Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto? Jamo 507a + centralny + dipole

Krespo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak jak w temacie.

Co sądzicie o kolumnach jamo 507a?

Mam możliwość kupna ww kolumn wraz z centralnym jamo center 160 oraz dipolami jamo surround 200.

Kolumny robią wizualnie bardzo dobre wrażenie. Masywne, solidne i ciężkie.

Cena to niecałe 2000zł. Czy warto?

Jak te kolumny grają? Czy są trudne do wysterowania? W jakim pomieszczeniu sobie poradzą najlepiej? I chyba najważniejsze czyli jaka elektronika najchętniej do nich "podejdzie"?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/95447-czy-warto-jamo-507a-centralny-dipole/

Jeśli mam być szczery to produkty Jamo poniżej serii C ( w szczególności seria S ) brzmią fatalnie !!!!

Szczerze wolałbym poszukać czegoś na rynku SH niż kupić to , co proponujesz...

Pozdrawiam

Second Hand - używki :)

Mówiąc o seriach miałem na myśli dla przykładu C807 - które jednak plasują się wyżej....

Słuchałem kolumn - mocno mnie zraziły skrajami pasma - średnica słabej jakości...

W zależności od oczekiwań - może znajdą swojego amatora...ja do nich nie należę :)

Pzdr

Wkradł się błąd w temacie. Są to jamo D507. Nie wiem czemu napisałem inaczej.

Different skoro mówisz o seriach to wg tego co napisałeś D507 są lepsze od np C807. Trochę się pogubiłem w tym co piszesz :) sorki

Nigdy nie interesowałem się kolumnami tej marki.

Słuchałem wspomnianych powyżej i jak dla mnie zdecydowanie lepiej brzmiały C807 - bardziej wyrównany dźwięk i więcej detali.

Były zwyczajnie ciekawsze dla ucha na dłuższą metę...

Pozdr

Zdecydowanie odpuścić sobie. Tym bardziej bez posłuchania. Nawet nie wiesz czy te brzmienie się Tobie spodoba. Znacznie lepszym rozwiązaniem jest poświęcenie paru dni urlopu i uskutecznienie podróży z ucztą muzyczną.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dzięki za odpowiedź.

W takim bądź razie co moglibyście polecić z używanych kolumn do kwoty około 1000-1500zł. Stawiam raczej na podłogówki z racji, iż preferuję mocne brzmienie i odczuwalnie schodzące niskie tony. Jak na razie same fronty z późniejszą możliwością dokupienia reszty kompletu :)

Kolumny będą grały ze wzmakiem stereo ( wyjściowo Rotel ra02 lub coś z tej samej stajni) podłączonym do yamahy rxv650. Mam nadzieję, że takie połączenie się sprawdzi i w stereo i w kinie. Jeśli się mylę to proszę poprawcie mnie :)

Pokój około 16-17m2 . Muzyka- praktycznie wszystko co wpadnie w ucho :) Z przewagą na muzykę filmową, dubstepy oraz pop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.