Skocz do zawartości
IGNORED

AudioQuest Everest

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam "ledwie" Kilimanjaro, ale znam człowieka z wrocławia który ma Tara The One. A gdzie ten odsłuch ? I jakie XLO ? Un/Limited ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth

Odsłuch w Krakowie,Warszawie? - tam gdzie znajdziemy lepszy system, czy możesz wypożyczyć komplet Everesta.

Oczekiwał bym spotkania minimum trzech brendów i zgromadzenia odpowiednich klocków.

Czy Twój znajomy z Wrocławia będzie zainteresowany?

Mam do zmeczowania komplet XLO Limited, numer fabryczny kabla glosnikowego 68.

Pozdrawiam

Wężu,

Kable są tak samo równoprawnym elementem toru audio jak pozostałe elementy.

Aby do tej opini dojść w okresie czterech lat potrzebowałem wielu,wielu odsłuchów i tego wszystkim życzę.

To świetna zabawa i do niej wszystkich namawiam.

Pozdrawiam.

Zalatwcie sobie jeszcze jakiegos Goertza dla porownania (AG1 lub AG2). Moze byc mila niespodzianka :)

Kiedys porownywalem do PAD Dominusa wielokrotnie drozszego. (sorry nie mam polskich znakow).

e tam, ja mowie bez jaj :)

nie powiem, ze PAD wypadl gorzej (bo ma takie liquid wyrafinowanie w sobie, jakie maja tylko PAD-y), ale Goertz byl tylko troszke gorszy ogolnie, potem sobie kupilem AG2 i mialem ze 3 lata. I chyba zle zrobilem ze sie go pozbylem, bo nie potrzebuje nic o 5% lepszego za 500% wiecej kasy. Odkupie sobie goertza napewno.

• Redaktorzy

Pozwoliłem sobie wszystkie wypowiedzi gniewnego trolla w tym wątku zaznaczyć jako "nie na temat". Przypominam że jeśli zrobi to jeszcze parę osób, wpisy znikną jak sen jaki złoty. Niewielka strata zważywszy że chętnych do dyskutowania z trollem tym razem prawie nie było.

lolo

PAD Venustas nie slyszalem, ale slyszalem tez Colossusa ze starszej linii i tez byl swietny. Z interkonektow to posiadam nawet Colossusa Rev. A i mysle jest to jeden z najlepszych IC w historii hi-end cables :)

Daje takie poczucie dobrze naswietlonego czystego mikrodetalu i poukladanie razem ze spokojem i plynnoscia (cos jak kondensatory paper in oil audionota).

Rzeczywiscie to zdjecie robi wrazenie. Cala elektronika nalezy do Mark Levinson i poszczegolne unity (wlacznie ze srodkiem) mozna zobaczyc tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny to Wilson Grand Slamm, nie jestem pewien subwooferow. Swego czsu bylem tak pod wrazeniem tego design, ze zrobilem sobie nawet ich clony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Elberoth,

Znalazłem dzisiaj Twoją opinię z 7.2004 nt. kabli Everest .

Cytuję "Zmiany wprowadzone przez droższy kabel były bardziej znaczące niż przez droższy preamp "

i dalej "Wynik co najmniej zaskakujący i burzący mój dotychczasowy obraz świata".

Mając okazję sprawdzić Twoją opinię na bazie mojego systemu z kablami XLO Limited oraz Hi-End pre w cenie

w/w kabli z całym przekonaniem potwierdzam Twoje wnioski.

Stawiałem na tym forum już pytanie co wybrać : HI- END pre. czy kable?. Wybrałem już kable a mój ostatni test tylko mnie utwierdził w słuszności wyboru.

Będę wdzięczny kolegom za ich opinie ale tylko na podstawie własnych odsłuchów.

Pozdrawiam.

>Możesz podać więcej szczegułów i coś o kablach bo to jest tematem tej strony.

Podejrzewam XLO Limited?

<

Tu znajduje sie ciekawa wzmianka na temat interconnectow, miedzy innymi XLO. Spotkalem goscia personalnie, mozna by powiedziec ze jest to nawiedzony maniak, ktory caly swoj czas spedza przy muzyce i sprzecie, i raczej nie sciemnia ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Peter Daniel,

To jest strona Elberotha o Audioquest Ewerest.

Wtrąciłem od siebie że podpisuję sie pod jego opinią obiema rękami.

Podłączenie w moim systemie uznanego za HI-END lampowego Pre /nazwy nie wymienię/ podniosło jedynie precyzję

lokalizacji źródeł i głębokość sceny natomiast w kategorii barwy,przekazywanych emocji, oraz ogólnie " basu" nastąpiło pogorszanie.

Kable XLO Limited w każdej z w/w kategorii podnisły system o klasę,bez dyskusji.

Planuję potwierdzić ten sprawdzian z innym top pre z Japonii.

Ciekawi mnie opinia innych kolegów.

Pozdrawiam.

PS.Na podanym adresie www znalazłem opinie o znanym mi XLO Signature 2 ale do wersji Limited to jak HI- FI do HI-END.

• 6 miesięcy później...

Kable ktorych zdjecie zamiescilem wczesniej, doczekaly sie w koncu review na 6moons:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

A więc jednak. Nie wytrzymałem i kupiłem Everesta :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tylko co teraz ? Chyba trzeba będzie się wystrzelić w kosmos .... takim "kosmosem" jest Siltech The Emeror @ 32.000 USD :-))))))

Ja już jednak chyba spasuję. Najważniejsze nic nie pożyczać do domu ... ta choroba przenosi się przez "kontakt" :-)

• 3 tygodnie później...

Niestety nie maiłem okazji.

IC Cardasa zastapił u mnie na trochę TA Reference w/MM (pożyczony), a ostatecznie zdecydowałem się na AQ Sky.

Sam nie mogę uwierzyć, że kupiłem. No ale jak już człowiek raz posłucha ...

Do moich nowych monobloków jest jak znalazł.

Witam,

Jeśli pozwolisz, AQ Sky meczowałem z Limitetem,Tarą0.8 i Velumem.

Wszystkie te kable są zapewne dla Ciebie do odsłuchu dostępne.

Budując ekstremalny system nie możesz zaznać spokoju.

Darz Bór.

PS.Cardasa bardzo cenię ale tylko do pewnego poziomu.

SKY ma oczywiście swoje wady i zalety, więc przyjdzie pewnie i czas na jego wymianę.

Generalnie Sky moim zdaniem nie dorasta poziomem do Everesta/Kilimanjaro, ale jest tez znacznie tańszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.