Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Bzdura. Nikt nie udowodnił związku szczepień z autyzmem, co było już wielokrotnie podnoszone w tej "dyskusji".

Producenci szczepionek bronią się jak mogą przed eweltualnymi roszczeniami - taki amerykański koloryt - jak ostrzeżenia na kubkach z kawą z McDonalds, że można się nią oparzyć. Analogicznie mogą napisać, że po szczepieniu z szansą poniżej 1/1000000 grozi porwanie przez obcych, bo nikt nie zdołał udowodnić, że szczepienie szans na porwanie nie zwiększa.

Przecież można się gorącą kawą oparzyć :-) dlatego ostrzeżenie. Pdobnie ejst ze szczepionkami, mają dupochrona w postaci tej ulotki której na oczy nikt nie widzi szczepiąc dzieciaka a podpisuje ze zapoznał się z jej treścią i bierze na siebie wszystko co dzieciakowi się stanie. Jeśli to tylko 1 na 1000 000 - tak jak uczą Was na szkoleniach, dokładnie takie prawdopodobnieństwo jest w materiałach szkoleniowych GSK, Merck to życzę Tobie i innym lekarzom że tu na Was trafił ten 1.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Mam sąsiadkę Panią Doktor, która wręcz odradza szczepienia na grypę od tak sobie profilaktycznie, oczywiście głośno tego w nieznanym towarzystwie nie mówi.

Sama ma troje dzieci, które są już dorosłe i nie wszystkie szczepionki dziecięce pozwoliła swoim dzieciom wykonać.

Ale jakie to już nie pamiętam

I takie rzeczy opowiada o lekarstwach, że włos na głowie się jeży.

Twierdzi,że bardzo dużo ludzi leczy się na starość właśnie z winy zażywania wcześniej różnych lekarstw. Machina się rozkręca firmy farmaceutyczne zacierają ręce.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

dużo ludzi leczy się na starość właśnie z winy zażywania wcześniej różnych lekarstw.

Często dzięki którym dożyli tej starości.

Często dzięki którym dożyli tej starości.

Albo i nie dożyli

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość A&T

(Konto usunięte)

Twierdzi,że bardzo dużo ludzi leczy się na starość właśnie z winy zażywania wcześniej różnych lekarstw. Machina się rozkręca firmy farmaceutyczne zacierają ręce.

Właśnie. Tak samo ze szczepionkami. Istnieje druga strona skutków ubocznych oprócz tych mogących objawić się od razu. To działanie negatywne odłożone w czasie. Wtedy jest trudniej połączyć to ze szczepieniami. Skala ich jest większa.

Albo i nie dożyli

Bez jaj to że ludzie dziś dożywają późnej starości nie jest przypadkiem. Ale to pewnie wynik spisku koncernów farmaceutycznych. Dłuższe życie - więcej ludzi kupuje produkty firm farmaceutycznych. Oczywiście w spisku uczestniczą lekarze nie pozwalający zbyt szybko umrzeć pacjentowi. ;)

To działanie negatywne odłożone w czasie. Wtedy jest trudniej połączyć to ze szczepieniami. Skala ich jest większa.

Wiedziałeś że wyszczepieńcy częściej ulegają wypadkom komunikacyjnym od grupy kontrolnej (wioska w jakimś środkowo afrykańskim kraju).

Co ci Japończycy? Najpierw wycofali szczepionkę HPV, teraz MMR wstrzymują ? ;-) chyba trzeba im manto spuścić żeby byli bardziej posłuszni, najlepiej nuklearne manto ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Easy Money jak śpiewał r.i.p. John Wetton, chyba firmy produkujące szczepionki zgarną hajs pokazując swoje wyniki badań nad bezpieczeństwem owych, tudzież CDC które ma wszystkie kwity podawanie thimersalu, aluminium, polisorbat 80 jest bezpieczne ;-) ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Bez jaj to że ludzie dziś dożywają późnej starości nie jest przypadkiem.

Wojen nie ma.

Lepsza higiena.

Suplementy… ;-)

Wojen nie ma.

Lepsza higiena.

Suplementy… ;-)

Czyli uważasz że szpitale, leki, lekarze są nie potrzebni. Rozwój medycyny jest, był potrzebny tylko po to by koncerny farmaceutyczne miały na czym zarabiać.

Lepsza higiena jak i dobre odżywianie to ważna sprawa i tylko nie zapomnij o tym że jest wiele chorób, które nie są z nimi związane.

Druga sprawa to dzięki dzisiejszej medycynie udaje się odratować wiele osób, które specjalnie swojego zdrowia nie szanowały. Dzięki medycynie a nie zdrowemu trybowi życia żyją dalej.

Zajebiście wk***ia mnie wieszanie psów na lekarzach, nie dlatego że uważam że wszyscy są wspaniali. Wręcz przeciwnie znam sporo konowałów, którym powinno się odebrać prawo wykonywania zawodu ale nie wszyscy są tacy. Wielu lekarzy traktuję to co robi z pełnym poświęceniem, dokształcając się często na własny koszt nie mając z tego nic poza satysfakcją z tego że robią to by lepiej wykonywać swoją robotę.

Tłuszcz, cukier, mięso, mąka . Alkohol, tytoń, narkotyki. Skażenie powietrza, wody, ziemi. Wypadki samochodowe, samolotowe, kolejowe, terroryzm. Szczepienia, suplementy, fluor itd...

A średnia życia i tak rośnie.

Cud, panie, cud.

Edytowane przez toptwenty

Czyli uważasz że szpitale, leki, lekarze są nie potrzebni. Rozwój medycyny jest, był potrzebny tylko po to by koncerny farmaceutyczne miały na czym zarabiać.

Lepsza higiena jak i dobre odżywianie to ważna sprawa i tylko nie zapomnij o tym że jest wiele chorób, które nie są z nimi związane.

Druga sprawa to dzięki dzisiejszej medycynie udaje się odratować wiele osób, które specjalnie swojego zdrowia nie szanowały. Dzięki medycynie a nie zdrowemu trybowi życia żyją dalej.

Zajebiście wk***ia mnie wieszanie psów na lekarzach, nie dlatego że uważam że wszyscy są wspaniali. Wręcz przeciwnie znam sporo konowałów, którym powinno się odebrać prawo wykonywania zawodu ale nie wszyscy są tacy. Wielu lekarzy traktuję to co robi z pełnym poświęceniem, dokształcając się często na własny koszt nie mając z tego nic poza satysfakcją z tego że robią to by lepiej wykonywać swoją robotę.

Nie uważam wszystkich lekarzy za konowałów.

Sam zapewne również mógłbym lepiej pracować w swojej dyscyplinie.

Nie chodzi o bezpodstawne wytykanie.

Ostatnio w mojej rodzinie dużo się działo a propos służby zdrowia. To Szczecin, ośrodek akademicki również w tym zakresie. I jakoś dziwnie trafiało się na konowała. Wyobraź sobie poprawkę dzień po dniu zabiegu w znieczuleniu ogólnym nie obojętnym dla zdrowia… Poprawkę musiał robić tzw. konsultant oddziału. Ale szpital ma system zarządzania jakością ISO… wydany przez uznaną niemiecką markę w tym zakresie.

Zwyczajnie dostałem się w posiadanie dokumentacji medycznej z zaleceniami do zabiegu lekarza prowadzącego. Szpital z ISO… nie stosuje się do procedur! Ponieważ rozmówiłem się z kim trzeba, dalsza hospitalizacja była wzorcowa. A co by było gdyby członek rodziny mający jakieś tam pojęcie i kontakty nie zainteresował się…?

Jakoś wszyscy w okolicy maja problemy a porównanie jest bo jeździmy czasami do Niemiec na zabiegi czy operacje… I powiadam Ci Polska to przepaść.

Rozumiem tzw. procedury. Rozumiem, że lekarz nie podejmie ryzyka (mimo przysięgi w której stwierdza się, że zastosuje wszelkie zgodne z jego wiedzą działania…) bo pan minister Ziobro naśle na niego prokuraturę. Rozumiem to wszystko.

Chodzi jednak o takie zwyczajnie ludzkie podejście.

Ludzie często doznają cudów uzdrowienia. Psychika, podświadomość to niezwykle silne mechanizmy. Właściwe podejście lekarza, pielęgniarki wyzwalają te mechanizmy…

Ale nie generalizujmy.

Nie wiem, może frustracja środowiska...

Z tych wszystkich to jednak fluor najgorszy.

Oglądałem kiedyś taki dokument o Afryce.

Jakies plemie żyje w strefie jeziora w którym jest wysokie stężenie fluoru.

Celowo płuczą tą wodą żeby aby były miękkie. Formują je sobie, bodaj w takie szpiczaste...

Przeżywalności nie podawano ale byli równiez w wiosce starzej wyglądający mieszkańcy... chyba, że to byli już 30 latkowie...

To coś podobnego do ludzi żyjących na złożach uranu (przynajmniej w okolicy o promieniowaniu przekraczającym dopuszczalne dawki). Nie stwierdzono zwiększonej zapadalności na nowotwory...

Organizm człowieka wiele zniesie...

Jakoś wszyscy w okolicy maja problemy a porównanie jest bo jeździmy czasami do Niemiec na zabiegi czy operacje… I powiadam Ci Polska to przepaść

Wiem że jest przepaść, ale nie zwalał bym tego tylko na lekarzy. System państwowej opieki zdrowotnej w naszym kraju jest chory i przede wszystkim słabo kontrolowany przepływ pieniędzy rodzi patologię.

Jakies plemie żyje w strefie jeziora w którym jest wysokie stężenie fluoru.

Celowo płuczą tą wodą żeby aby były miękkie. Formują je sobie, bodaj w takie szpiczaste...

Możliwe tylko że wszyscy, którzy programują fobię anty fluorową powołują się własnie na takie przykłady jak ty nie biorąc pod uwagę różnic miedzy stężeniami występującymi naturalnie na niektórych terenach a stężeniami w pastach do zębów.

To samo z resztą dotyczy zawartości glinu w szczepionkach w stężeniach o wiele niższych niż takie, które mogły by być szkodliwe.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Wojen nie ma.

Lepsza higiena.

Suplementy… ;-)

Te zatrwrzające z kontroli NIK?

Tłuszcz, cukier, mięso, mąka . Alkohol, tytoń, narkotyki. Skażenie powietrza, wody, ziemi. Wypadki samochodowe, samolotowe, kolejowe, terroryzm. Szczepienia, suplementy, fluor itd...

Cud, panie, cud.

Cud, panie, cud.

A jakabybyła gdyby nie to g...?

Edytowane przez A&T

"W 1970 roku, stwierdzono, że naturalne zakażenie wirusem odry (MV) doprowadziły do spontanicznej regresji nowotworów układu krwiotwórczego u dzieci afrykańskich."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość A&T

(Konto usunięte)

Ja bym takim kolegom jak Przemysław_51508 zwrócił uwagę, że toksyczne szczepionki i leki, GMO i szkodliwa żywność, chemitrialis i zniszczone środowisko. To są skutki Przemysławie tych twoich naukowców. Do czego to prowadzi? To kierunek do upadku cywilizacji. Przykład z klejonym tu przez Tomka zdjęciem przedstawiającym megalityczny głaz o wadze 1200 ton jest dla mnie przykładem innej cywilizacji. Po której tylko to zostało. Czy chcecie końca naszej cywilizacji?

Gość A&T

(Konto usunięte)

A od kiedy to powołujesz się na NIK?

Ten jest jak najbardziej za szczepieniami...

To było w kontekście do suplementów diety.

Wojen nie ma.

Lepsza higiena.

Suplementy… ;-)

Stale rośnie, a nie opada.

Mówi Ci to coś?

Mówi więcej niż sugerujesz. Człowiek mógóby obecnie odżywiać spokojnie 130 lat. Gdyby nie prowadzono szkodliwej działalności

A pracować chcesz tylko do 65?

A tam, 67 panie i idziemy w górę aleeeee... jest myk namawiają bardzo bardzo emerytów na szczepienia od grypy ;-) czyli dociągnij dziadku do 67, potem szot, no może więcej jak żeś w dobrym stanie i kopytami do przodu żeby ZUSu nie obciążać ;-) model idealny a całe życie oczywiście utrzymywać na poziomie chory-ledwo zdrowy żeby obywatel=pacjent, bo po kiego zdrowy człowiek "służbie zdrowia".

Gość A&T

(Konto usunięte)

W Japonii jest największa długość życia na ziemi. Mają najmniejszą umieralność noworodków. Obowiązuje zakaz szczepień MMR. U nas też długość życia rośnie wraz ze wzrostem ruchów antyszczepionkowych. Myślę , że wraz ze wzrostem eliminacji tego g... życie z całą pewnością będzie rosnąć ta jak świadomość społeczeństwa.

Robert Deniro i Trump mają kalekie dzieci , które są ofiarami powikłań poszczepiennych, Radzę obserwować działania tych panów w sferze publicznej.

Kalendarz szczepień jest ustalany w zależności od sytuacji epidemiologicznej w różnych rejonach świata. Jeżeli jakaś choroba występuje rzadko - nie szczepi się. Z tego powodu w USA nie używa się szczepionki BCG, a w Polsce tak. Podobnie dlatego najdłużej stosowana szczepionka p/dwoince zapalenia opon zabezpiecza przed serotypem C (najbowszechniejsza w USA), a szczepionka przeciw serotypowi B (powszechnemu w Europie) pojawiła się na rynku raptem kilka lat temu - w USA wynaleźli to, co będzie ich chronić.

A dowodów na związek szczepień z autyzmem nie ma (przynajmniej nie silniejszych, niż że administracja Clinton była umaczana w pizzagate i że lądowanie na Księżycu nakręcił Kubrick w studiach Hollywood).

[edit]

Chyba że posługujemy się różnymi pojęciami. Pisząc "dowód" mam na myśli dowód naukowy - oparty na faktach, logicznym wnioskowaniu i statystyce. Wiele osób nie rozumie, co znaczy dowód.

Edytowane przez rabin-hood
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.