Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Chario Constallation Pegasus

Ralph_S

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kolumny jak w tytule, narazie graja z Denon AVR-1708 i Denon DVD-3910, zastanawiam sie nad zakupem dobrego wzmacniacza stereo, i jestem ciekawy czy ktos na forum mial lub ma takie kolumny i moglby mi doradzic.

Pokoj odsluchowy ok. 30 metrow kw.

Muzyka od klasyki poprzez jazz do ostrego rock-a.

https://www.audiostereo.pl/topic/95220-kolumny-chario-constallation-pegasus/

Posiadam kolumny jak w tytule, narazie graja z Denon AVR-1708 i Denon DVD-3910, zastanawiam sie nad zakupem dobrego wzmacniacza stereo, i jestem ciekawy czy ktos na forum mial lub ma takie kolumny i moglby mi doradzic.

Pokoj odsluchowy ok. 30 metrow kw.

Muzyka od klasyki poprzez jazz do ostrego rock-a.

A jaki budżet na piecyk? I co byś chciał mieć lepszego w dźwięku w stosunku do ampli Denona? Bardziej rozjaśniony dźwięk, czy ciepły, czy jaki? Chario raczej z natury ciepło brzmią, nie mają wyeksponowanej góry.

U mnie Chario Premium graja z Cyrusem i jest super. Chario maja ciepla charakterystyke i potezny bas , nawet z monitorow, nigdzie takiego nie slyszalem. Zestaw cechuje analogowe , gladkie brzmienie - przeze mnie porzadane. Jestem przekonany ze miedzy takim Cyrusem 8 czy 8xp a tym Denonen bedzie przepasc! Polecam jako wzmak docelowy.

Budzet w granicach 1000-1500€, a czego oczekuje - przede wszystkim powiedzmy sobie szczeze moj Denon nie jest sprzetem do stereo.

Cyrrus jest ok. ale mysle ze moze miec troche zbyt malo mocy, kolumny sa 4-ro omowe i potrzebuja wzmaka ze sporym zapasem mocy.

Zastanawialem sie nad Creek Evolution 2 ale nie mam mozliwosci posluchac go razem z moimi kolumnami.

Jak wiadomo Pegasusy potrzebuja wzmacniacza ktory zapanuje nad ich poterznym basem.

Budzet w granicach 1000-1500€, a czego oczekuje - przede wszystkim powiedzmy sobie szczeze moj Denon nie jest sprzetem do stereo.

Cyrrus jest ok. ale mysle ze moze miec troche zbyt malo mocy, kolumny sa 4-ro omowe i potrzebuja wzmaka ze sporym zapasem mocy.

Zastanawialem sie nad Creek Evolution 2 ale nie mam mozliwosci posluchac go razem z moimi kolumnami.

Jak wiadomo Pegasusy potrzebuja wzmacniacza ktory zapanuje nad ich poterznym basem.

Miałem napisać, że Creek, ale Destiny. Pewnie da się dostać wersję pierwszą w tej cenie, może mają gdzieś jeszcze nówki. Creek jest brzmieniem rozjaśnionym, więc nie dawał by już więcej muła. Słuchałem też Hegla H100, jeśli H70 idzie w podobnym kierunku, to dobrze by uzupełniał brzmienie Twoich kolumn. H100 nie ma potęznego basu, ale średnica i góra są bardzo ładnie naświetlone, więc powinno byc ładnie. Ale jak zwykle tylko własna ocena ma sens.

Evo2 rzeczywiscie wart uwagi, Cyrus z Chario moze zbyt przeslodzic przekaz. Warto tez sie zastanowic nad Exposure czy Primare. Generalnie fajnie jest to zrobic tanio i dobrze. Ale jesli jest 1k euro to np Pathos Classic wyglada pieknie :).

U mnie Chario grały wczesniej z Musical Fidlelity X-t100 + X-170PSU a takze Myryad ma240 i oba polegly przy Cyrusie. MF to hybryda- byl balagan i sterylnosc, Myryad natomiast zbyt nudny.

Problem polega na tym ze nie mam jak odsluchac tych wzmacniaczy razem z moimi kolumnami, pozostaje branie w ciemno, biorac jedynie pod uwage testy i opinie innych.

Mysle ze zdecyduje sie na Creeka, po zakupie i odsluchu zdam relacje co z tego wyszlo.

Witaj,

posłuchaj koniecznie wzmacniacz NAD C375BEE oraz Primare I22 (ewentualnie jeśli budżet pozwoli) I32. Często łączy się Chario ze wzmacniaczami Creek.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po kilku odsłuchach, u mnie Pegasus'y grają z T+A Power Plant.

Wcześniej napędzał je Exposure 3010S ("suchotnik" w porównaniu do T+A). Przed zakupem T+A słuchałem ich także z Primare i32, Atollem in100 (całkiem nieźle) oraz NAD'em C375.

Tak jak mikson wyżej napisał, musisz się rozglądać za mocnym piecem z dynamiką. Creek Evo sobie odpuść, nie wysteruję ich dobrze. Z Creek'a powinien dać radę Destiny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.