Skocz do zawartości
IGNORED

Microlab solo6c czy warto kupic nowe kable?

Jupikk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czytałem sporo opinii o ww. glosnikach i wyczytalem, ze kable dolaczone do zestawu ( glosnikowy i 2x RCA -3,5mm) sa bardzo zlej jakosci.

Czy to prawda i warto je wymienic na cos lepszego ? W granicach do 100-150zl ?

Pozdrawiam i prosze o pomoc.

Przy zestawach tej klasy, w dodatku napędzane jakimś tańszym układem TDA bardzo niewiele to da... Jeśli nie masz na tym kablu brumów i przesłuchów to odpuść sobie, lepiej te pieniądze zainwestować w kartę dźwiękową jeśli chcesz poprawy.

Nie warto,mam Microlab i zajupiłęm lepszy kabel (2m 100zł) i nie ma różnicy miedzy nim,a zwykłym tanim kablem 3 m.

Kabel 50pln/m do Microlabów? Dałeś radę :D Max. co warto inwestować to Procaby LS-15 - 6-6,5pln/m

Pewnie dużo zależy od samego egzemplarza, ja mam Solo 6c podłączone do Xonara D2, wcześniej po przedłużaczu mini jack 5m (za jakieś 15zl w Media Markcie) + ten kabelek z zestawu, potem wymieniłem na wcale nie jakies super mega okablowanie Hama 3 gwiazdkowe - przedłużacz 2m + jack -> RCA 1.5m (całość jakieś 60zl) i nawet nie musiałem z powrotem podłączać starego okablowania żeby ogarnąć, że jest lepiej. Inna sprawa, że to już było połączenie kilku dłuższych kabli slabej jakosci kontra polaczenie krótszych lepszej, ale różnicę było czuć - naprawdę, nawet nie myślałem, że to coś da tak wymieniłem dla samego wymienienia, bo niektórzy mówili, że warto, a w dodatku te kable Solo wyglądały po prostu obleśnie, więc jakoś tak wyszło, ale nie żałuję.

po przedłużaczu mini jack 5m (za jakieś 15zl w Media Markcie) + ten kabelek z zestawu, potem wymieniłem na wcale nie jakies super mega okablowanie Hama 3 gwiazdkowe - przedłużacz 2m + jack -> RCA 1.5m (całość jakieś 60zl)

Sądzę że przy połączeniu kablem bezpośrednio z karty do wzmacniacza (bez przedłużaczy/przejściówek) mogło by być taniej i lepiej. (jak dźwiękowa ma wyjście mini jack, to po prostu użyć kabla minijack stereo -> 2x RCA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.