Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

http://mselektronik.pl/pamiec-flash-szer-512k-2-7v-33mhz-so8-pbf-x10.html

Ta, bo ja kompletnie nie wiem jak to zrobic z programatorem, ale pytam raczej z ciekawosci:)

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

http://mselektronik.pl/pamiec-flash-szer-512k-2-7v-33mhz-so8-pbf-x10.html

Ta, bo ja kompletnie nie wiem jak to zrobic z programatorem, ale pytam raczej z ciekawosci:)

Ale można kupić normalną w obudowie DIP przecież, nie musi być smd. A bo to mało pamięci różnych. A w ogóle to po co Ci kolejna? Dostaniesz nową, a tę co masz możesz zaprogramować w zewnętrznym programatorze, jak znajdziesz takowy u kogoś.

Edytowane przez SlawekR

Kupowanie kostki i jej przelutowywanie jest bez sensu. Twoja kostka jest dobra tylko ma wpisany zły wsad stąd kłopoty.

Uważaj przy programowaniu nowej aby nie narobić sobie ponownie kłopotu Pamiętaj o kolejności najpierw ściąganie starego softu a potem ładowanie nowego.

Upload - ściąga , Download zapisuje wybrany plik. /z rozszerzeniem dfu lub bin/

Gość magicman77

(Konto usunięte)

uzywam w robocie smartproga v2 - to programuje 90% wszystkich kosci na planecie, wiec jak bardzo chcesz to pisz na priv i zalatw binarke albo jakiegos hex-a, ale uwazam za bezcelowe, bo jak SlawekR napisal - uderz do 4hifi i dostaniesz nowa kosc z programem wlasciwym za grosze i tylko wsadzisz caly stolik z koscia w podstawke i odpalasz...

tak przy okazji jakby ktos szukal tcxo x 2 (80 i 12 MHz) do swojego audio-gd to bede mial do sprzedania oryginalne tcxo kingwy

Edytowane przez magicman77

Mam juz nowa kostke - wlozylem i dziala. Stara bedzie lezec pewnie, bo nic nie zrobie z tym fantem.

Zainstalowalem Audio GD PC Driver 2014, wersja 2.0 i wszystko smiga do 192/32 bit. Jest opcja nawet na 384, ale z tego co wiem musialbym wymienic zegar przy Sabre na 100M. Zreszta niedlugo poczynie taki eksperyment.

Via DFUTool nie odpalam, bo boje sie, ze znow cos spieprze:P

OK. Czyli wszyscy mają 1.2.0 już myślałem, że coś nie tak u mnie ;-)

Metoda z autostartem działa - panel sie odpala. W Windows 7 64bit wykorzystałem plik z katalogu viaudusb/BSDeck/Vista64/BSDeck.exe

Interesują mnie DACi na 1704UK. Czy ktoś z klubowiczów może mi powiedzieć coś o dźwięku modelu DAC Master-7 oraz Reference-7.1? Czym się różnią? Czy któyś z nich jest ciekawszy z jakiegoś wzgledu użytkowego?

Jest ogromny dedykowany watek na tym forum:

http://www.head-fi.org/t/625793/audio-gd-master-7-discrete-fully-balanced-dac-pcm1704

Duzo rowniez informacji o innyc dacac tej firmy w zakladce dedicated source components.

Gość magicman77

(Konto usunięte)

zibra - fajnie ze dales rade i wszystko dziala jak nalezy

moreno1973 - nie ma sensu pytac o takie opinie ludzi - jesli tylko masz gotowke i jestes czyms zainteresowany, to bierzesz bez zobowiazan na odsluch na spokojnie w domu i albo bedziesz w szoku albo odeslesz, proste, bez zbednych cisnien, 4hifi jesli o to chodzi jest super i nigdy nie robilo najmniejszych problemow, mozesz poprosic o wersje, ktora juz troche popracowala jako demo

ostatnio przerobilem garsc ciekawszych dacow i dochodze do wniosku, ze wszystko co slysze na innych dac-ach, to zwykla nieprawda albo zbitka znieksztalcen w pewnych zakresach czestotliwosci w zalezności od dac-a, ewentualnie pozory gladkosci czy analogowosci kosztem utraty rozdzielczosci i detali, czystosci calego przekazu, ktorym swietna aplikacja 9018 potrafi wrecz zabic

ciekawe jak graja te klocki na pcm1704, moze kiedys poslucham, ale nie mam specjalnie na to cisnienia, realizm z jakim gra 10es2 (oczywiscie wylaczony preamp, odpowiednie zegarki, zadnego zapinania zworek na "warm" bo wg mnie traci cala piorunujaca szybkosc, rozdzielczosc i wiernosc transientow, pozornie podnoszac cieplo) w odpowiednim torze z odpowiednimi sluchawkami jak juz sie dobierze pod wlasne uszy i oczekiwania jest porazajacy

1.32 juz mial to cos, ale 10es2 ma jeszcze wiecej ciezaru i energii, a ja lubie kiedy sluchawki w bardzo krotkim czasie sa w stanie wykreowac potege, emocje i realizm, jest bardziej zaakcentowany w dole pasma (ale nie jako bezsensowne lupanie basowe, tylko swietnie teksturowany bas, mocno roznicowany, jednoczesnie z dobra pompa kiedy uderza np stopa basowa - oprocz impaktu jest mnostwo dodatkowych informacji) ale barwa, harmoniczne instrumentow, detal - wszystko zachowane, jednak tylko po obejsciu preampa, ktorego jak widac siec rezystorow przelaczanych przekaznikami ma tendencje do ocieplania i lagodzenia szybkich i ostrych detali, tracac czesc informacji

generalnie bardzo ciekawy klocek sie udal

Na stronie Audio-gd pojawiła się 2 wersja firmware rozwiązująca problem z odtwarzaniem samplingu 192.

USB-32 firmware 2014V2

- Improve the jitter and wave for greater than 96K sampling than V1

Gość magicman77

(Konto usunięte)

widze ze master 9 jest juz dostepny, ciekawe jak u 4hifi, tego moglbym posluchac z wielka checia o ile te 9W przy 40 omach w czystej A to nie jest zadna sciema i wzmacniacz ma rzeczywiscie duze prady spoczynkowe

Widzisz magicman, ale to tez kwestia synergii z reszta toru. W tym przypadku ty masz 4, ktore graja zwiewniej niz 5LE (prawdopodobnie, co wnioskuje po opisach) i potrzebujesz troszeczke wiecej tego ciezaru o ktorym piszesz wzgledem 1.32. Ja odwrotnie - nie odczuwam potrzeby jego zwiekszania a i energii nie brakuje. Ja dodatkowo utrafilem wzmaka, ktory stawia kropke nad i, a ktory nie ogranicza sie rowniez tylko do napedzenia sluchawek. Praktycznie nie potrzebuje wiecej szukac, a mam w zanadrzu jeszcze Protagonista. Moge poprawiac pewne niuanse w obrebie tych klockow i nie czuje potrzeby zmian. Pewnie przyjdzie pora na kolumny i tyle.

Edytowane przez SlawekR

Jest opcja nawet na 384, ale z tego co wiem musialbym wymienic zegar przy Sabre na 100M. Zreszta niedlugo poczynie taki eksperyment.

Via DFUTool nie odpalam, bo boje sie, ze znow cos spieprze:P

Dokladnie. Ja poszedlem dalej i podkrecilem zegar na 120 MHz i gra juz pliki 512 kHz :-D

A tak na serio to nowy firmware zadzialal bez problemu. W sumie to nie wiem co tam mozna zrobic nie tak...

a mam w zanadrzu jeszcze Protagonista.

Mozesz opisac jak sie maja oba dac do siebie?

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Przebrnąłem przez cały temat :-) , ale nie znalazłem jednoznacznej informacji.

Czy którykolwiek z wyrobów AGD zgra się z Audeze LCD-3 i potrafi je napędzić ?

Szukam czegoś, co przede wszystkim nie będzie w bardzo dużej obudowie.

Które modele jest sens w ogóle brać pod uwagę? NFB-28, NFB-10ES3 ? Czy też może jeszcze inne aktualnie dostępne.

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

te modele powinny dać rade - zwłaszcza po złączu xlr - warto wziąść - choćby na próbe ....

tak na marginesie - z moim nfb-10es3 dostałem taki przełącznik czy regulator?

250120148_epsehhe.jpg

wie ktoś do czego to jest i gdzie to ustrojstwo sie podłącza ?

?

magicman77

zegar JZ-1 - Low Jitter Clock nada się do 10ES2?

da się łatwo zamontować?

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

jeszcze się zastanawiam nad wzmakiem SA-31 SE i podpięciem jako źródła DragonFly lub M2tech HiFace'a

NFB-6 i SA-31 SE spokojnie napędza Twoje słuchawki. Audeze mają 45 ohm i producent zaleca do nich wzmacniacze o mocy 1-4W.

Oba spełniają wymagania bez problemów.

tak na marginesie - z moim nfb-10es3 dostałem taki przełącznik czy regulator?

Wygląda jak zapasowy impulsator / rotary encoder / do sterowania głośnością za pomocą srebrnej gałki.

Edytowane przez marekzawa

Nie słyszałem żadnego kombajnu AGD.

Wszystko zależy od budżetu i oczekiwań. AGD oferuje takie rozwiązania w różnych klasach cenowych. Od 870zł do 7700zł i zapewne ma to uzasadnienie w jakości oferowanego dźwięku.

Nie przepadam za takimi rozwiązaniami. Towarzyszą im zawsze wymuszane kompromisy i uproszczenia.

Po kilku dniach odsłuchów wróciłem z firmware 2014 do wersji 9-3. Fakt, że dźwięk był wygładzony i jakby bardziej 3D, ale brakowało mi bezpośredniości i złagodzony był atak - m.in stopa. Może firmware 2014 lepiej sprawdza się na Sabre i PCM ale na Wolfsonie robi sie trochę za spokojnie (mało życia i detali).

Po kilku dniach odsłuchów wróciłem z firmware 2014 do wersji 9-3. Fakt, że dźwięk był wygładzony i jakby bardziej 3D, ale brakowało mi bezpośredniości i złagodzony był atak - m.in stopa. Może firmware 2014 lepiej sprawdza się na Sabre i PCM ale na Wolfsonie robi sie trochę za spokojnie (mało życia i detali).

mam dokładnie takie same wrażenia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.