Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Nauka nauce nie jest równa. Gdyby naukowcy wiedzieli wszystko nie mieli by co robić. Nauka może służyć różnym interesom. Porażająca prawda o aluminium i szczepieniach. Osobiście uważam , że były minister Radziwiłł zostanie postawiony przed Trybunałem Stanu. Wszystko to czego nie wiesz a powinieneś wiedzieć w świetle nauki.

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Mazerszipa już widziałeś?

Ps.

Nielicznych piszemy razem.

Poprawianie żenujących błędów tego typa nie ma sensu. Jest tego tyle, że wkrótce serwery się pozawieszają z rozpaczy.

Zresztą - pojęcie o CZYMKOLWIEK ma ten ..... dokładnie takie samo, jak o szczepieniach, czyli żadne.

W ulotkach pisze jakie wywołują reakcje poszczepienne.

"...jest napisane", jeśli już.

Niebezpiecznie wkroczyłeś na ścieżkę wytyczoną przez Artona.

A prosiłem, przestrzegałem...

Wyrzucają cię drzwiami, a ty zawsze wracasz ze swoimi schizofrenicznymi bredniami. Jak nie oknem, to kominem.

Powinieneś zostać księdzem.

Szkodzisz i mataczysz dokładnie jak oni.

Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem. Na dodatek nie rozumiesz, że to nie jest wątek o mnie.

Nie zamierzam myszy uczyć śpiewać więc daruj sobie wszystkie wobec mnie uwagi.

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Ciebie tez nie zamierzam uczyć śpiewać. Jednak szczepienia nie mają wymiaru jednoznacznego i to zawarte jest w moich wpisach. Nie liczę też na to , że będziesz potrafił skupić się na wiedzy jaką zawierają.

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Niebezpiecznie wkroczyłeś na ścieżkę wytyczoną przez Artona.

A prosiłem, przestrzegałem...

Tak, masz rację, powinno być - jest napisane. Dobrze, że czuwasz i zwracasz na to uwagę.

zdrowy człowiek nie ma nadmiaru grzybów czy plesni i nie trezba tego cyklicznie usuwac

to własnie szemrany biznes paramedyczny...

Znajdź najpierw zdrowego człowieka.

Potem niech stanie sobie, najlepiej rano po przebudzeniu przed lustrem, wytknie język i sprawdzi czy jest cały różowy. Jeżeli tak to jest szczęściarzem, ale gdy jest na nim jakikolwiek nalot o innym odcieniu to ma problem.

• Redaktorzy

Sam widzisz więc jak działa tresura. Nie dopuszcza żadnej innej opcji niezgodnej z mechanistyczną medycyną.

To, co kolega nazywa "mechanistyczną medycyną", jest w tym wypadku logicznym wyciąganiem wniosków. Tego trzeba się niestety nauczyć.

Porażająca prawda o aluminium i szczepieniach.

Aluminium to nie garnki, jak się niektórym wydaje. Aluminium jest najpospolitszym obok krzemu pierwiastkiem w skorupie ziemskiej. Jest wszędzie dookoła nas i nie trzeba do tego żadnych tajemniczych wrogich szczepień i spisku złych lekarzy, żeby znalazło się w organizmie. Wystarczy, że kolega odetchnie kurzem. Analizował już kolega straszliwe skutki obecności podtlenku wodoru w organizmie?

niestety a w dodatku dłuuuuugo

TomekL3 tkzw obłożenie języka głownie jednak zależy od złuszczonych warstw pozostajacych nadal na powierzchni języka , od przyjmowania używej itd

jest klasycznym niby objawem choroby w gabinetach paramedycznych służacym do naciagania ludzi na leczenie , podobnie jak słynna próba z buraczkami gdzie jesli sikniesz na czerwono dowiadujesz sie ze masz dziury w jelicie które słynny znachor podejmuje sie uleczyc

bardziej nowoczesne znachorstwo po 3 dniowym kursie bada krople żywej krwi :) i zleca co dalej robić

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To, co kolega nazywa "mechanistyczną medycyną", jest w tym wypadku logicznym wyciąganiem wniosków. Tego trzeba się niestety nauczyć.

Niestety, nie do końca jest to zgodne z rzeczywistością. Często osoby z naukowymi tytułami, które z swoich badań wyciągnęły logiczne wnioski zostały ,,zneutralizowane,,, bo wnioski nie były zgodne z oficjalnym dogmatem.

dajesz jedynie przykłady zawodowych gawędziarzy , sadziłem ze mówisz o metodach leczenia które na skutek spisku wylądowały w koszu a były wiarygodne i weryfikowalne

gadki tych panów są na takim etapie wiarygodnosci jak leki na odmłodzenie

...i jak Prozac, który Tomek uważa za placebo.

Faktycznie - pisze czasem tak, jakby zeżarł już z osiem.

prozac miał gigantyczna reklame ale nic dziwnego bo jest produktem lilly wiec zrobili reklame i swoje zgarneli

nasi producenci suplementów jada na podobnym pomyśle

po latach oczywsicie wyszło ze to nie panaceum na powszechny w populacji "bół istnienia" i nie załatwia całego problemu

...i jak Prozac, który Tomek uważa za placebo.

Faktycznie - pisze czasem tak, jakby zeżarł już z osiem.

Widzę, że jesteś zaznajomiony z jego działaniem.
dajesz jedynie przykłady zawodowych gawędziarzy , sadziłem ze mówisz o metodach leczenia które na skutek spisku wylądowały w koszu a były wiarygodne i weryfikowalne

gadki tych panów są na takim etapie wiarygodnosci jak leki na odmłodzenie

Gawędziarze z tytułem profesorskim, nadanym jeszcze zanim zostali gawędziarzami.

Ich badania są wiarygodne i weryfikowalne. Z resztą takich badaczy jest dużo więcej w różnych dziedzinach.

a co szukasz jednak porady?
Na pewno mi jej udzielisz.

Badacze otrzymali od FDA kopie wyników badań czterech najczęściej stosowanych SSRI i zbadali zależność między stopniem zaawansowania choroby a skutecznością leku. Okazało się, że u osób z umiarkowaną i łagodną depresją leki te nie poprawiają w ogóle stanu psychicznego pacjenta w porównaniu do placebo. Z kolei u chorych z ciężkimi objawami poprawa była minimalnie wyższa niż wartość progowa, powyżej której wynik można uznać za istotny z klinicznego punktu widzenia.

Co jest jednak ciekawe, porównywalnie wyższa skuteczność kliniczna w stosunku do placebo nie wynikała z lepszego działania substancji aktywnej na komórki (ta była porównywalna dla chorych w dowolnym stanie zaawansowania depresji). Okazało się bowiem, że chorzy z bardziej zaawansowaną depresją niemal zupełnie nie reagowali pozytywnie na sam fakt przyjmowania tabletek, niezależnie od ich składu. Z tego powodu lek, choć był stosunkowo nieskuteczny, dawał u nich lepsze wyniki w porównaniu do grupy przyjmującej placebo. Innymi słowy: substancja aktywna była tak samo skuteczna niezależnie od stanu zaawansowania depresji, lecz różnica tkwiła w sposobie reagowania na placebo.

Wyniki badań skłaniają badaczy do wyrażenia opinii, że przepisywanie Prozaku i pokrewnych mu leków nie ma większego sensu. Ich zdaniem, stosowanie SSRI ma sens dopiero wtedy, gdy inne terapie zawiodły.

Niektóre badania wskazują skuteczność tego typu środków do tabletek z cukru.

• Redaktorzy

Wyniki badań skłaniają badaczy do wyrażenia opinii, że przepisywanie Prozaku i pokrewnych mu leków nie ma większego sensu

NIE SKŁONIŁY. Cytujesz Tomciu artykuły z Guardiana i innych gazet, a nie wyniki badań. Autorzy badań, na które się powołałeś, protestują przeciwko nadawaniu im takiego znaczenia, jakie nadają im gazety oraz ty. Przykro mi: to jest właśnie dowód, ze nie wiesz, o czym piszesz, a wiedza, na którą się powołujesz, pochodzi z prasy popularnej. Co było do wykazania. Poszukaj lepszych źródeł. Ten temat właśnie pozamiatałeś.

Gawędziarze z tytułem profesorskim, nadanym jeszcze zanim zostali gawędziarzami.

Ich badania są wiarygodne i weryfikowalne. Z resztą takich badaczy jest dużo więcej w różnych dziedzinach.

tyle ze skad wiesz w jakiej dzidzinie i czy gawedziarzami nie zostali z braku laku jak macierzysty uniwersytet wywalił ich za to co robią

skad u nas poglad ze człowiek z tytułem profesorskim reprezentuje jednoczesnie kwalifikacje zawodowe i wiarygodnosc

przypomne tylko tego psychologa seksuologa który badał ginekologicznie pacjentki i całe lata uchodziło bo to profesor- wiec musi tak byc i to zapewne forma terapii

skad u nas poglad ze człowiek z tytułem profesorskim reprezentuje jednoczesnie kwalifikacje zawodowe i wiarygodnosc

Dobre, założyłeś sidła by po chwili samemu w nie wpaść.

Siła przekonań.

to Ty argumentujesz ze gawiedziarze o tytułach profesorskich stanowią gwarancje dla swoich teorii

ja nigdzie nie pisałem ze tytuł profesorski stanowii gwarancje na wiarygodnosc , najczesciej za nimi nie ma nic ,brak zespołu a w najlepszym układzie w tle jakis ciulowy uniwerek o pokrętnym finansowaniu

ja utrzymuje ze wszystkie te solowe wyskoki sa nieweryfikowalne , troche publiki, jakas ksiązka i odczyty

beda o nich gadac całe życie i łapac słuchaczy

No tak. Weryfikowalni są tylko oficjalni profesorowie.

Zdobądź się chociaż na to i zapoznaj się z ich, i wielu innych, dorobkiem naukowym.

Przebyli taką samą drogę jak wszyscy inni, często pracowali w czołowych placówkach badawczych. Aż nagle w wyniku badań, wielokrotnie weryfikowanych doszli do wniosków, że nauka oparta tylko na materializmie to lipa. Że nie działa, nie jest wytłumaczalna bez zewnętrznego czynnika.

Ale to już jest niezgodne obowiązującym dogmatem.

Najlepsze jest to, że właściwie odkryli na nowo już dawno odkryte, znane starożytnym.

Edytowane przez TomekL3
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.