Skocz do zawartości
IGNORED

Pliki wysokiej rozdzielczośći - skok jakościowy czy nabijanie w butelkę?

Harrold1986

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie zwiększenie sygnału na wyjściu, jakie dodatkowe zasilanie niwelujące zakłócenia?..

Wnioskuje z tego co czytam na forum, "zasilanie liniowe, " USB konwertery"

Player jest źródłem a DAC przewodnikiem? :)

tak tylko nazwałem dla lepszego zrozumienia, chodziło mi ze na wejściu DAC-a jest sygnał podawany już "oszlifowany" w zależności od zamówienia :-)

i przypuszczam ze większość z nas nie usłyszała by różnicy pomiedzy DACu w przedziale cenowym "budżetowym",

nie mylić DACa z procesorem dźwięku tylko mam na myśli samego DACa

Gerard, jak szukasz dobrego serwera/playera to zainteresuj się tez japońskim melco. Będa myślę w Monachuim.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuje za info :-)

Ukryta Zawartość

przeważnie multiplayer y maja oddzielna sekcje DAC i odtwarzacz, mimo to graja taka sama charakterystyka brzmienia, dlatego jestem prawie pewny ze software w takich play-erach nie ma wpływu na brzmienie, tam jest software tylko do sterowania i aktualizacji

Soft jest potrzebny chociażby do dekompresji flac (oczywiście nie tyko). No chyba że znasz na to sprzętowy sposób ;)

Transportem może być Player plików ja tez CD, i gdzie tam jest odpowiedzialny software ?

Jak wyżej.

Wnioskuje z tego co czytam na forum, "zasilanie liniowe, " USB konwertery"

Nie testowałeś, ale wyrokujesz że takie zabiegi dają pozytywne rezultaty :)

Spoko, masz prawo - i wedle filozofii audiofili wszystko w jak najlepszym porządku z Twojego wróżenia z fusów.

Szkoda tylko, że ja nie mam prawa - wedle złotouchych - do pisania moich przemyśleń, po przeczytaniu zasady działania, przeanalizowaniu technicznych aspektów oraz parametrów elektrycznych np. kabelka słuchawkowego.

Reasumując, w bardzo dużym uproszczeniu schemat jest następujący:

Ty nie testowałeś, naczytałeś się i stwierdziłeś że będzie słychać - złotousi klepią po plecach.

Ja nie testowałem, naczytałem się i stwierdziłem że nie będzie słychać - złotousi piszą mi, że nie mam doświadczenia, że nie powinienem się udzielać skoro nie testowałem, i że najlepiej żebym nie zaburzał hajendowej nirvany w dyskusjach.

To jak to w końcu jest?

Można pisać o swoich przemyśleniach, nie testując bezpośrednio urządzeń czy nie można?

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Soft jest potrzebny chociażby do dekompresji flac (oczywiście nie tyko). No chyba że znasz na to sprzętowy sposób ;)

Jak wyżej.

W DAC u "przetworniku" jest koder ?

w jakimś układzie a wiec w elektronice, gdzie dzisiaj nie ma oprogramowania ? zaraz będziemy nawet w żarciu mieli

Panowie zauważcie ze ja jestem otwarty na wszystko, nie zaparłem sie tylko CD czy pliki, komputer mi się nie spisał, testowałem playery tu i tam, wnioskuje, testuje dalej aż dojdę do orgazmu, zamiast wydawać na głupoty to bawię się w to hobby, w życiu wystarczająco się na błaznowałem

Nie testowałeś, ale wyrokujesz że takie zabiegi dają pozytywne rezultaty :)

Spoko, masz prawo - i wedle filozofii audiofili wszystko w jak najlepszym porządku z Twojego wróżenia z fusów.

Szkoda tylko, że ja nie mam prawa - wedle złotouchych - do pisania moich przemyśleń, po przeczytaniu zasady działania, przeanalizowaniu technicznych aspektów oraz parametrów elektrycznych np. kabelka słuchawkowego.

Reasumując, w bardzo dużym uproszczeniu schemat jest następujący:

Ty nie testowałeś, naczytałeś się i stwierdziłeś że będzie słychać - złotousi klepią po plecach.

Ja nie testowałem, naczytałem się i stwierdziłem że nie będzie słychać - złotousi piszą mi, że nie mam doświadczenia, że nie powinienem się udzielać skoro nie testowałem, i że najlepiej żebym nie zaburzał hajendowej nirvany w dyskusjach.

To jak to w końcu jest?

Można pisać o swoich przemyśleniach, nie testując bezpośrednio urządzeń czy nie można?

Jeszcze wcześniej napisałem zdanie:

"przez dodatkowe zasilanie czy łączenia możesz zniwelować zakłócenia, no może zwiększyć sygnał na wyjściu"

napisałem to tez żeby nie krytykować w kolo komputerów, pokazywać tylko minusy ale z grzeczności chcialem pokazać tez plusy

Nie wszystkie ale cześć urządzeń które testowałem podawałem na forum, u kolegi Undziak z forum słuchałem

komputer z liniowym zasilaniem kontra audiolab CD8200

Wiec drogi kolego jeżeli chcesz ze mną dyskutować to bardzo proszę o inne nastawienie, nie jestem wrogiem i nie szukam wrogów.

Wiec drogi kolego jeżeli chcesz ze mną dyskutować to bardzo proszę o inne nastawienie, nie jestem wrogiem i nie szukam wrogów.

Na tym forum nie szukam wrogów ani sprzymierzeńców, ja w przeciwieństwie do totalnej większości traktuję to forum i mocno z dystansem a przede wszystkim z dystansem do mojej pasji - techniki audio, która z ust wielu jest traktowana na zasadzie wygram/przegram, ośmieszyć/udowodnić itp

Mój zarzut był raczej w stronę grupy userów (złotouchych), którzy notorycznie wytykają mi że wypowiadam się o urządzeniach, których osobiście nie testowałem :)

Gość

(Konto usunięte)

Na tym forum nie szukam wrogów ani sprzymierzeńców, ja w przeciwieństwie do totalnej większości traktuję to forum i mocno z dystansem a przede wszystkim z dystansem do mojej pasji - techniki audio, która z ust wielu jest traktowana na zasadzie wygram/przegram, ośmieszyć/udowodnić itp

Mój zarzut był raczej w stronę grupy userów (złotouchych), którzy notorycznie wytykają mi że wypowiadam się o urządzeniach, których osobiście nie testowałem :)

Daj spokój ziomal...Choszczno pozdrawia ;-)...Oni, nawet jak słyszeli znakomicie zestawione tanie systemy i tak się do tego na forum nie "przyznają"...

Pozdrawiam

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Daj spokój ziomal...Choszczno pozdrawia ;-)...Oni, nawet jak słyszeli znakomicie zestawione tanie systemy i tak się do tego na forum nie "przyznają"...

Pozdrawiam

Bzdura totalna.

A tak swoja droga, po raz kolejny zwrócę uwagę ,ze twój 'ziomal' i teraz ty obrabiacie tutaj dupe innym użytkownikom. Nieładne zachowanie.

Twojego przedmówcę cały czas boli ,ze przyłapałem go na tym ,ze nie testował kabli głośnikowych ,a zarzekał się w dyskusji ze nie ma różnic miedzy nimi. Słowem kłamał i wprowadzał ludzi w błąd.

A teraz chodzi po rożnych watkach i gada za plecami o innych użytkowniczkach.

Gość

(Konto usunięte)

Bzdura totalna.

A tak swoja droga, po raz kolejny zwrócę uwagę ,ze twój 'ziomal' i teraz ty obrabiacie tutaj dupe innym użytkownikom. Nieładne zachowanie.

Twojego przedmówcę cały czas boli ,ze przyłapałem go na tym ,ze nie testował kabli głośnikowych ,a zarzekał się w dyskusji ze nie ma różnic miedzy nimi. Słowem kłamał i wprowadzał ludzi w błąd.

A teraz chodzi po rożnych watkach i gada za plecami o innych użytkowniczkach.

Ja obrabiam komuś dupę?...proszę Cię...a ciągłe argumenty...bo Ty nie słyszałeś ze strony niektórych użytkowników są bardzo fair i kulturalne...? Mam kolegę, który też dużo słyszy...???

Słyszałem wystarczająco wiele żeby wiedzieć jak brzmi dobre audio...

Nie potrzebuje do tego poklepywania po plecach...i wisi mi kto co o mnie myśli...

W Twoim stylu: nie chce mi się odpowiadać :)

W Twoim stylu: nie chce mi się odpowiadać :)

Nie oczekiwałem odpowiedzi. Ale, jak już jej udzieliłeś, to dziekuję. :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jakie masz doswiadczenie w technice audio i co przez to rozumiesz?

chodzi o jakiś blog 'zrozumiec audio' czy cos

Na tym forum nie szukam wrogów ani sprzymierzeńców, ja w przeciwieństwie do totalnej większości traktuję to forum i mocno z dystansem a przede wszystkim z dystansem do mojej pasji - techniki audio

Pewnie :)))))

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kurczę BeatX...co Ty im wszystkim zrobiłeś, że tak Cię nie lubią?

Ja tam Cię lubię, a Twoje recenzje słuchawek są lepsze niż Pacuły. ;-)

Gość

(Konto usunięte)

Wiadomo, że będą wobec mojej osoby złośliwi...albo szukali innego sposobu żeby zrobić ze mnie głupka ;)

Tak jest najłatwiej...przykra przypadłość tego forum :-(

W zasadzie tylko tego.

Czytam/przeglądam między innymi takie fora jak:

- forum.mp3store.pl

- canon-board.info

- forum.purepc.pl

- forum.pclab.pl

- audio****.pl

- audiohobby.pl

- elektroda.pl

Przy tych portalach, to audiostereo.pl absolutnie guruje poziomem hejtu, złośliwości oraz zawiści.

Przed audiostereo.pl w tej kwestii to długo, dłuuugo nic żeby zrzeszyć takie ilości hejterów i złośliwców ukazujących te cechy równie namiętnie jak tutaj.

ahahah :D śmieszy mnie to cenzurowanie forum audio c a f e .pl :)

Zagrożenie dla AS - nie ma co..

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

A wystarczy nie zabierać głosu na tematy o których się nie ma pojęcia.

Unika się wtedy reakcji ludzi którzy coś wiedza, którzy chcą sprostować nieprawidłowości i co ważniejsze, nie propaguje się rzeczy które wprowadzają innych, mniej doświadczonych w błąd.

Czytam/przeglądam między innymi takie fora jak:

- forum.mp3store.pl

- canon-board.info

- forum.purepc.pl

- forum.pclab.pl

- audio****.pl

- audiohobby.pl

- elektroda.pl

Ja bym jeszcze dodał

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakie ceneo.pl lol

Gdzie Ty tam widzisz forum na portalu ceneo.pl ?

A wystarczy nie zabierać głosu na tematy o których się nie ma pojęcia.

Unika się wtedy reakcji ludzi którzy coś wiedza, którzy chcą sprostować nieprawidłowości i co ważniejsze, nie propaguje się rzeczy które wprowadzają innych, mniej doświadczonych w błąd.

Tak tak... na przykład taki discomaniac równa z ziemią wszystkich, którzy są innego zdania, a sam pisze często takie głupoty,

że mógłbyś napisać mu dokładnie to samo, co powyżej.

A kreuje się nieustannie na znawcę wszystkiego.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Tak tak... na przykład taki discomaniac równa z ziemią wszystkich, którzy są innego zdania, a sam pisze często takie głupoty,

Nie pisze o nim, tylko o takich co nic nie testowali , nic nie słuchali, a wypowiadają się jak co gra i co ma wpływ na brzmienie.

Żeby tylko on jeden .....

Nie pisze o nim, tylko o takich co nic nie testowali , nic nie słuchali, a wypowiadają się jak co gra i co ma wpływ na brzmienie.

I wg. Ciebie BeatX należy do nich?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.