Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TV-LED czy HD

kiza

Rekomendowane odpowiedzi

Upieranie się przy TX-P37X20E jest błędem. To jest model HD Ready. Słuchaj Kolegów, gdyż dobrze Ci radzą: bierz plazmę 42" z serii 30. Będzie napewno Full HD. Właśnie ostatnie egzemplarze znikają z półek, to jest seria ubiegłoroczna, więc można dostać dobrą cenę. Na półki wchodzi tegoroczna seria 50, wcale nie lepsza, za to znacznie (naprawdę: znacznie) droższa. Jak dłużej będziesz marudził - to Ci ostatnie egzemplarze serii 30 sprzątną sprzed nosa.

Mam G30 i wcale nie uważam aby był brzydki. Wprost przeciwnie. Jeśli mówimy o wyglądzie zewnętrznym to moim zdaniem wypada lepiej od GT30 czy nawet VT30. Ale o gustach gentlemani nie dyskutują :)

Z nowej serii tylko VT50 ma zupełnie nowy design. Nie powiem: bardzo ładny. Cała reszta wygląda praktycznie tak samo jak poprzednicy z serii 30. Model G30 następcy w serii 50 nie ma.

Na bardziej strawne ceny serii 50 możesz długo poczekać, jeśli się wogóle doczekasz. Z tego co pamiętam: gdy po serii 20 wchodziła na rynek 30 - Panasonic nie dowalił aż takiej podwyżki cen, jaką zafundował teraz wprowadzając 50.

Bobcat z tego wychodzi, że Ty do gentlemanów siebie nie zaliczasz. Ale to tak jak z dziewczynami - jakby każdemu podobała się ta sama to byśmy się pozabijali.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Przeczytaj dokładnie jak napisałeś. Twoim zdaniem G30 wygląda lepiej od GT30 czy nawet VT30. Gdybyś nie wymienił tych dwóch modeli i zakończył myśl, ze podoba Ci się G30 wówczas byłoby ok.

To, co napisałem było wszak poprzedzone zwrotem "moim zdaniem". Więc nadal jest to moja subiektywna opinia. Gdybym tego zwrotu nie użył - faktycznie mógłbym zostać obwiniony o próbę wygłaszania prawd ogólnych. A tak???

Coś mi się jednak wydaje, że G30 wydaje Ci się ładniejszy bo takowy akurat masz, gdybyś miał np. VT30 to wtedy ten w Twojej ocenie byłby ładniejszy.

Nie możemy się dogadać. Powiadasz, że chwalę wygląd G30 gdyż takowy posiadam. No to Ci napisałem że chwalę również wygląd VT50 (co więcej: uważam go za najładniejszy w chwili obecnej telewizor na świecie) mimo tego, że go nie posiadam.

Jednak powolutku zaczynam się przymierzać do 42", i w danym budrzecie znalazłem dostępne dwa modele TX-P42G30E i S30E.Który byście polecili.Długo się zastanawiam żeby z sensem wydać pieniądze, a seria 30 powoli ucieka, tak jak uciekły modele 37"(NOWE).Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Oczywiście że G30. Piszę tak nie z tego powodu, że sam go mam, ale dlatego że jest to znacznie wyższa półka. Porównując ten sam obraz na obydwu różnica w jakości na korzyść G30 jest widoczna.

Nie marudź długo. To już są naprawdę ostanie egzemplarze serii 30 dostępne na rynku.

Oczywiście że G30. Piszę tak nie z tego powodu, że sam go mam, ale dlatego że jest to znacznie wyższa półka. Porównując ten sam obraz na obydwu różnica w jakości na korzyść G30 jest widoczna.

Nie marudź długo. To już są naprawdę ostanie egzemplarze serii 30 dostępne na rynku.

Witaj.Jeśli będę miał okazję kupić G30E, lub GT30-BRAĆ??

Pozd.

Witaj.Jeśli będę miał okazję kupić G30E, lub GT30-BRAĆ??

Pozd.

Brać na-ten-tychmiast i nie zastanawiać się nawet przez ćwierć sekundy. Pamiętaj, że GT30 jest 3D, a G30 nie jest. Przestrzegam tylko przed egzemplarzem z ekspozycji. Cena bardzo okazyjna, ale to są bardzo przechodzone i wysłużone sztuki. Przecież pracowały 7 dni w tygodniu po kilkanaście godzin dziennie nonstop.

Pozdrawiam.

Brać na-ten-tychmiast i nie zastanawiać się nawet przez ćwierć sekundy. Pamiętaj, że GT30 jest 3D, a G30 nie jest. Przestrzegam tylko przed egzemplarzem z ekspozycji. Cena bardzo okazyjna, ale to są bardzo przechodzone i wysłużone sztuki. Przecież pracowały 7 dni w tygodniu po kilkanaście godzin dziennie nonstop.

Pozdrawiam.

Piszesz że ten GT30 jest 3D, czy to sprawi jakieś kłopoty przy oglądaniu sygnału TV cyfrowego telewizji naziemnej?

Pozd.

Piszesz że ten GT30 jest 3D, czy to sprawi jakieś kłopoty przy oglądaniu sygnału TV cyfrowego telewizji naziemnej?

Pozd.

Nie sprawi żadnych. Napisałem tylko dlatego, że nie wiem jak istotne jest dla Ciebie posiadanie 3D. Mnie to wogóle nie bawi, dlatego świadomie poszedłem w G30.

Kiza tak jak na początku pisałem w te pędy do sklepu, szyyyyyybkooooo.(już powinieneś tam być bo taki telewizor i po takiej cenie szybko się nie trafi, mam na myśli G30 lub GT30)

Powystawowy odpada no chyba że za darmo.

W GT30 oprócz trybu 3D panel jest ciut ciemniejszy niż w G30.

Zapomniałeś Witku dodać, że GT30 ma cieńszą - smuklejszą obudowę aniżeli G30. Mnie to akurat się spodobało i było jednym z czynników na podstawie których wybrałem GT30.

W GT30 oprócz trybu 3D panel jest ciut ciemniejszy niż w G30.

Ale G30 ma pół-matowy, a GT30 należy już zaliczać do kategorii "lustro". Może nie aż takie, jak w serii VT, ale jednak.

Witam, jestem już w trakcie załatwiania G-30, G-30E,GT-30.Jeszcze nie wiem który dostanę, jeśli to nie będzi miało wpływu na obraz ze zwykłej anteny naziemnej DVB-T, jestem w stanie kupić nawet ten GT-30, chociaż 3D nie jest mi wcale potrzebne.W poniedziałek, wtorek powinienem wiedzieć który model mi znależli?

Pozd.

@ kiza - tak jak wcześniej koledzy pisali unikaj powystawowych jak ognia, dlatego niech pudło oryginalnie zaklejone otwierają przy tobie, ponieważ licznik przebiegu czasu u operacji w TV też da się wyzerować, a sprzedają je potem jak nowe. Kilka miesięcy intensywnego, kilkunastogodzinnego używania to zabójstwo dla TV. Więc innego nie bierz, bo po 3-4 latach nagle się okaże, że jakiś bladszy jest.

Więc jeśli nagle cena jest atrakcyjna to bądź dwa razy czujniejszy, bo u nas to za darmo dostaje się tylko w mordę, reszta to sprzęt używany sprzedawany w cenie fabrycznie nowego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

@ kiza - tak jak wcześniej koledzy pisali unikaj powystawowych jak ognia, dlatego niech pudło oryginalnie zaklejone otwierają przy tobie, ponieważ licznik przebiegu czasu u operacji w TV też da się wyzerować, a sprzedają je potem jak nowe. Kilka miesięcy intensywnego, kilkunastogodzinnego używania to zabójstwo dla TV. Więc innego nie bierz, bo po 3-4 latach nagle się okaże, że jakiś bladszy jest.

Więc jeśli nagle cena jest atrakcyjna to bądź dwa razy czujniejszy, bo u nas to za darmo dostaje się tylko w mordę, reszta to sprzęt używany sprzedawany w cenie fabrycznie nowego.

Jak na razie szuka mi koleżanka z Media Expert.Dzisiaj miałem okazję kupić GT30E, ale mieli tylko model który stoi na ekspozycji i życzyli sobie za niego niecałe 2900zł, zrezygnowałem.

Pozd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz znalazłem taki midel, już sam nie wiem co kupić?????? Mętlik w głowie.

Pozd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomarudź jeszcze trochę, pozastanawiaj i problem się rozwiąże sam. Po prostu ostatnie egzemplarze serii 30 znajdą swoich nabywców i na rynku ta seria stanie się wspomnieniem. Będziesz miał za to szeroką ofertę serii 50, która praktycznie nic ponad 30 nie wnosi, kosztuje za to ZNACZNIE (naprawdę: znacznie) drożej.

Bobcat, masz rację, tylko jeżeli już coś znajdę z serii 30, to albo towar jest niedostępny(slkepy internetowe), albo tak jak dzisiaj odwiedziłem kilka slkepów i był model Gt-30, ale tylko z ekspozycji.

Dlatego tak marudzę, bo ciężko mi jest dostać tego G-30.Tak miałbym go już w domu.Zobaczę po niedzieli co mi powie koleżanka z MediaExpert.

Także po wasztch poradach sam widzisz że zmieniłem zdanie i szukam 42" G30.Tylko go dostać?

Pozd.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.