Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw słuchawki i wzmacniacz do ~3000 zł

daniel93

Rekomendowane odpowiedzi

O, pan Piotr wraz z papugą.Ślę pozdrowienia.

W moich kręgach panie Piotrze pisze się przez V.

A cóż to za nieortograficzne kręgi? Litera v w języku polskim nie występuje, natomiast słowo wokal jak najbardziej.

Ale takie mamy czasy! V być nie powinno a jest, kościół powinien jednoczyć a dzieli, ksiądz powinien popierać ubustwo a woli bogactwo, powinien uczyć miłości a sieje nienawiść.

Państwo powinno służyć obywatelom a jest odwrotnie. Takie zwariowane czasy!

A cóż to za nieortograficzne kręgi? Litera v w języku polskim nie występuje, natomiast słowo wokal jak najbardziej.

Witam P.Piotrze.Jak się spało ? Papużka dostała śniadanko czy opier......

A te kręgi to z wyższym stanem świadomości, po prostu.

Witam P.Piotrze.Jak się spało ? Papużka dostała śniadanko czy opier......

A te kręgi to z wyższym stanem świadomości, po prostu.

Już ostatni raz poza tematem wątku.

Papużka? Jaka papużka? Owczarki kaukaskie mam, ale papużki nie.

Ale takie mamy czasy! V być nie powinno a jest, kościół powinien jednoczyć a dzieli, ksiądz powinien popierać ubustwo a woli bogactwo, powinien uczyć miłości a sieje nienawiść.

Państwo powinno służyć obywatelom a jest odwrotnie. Takie zwariowane czasy!

Oj, sly, bój się Boga! Nie proś więcej księdza żeby popierał "ubustwo", tylko ewentualnie ubóstwo i oczywiście nie u innych, tylko ewentualnie u siebie, bo sługa boży nie powinien się skupiać na sprawach ziemskich i własnego majątku pomnażać, chyba że ku pożytkowi innych.

Rafaello well Rafaell's cable.

Rafaello well Rafaell's cable.

To chyba nieładnie tak o kimś per papużka? Ani on mi swat, ani brat, z widzenia się znamy ze spotkań słuchawkowych. A że zdania niekiedy miewamy podobne, to chyba żadna sensacja. Trudno mieć zawsze inne od kogoś zdanie i chyba nie ma takiej potrzeby. Napisz, że lubisz słuchawki, to ci przyklasnę. Albo że Grand Silver Mono to świetny wzmacniacz i też będę z tobą w zgodzie.

bo sługa boży nie powinien się skupiać na sprawach ziemskich i własnego majątku pomnażać, chyba że ku pożytkowi innych.

A jak jest naprawdę ? Życie i udział księży w pomocy bliżniemu wygląda odwrotnie do głoszonej teorii ....

A jak jest naprawdę ? Życie i udział księży w pomocy bliżniemu wygląda odwrotnie do głoszonej teorii ....

O księżach na pewno nie będziemy tu dyskutować. Jest odnośny wątek na bocznicy. A księża jak ludzie, różni bywają. Religia stara, od korzeni odcięta, to i postawy czasami nieświeże. Ale myślę, że łatwiej o pomoc u księdza niż u posła albo radnego. Może się mylę, ale mam takie przeczucie, że kromkę chleba to jednak ksiądz dałby najprędzej.

To chyba nie ładnie tak o kimś per papużka? Ani on mi swat, ani brat, z widzenia się znamy ze spotkań słuchawkowych. A że zdania niekiedy miewamy podobne, to chyba żadna sensacja. Trudno mieć zawsze inne od kogoś zdanie i chyba nie ma takiej potrzeby. Napisz, że lubisz słuchawki, to ci przyklasnę. Albo że Grand Silver Mono to świetny wzmacniacz i też będę z tobą w zgodzie.

Piotrze ,większość Twoich wypowiedzi w/w potwierdza lub powtarza dosłownie....stąd określenie ze papugaji....

Słuchawki zakładam głownie do jazdy na rowerze lub w podróży.W moim odczuciu nie są elementem systemu a jego drobnym

dodatkiem.Mówienie że słuchawki to urządzenie HiEndowe jest zwykłym NADUŻYCIEM.Pozdrawiam

O księżach na pewno nie będziemy tu dyskutować. Jest odnośny wątek na bocznicy. A księża jak ludzie, różni bywają. Religia stara, od korzeni odcięta, to i postawy czasami nieświeże. Ale myślę, że łatwiej o pomoc u księdza niż u posła albo radnego. Może się mylę, ale mam takie przeczucie, że kromkę chleba to jednak ksiądz dałby najprędzej.

młodej , zgrabnej dziewczynie ......

Piotrze ,większość Twoich wypowiedzi w/w potwierdza lub powtarza dosłownie....stąd określenie ze papugaji....

Słuchawki zakładam głownie do jazdy na rowerze lub w podróży.W moim odczuciu nie są elementem systemu a jego drobnym

dodatkiem.Mówienie że słuchawki to urządzenie HiEndowe jest zwykłym NADUŻYCIEM.Pozdrawiam

E, co ty się tam znasz. Wzmacniacze słuchawkowe po dziesięć tysięcy dolarów kosztują, a czasem i piętnaście, a same słuchawki bywa, że pięć. A większość systemów głośnikowych, nawet bardzo drogich, do mojego zestawu słuchawkowego nawet się nie umywa. Słuchałem na przykład kiedyś takich niemieckich kolumn z daszkiem u góry, za bodaj sto tysięcy. Kompromitacja. Siekierą bym toto porąbał.

młodej , zgrabnej dziewczynie ......

Silisz się na dowcip, a obrażasz ludzi.

E, co ty się tam znasz. Wzmacniacze słuchawkowe po dziesięć tysięcy dolarów kosztują, a czasem i piętnaście, a same słuchawki bywa, że pięć. A większość systemów głośnikowych, nawet bardzo drogich, do mojego zestawu słuchawkowego nawet się nie umywa. Słuchałem na przykład kiedyś takich niemieckich kolumn z daszkiem u góry, za bodaj sto tysięcy. Kompromitacja. Siekierą bym toto porąbał.

Wzmacniacze słuchawkowe może i kosztują ale jak dla mnie to takie małe voodoo.

Co do kolumn z daszkiem to masz na myśli German Physics ? Kosztują krocie a dzwięk pozostaje w permanentnym echu i przestrzeni.

Wzmacniacze słuchawkowe może i kosztują ale jak dla mnie to takie małe voodoo.

Co do kolumn z daszkiem to masz na myśli German Physics ? Kosztują krocie a dzwięk pozostaje w permanentnym echu i przestrzeni.

Małe to one nie są, te wzmacniacze. Mój waży na przykład 20 kg. Nie bardzo też rozumiem frazę o dźwięku pozostającym w permanentnym echu i przestrzeni. To niby dobrze jest, czy wręcz przeciwnie?

Małe to one nie są, te wzmacniacze. Mój waży na przykład 20 kg. Nie bardzo też rozumiem frazę o dźwięku pozostającym w permanentnym echu i przestrzeni. To niby dobrze jest, czy wręcz przeciwnie?

Dobrze to nie jest bo dzwięk ma określony czas wybrzmiewania i jeśli czegoś jest za dużo to zaczyna być niezdrowo pomimo

chcianej przez wszystkich audiofili p r z e s t r z e n i.

Gość brodacz

(Konto usunięte)

>>>daniel93

witam kolege 3000 zl na high endowy zestaw sluchawkowy to zdecydowanie za malo na same sluchawki nie wystarczy jesli celujesz bardzo wysoko.

Pytasz czy uslyszysz roznice miedzy sluchawkami za 1200 a 3000.Oczywiscie ze uslyszysz i to bardzo duza i miedzy tymi za 3000 a tymi za 7000 tez ogromna.Jestem fanem sluchawek Grado i co do tej roznicy cenowej w przypadku tej firmy to roznice miedzy modelami za wymienione kwoty sa przeogromne oczywiscie na plus tych drozszych.

Wzmacniacz sluchawkowy ma tu tez bardzo duze znaczenie i nie da sie tu za bardzo pojsc na skroty.

Pisales ze mozesz poszerzyc budzet do 5000 na sluchawki,proponuje zapoznac sie z Grado PS1000 za jeszcze kilka stowek wiecej mozna o nie powalczyc i wtedy jest spokoj na wiele wiele lat gdyz jakosc ktora dostarczaja (podpiete pod odpowiedni wzmacniacz oczywiscie) jest bardzo duza i po osluchaniu sie z nimi ciezko jest dobrac sobie kolumny aby tej jakosci choc troche dorownywaly.

Pozdrawiam

Krótko i na temat :

Poniżej budżetu poleciłbym Ci fajne zestawienie i nie przejmuj się ,że ktoś powie - jest tam za mało basu ,bo to zależy od gustu ,a zestaw zgrywa się naprawdę dobrze i nie męczy nawet przy długich odsłuchach ... Skorpion HV1 ( Dubiela ) + AKG 701 ... masz możliwość korekcji brzmienia lampami i słuchawy na lata ...

A gra to bardzo fajnie i naprawde poniżej budżetu bo całość około 2500 - 2700 za nówki ... więc zostanie Ci 300 zł na eksperymenty z lampami :)

tylko najpierw posłuchaj tego scorpiona bo może Ci się bardzo niespodobać ( tak jak mi :D ) - akg są jak najbardziej godne polecenia do przesłuchania przed zakupem - dorzuciłbym też nowe denon'y ( może nawet i stare ) - słuchawek musisz koniecznie posłuchać przed zakupem bo wariacje w brzmieniu są bardzo duże między modelami i szansa że trafisz na coś co nie podejdzie jest ogromna - ze wzm. możesz w miare iść "w ciemno" bo niema aż tak wielkich różnic - ale jednak wziołbym wzm. docelowy na odsłuch słuchawek

Z tym Skorpionem od Dubiela, moim zdaniem, swietnie sie zgrywaja ale wysokoomowe Beyerdynamiki (jak dt880), a nie AKG przy ich 32 omach, no i wowczas faktycznie moze wyjsc z tego b. dobry i tani duet, zwlaszcza jak sie dodatkowo przyzwoite lampy zapoda temu wzmacniaczowi.

K701 mają 62 omy. Zaczynając od wzmacniacza to bym radził kupić taki, który popędzi szeroki wachlarz słuchawek, bo można sobie zawęzić mocno wybór tych ostatnich nieuniwersalną konstrukcją. Dlatego też sugeruję najpierw zapoznać się z wszelkimi możliwymi modelami słuchawek, a potem myśleć nad wzmacniaczem.

Ja bym sie rozejzal za Grado RS 2 z drogiej ręki i do tego moze Graham slee solo. Słuchałem takiego połączenia i dla mnie było super. Oczywiście można lepiej ale w kwocie 3 k jest to ciekawe zestawienie .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.