Skocz do zawartości
IGNORED

eltax 400 + ROTEL RA-04

grzesiek1035

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli Eltax to polecam serię Liberty, bardzo dobre kolumny

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

nie chcę zakłądac nowego tematu ale chciałbym sie zapytać pod jakie wejście podłączyć najlepiej głośniki? 4 czy 8 Ohm?

głośniki mają na tabliczce znamionowej oznaczenie: 4-8 OHM. Rotel również ma do dyspozycji 4 lub 8 Ohm.

Właśnie... nie chciałbym obciążyć zbytnio ani głośników ani amplitunera... obecnie gra na 4 ohm... zasilacz sie w ogóle nie grzeje... nie wiem jak by zagrało na 8 Ohm... ? co radzicie?

tam nie ma żadnych odczepów.

Eltax tak podaje Impedancję: 4-8 Ohm

a Rotel opisał wyraźnie, jak widać na załączonym obrazku:

dokładnie... mam podłączone dwa głośniki pod A... więc na 4 Ohmy...

może lepiej na 8 Ohm?

Jakie 8? jakie 4?

Wyraźnie masz napisane A lub B 4 Ohms minimum, A i B (jednocześnie ) 8 Ohms minimum.

Tam nie ma żadnego odczepu. Podłaczasz jedną parę kolumn do A lub B (obojętnie). W przypadku kiedy podłączasz dwie pary kolumn (A i B) musisz mieć kolumny 8 Ohm

Gość rydz

(Konto usunięte)

tam nie ma żadnych odczepów.

Eltax tak podaje Impedancję: 4-8 Ohm

a Rotel opisał wyraźnie, jak widać na załączonym obrazku:

Chodzi o Bi-wiring,chyba że Eltaxy nie mają zdublowanych gniazd to,po zabawie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.