Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

dawaj

Raczej nie długo będziesz borykał się ze spłacaniem kredytu za chałupę. Jak to wszystko pierdyknie resztę będziesz miał za DARMO,

nie czuje powiazan z gwiazdowskim??

jakiś czas temu "prezes" PZU niejaki Klesyk w prasie stwierdzil że absolwenci uczelni nie nadają się do niczego, uczyc sie musza w firmie i takie tam głodne kawałki.>>> generalnie tylko zaczal dyskusje w ktorej ta teza potwierdziła sie, tak wiec nie widze zwiazku ze zwolnieniami

No to myśl dalej...

Jestem Europejczykiem.

to efekt pseudokapitalizmu, w normalnym systemie a nawet prawidlowym kapitalizmie takie rzeczy nie wystepuja, chyba ze jednostka ma na tyle duze problemy ze soba ze zamiast pojsc do pracy albo jesli nie moze czy nie chce to zamiast od systemu dostac jedzenie chodzi po domach czy smietnikach....

u nas to nagminne bo pseudokapitalizm jest szczegolnie zdegradowany ale w rozwinietych krajach to jest marginalna syruacja, za wyjatkiem hameryki bo tamci rzadzacy to kapitalisci i najwieksze firmy, a wiec degradacja kapitalizmu nastapila ale w druga strone

W Stanach to nie kapitalizm, a korporacjonizm. Zysk jest prywatny (kapitalizm), a starty wspólne (socjalizm). Tak to można tylko wyzysk budować.

Kapitalizm był w Stanach do lat 70-80tych i wtedy wszystkim się dobrze wiodło kto tylko chciało pracować

Raczej nie długo będziesz borykał się ze spłacaniem kredytu za chałupę. Jak to wszystko pierdyknie resztę będziesz miał za DARMO,

TAM nic nie ma.

juz przestalem.nadal nie widze.PZU mimo doskonalego wyniku szybko traci rynek.Szef idzie wyprzedzajaco.

Nawet bardzo świetnie:

"Kontrola w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych, którą przeprowadził podległy premierowi Urząd Zamówień Publicznych, wykazała, że ZUS nielegalnie zlecił zamówienia na ponad 650 milionów złotych - podaje "Super Express"."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

nie czuje powiazan z gwiazdowskim??

jakiś czas temu "prezes" PZU niejaki Klesyk w prasie stwierdzil że absolwenci uczelni nie nadają się do niczego, uczyc sie musza w firmie i takie tam głodne kawałki.>>> generalnie tylko zaczal dyskusje w ktorej ta teza potwierdziła sie, tak wiec nie widze zwiazku ze zwolnieniami

Popieram teze nt. Absolwentow...

Nawet bardzo świetnie:

"Kontrola w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych, którą przeprowadził podległy premierowi Urząd Zamówień Publicznych, wykazała, że ZUS nielegalnie zlecił zamówienia na ponad 650 milionów złotych - podaje "Super Express"."

Ukryta Zawartość

generalnie nie slyszalem ze zus wchlonal PZU.Ale skoro uwazasz ze to wszytko jedno to mnie ..tez.

Ukryta Zawartość

generalnie nie slyszalem ze zus wchlonal PZU.Ale skoro uwazasz ze to wszytko jedno to mnie ..tez.

Ja też nie, ale zawsze....;)

A widzisz tu jakąś różnicę?

Popieram teze nt. Absolwentow...

a ja nie popieram...

wszystko zalezy od czlowieka sa zdolni sa dobrzy w pewnych dziedzinach sa i tacy ktorzy nic nie potrafia ale kazdy moze wedlug swoich zdolnosci pracowac jedni monotonnie inni tworczo jeszcse inni w jednej waskiej dziedzinie sie uczyc czy znac tak bylo jest i bedzie niezaleznie od systemu , co tu ma absolwent do tego? schematy panowie schematy, korporacjonizm pierze muzgi

chwilowy brak działalności w audio.

Absolwenki już są tylko załatw duuużo wódki...

Uniwersytet-Trzeciego-Wieku-inaguracja-2011-2012-027-1024x682.jpg

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

zorganizujmy debate...ja zalatwie wodke a wy.absolwentki i dowiemy sie jak to jest naprawde.

no i co to ma do rzeczy jesli ja rozmawiam o normalnych osobach nie o prostytutkacj, na takie pytania szukaj odpowiedzi w domach publicznych wsrod prostytutek, tytlko nie sugeruj sie tym jak cie obsluza, bo to zalezy od atrakcyjnosci wieku i wielu innych rzeczy, przy duzym prawdopodobienstwie ze najbrzydsza najstarsza zrobi to najlepiej a dlaczego to chyba wiesz (podpowiedz - ty sie nie liczysz tylko to jak latwo napalenca z portfelem moze dostac i ilu ich potrzebuje)

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

no i co to ma do rzeczy jesli ja rozmawiam o normalnych osobach nie o prostytutkacj, na takie pytania szukaj odpowiedzi w domach publicznych wsrod prostytutek, tytlko nie sugeruj sie tym jak cie obsluza, bo to zalezy od atrakcyjnosci wieku i wielu innych rzeczy, przy duzym prawdopodobienstwie ze najbrzydsza najstarsza zrobi to najlepiej a dlaczego to chyba wiesz (podpowiedz - ty sie nie liczysz tylko to jak latwo napalenca z portfelem moze dostac i ilu ich potrzebuje)

Oj zdziwilbys sie jakie maja.dysproprcje w umiejetnosciach. A co do tematu np.kiedy.przyjmuje absolenta po metrologii do izby pomiarowej przez rok sam musi toczyc elementy zeby wiedzial co mierzy i rysunek techniczny dobrze czytal. Taki jest poziom absolwentow. a zeby blad pomiaru oszacowal albo normy dot. Doboru proby do kontroli znal...to zapomnij...klesyk ma racje....absolwent oczywiscie zada 5000. Ja mowie...owszem jak bedziesz potrafil to to i to....zaczynamy wiec od minimalnej i miesiac po miesiacu dokladamy az sie wyszkoli....u mnie w firmie. Smutne ale co zrobic on mnie potrzebuje i ja jego. Zycie

Dodam ze jeden na czterech sie w ogole nadaje.

No co ty? Brendke chcesz towarzystwu serwować? Zresztą może być. Ja rezerwuje trzecią od lewej w pierwszym rzędzie. Musi mieć chociaż wysokie IQ...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Oj zdziwilbys sie jakie maja.dysproprcje w umiejetnosciach. A co do tematu np.kiedy.przyjmuje absolenta po metrologii do izby pomiarowej przez rok sam musi toczyc elementy zeby wiedzial co mierzy i rysunek techniczny dobrze czytal. Taki jest poziom absolwentow. a zeby blad pomiaru oszacowal albo normy dot. Doboru proby do kontroli znal...to zapomnij...klesyk ma racje....absolwent oczywiscie zada 5000. Ja mowie...owszem jak bedziesz potrafil to to i to....zaczynamy wiec od minimalnej i miesiac po miesiacu dokladamy az sie wyszkoli....u mnie w firmie. Smutne ale co zrobic on mnie potrzebuje i ja jego. Zycie

Dodam ze jeden na czterech sie w ogole nadaje.

hmmm ostatnio widzialem po politechnice absolwenta i mnie zaskoczyl bo lepiej sobie radzil od pracujacych pare lat, oczywiscie nie wszystkich ale od czesci stalych pracownikow, przemysl to i wyciagnij wnioski, powtarzam schematy panowie schematy. sa i tacy ktorych trzeba uczyc coz kazdy jest inny no i po drugie tak bylo za komunny wiec i za czasow korporacjonizmu niech kapitalisci sobie zdadza sprawe ze tez trzeba sie nauczyc, ale kapitalisci jak mowie sa przy obecnej proporcji glowna przyczyna degradacji spoleczenstw bo maja zbyt duze wymagania w sensie ilosci urobku po prostu chca urobic najlepiej wszystko i miec wszystko i nic nie dawac w zamian (poza wystawianiem portfela i wrzucenie ochlapu oczywiscie najmniejszego jaki sie da)

coz od zalania wiekow uczono .... wiec czemu w pseudokapitalizmie ma byc kazdy juz nauczony ? nie przeskoczymy pewnych rzeczy

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Ale ich zadania nijak sie maja do umiejetnosci. Skutek jest taki ze wole podkupic.speca od konkurencji a twoje lewackie poglady nic niestey nie wnosza. 70 osobowa firme naxywasz korporacja??? Chlopie ty chyba firmy na obraxkach widujesz

juz przestalem.nadal nie widze.PZU mimo doskonalego wyniku szybko traci rynek.Szef idzie wyprzedzajaco.

Mylisz przyczynę ze skutkiem. PZU ma doskonały wynik właśnie dlatego że traci rynek. Ludzie są zwalniani a oddziały zamykane co przekłada się na zmniejszenie kosztów ale równiez zmniejszenie udziałów w rynku.

Prawdziwe skutki tych ruchów odczuwalne będą za kilka lat jak zaczną odchodzić starzy klienci a nowi przestaną.

Ale wtedy pan Prezes Klesyk będzie już miał napchane konto, opinię zdolnego fachowca i będzie rozpieprzać inna firmę.

Jestem Europejczykiem.

Mylisz przyczynę ze skutkiem. PZU ma doskonały wynik właśnie dlatego że traci rynek. Ludzie są zwalniani a oddziały zamykane co przekłada się na zmniejszenie kosztów ale równiez zmniejszenie udziałów w rynku.

Prawdziwe skutki tych ruchów odczuwalne będą za kilka lat jak zaczną odchodzić starzy klienci a nowi przestaną.

Ale wtedy pan Prezes Klesyk będzie już miał napchane konto, opinię zdolnego fachowca i będzie rozpieprzać inna firmę.

a to opinia ..KOGO??

a to opinia ..KOGO??

a dociera do ciebie jakikolwiek autorytet poza własnym?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Oj zdziwilbys sie jakie maja.dysproprcje w umiejetnosciach. A co do tematu np.kiedy.przyjmuje absolenta po metrologii do izby pomiarowej przez rok sam musi toczyc elementy zeby wiedzial co mierzy i rysunek techniczny dobrze czytal. Taki jest poziom absolwentow. a zeby blad pomiaru oszacowal albo normy dot. Doboru proby do kontroli znal...to zapomnij...klesyk ma racje....absolwent oczywiscie zada 5000.

Dlatego wyjeżdżają za granicę gdzie dostają 5000 bez twojego czerstwego pitolenia. Ale to zupełnie inna sprawa.

Faktem jest jedno, że absolwenci przynajmniej w moich czasach, to byli naiwni gorliwcy. Absolwentom zdawało się że boga za nogi złapali i od życia dostaną wszystko co najlepsze.

Dlatego absolwentów się doskonale wyzyskuje, bo nikt z doświadczeniem nie da się robić w jajo. Szczytem wyzysku są bezpłatne staże i teraz największe firmy głównie Banki zagraniczne ochoczo z tego korzystają.

Do puki takie sytuacje jak powyżej oraz w zamieszczonym niżej linku maja miejsce. Do póty przed nami głębokie przemiany. Jestem przekonany, ze się ich doczekamy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dopóki dopóty będzie się pisać tak samo nic się nie zmieni:)

Powtórzę to co powyżej z tym, że chodzi o takie eksmisje jak ta.

Blokują eksmisję inwalidki z synem. Dramat w centrum Warszawy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

No proszę, ewidentnie jaskinia Platona :

Ukryta Zawartość

Problem zniknie kiedy chodzący po domach zapoznają się z wnioskiem końcowym.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.