Skocz do zawartości
IGNORED

Sony Xa3es czy XB930QS?

MarkoPolo

Rekomendowane odpowiedzi

Stanowczo kupuj XA3ESa to jest znakomita maszynka a ten drugi 930Qs to zaoszczedzona tandeta i nikomu jej nie polecam...jak cd z nizszych polek sonego.

CDP-XA3ES to solidny ciepły dzwiek warty duzo wiecej niz za ten klocek kaza sobie w tej chwili płacic Gorąco Rekomenduje i Polecam.

Byc moze z tym ze znam forme brzmienia z roznych rak[w tym i wlasnych]i efekt jest niewspolmierny do ceny za tuning....dac sa takie sobie....

Natomiast chwale Soniaki 20..50 ES jako transporty..bo maja dobrze zrobione wyjscie coax...ale tez cdr/cdrw potrafia nie czytac...

XA3ES wlasnie kupilem, a XB930QS wlasnie sprzedaje, jestem zatem po bezposrednich odsluchach obu urzadzen. Wole dzwiek XA3ES z uwagi na 'analogowe' cieplo i homogenicznosc, ale 930QS tez mi pasowal, z tym, ze pod warunkiem odpowiedniego do sluchanej muzyki wyboru filtrow cyfrowych. Ogolnie 930 gra dzwiekiem bardziej analitycznym. 930 ma jedna wielka przewage nad XA3ES - fixed picked-up mechanism, nieruchomy laser wyjezdzajacy z szuflady wraz z calym napedem + ciezki krazek metalowy stabilizujacy plyte. Kiedy teraz wkladam plyte do XA3ES, to czegos mi brakuje...

Z cd to napewno ::;Harman HD-750, Yamaha 396..596[ta tansza lepiej],,,DVD::;Manta 001,Pioneer 717 i jemu podobne..a najlepiej ze wszystkich tu wymienionych gra DVD Yamahy S 550 z upsamplingiem..podobnie jak nowe modele Philipsa..ale ja wole Yamahe!

Witam.Faktycznie 930QS w wersji fabrycznej gra brzmieniem mało szczegółowym i brakuje mu muzykalności i ciepełka.Tak się składa że posiadam owy odtwarzacz z tym że przerobilem go w taki sposób aby grał tymi cechami jak wyżej.Powiem tylko że obecnie brzmienie tego cd w niczym nie przypomina wersji fabrycznej i myślę że zdecydowanie przewyższa XA3es,a nawet XA30ES.

930QS jest bardzo dobrym materiałem na tunning i można wyciądnąć z niego bardzo dużo,a nawet i więcej pod warunkiem że mamy chęci i poświęcimy mu sporo czasu, a na pewno się to nam opłaci.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.