sukces PO głównie i atakując opozycję. Także dziś o 20:00 siedzę pod jedynką i słucham z zapartym tchem.

Euro skończyło się kompletną klęską.

oczywiście , nie wyszyli z grupy , nie wygrali żadnego meczu , w najsłabszej grupie ostatnie miejsce zajęli . Znasz kogoś kto mówi o sukcesie ...pomijam Smudę który nie przegrywając 0 : 5 sukces ogłosił

tylko BBC z swoim " obiektywizmem " urabia opinię publiczną prawie na całym świecie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Angielska federacja piłkarska (FA) zamierza po EURO 2012 napisać oficjalną skargę na BBC, która tuż przed samą imprezą w programie "Panorama" wyemitowała film "Stadiony nienawiści". Dokument prezentował Polskę i Ukrainę jako kraje, z których "można wrócić w trumnie".

Jak słusznie uważają w tamtejszym związku, materiał mógł wpłynąć na decyzję angielskich kibiców, którzy zastanawiali się, czy na stadionie wesprzeć dopingiem piłkarzy. FA szacuje, że wielu Anglików po tym programie odwołało przyjazd na mistrzostwa. Ci zaś którzy przyjechali do Polski i na Ukrainę (jest ich zaledwie ok. trzech tysięcy) nie spotkali się z tym, przed czym ostrzegała ich BBC.

Materiał wywołał wielkie oburzenie. Protestowali kibice, dziennikarze (nie tylko polscy i ukraińscy), polskie władze. Głos zabierali zawodnicy. Sama stacja tłumaczyła się tym, że naświetlenie rasizmu i antysemityzmu na meczach piłkarskich w Polsce i na Ukrainie w przededniu Euro 2012 jest "w interesie publicznym".

Niestety, tylko wobec krajów wschodu stosuje się tak rażące uogólnienia. Rasizm na zachodzie też się zdarza - ale BBC nie przyszłoby do głowy malować na tej podstawie jednoznacznie czarny obraz np. Holandii. "

po tych mistrzostwach wszyscy zobaczyli normalny kraj choć nie wykluczone , że ponownie BBC nakręci film o Prawdziwych Polakach z 747 i dziadkiemwłodkiem w roli głównej i stereotypy powrócą

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.