Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do NAD 326 lub 356 BEE

kominiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Kupuję Wzmacniacz NAD 326 lub 356 BEE i proszę o dobór kolumn

- muzyka Rock, hard rock , prog metal , elektroniczna ale też szeroko pojęta muzyka rozrywkowa -wartościowa

-pokój 18 -20 m2 prostokąt 3,5 x 5,5 m

-Moje doświadczenie audiofilskie ? chyba jeśli chodzi o sprzet to żadne -----nie jestem nietoperzem ale też i

chyba słoń nie nadepnął mi na ucho :)

- odsłuchiwałem z tym wzmakiem Paradigm 7v7 , Dali Zensor 7 , JBL E 80

Prosze o rzetelną poradę - budżet jaki na kolumny ? --- wiadomo jak naj niższy :) --ale na serio to 2 -3 tyś maks

POzdrawiam Grzesiek

Witam serdecznie

Kupuję Wzmacniacz NAD 326 lub 356 BEE i proszę o dobór kolumn

- muzyka Rock, hard rock , prog metal , elektroniczna ale też szeroko pojęta muzyka rozrywkowa -wartościowa

-pokój 18 -20 m2 prostokąt 3,5 x 5,5 m

-Moje doświadczenie audiofilskie ? chyba jeśli chodzi o sprzet to żadne -----nie jestem nietoperzem ale też i

chyba słoń nie nadepnął mi na ucho :)

- odsłuchiwałem z tym wzmakiem Paradigm 7v7 , Dali Zensor 7 , JBL E 80

Prosze o rzetelną poradę - budżet jaki na kolumny ? --- wiadomo jak naj niższy :) --ale na serio to 2 -3 tyś maks

POzdrawiam Grzesiek

Do c326bee (356 pewnie jeszcze lepiej) zawsze będę polecał Celestion F28. Miałem ten zestaw w 18m i do takiej muzyki są rewelacyjne. Polecam.

Gość

(Konto usunięte)

Mam pokój o zbliżonych wymiarach do Twojego; zbliżone zainteresowania muzyczne :)

Posiadałem i NAD C326, i C355 (praktycznie to samo, co C356).

Z mojego doświadczenia polecam (z tym, że ja miałem monitory, a nie podłogówki) coś z:

- Dynaudio

- Acoustic Energy

- ewentualnie Bowers & Wilkins (trochę ostrzejsze wysokie tony)

Jako, że posiadam NADa i słucham podobnej muzyki, śmiało mogę polecić monitory Sonus Oliva, ew. można je uzupełnić o subwoofer pokroju pokroju REL lub Velodyne w celu zwiększenia wykopu oraz możliwości płynnej regulacji ilości basu - świetne połączenie i po używkach zmieści się w założonym budżecie.

Witaj,

biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia odsłuchowego oraz gatunki muzyczne, które będą odsłuchiwane, zdecydowanie proponuję odsłuch konfiguracji opartej na wzmacniaczu NAD oraz kolumnach Tonsil Pulse, Wharfedale Diamond 157 oraz Paradigm Monitor 9 v.7.

Oczywiście jest jeszcze wiele dobrych i optymalnie współpracujących ze wzmacniaczem Nad kolumn np. Tannoy Mercury V4, QAcoustic 20, Noston Acoustic A360, Dali Zensor które warto przesłuchać przed zakupem.

Serdecznie zapraszam na prezentacje, w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Słucham podobnej muzyki co ty. Podczas odsłuchu porównywałem ten wzmacniacz z paradigm 7 v.6, elac fs 67.2 i klipsch rf 62 II. Wybór padł na te ostatnie i nie żałuje- co prawda mój pokój ma 25 mkw. Sądzę że akurat te kolumny mogłyby się udusić u ciebie.

P.S

Najlepszy wzmak za tą cenę!!!

• 3 miesiące później...

Słucham podobnej muzyki co ty. Podczas odsłuchu porównywałem ten wzmacniacz z paradigm 7 v.6, elac fs 67.2 i klipsch rf 62 II. Wybór padł na te ostatnie i nie żałuje- co prawda mój pokój ma 25 mkw. Sądzę że akurat te kolumny mogłyby się udusić u ciebie.

P.S

Najlepszy wzmak za tą cenę!!!

witam

zamierzam zakupić wzmak nad 356 bee (80W na kanał) . czy kolumny elac fs 67.2 dobrze zagrają z tym wzmakiem na 25m2 przy popie i lekkim rocku oraz czasami muzyce klasycznej? prosze o odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.