Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012

corner

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz raz na zawsze przekonać się, czy kable sieciowe (i nie tylko) grają ?

Rekomendowane odpowiedzi

… zapamiętajcie więc że ten ostatni audiofilski, specjalistyczny kabelek ma za zadanie odpowiednio ułożyć prąd, który musiał pokonać długą drogę pokonując kilometry tandetnych instalacji. Na tych ostatnich kilkudziesięciu centymetrach dokonuje się ostateczne uporządkowanie ruchu elektronów na poziomie kwantowym i dopiero w takiej postaci doprowadzone do zasilacza są w stanie odpowiednio przetwarzać sygnał audio.

Tylko problem w tym, że takie elektrony płynące z prędkością kilku cm na minutę w stałym polu elektrycznym, przy napięciu przemiennym, nigdy w praktyce nie wpłyną z tego cudownego kabla do urządzenia!

Ważne jest to z jakiego drutu nawinięte jest trafo, ważny jest prostownik, stabilizator,…

Skoro komuś grają kable, jakże gówniane ma sprzęta…

Niechże każdy ekshibicjonista pomyśli o tym zanim tu ponownie będzie okazywał świadectwo swej cudowności …

• 2 tygodnie później...

Temat dość kontrowersyjny, gdzie mamy wielu zagorzałych zwolenników jak i przeciwników, którzy co jakiś czas toczą swoje boje na internecie. Najlepszym, a zarazem najprostszy sposobem są tzw Testy ABX, które w dużym stopniu udowadniają, na ile nasz wybór uzależniony jest od posiadanej wiedzy/doświadczenia (trzeba "tylko" usłyszeć bez wglądu na cenę, firmę, wygląd itd)

Z taką inicjatywą powinny już dawno wyjść choćby marki kablarskie, aby raz na zawsze pokazać iż kable sieciowe jednak grają, a co za tym idzie zamknąć usta niesłyszącym, dziwiącym się tak czemu kawałek przewodu kosztuje 3000 tyś zł. Oczywiście ślepy test może dotyczyć rożnego rodzaju kabli, oraz innych podzespołów (jeśli pomysł chwyci).

Na AUDIO SHOW 2012 firm będzie pod dostatkiem, może ktoś pokusi się o tak banalny pokaz (przy okazji będzie sporo potencjalnych kupujących) Co do formy: na jakich zasadach ma się to odbywać, pozostawiam Wam. Może przy znikomych środkach da radę o takie show, testerów zapewne nie zabraknie ;)

audioshow_logo.png

Kilka lat temu już to proponowałem na AS. Było zapowiedziane, że sam poddam się testowi w obecności sceptyków. Zgłosiła się cała zgraja chętnych sceptyków, aby zobaczyć jaki będzie wynik. Nie przyszedł NIKT! Dlaczego?

Tylko problem w tym, że takie elektrony płynące z prędkością kilku cm na minutę w stałym polu elektrycznym, przy napięciu przemiennym, nigdy w praktyce nie wpłyną z tego cudownego kabla do urządzenia!

Cały wic polega na tym, że wcale nie muszą, one są tam cały czas!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Sam uprawiam magiczne praktyki.

A niegdyś praktykowałem w audio voodoo…

Jednocześnie jestem techniczny.

I powiem, że kable nie grają

niestety, niektóre pilarki i inne"ogrodowe narzędzia mechaniczne potrafią człowiekowi zrobić ...… "bum 1 2 3 4 ... "

Skoro komuś grają kable, jakże gówniane ma sprzęta…

i wcale nie tylko

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Kilka lat temu już to proponowałem na AS. Było zapowiedziane, że sam poddam się testowi w obecności sceptyków. Zgłosiła się cała zgraja chętnych sceptyków, aby zobaczyć jaki będzie wynik. Nie przyszedł NIKT! Dlaczego?

mozesz to powtorzyc... bez reklamy.

branza sie ucieszy.

tzn.... posiedziec.

sceptycy maja to w dupie czego nie ma ...branza.

nie wiem skad sie wzielo zalozenie ze sceptycy marza o tym zeby branza cos udowodnila.niech branza sobie sama posiedzi i udowodni.

tak jak to zrobiłem to ja.

mozesz to powtorzyc... bez reklamy.

branza sie ucieszy.

tzn.... posiedziec.

sceptycy maja to w dupie czego nie ma ...branza.

nie wiem skad sie wzielo zalozenie ze sceptycy marza o tym zeby branza cos udowodnila.niech branza sobie sama posiedzi i udowodni.

tak jak to zrobiłem to ja.

Jedyne muls co na tym forum udowodniłeś, to to że jesteś skończonym chamem.

Cały wic polega na tym, że wcale nie muszą, one są tam cały czas!

Tam ich (superczystych elektronów) nie ma.

Tam (np. w trafie) jest zwykła licha miedź z polskiej fabryki miedzi. Nawet nie OFC... a gdzie jej dopiero do technologii kriogenicznych... ;)

generalnie stawiam wyzej chamstwo... od glupoty.

boc ham zawsze moze sie zmienic....

generalnie stawiam wyzej chamstwo... od glupoty.

boc ham zawsze moze sie zmienic....

Nic podobnego. Twoje wysiłki by pisać bez chamstwa spod innych nicków spełzły na niczym.

byloby to jakies wytlumaczenie i zebys sie poczul lepiej...tak jak ryka.Nie mam nic przeciwko .......Jest to warunek zdrowia psychicznego ... idioty.

O to chodzi, że głupi i bez tłumaczenia czuję się świetnie. Taki przywilej głupiego - cieszy się ze wszystkiego, najbardziej z siebie samego..

ja bym to rozszerzył rowniez na piszacych z małej i na...łysych.

Zapomniałeś o audiofilach.

Rzadko tu bywam ale pewne rzeczy jak widze są niezmienne, pozwolę zadać sobie pytanie do moderatora tego forum, konkretnie Józwy Maryna, bardzo często podpierasz się regulaminem tego forum, czy regulamin tego forum zezwala na takie odzywki względem innych osób i czy zamierzasz w tym przypadku zareagować? Czy twój kolega może więcej? Grupa Site zezwala na takie praktyki? Możesz się do tego odnieść?

To ja dodam jeszcze, czy regulamin pozwala na takie odzywki jak ten kolegi z powyższego postu:

"Tak na marginesie, jak już zabierasz się za pisanie na forum publicznym to dobrze byłoby sprawdzić to o czym się pisze by nie wyjść na głupka."

;)

Żeby wyjaśnić, zaznaczam, że moje chamstwo jest przejawem kultury.

Rzadko tu bywam ale pewne rzeczy jak widze są niezmienne, pozwolę zadać sobie pytanie do moderatora tego forum, konkretnie Józwy Maryna, bardzo często podpierasz się regulaminem tego forum, czy regulamin tego forum zezwala na takie odzywki względem innych osób i czy zamierzasz w tym przypadku zareagować? Czy twój kolega może więcej? Grupa Site zezwala na takie praktyki? Możesz się do tego odnieść?

Może szanowni klonowie i oryginałowie założycie sobie klub zwolenników usunięcia ryki (Ryki) z tego forum? Kolega muls tłumaczył już przecież jak to zrobić. Według jego przepisu należy ryke (pisownia oryginalna) podpuściś do napisania czegoś o żydach (też pisownia oryginalna), bo on o nich zawsze okropne rzeczy pisze i na tej podstawie uroczyście, z fanfarami usunąć, gdyż przecież już raz go usunięto więc czemu nie można by ponownie? Koledzy muls i StaryM byliby w siódmym niebie (tym dla partyjnych), zyzio łkałby ze szczęścia a prezi z radości wypiłby cały kefir.

Panowie moderatorzy, miejcież litość. Tyle ludzkiego szczęścia leży w waszym zasięgu. Na wyciągnięcie ręki.

Piotr Ryka zawsze sie sam usuwa wystarczy poczekać :)

jak widze XYX uruchamia najstarsze swoje klony , powazna wojna sie rozpoczęła z Redaktorem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jacy "szanowni klonowie"??? Mogę poznać uzasadnienie tej tezy? Zadałem panie redaktorze bardzo proste pytania moderatorowi tego forum, który bardzo często podpiera się regulaminem. Coś tu tłumaczyć trzeba? Pańska osoba panie redaktorze jest mi obojętna tak samo jak to co pan uważa, nie mniej redaktor powinien dawać przykład, a nie uciekać się do inwektyw typu cham,. Wymagasz pan kultury to zacznij od siebie.

@cir

Jeśli ja jestem klonem to proszę mi to udowodnić w innym wypadku zgłaszam do moderacji to szczeniackie pomówienie.

Jacy "szanowni klonowie"??? Mogę poznać uzasadnienie tej tezy? Zadałem panie redaktorze bardzo proste pytania moderatorowi tego forum, który bardzo często podpiera się regulaminem. Coś tu tłumaczyć trzeba? Pańska osoba panie redaktorze jest mi obojętna tak samo jak to co pan uważa, nie mniej redaktor powinien dawać przykład, a nie uciekać się do inwektyw typu cham,. Wymagasz pan kultury to zacznij od siebie.

@cir

Jeśli ja jestem klonem to proszę mi to udowodnić w innym wypadku zgłaszam do moderacji to szczeniackie pomówienie.

Szanowny Bernardzie nie klonie: albo "nie zaglądasz tu często", albo "moderator bardzo często podpiera się regulaminem". Zdecyduj się i nie opowiadaj nam bajek, bo tu nie przedszkole.

@Bernard

Nie przejmuj się. Tu ostatnio taka moda panuje. Część kolegów mineło się chyba z powołaniem. Pewnie w latach młodosci chcieli być policjantami albo śledczymi. Z drugiej strony to chyba dobrze, że się rozmyślili, bo chyba sie nie nadają do tego zawodu.

Za to inni jak donosili, tak donoszą.

A kogo masz na mysli? Bo owszem jest tu pewna grupa donosicieli np. jeden nick zaczyna się na r, a np. drugi na e ;-))

Mam na myśli tych, co nawołują moderację żeby kogoś zbanowała. Dla osoby tak bystrej i światłej powinno to być jasne i nie wiem dlaczego nie jest. Może dlatego, że podobno bardzo cenisz zwykłe kable.

@cir

od udowadniania na tym forum to sa testy ABX, zrób sobie kolejny w koncu o niczym innym od 4 lat nie piszesz

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Piotrze Ryka, jeśli jesteś antysemitą, to sam bym cię chętnie zbanował. Ale jakoś wierzyć mi się nie chce, że muls pisze prawdę. Bo jeśli pisze prawdę, to by oznaczało, że podziały zaczną iść innymi szlakami. Nie widziałem nigdzie twojej niechęci do Żydów, dlatego pytam. Mógłbyś się do tego odnieść?

Ostrożna niechęć do Żydów to nie antysemityzm! Muls pisze prawdę ale ma ona swoje różne oblicza:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ostrożna niechęć do jakiejkolwiek grupy jest podejrzana. Wiesz, nazim też udawał, że był ostrożny. A potem był Oświęcim. Jestem Żydem, więc... ostrożnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.