Skocz do zawartości
IGNORED

HI END CZY NIE

Gość HarpiaAcoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny naiwny, który wierzy, że rynek jest wolny ...

Sam chciałem to napisać. .100% racja

Zastanów się na kogo głosował twój ojciec w 1989 roku i będziesz miał odpowiedź.

tu też jest..100% racji.

Dla naszej gospodarki byłoby znacznie lepiej gdyby kilkuset meneli wydało te kilkuset tysięcy na polskie jabole niż sly na hamerykańskie kolumny...

i znowu 100% racja. jak sly kupi te kolumny a cir Monki to chociaż będę głupio wyglądał ogolę się na łyso.

Od kiedy Bogaci płacą podatki - robią wszystko by tego uniknąć...

no.. a za miesięczną ulgę kupują nowe Avalony.. W DETALU.....

Po 1-gdybyś czytał uważnie to wiedziałbyś że nie kupiłem kolumn z USA bo w finale nie było mnie na nie stać.Rozmowy to jedno a wydanie kasy to drugie o co Pan Harpia ma jak widać do mnie pretensje.

Żaden wstyd. Cir tez wysiadł jak miał kupic Boeinga 747 do dzisiaj się miga lękiem wysokości.

Oczywiście że VAT płacą wszyscy ale ile z tego vatu pochodzi z towarów luksusowych,

Powyżej czytałem inne opinie.

Znów pieprzysz głupoty!!! Żeby nie płacić podatków w Polsce a w tzw rajach podatkowych to trzeba mieć gigantyczne dochody

i na to stać tylko najbogatszych z listy 100.

??????? oj sly sly.

Twój pogląd jest typowy dla socjalisty nieudacznika który chętnie porozdzielałby dobra wytworzone przez innych, oczywiście przy okazji też sobie,jednocześnie samemu nie tworząc żadnych dóbr!

GDZIE TAK EDUKUJĄ?

Kupują samochody, TV, sprzęty, wyjazdy wakacyjne, bilety lotnicze, płacą za wynajem biur, lokali, wysokie rachunki telefoniczne itd i tak to jest setki a czasem tysiące razy więcej niż przeciętny konsument.

Sly nie pisz juz prosze takich rzeczy, i kup sobie abonament za 89 zł będziesz miał nielimitowane rozmowy skoncza sie wysokie rachunki za telefon.

A to wszystko kupuja na FIRMY w których jak wiesz zapewne VAT podlega odpisowi i jest przerzucany na klientów - czyli masy o niskich średnich dochodach

Dlatego bardzo prosiłem aby już sly więcej nie pisał ani o kapitalistach których nie zna ani o socjalistach których nie zna.

Nie odliczy vat-u od auta osobowego, od wyjazdu wakacyjnego, od zakupu zegarka, biżuterii, drogiej odzieży czy butów.

Nie ma cudów.

znów się mylisz....

po 3-nie masz racji co do wydawania kasy przez biedniejszą część społeczeństwa która kupuje głównie produkty azjatyckie, byle tylko tylko cena była jak najniższa i co gorsze najchętniej swoje pieniądze nie wydaje w polskich sklepach tylko w sieciach zachodnich jak Makro, Selgros, Lidl, Netto, Carrefour, Real, Biedronka, Auchan, Tesco które to NIE PŁACĄ PODATKÓW W POLSCE!!

Tym samym pogłębia się coraz większy kryzys a ta twórcza część polskich przedsiębiorców już nie daje sobie rady w konkurencji z tymi sieciami

jak i z azjatyckimi towarami więc powoli zwijają swoje interesy i zwalniają ludzi, przestają płacić podatki i sami biednieją!!

Sly, podzielam twoje poglądy. Ktoś się zastanawiał dlaczego duże, amerykańskie koncerny zakładają siedziby w Szwajcarii, by działać "bez stresu" w Europie? Szwajcarzy wiedzą jak ustawić swoje prawo i warunki działalności, by zapewnić pracę i dochód obywatelom tego pięknego kraju,

w zamian za korzyści jakie wielki brat odnosi.

Ludzie naprawdę nie kumają, że nie ma już czegoś takiego jak "polski" produkt, chyba poza miodem od pana Janka i bułeczkami od pana Kazia. Kupują np. bałtyckiego śledzia polskiej produkcji, a wielce prawdopodobne, że to chińskie rybki, łowione przez słabo opłacanych filipińskich rybaków, pływających na japońskich łódkach, pakowane w Bangladeszu w blachę z Indii, sprzedawane w swojskim Lidlu, przez panią Krysię, Polkę z dziada pradziada na śmieciowej umowie... bo w ten sposób jest NAJTANIEJ i w zgodzie z obowiązujacym prawem, to jest klucz do całej zagadki.

kiedys to na AS byly nawet porady jak audio albo skuter wodny kupic na firme :) a teraz nic nie wolno

Kupić na firmę i wyjaśnić pani Krysi w US po co ci Avalony to jest znacznie łatwiej,

niż potem wytłumaczyć dlaczego odsprzedajesz "osobie prywatnej", czyli samemu sobie za tak dobrą cenę hehehe

p.s. powołałem się na AUSTRIACKIEGO KTM:)

To producent maszyn który jednoznacznie potrafi wykazać wyższość swoich maszyn w trudnych warunkach.

W jakich HD jest najlepszy?

Panie Jurku, motory to fajny temat, ale to co Pan pisze, jest trochę śmieszne,

bo to bardzo osobisty wybór i kwestia "lepszejszości" ma trochę inny wymiar.

To tak jakbyśmy udowadniali, że ubranie komandosa jest lepsze od garnituru.

Wiedział Pan, że Ameryka oszalała na punkcie angielskiego Triumpha po wejściu do kin Dzikiego z Brando w 1953r.?

Legenda zgasła gdy nakręcono Easy Ridera, gdzie Harley przestał być tylko motorem,

i jest tym, czym jest - SYMBOLEM.

Wyobraża Pan sobie austriacki remake tego filmu np. "Alpejski gang na KTM-ach"?

To już bardziej kozacko brzmi "dwunastu samurajów na hayabusach".

Idąc dalej, od Harleya "jest lepsza" Honda Cub, bo jest praktycznie nieawaryjna i sprzedano

do dziś 40mln egz. na całym świecie. Z pewnością sprawdza się w równie trudnych warunkach

nie gorzej od KTM. Ma to sens?

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

@climax99

Gdybyś miał szybowiec np. taki jak z załącznika to chętnie za 1 500 kupię.

Mam papiery.

Nie będzie żadnych testów porównawczych i targowania:)

p.s. Tu muszę się pochwalić ojcem który ma 83 lata i lata ( to celowy zlepek) na takich zabawkach.

post-13845-0-40984700-1346598702_thumb.jpg

• Redaktorzy

A jakie ty masz polskie ubrania? W zasadzie nie ma już polskich ubrań!

Są firmy zachodnie z tradycjami i są firmy niby polskie ale cała produkcja to Azjatycki szajs!

Kupując produkt firmy z tradycjami masz sporą szansę, że kupisz garnitur uszyty w Polsce.

he,he..,o ile będzie uszyty nićmi rodzimej Ariadny czy Amandy, ale i tu przędza/poliester(np.rdzeniówki) jest nie"nasza".Podobnie jest z zamkami rozdzielczymi od fujary-w zdecydowanej większości, to surowiec od mikroprocesorków i bywa "cięty"(produkowany) w PL.

O reszcie nawet nie wspomnę już mi się nie chce pisać.

Wracam do Brahmsa.

masz sporą szansę, że kupisz garnitur uszyty w Polsce

Dobrze, że w Polsce jeszcze nie ma takiego ZMANIPULOWANEGO PROSTATCWA.

zdziwił byś się.

Harpia latanie lataniem..obyś miętko wylądował.

A jakie prostactwo jest w Polsce?

lokalne. aż nazbyt wystarczy.

chcieliśmy do AMERYKI... tak nas rwało... no to przyszła do nas...znowu źle? nie rozumiem. Przecież Walczyliśmy o wolność. Coca Cole, marlboro, Johnego Walkera , Harleya, Avalony.... ludzie MAMY. bierzta bo to reszta. O co chodzi?

Kupując produkt firmy z tradycjami masz sporą szansę, że kupisz garnitur uszyty w Polsce.

nawet mam pomysł jak uratować ten polski sektor odzieżowy. Trzeba wprowadzić unijne normy na garnitur tzw pochówkowy. ma mieć inny krój, dostojny ale z szerszymi nogawkami żeby się lepiej po bezkresie nieba hycało. I każdy POLAk po ukończeniu 18 lat - mężczyzna ma obowiązek zakupić taki zestaw za życia. inaczej pochowek jako nn... już się będzie kręcić. Nieco po Amerykańsku ale lokalnie. No i UE musi wydać dyrektywy. dziś cały świat na wyciągniecie ręki jutro po wyciągnięciu nóg nowiuśki graniak. i co?

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

chcieliśmy do AMERYKI... tak nas rwało... no to przyszła do nas...znowu źle? nie rozumiem. Przecież Walczyliśmy o wolność. Coca Cole, marlboro, Johnego Walkera , Harleya, Avalony.... ludzie MAMY. bierzta bo to reszta. O co chodzi?

No właśnie!

Wspomniany powyżej szybowiec kosztuje ok. 64 000 eur w wersji podstawowej ( tablica przyrządów może znacznie podnieść tę kwotę) oczywiście trzeba dodać wózek do przewożenia.

Ciężko zmieścić się w 100 000 Eur.

No i SKANDAL!!!

Producent nie ma DEMO!!!

Inni producenci nie podstawią swoich do porównań.

Kupuje się albo nie!!!

O rabatach nic nie wiem.

Kompletnie POWALONY ŚWIAT:)

Można zapytać dlaczego w świecie szybowcowym tak można a w audio nie?

Oni także mają konkurencję.

Otóż wyznacznikiem dobrego szybowca są jego .......parametry i osiągi !!!

To decyduje co jest dobre a co gorsze.

Wiadomo, że są różne klasy ale w ich ramach da się rozróżnić lepsze i gorsze.

Tylko dlaczego szybownicy wiedzą które szybowce są lepsze?

Bo się PO PROSTU, NA TYM ZNAJĄ.

aż by sie chciało dorobić skrzydła i ster do kolumn...co?

Wiesz ilu ludzi by przecierało oczy...po wymontowaniu koszy z głośników basowych robiła by się wnęka na pasażerów. sredniotonowy pomieścił by kota oczywiście w białym rozwianym długim szalu goglach i pilotce, tradycja musi trwać, a gwizdek robił by za powietrzny klakson ..NIUUUT NIUUUT oto leci przestworzy CUTT

czy mam juz zamawiać nomexowy niepalny kombinezon dla kota czy to odlegly projekt i zdaze na przyszły rok?

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

sredniotonowy pomieścił by kota oczywiście w białym rozwianym długim szalu goglach i pilotce

Kot lecący z 1000 m .....bezcenne:)

Ale nie martw się..........spadnie na cztery łapy:)

Chyba, że ktoś przyczepi mu na grzbiecie kromkę chleba posmarowaną masłem.

:):):)

sredniotonowy pomieścił by kota oczywiście w białym rozwianym długim szalu goglach i pilotce

Kot lecący z 1000 m .....bezcenne:)

Ale nie martw się..........spadnie na cztery łapy:)

Chyba, że ktoś przyczepi mu na grzbiecie kromkę chleba posmarowaną masłem.

:):):)

a o co teraz chodzi ? o to czy trzeba miec demko na zawołanie ?

niestety demko jest powszechnie milo traktowanym gestem sprzedawcy

jasne ze trudno szybowiec komus podstawic pod nos aby polatał ale zawsze mozna zaproponowac przyjazd do fabryki na testy co zalatwia problem jak dla mnie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To musi Pan Panie Harpia zmienić branże bo jak Pan sam napisał klientela w Polsce jest za głupia na Pańskie super kolumny,

a poza tym nie ma Pan ochoty podstawiać ich na porównania, na rabaty też Pan nie ma ochoty i takie pańskie prawo!!

W szybowcach są szanse na większą karierę a z Pana ambicjami nawet na international sukces a w audio na zbyt wiele proszę nie

liczyć bo jak sam Pan powiedział...klientela za głupia. Napisał Pan też że liczą się parametry i tym można się poszczycić w świecie szybowców jak

i audio. Z tego co pamiętam tu z wpisów forumowiczów to jednym z parametrów jakie podawali to wartość przetworników jakie Pan używa.

Ponoć są to przetworniki za przysłowiowe "grosze"? Ja się na tym nie znam ale pamiętam wpisy ludzi.

Wiem że same przetworniki nie zagrają ale żeby aż tak tanie stosować? To są te parametry godne pochwalenia się?

podam przyklad chciałem kupic elektronike do pracy

model podstawowy do testu dostaje w 2-3 dni ale model topowy jako demko nie zaistnieje nigdy a koncern produkujacy jest światowy

dystrybutor fabryczny odpowiada ze demka tego modelu juz nie sprzeda po testowaniu , ubezpieczenie transportowe koszt -przekroczy jakiekolwiek realia ,wreszcie lek ze zaladuje sie towarem ktory nie pójdzie

rozwiazanie eleganckie problemu - podroż do miejsca gdzie pracuje taka maszyna z całodobowym sprawdzanie czego tylko chcemy, koszty podrozy plus pobytu oczywiscie temat do delikatnego wyczucia klienta:)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Panie SLY.

To Pan zrezygnował z zagrania demo.

Dostał Pan także rabat jakiego Pan żądał i co?......DUPA:)

Przypominam, zrobiłem Panu przysługę i nie miałem brać udziału w zakupie Avalona.

( żadnego zysku)

Pomyślałem jedynie, że jak tak Pan zgniótł importera to nie ma sensu sprubować sprostać Pańskim oczekiwaniom cenowym w przypadku producenta.

Proszę mi wierzyć , nie stać nas na Pańskie oczekiwania.

Dlatego gorąco polecałem Avalona:)

Cena przetworników to jedyny argument jaki dla Pana się liczy. Smutne.

Widziałem jak na wyścigowym torze szpanerzy w nowiutkich Porsche dostawali wpierdziel od sensownie zrobionych starych Hond Civic.

Ależ ja nie mówię o sobie Panie Harpia. W moim przypadku faktycznie to ja nie chciałem testu domowego i nie mam o to do Pana pretensji.

Co do kolumn z USA to finanse jednak nie pozwoliły na taki zakup więc nie kontynuowałem dalej tematu i nie brałem nawet od Pana namiaru na Pana znajomego dealera a wiec żadnego wstydu Panu nie zrobiłem, nie targowałem się z nim o cenę ani w ogóle nawet nie wiem kim jest.

Mówię a raczej komentuje opinie innych kolegów z forum dla których to chyba jednak ma jakieś znaczenie że używa Pan najtańsze przetworniki.

A dlaczego uważają że nie jest to najlepsza rekomendacja to już ich trzeba zapytać.

Co do wyścigów Porsche z Hondami to tak czasem bywa ale tu wiele zależy od tego kto siedzi w środku a Pan w kolumnach nie siedzi... :-)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

używa Pan najtańsze przetworniki.

NAPRAWDĘ???

Chyba będę musiał sprawdzić:):):)

Co do wyścigów Porsche z Hondami to tak czasem bywa ale tu wiele zależy od tego kto siedzi w środku a Pan w kolumnach nie siedzi... :-)

Zabawność sytuacji polegała na tym, że JEDNOZNACZNIE było widać przewagę sprzętową.

Te Porszawki ( na marginesie: bardzo lubię tę firmę) bujały się jak pijaczki pod wiejskim sklepem.

p.s. wracając do Porsche bardzo chętnie został bym posiadaczem........ale 30-ści lat temu:)

Dziś uznał bym wsiadanie do takiego auta za przejaw nie fajnego trendu i brak gustu:) ( mam tu na myśli mój wiek)

Mówię a raczej komentuje opinie innych kolegów z forum dla których to chyba jednak ma jakieś znaczenie że używa Pan najtańsze przetworniki.

sly...o matko przeistaczasz się w starszą formę audiofila czy to tylko taki chwilowy..amok.

Zawsze tak miło i się czyta co piszesz, niech tak zostanie. Buduj własne opinie o własne doświadczenia.

Widzisz mój kot to czyta...

Te Porszawki ( na marginesie: bardzo lubię tę firmę) bujały się jak pijaczki pod wiejskim sklepem

To tak jak poborowy CHOMIK moze akurat tak sie bujnie ze wstrzeli do środka....

p.s. wracając do Porsche bardzo chętnie został bym posiadaczem........ale 30-ści lat temu:

Dziś uznał bym wsiadanie do takiego auta za przejaw nie fajnego trendu i brak gustu:) ( mam tu na myśli mój wiek)

Dziadku , drogi Dziadku ..a laske macie?

a po niebie latacie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.