Skocz do zawartości
IGNORED

Multimebel za 49pln czyli łapiemy okazję :)

opium30

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś podążałem po sklepach za jakimś stolikiem na swój sprzęt. Niestety nie znalazłem nic co zadowoliło by moje oczekiwania mimo iż nie planowałem limitu budżetowego na ten zakup tylko chciałem kupić coś co mi się spodoba. Niestety jak już wspomniałem same "badziewia". Zupełnie przypadkowo zapytałem w sklepie media markt czy czasem nie ma możliwości odkupienia jakiegoś stolika na którym stał sprzęt u nich w sklepie. I co się okazuje ? Oczywiście, że można !! dodatkowo sprzedawca był na tyle miły, że powiedział iż wybierze mi najładniejszy z możliwych. I tak oto wszedłem w posiadanie fajnego stolika MULTIMEBEL z trzema szklanymi półkami za cenę ? ........... 49pln ....... media markt na Górczewskiej w Warszawie. Mam nadzieję, że nie podpadnę tym postem administracji ale uważam, że informacja jest warta podzielenia się gdyż stolik NAPRAWDĘ jest pożądny i ładny :)

Za chwilę jak ustawię sprzęt dołączę foty

Oczywiście, ale lepsze od stania na ziemi jeden na drugim :P poza tym VAP uchodzi za Hi-End a także robi szklane półki :D, wiesz ja nie mówię, że to jest super oferta produktu z najwyższej półki ale ale...... 49pln ?? wiele osób będzie usatatysfakcjonowanych :) u mnie to produkt do czasu zrealizowania zamówienia z granitu ale i tak mi się podoba za 49pln to nie będzie go potem szkoda wyrzucić ;)

miałem, mam, próbowałem sprzedać swoja atacama equinox. półki tez szkło. zdenerwowałem się i zamówiłem drewno w takim kształcie jakim jest szkło. reszta to proszkowane rury więc za niedługo będę miał coś na wzór i kształt rogoża za cenę z ikei, plus prawdziwe drewno a nie napompowany papier. również wkleję zdjęcia - w ogóle dla wszystkich stolików ze szkłem wymiana na drewno to trzy klasy wyżej - trwalej, ładniej i bardziej ałdiofilsko.

Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście, ale lepsze od stania na ziemi jeden na drugim :P poza tym VAP uchodzi za Hi-End a także robi szklane półki :D, wiesz ja nie mówię, że to jest super oferta produktu z najwyższej półki ale ale...... 49pln ?? wiele osób będzie usatatysfakcjonowanych :) u mnie to produkt do czasu zrealizowania zamówienia z granitu ale i tak mi się podoba za 49pln to nie będzie go potem szkoda wyrzucić ;)

To już mamy nawet "Hi-Endowe" meble?

Dywany też już są? Z Furutecha - z tym samym włosem, który stosują do pędzelków? ;)

opium30 - bez obrazy, ale chyba zaczynasz się trochę gubić...

Wszystko w porządku z tym zakupem - super oferta! Za takie pieniądze? Tylko brać! :)

Ale w innych wątkach zadajesz pytania o podstawowe rzeczy (zworki, przełączanie pilotem, trigger, kable Klotza, itd.), masz dość konkretne problemy z tak podstawową rzeczą, jak akustyka i ustawienie kolumn (takie pomieszczenie akurat), a zaczynasz brnąc w jakieś totalne audio-voodoo typu wpływ mebli na brzmienie, granitowe płyty...

W mojej skromnej ocenie zabierasz się po prostu od du.y strony ;)

;) to twoje zdani :) "hi-endowe" stoliki nie ja wymyśliłem, są choćby nazywane w ten sposób w prasie dt audio .......

wpływ mebli na brzmienie, granitowe płyty...

Kolego, nie popadajmy w paranoje !! Mój stolik z granitu zamówiłem nie dlatego, że jest "ałdiofilski" i ma jakiś wpływ na dzwięk bo to sprawa drugorzędna w moim przypadku !!Zamówiłem go bo lubię rzeczy ŁADNE !! i tylko dlatego, że będzie pasował do mebli podłogi i kolumn !!! a nie dlatego, że jest audiofilski !!!!! to, że pytam o podstawowe rzeczy nie ma nic wspólnego z zakupem stolika i pozostałymi rzeczami :) wydaje mi się, że posuwasz się w swoich przypuszczeniach zbyt daleko :)

Edit:

Już wiem czemu nadajemy na różnych falach. Dla ciebie Hi-end to określenie typowo audiofilskie, a dla mnie hi-end oznacza coś co jest najlepszego i takiego wiesz super superaśnego i sądze, że wiele osób to określenie traktuje w taki sam sposób jak ja i dlatego są stoliki " hi endowe" tak samo można określić każdą inną rzecz :

"Audi R8 to przepiękny samochód i taki "hi-end" w swojej klasie " - co nie oznacza, że ma wpływ na dzwięk głośników :)

Gość

(Konto usunięte)

Czytając i pisząc na forum nazywającym się "AudioStereo" raczej nasuwa mi się jednoznaczne skojarzenie z dziedziną audio, bynajmniej nie motoryzacją...

I nawet wspomniana firma VAP nie dzieli swych produktów na "Hi-Fi", czy też "Hi-End", ze względu na wygląd, wykończenie, tylko na wydumane oddziaływanie na dźwięk...

I myślę, że wręcz przeciwnie - większość Użytkowników tego forum nazywa rzeczy po imieniu:

1. http://en.wikipedia.org/wiki/High_fidelity

2. http://en.wikipedia.org/wiki/High-end_audio

;)

Gość

(Konto usunięte)

pięknie zakończona polemika ;-)

A można jeszcze prosić o obiecane zdjęcia?

Po chrześcijańsku :)

A faktycznie - fotki przydałyby się, bo może sam się skuszę i coś wyhaczę w tutejszym Media ;)

Chciałem zrobić jakies lepsze, ale na szybko jakoś się nie udało :) stolik dosyć ciężki i stabilny z tyłu ma tunel na przewody ( na zdjęciu są jeszcze w bałaganie ) półki można regulować i przestawiać zgodnie z widocznymi otworami montażowymi.

stolikqo.jpg

Na ostatniej półeczce stanie to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A fajnie to na nim (znaczy ON ) gra teraz to :

W media czarnego nie było, planowałem go przemalować ale na 2 miesiące to mi się nie chce :P choć to niewiele roboty ( odkrecenie półek, szpraj czarny mat, skrecenie ) może jednak się skuszę w jakiejś wolnej chwili

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Kabli Klotza i sprzętu NAD-a posiadać audiofilowi nie wypada." Oczywiście żart to jest ostatnio usłyszane w salonie audio a jeżeli chodzi o stolik to za te pieniądze jest super. Mi by niestety nie pasował do wystroju mieszkania. ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To samo, a czemu tanio? Kto ich tam wie trzebaby zadzwonic i sie dowiedziec, moze to taka "reklama" tanio zeby przyciagnac zainteresowanych a okazuje sie ze na stanie zero sztuk a nowa dostawa w nowej cenie :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.