Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser HD 600 - padł kabel

szczesiu

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

szczesiu-to stronka producenta kabli słuchawkowych o swoisko brzmiącej nazwie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-> pq

Nie poradziłem sobie aż do tej pory, ale gdybym miał sobie radzić, po prostu kupiłbym kabel i wzmocnił go taśmą izolacyjną w newralgicznych punktach. Słuchawki wsadziłem do walizeczki, gdzie czekają na zmiłowanie (przypływ gotówki). Póki co, używam starych Philipsów. Na szczęście jest gorąco i słuchać mi się nie za bardzo chce, czego Tobie jednak nie życzę :-)

Poza tym, jestem w trakcie robienia głośników i na razie cała kasa idzie na ten cel. Czas spędzam miło na działce przy budowie altanki. Nie jest źle.

-> Frank

Ta strona od Equinoxów - byłem tam już kiedyś, ale zaparło mi dech, jak zobaczyłem ceny ;-) Chociaż, skoro mam od jakiegoś czasu do czynienia z audio, właściwie nie powinno.

>ste3an

Nie marudź. Pominę, że kupiłem słuchawki sporo taniej niż za 1k, bo to jest bez znaczenia. Nie napisałem, że mi żal 135 zł, więc nie rzutuj własnych uprzedzeń na mnie i nie wkładaj mi w usta tego, czego nie powiedziałem. Może kupię ten kabel, a może nie i to moja sprawa. Nie pchaj krytykanckiego nosa w cudze półki i kieszenie.

Łod siebie dodam, że HD 600 kupiłem prawie nowe za jedyne 700 zł w pewnym znanym serwisie aukcyjnym ;-). A cena kabla jest faktycznie mocno przesadzona - choćby biorąc pod uwagę trwałość - 1 rok nieagresywnego używania.

Teraz zaleję te kabelki przy wtyczkach (w nowym) slikonem albo faktycznie zakleję je audiofilską taśmą izolacyjną (pod kolor wtyczki). Szkoda, że nie wejdą rurki termokurczliwe, bo byłaby to chyba najsensowniejsza opcja wzmocnienia słabych punktów - może jest coś takiego jak taśma termokurczliwa?

• 2 miesiące później...

Grrr tez mi wczoraj w nocy podwoch latach agresywnego uzywania padł kabel..135 z w konsbudzie.....grrr złodzieje łobuzy ..w dodatku konsbd w warszawie nie wrocławiu to kosztprzesyłki wyniesie za 37zł za kuriera,,,GRRRRR..czemu???

I dlatego ja wole Bayery :) kurcze tamte to są wykokane jak 600 biorę do ręki to brrrrrrrrr moje stare panasoniki są chyba lepiej wykonane, kabel zgroza ta skretka telefoniczna bayera super!! :)

U mnie w Grado kabel wytrzymał ponad 6 lat. StudioPro sprowadziło nowy zza wielkiej wody w ciągu miesiąca. Koszt łączny naprawy wyniósł 100 zł, o ile dobrze pamiętam.

Piotrek608, ja jestem leniwy i nie chce mi się jechać na to zadupie (z calym szacunkiem dla okolicy) gdzie jest Konsbud. Przeto zgiąłem kabelek zaraz przy wtyczce, owinąłem gumką recepturką i działa :-). Przynajmniej na razie mam spokoj z konsbudem. Ale cos czuje ze jak gumka przestanie dzialac to wybierajac sie na zakup kabla zbiore zamowienia od niewarszawiakow na forum coby wyslac wam mniejszym kosztem niz za 37.

Dobra ch*j bo tylko tak to moge skomentowac..zamowiłem wczoraj w Konsbudzie kabel (a nawet dwa )bo proba ratunku kiepsko mi wyszła i jak jeszcze z tydzien pochodzi na tych starych to bedzie cud..jak ktoś bedzie potrzebował jeden to niech da znać cena 135 plus 37na pół czyli 18,50..wyjdzie jakies 150zł jakby ktos chciał z terenu polski to pocztą wyslę też za 150zł bo poczte polską mam akurat za friko

A za pierd kuriera musiałem płacic 37zł..dalej jestem zły GRRRRRRRRRRR

Konsbud cwaniaczki..

Na szczęście nie mam jeszcze problemu z kablem od 600 i 650, ale prawde mówiąc to wolę kupić Cardasa za 600 niż to za 150.

Byłem 40 dni na urlopie i przeoczyłem ten wątek. Biorę towar z Konsbudu i jesli będzie jeszcze naście kabli potrzebnych to może być d,taniej

OOO Van wrócił:):)

Ale wtopiłem głeee:(:(..no nic bidny i gupi audiofil po stracie musi płacic:(:(..zacytuje przewodniczacego zwiazków zawodowych w mojej firmie: " Panowie! Co ja mogę?!Co ja mogę?!-Zrozumcie Prezes to dobry człowiek!"

• 5 tygodni później...

Odgrzewam watek - mnie takze spotkalo to co przedmowcow czyli pad kabelka do HD600. Pojechalem do Konsbudu i serwisant zaproponowal mi oprocz standardowego kabla do 600 kabel do modelu 650. Roznica ceny 30 zlotych ale sprawial wrazenie solidniejszego - grubszy, wieksze i lepiej wykonane wtyczki do sluchawek. Kupilem.

Podlaczylem wieczorem w domu. Wszystko pieknie tylko... gra troche inaczej. Wg mnie jest wiecej basu przez co dzwiek ma wiecej masy, barwy jakby cieplejsze, detale z przelomu srednicy i wysokich nie sa tak eksponowane.

Przelaczylem dwa razy "stary" - "nowy" kabel i wciaz slyszalem zmiany. Trzeciego przelaczenia nie ryzykowalem zeby nie rozwalic gniazdek w sluchawkach bo wtyczki "nowego" kabla siedza wyjatkowo solidnie.

Moze mialem omamy, moze to sugestia - wczoraj wieczorem wydawalo mi sie ze roznica jest znaczna.

Upgrade kabla do HD600 - to moze byc ciekawe rozwiazanie.

-> pq

Powinienem Ci już wcześniej podziękować za patent z gumką recepturką - działa znakomicie. Do jakiegoś większego przypływu gotówki (i braku wydatków) musi wystarczać - i na razie starcza.

Po wczorajszej nocnej sesji chcialem tylko potwierdzic swoje wczesniejsze spostrzezenia - bez watpienia basu jest wiecej, instrumenty nabraly masy a ich barwa jest ciut mniej sucha, z drugiej strony - nadzwyczajna analitycznosc hd600 z "normalnym" kablem zostala troche stonowana i nie ma tylu detali przy wybrzmiewaniu instrumentów.

Po przed- oraz wczorajszych doswiadczeniach, gdy czytam recenzje hd 650 to zastanawiam sie ile z charakteru ich brzmienia jest rezultatem zmian konstrukcyjnych a ile wymiany kabla.

Moze ma ktos z was oba modele i moze przetestowac?

W sieci dostępny jest kabel Equinoxa dla HD590, który zdaniem użytkowników z head-fi.org pozwala im rozwinąć skrzydła.

Ukryta Zawartość

Jest też dostępny w wersji dla 570, ale przy tych cenach poważną konkurencją dla tego kabla stają się nowe HD555:)

Ukryta Zawartość

Właśnie sobie czytam instrukcję 650 i:

With the HD 650, Sennheiser has followed the changes in the listening

habits of music-lovers and the way in which they experience

sound. In spite of all purism and the highest demands on precise

sound reproduction, a slight change in listening behaviour is detectable.

Today many music-lovers want to feel the sound more instead

of plainly analysing it.

Co jest kurna? Dla kogo to jest sprzęt? Umc umc żeby w brzuchu było czuć?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.