Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież napisałem "inne przekrętasy" - trochę ogólnikowo, ale prawie wszystko można pod to podciągnąć.

a tu jest podsumowanie.

szlachetne zawody to jedynie takie mieszące sie w kanonach Forumowicza który opublikował powyższe. Moze zechce napisać skąd te wnioski. Chyba to trochę przeciwstawne to teorii plucia do Twojej konferencji.

Radul. Powyżej pisaliśmy o rewolucji, zerwaniu kajdanów, ucisku itd..... zasugerowałem jedynie że tamci Panowie jej nie wygrają,,baa mogą nawet nie rozpocząć.

nie ma tam ani słowa o NORMALNIE PRACUJACYCH jedynie o zalanych w trupa krzykaczach z pod budki . TAM NIE MA NORMALNIE PRACUJACYCH. tam głownie przebywa sie na wlasne alkoholowe życzenie i wrodzona niechec do pracy..jakijkolwiek nawet TEJ NORMALNEJ

Tylko, że Tobie chodziło o to, że "tamci Panowie" to ta rewolucyjna większość, której teraz jest źle.

Widzę, że wyznajesz powszechną na TYM forum teorię, że jak komuś się nie udało - to pijak, nierób i głąb...

Psychiatrzy twierdzą ze to cywilizacyjna społeczna depresja z cechami choroby alkoholowej. Myślę ze radykalne środki leczenia tj aktywizacja zawodowa przyniosła by w 50% sukces. No tylko ktoś zlikwidował Państwowe zakłady i PGR-Y. teraz pracy się szuka. Co aj na to poradzę. a pracodawca wiadomo woli...trzeźwego

"Tylko, że Tobie chodziło o to, że "tamci Panowie" to ta rewolucyjna większość, której teraz jest źle.

Widzę, że wyznajesz powszechną na TYM forum teorię, że jak komuś się nie udało - to pijak, nierób i głąb..."

nie . mnie chodziło o to ZE NIE BEDZIE KOMU ZROBIC REWOLUCJI. bo ci co maja na nią czas są do niej..niezdolni. Pozostali siedzą w pracy i wałczą o życie. Wojowanie im nie w głowie.

I twierdze ze jak się komuś nie udało to.

1. musi próbować i walczyć bo walczy o siebie.

2. nie może zachorować na alkoholizm i nabyte nieróbstwo

Przyszło do nas do firmy dwóch młodych chlopaków. grzecznie spytali o prace. U nas obsada jest full ale wpadlem na pomysł żeby roznieśli wieczorem ulotki po parkingu. 3 godziny i do domu. zaproponowałem 300 ulotek na dwóch i po 50 zł na głowę. nie będę ci pisał co mi odpowiedzieli. Jak byłem w ich wieku bez pracy to bym te 150 ulotek opitolił w 1,5 godziny idąc spacerkiem. ale skoro przyszli zastąpić w firmie prezesa no to ja im nie pomogę.

Przyszło do nas do firmy dwóch młodych chlopaków. grzecznie spytali o prace. U nas obsada jest full ale wpadlem na pomysł żeby roznieśli wieczorem ulotki po parkingu. 3 godziny i do domu. zaproponowałem 300 ulotek na dwóch i po 50 zł na głowę. nie będę ci pisał co mi odpowiedzieli. Jak byłem w ich wieku bez pracy to bym te 150 ulotek opitolił w 1,5 godziny idąc spacerkiem. ale skoro przyszli zastąpić w firmie prezesa no to ja im nie pomogę.

Nie przyszli zastąpić w firmie prezesa, ale po 5 dych też pewnie nie przyszli. A może przyszli po normalną pracę? Nie manipuluj plisss..

Problem natomiast nie polega na tym ze ktoś chce lub nie chce pracować. jego sprawa. problem polega ze ci którzy pracują płacą na tych co nic nie robią. HUMANITARYZM. kolejna teoria. no bo skoro drogi są publiczne, szpitale publiczne, inne miejsca tez instytucje tez... to myśląc w ten sposób pracujący płacą haracz na niepracujących. Dlaczego? w myśl zasad HUMANIZMU. no tak należy być człowiekiem. trzeba pracować na innych. jakie to proste prawda.

"Nie przyszli zastąpić w firmie prezesa, ale po 5 dych też pewnie nie przyszli. A może przyszli po normalną pracę? Nie manipuluj plisss.. "

CZasem lepszy RYDZ jak posada prezesa.

Pamiętasz "prace u podstaw" i "emancypacje" kobiet. zawsze było za dużo ludziów za mało pracy? a może nie? może jest odwrotnie?

Menele?No oni chyba nie pracują.chyba mają alergie, depresje cywilizacyjną i inne choroby uniemożliwiające im pracę

Menele to tylko promil morzu pracujących biedaków!

Jestem za tym żeby litr wódy kosztował 1000zł. paczka fajek 500zł

za to prąd, gaz, czynsz niech będą bardzo tanie.

Moze złożyć wniosek do sejmu. ile to potrzeba podpisów 100 tysięcy.? jeden już jest. mój.

Climax,ja nie mogę na wsi znaleść człowieka do łopaty za stawkę godzinową taką jak mam w przychodni.Menele w dupie mają pracę.Ale nie należy generalizować,że te 2,5 mln ludzi żyjących w skrajnej biedzie to sami menele.

Nie ma nic gorszego jak mi menel nie chce wyremontować mieszkania za 10 zł.

To, po prostu, szczyt !

Ale się porobiło w tej polsze... ludzie zazdroszczą menelom.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

W Polsce aktualnie 2,5 mln ludzi żyje w skrajnej nędzy.Niedługo przestaną prosić o jedzenie,a po prostu zabijać dla jedzenia przy pełnym bezwładzie policji,która skupi się nie na ochronie bezpieczeństwa obywateli,ale na ochronie kasty rządzącej przed obywatelami.

Pod pretekstem obrony demokracji oczywiście.

Definicja nedzy to stan permanentnego glodu ktorego nie da sie zaspokoic na drodze kradziezy ani prostytucji. Wedlug ciebie jest 2500000 takich ludzi? Chyba bredzisz

Tylko, że Tobie chodziło o to, że "tamci Panowie" to ta rewolucyjna większość, której teraz jest źle.

Widzę, że wyznajesz powszechną na TYM forum teorię, że jak komuś się nie udało - to pijak, nierób i głąb...

Radul a ty sie troche aby nie za bardzo rozgrzeszasz zwalajac wine na system. Ja w tym systemie dalem rady. Pracuje od 15 roku zycia. Nie narzekam.

U mnie sprawa jest prosta . Pensja podstawowa to minimalna krajowa. Reszta akord zadaniowy z korektami na jakosc i pula z programu motywacyjnego. Moich 77 ludzi z usmiechem na twarzy robi wiecej niz 500 nedznie oplaconych pracownikow. Oni buduja ciezka praca swoj dobrobyt.sami eliminuja nierobow ze swojego grona bo tacy moga zawalic premie za zadanie albo za jakosc. Polak potrafi. Podobala mi sie ich rozmowa z gosciem ze zwiazkow. Zapytali sie co im zaoferuje... Skonczyli z nim rozmowe po 15 minutach tekstem ze prezes daje rade i nie pitrzebuje zeby go ktos szantazowal.

Taa...

Pewnie wszyscy tak mogą...

Bieżący system polega na tym, że niewielka grupa "dojących" żyje z ogromnego stada "dojonych" - podniesienie kwalifikacji i wydajności tych drugich skutkuje jedynie większym zyskiem tych pierwszych i "podniesieniem poprzeczki" sobie podobnym.

romekxxx, gratuluję takich "szczerze" oddanych pracowników.

Fajnie, że są jeszcze tacy naiwni pracodawcy i łapią się na takie dupolizostwo i ściemę...

No chyba, że ten "program motywacyjny" to jakaś forma zastraszania...

U mnie sprawa jest prosta . Pensja podstawowa to minimalna krajowa. Reszta akord zadaniowy z korektami na jakosc i pula z programu motywacyjnego. Moich 77 ludzi z usmiechem na twarzy robi wiecej niz 500 nedznie oplaconych pracownikow. Oni buduja ciezka praca swoj dobrobyt.sami eliminuja nierobow ze swojego grona bo tacy moga zawalic premie za zadanie albo za jakosc. Polak potrafi. Podobala mi sie ich rozmowa z gosciem ze zwiazkow. Zapytali sie co im zaoferuje... Skonczyli z nim rozmowe po 15 minutach tekstem ze prezes daje rade i nie pitrzebuje zeby go ktos szantazowal.

no to teraz Cie zaszczują. PRYWACIARZ. na stos

No chyba, że ten "program motywacyjny" to jakaś forma zastraszania...

tak. facet stoi z karabinem i werbuje drużynę pierścienia z pod budki z piwem. Razem z GRU KGB FSB NSDAP i TUSKIEM

Bieżący system polega na tym, że niewielka grupa "dojących" żyje z ogromnego stada "dojonych" - podniesienie kwalifikacji i wydajności tych drugich skutkuje jedynie większym zyskiem tych pierwszych i "podniesieniem poprzeczki" sobie podobnym.

a który system temu niepodlega. ? REPUBLIKA BANANOWA KONGO?

"...Biega o to ..."

Nadal nie wiem o co chodziło z tym "...gdybym w porę się nie obudził...".

Założyłeś spółkę SB i jednym słowem wziąłeś sprawy w swoje ręce ? Czy wyemigrowałeś ?

Raz wszedłem zapytał maszynkom czy nożyczkamy. podziękowałem wole swojego Edwarda Nozycorekiego. Facet z pasją. No i jak na faceta bardzo zgrabny i delikatny.

Zawsze mówiłem, że lepszy zgrabny niż ze Śląska :)

Tak,tak,romku,dodam jeszcze dla większego zaszokowania,że co czwarte dziecko w wieku szkolnym niedojada.Prawdziwe bezrobocie w mieście jest na poziomie 25,a na wsi 55%,że summa summarum płacimy podatki na poziomie 52% dochodów,że dzietność plasuje nas na 209 miejscu z 226 państw badanych,że mamy przedostatnie miejsce w Europie(przed Albanią) w stosunku ilości lekarzy do mieszkańców...Nie do wiary?

No i oczywiście,że nie będzie żadnych emerytur,ani po 67,ani po żadnym roku życia.

A co do definicji nędzy,to te 2,5 mln Polaków żyje poniżej minimum socjalnego.Moim zdaniem to jest właśnie nędza...

Nadal nie wiem o co chodziło z tym "...gdybym w porę się nie obudził...".

Założyłeś spółkę SB i jednym słowem wziąłeś sprawy w swoje ręce ? Czy wyemigrowałeś ?

Jakoś tak mnie emigracja nie kreci. nie przez "patriotyzm". może to kwestia przyzwyczajenia.

No i gadały jaskółki żeby nie brać się do spółki.

A wszystkiemu winien zbrodniczy reżim Tuska...

Gdyby nie zamordowano Lecha byłoby inaczej.

teraz to żartujesz. A kto go wybrał.?

sprawa rypła się dawno przed nim. Tylko się ludzie nie zorientowali, bynajmniej mało ich było.

Zaczęło się za skoczka prze płot skończyło na następcy. Chociaż ten drugi był zdecydowanie ostrożniejszy i subtelny. lepsza szkoła chociaż tak naprawde ta sama.

Wszelkie pozostałe akty to tylko efekt rozpaczy. Nikt nie patrzył za Lesia kto kupuje byle płacił. ale po coś kupowali i to wszystko jak leci. Kupowali, zamykali, zarabiają po kilku latach. Inwestycja za, która płacimy wszyscy dzisiaj.

Jest jak jest bo aktualni to takie marionetki. Nic nie mogą. maja związane łapki i mogą sobie pofikać.Prywatne spółki kapitałowe obracają wielokrotnością budżetu narodowego i to w wielu wymiarach gospodarki. Niestety własność prywatna jest nienaruszalna. inwestycje publiczne i przetargi to farsa. Nasi współcześni maja tylko za cel nie przeszkadzać. i tak sie dzieje. Kazda następna nowość to tylko kontynuacja. . Najpierw tanio kupujesz potem zarabiasz.

To było świadome barbarzyństwo ale dzięki niemu nigdy nie będzie już rewolucji. Po co komu gupi ciemny naród skoro będąc u siebie i tak nic nie ma.

Dewaluacja wykształcenia to było i jest coś okropnego. System kształcenia buduje się tak aby każde następne pokolenie miało coraz mniej świadomości, nie ujmuje wiedzy technicznej, i innej. to bez znaczenia skoro nie wiesz kim jesteś to nie masz o co walczyć. Kolejny długotrwały proces świadomych działań, które zwrócą się z nawiązką za 50 lat.

Na koniec należy dopuścić do psudo władzy dziwolągi tworząc fikcje polityczna w myśl idei walki o dalece wypaczoną wolność i zdewaluować tradycje oraz przyjęte wartości obyczajowe. I gotowe. Cos pominąłem? Świadomie ale to na deser.

teraz to żartujesz. A kto go wybrał.?

sprawa rypła się dawno przed nim. Tylko się ludzie nie zorientowali, bynajmniej mało ich było.

(...)

Sorry, ale Ty na poważnie a ja sobie jaja robię. Az mi sie troche głupio zrobiło.

Do całości sie nie odniosę bo śledzę wątek jednym okiem ale przytocze stare powiedzonko: "ludzie walczyli o demokrację a wywalczyli kapitalizm".

Nie chcę tu wchodzić w buty populistów ale dobrze pamiętam początek naszych przemian i podejście liberalnych technokratów którzy bez mrugnięcia oka przyjeli że "ofiary muszą być". I wlaśnie wtedy zostal wygenerowany obowiązujący do dziś paradygmat przemian i postępu.

Śladem klasyki głosi on że "greed is good" - chciwość jest dobra. Kto ma pieniądze jest dobry bo sobie poradził. Jeżeli ktoś ich nie ma to widocznie był leniwy albo głupi i sam sobie jest winien.

Posiadanie stało sie miarą niepodważalną i rozstrzygającą - jeżeli nie masz to twój wybór i twoja wina.

Drugim głównym filarem tej ideologii była koncepcja że Państwo jest złe z samej swej istoty. tak więc im Państwa mniej tym lepiej. Znikają szkoły - to dobrze, widac są niepotrzebne! Państwo za guziki wyzbywa sie gromadzonego przez pokolenia majątku - nie ma się czym przejmować, skoro ktoś to chapnął widocznie tak było lepiej.

Nie przedłużając dla mnie symbolem przemian jest wiecznie uśmiechnieta gęba Balcerowicza a w tle miliony ludzi z dnia na dzień zepchniętych do niewidzialnych ale jak najbardziej realnych bantustanów.

Jestem Europejczykiem.

Nie ma nic gorszego jak mi menel nie chce wyremontować mieszkania za 10 zł.

To, po prostu, szczyt !

Ale się porobiło w tej polsze... ludzie zazdroszczą menelom.

dam ci rade.Daj temu menelowi pracujacego u ciebie 50 zl /godza a po skonczonej robocie zaproponuj mu innego znajomego ci menela zeby tamten go zatrudnił a potem mu zaplacił.A potem z racji twojej dobroci .....wyrowanaj roznice.Znajomemu menelowi.Moze cóś zrozumiesz.

a nie przymierzajac, bez wiecznie usmiechnietej geby Balcerowicza bylyby dzieci usmiechniete, nakarmione i powinny to zrobic szkoly.Bo tak jest na swiecie.....Generalnie brednie bo jak juz ktos wie DLACZEGo jest zle, to wie JAK powinno byc dobrze.Tu chiba tylko miszcz wie ale nie wiemy ilu by trzeba było przy tym wsadzic lub przynajmniej zamordowac. Widze ze panowie szlachta ziemna .Siedza i nie ruszaja dupy zza pieca..Ale generalnie nic nowego...w tym kraju.

najlepsze ze pisza takie kocopaly pracownicy enei majace przywileje socjalne jakich nikt normalny by nie wymyslił, gornicy i hutnicy,prokuratorzy jakich przywilejow nie ma nikt przy takim nakladzie pracy,nauczyciele z obowiazkami z ktorych smieja sie juz w europie,rolnicy 4000ha z dochodami nieopodatkowanymi,sluzby mundurowe starzejace sie dwa razy szybciej od reszt swiata etc etc.A to wyraznie zdejmuje usmiech z twarzy Balcerowicza tyle ze jakos nie znika z ust obywateli socjalnych.Dac dac dac a potem dwac dawac bo nam sie nalezy.Wyjedzcie panowie do chin, do indii, do brazyli ibo to jest ten rejon nam porownywalny.Nie ten gdzie chcielibyscie zyc szwecja,norwegoa irlandia.Spytajcie ICH jak onegdaj bylo i jak za***rdalali..... WTEDY.

chiba ze okres za komuny wchodzi w okres..zapierdalania.

a moze jestescie przedstawicielami tej klasy ktorej jest 30% a produkuja 3% PKB i maja wszystko za darmo.Wyraznie jeszcze szybko nie zniknie usmiech z twarzy klasy robotniczo chlopskiej/

ktorej robota NADAL jest na poziomie zapierdalania w komunizmie przy calym zadowoleniu na twarzy chiba ze wezmie ich za morde juz rozumiejacy sytuacje ..zamordysta.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Radul nie wiedziec dlaczego 90 procent mojej zalogi ma wlasne domy. Kredyt ma 20 procent z nich. Sluchaj . Wez sie po prostu do roboty jak 70 procent ludzi w polsce bo takim gadaniem sam sie wykluczasz siedzac przed kompem. Co do nedzy to skonczyla sie w polsce na poczatku lat 60tych. Co do niedojadania to chyba z powodu xbyt dlugiego siedzenia przed xboxem. Takie brednie to na spotkaniach z kaczynskim w terenie sie puszcza ludziom w ucho. Bylem slyszalem. Typowy Wolanin najpierw narzeka ze wszystko bieda i wina tuska a potem leci kupic plazme...bo...bo mistrzostwa sa....

Czy to znaczy, że te 70% ma dobrze?

1500zł miesięcznie to jest dobrze?

Mentalność polskiego prywaciarza...

Chyba jednak ta REWOLUCJA wybuchnie wcześniej niż myślałem...

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Czy to znaczy, że te 70% ma dobrze?

1500zł miesięcznie to jest dobrze?

1500 to ma te 30% . zaden w moich pracownikow nie.dostaje mniej niz 4000 do kieszeni. Wszystko legal i na umowe. Sa rz tacy ktorzy zarabiaja 12000 ale oni maja wiedze i doswiadczenie i potrafia pracowac w zespole. W mojej firmie jest kolego Polska A.

Co do rewolucji mysle ze nastapi. Jak automatyzacja pojdzie jeszcze o krok wystarczy mi 10 ludzi. to jest kokego problem a nie Tusk. Ja wyjscia nie bedr mial bo kunkurencja rez to zrobi. Prpblem polega od dawna.na tym ze nie potrzeba tylu ludzi do prodikowania tego wszystkiego co sie sprzedaje. W auyomatyzavji co innego jest dobre . Chinczycy wtedy nie sa tansi a maja gorsza jakosc

No to Twoi pracownicy to margines - większość ludzi zarabia jednak te 1500

Widocznie większość żyje w Polsce B lub C...

Wielu moich znajomych marzy o tych 1500zł, bo dymają na śmieciowych umowach u POŚREDNIKA czekając codziennie na telefon (czy mają przyjść następnego dnia do roboty - czy nie).

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

No to Twoi pracownicy to margines - większość ludzi zarabia jednak te 1500

Widocznie większość żyje w Polsce B lub C...

Wielu moich znajomych marzy o tych 1500zł, bo dymają na śmieciowych umowach u POŚREDNIKA czekając codziennie na telefon (czy mają przyjść następnego dnia do roboty - czy nie).

Dziwne bo budowlamca za mniej niz 4000 do 6000 nie znajdziesz..kluczem jest edukacja i odpowiednia praktyka . Jedno bez drugiego nie ma sensu

romekxxx

Ty wyjedź ze swojej zamkniętej "enklawy" i zobacz co się dookoła dzieje.

W moim mieście w dobrej firmie budowlanej (wiem, bo sam tam pracowałem i to nie na stanowisku "fizycznym") pracownik budowlany zarabia 8-15zł/godz. brutto - u "małych" prywaciarzy jest jeszcze gorzej (dodam, że na budowach pracuje się 11-12 godzin bez "setek")

Nie wiem skąd Wy bierzecie te dane o tak wysokich zarobkach...

Rozwiązaniem jest NOWY SYSTEM FINANSOWY - NOWA EKONOMIA - PROGRAM OBFITOŚCI

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.