Skocz do zawartości
IGNORED

Testy ABX

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Progi to można sobie ustalać według własnych upodobań. Google wyszukał mi taki banalny tekścik.

http://k404.blogspot.com/2012/05/inteligencja-szanse-na-sukces-czym-jest.html

to jakaś dziwna skala jest, jakie tu jest odchylenie standardowe? - jakieś zupełne pomieszanie z poplątaniem.

te liczby do niczego nie pasują. ani to nie jest skala Wechslera, ani Stanforda-Bineta, ani tym bardziej Cattela.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566322

Zgodnie z koncepcją jasłuchazimu czy też jaigrupasłuchasizmu nie muszę być wiarygodny (co najwyżej powinno być kilka osób). Człowiek, który recenzował kabel usb i pisał, że czuje perfumy wokalistki nie musiał być wiarygodny. Nie muszę być również miarodajny. W ogóle jak sobie wyobrażasz bycie miarodajnym kiedy pisze się o OGROMNEJ zmianie wynikającej z zastosowania innego kabla usb, przy założeniu, że poprzedni nie był uszkodzony? Skąd ci się w ogóle wzięła potrzeba uzasadniania czegokolwiek? Spotkałeś gdzieś uzasadnienie, że kabel usb pozwala poczuć perfumy wokalistki? Mając to na uwadze, myślę że mam bardzo dużo do powiedzenia w temacie audio. Oczywiście, testy ABX i inne ślepe to wymysł głuchych. Tych co nie słyszą.

Mam nieodparte wrażenie, że niby odpowiadasz na mój wpis a piszesz na inny temat i do kogoś innego. A koledzy przestrzegali wcześniej abyś nie szalał z tymi kefirami, zwłaszcza nieświeżymi.

Nie będę się odnosił do Twoich "koncepcji", bo nie byłeś uprzejmy ich zaprezentować, zatem są nieznane.

Jest wiele elementów, w których się zgadzamy i ja o tym pisałem już wcześniej, na przykład o tym, że oczywiście niczego nie musisz. Nie musisz być wiarygodny i nie jesteś. Nie musi być miarodajne to co piszesz i nie jest. Chcesz być traktowany jak idiota i jesteś. Wybór przecież należy do Ciebie.

Nie wiem skąd się wzięły Twoje dyrdymały o kablu usb i jakimś człowieku w naszej wymianie zdań, bo ja w żadnym moim tu wpisie o takim kablu nie pisałem. Ale może przybywa ci fantazji i urojeń wraz ilością wypitego kefiru, trudno.

Jeśli jeszcze kontaktujesz, to przypomnę, że ja zwracałem się do Ciebie z prośbą o odpowiedź na dwa pytania, proste dla nie otumanionych kefirem.

1. Z jakich urządzeń składa się Twój system, na którym zaobserwowałeś zmiany w brzmieniu - wzmacniacz, źródło, kolumny (marka, model) ?

2. Może jakieś zdjęcia załączysz?

A wynikają one z Twojego opisu (również dla ułatwienia przytoczonego wcześniej przeze mnie, na wypadek gdybyś zapomniał co napisałeś), że ayran poprawia brzmienie Twojego systemu nie tyle po spożyciu ayrana a wręcz w skutek postawienia go w kubku obok wzmacniacza.

Jak do tej pory nie umiesz na nie odpowiedzieć i kluczysz rozpaczliwie próbując wprowadzić chaos w naszej rozmowie.

Skoro pytasz o to jak ja sobie wyobrażam miarodajność opisu i wiarygodność osoby, to odpowiem, że Twoich już zupełnie sobie nie wyobrażam i to z prostego powodu. Poprostu ich nie ma w odniesieniu do Ciebie i nadal nic nie wskazuje na to abyś miał cokolwiek sensownego do powiedzenia w dziedzinie audio, czego dowodzisz każdym swoim wpisem tutaj.

Pozwól, że nie ponowię na razie prób traktowania Ciebie z uwagą i nadzieją, że coś mądrego wniesiesz w swoich wpisach.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566338

Mam nieodparte wrażenie, że niby odpowiadasz na mój wpis a piszesz na inny temat i do kogoś innego. A koledzy przestrzegali wcześniej abyś nie szalał z tymi kefirami, zwłaszcza nieświeżymi.

Nie będę się odnosił do Twoich "koncepcji", bo nie byłeś uprzejmy ich zaprezentować, zatem są nieznane.

Zatem w tym leży problem. Musisz niestety przeczytać całą dyskusję. List po liście. Od pierwszego. W tej chwili wszedłeś do kina w połowie seansu

i trochę nie ogarniasz akcji. Na większość pytań jakie zadałeś została tam już udzielona odpowiedź.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566366

Filut, nie uzyskasz odpowiedzi, bowiem prezi nie ma pewności, czy istnieje. A skoro nie ma takiej pewności, to i gadanie o jego domniemanym sprzęcie nie ma sensu. Jak się upewni co do swojego własnego istnienia, zaistnieje naprawdę. Na razie jest obok dyskursu, nie wpisuje się weń, bo prawdopodobnie go nie ma, skoro nie ma pewności, czy jest.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566373

Filut, nie uzyskasz odpowiedzi, bowiem prezi nie ma pewności, czy istnieje. A skoro nie ma takiej pewności, to i gadanie o jego domniemanym sprzęcie nie ma sensu. Jak się upewni co do swojego własnego istnienia, zaistnieje naprawdę. Na razie jest obok dyskursu, nie wpisuje się weń, bo prawdopodobnie go nie ma, skoro nie ma pewności, czy jest.

Ale to wszystko nie przeszkodziło ci ze mną dyskutować. Słodkie.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566389

Zauważyłem, jak piszesz, że odpowiedź na proste pytania znacząco go przerasta. Czasowo kończę dyskusję z tym osobnikiem, bo widzę, że jawnie kłamie i manipuluje. Po prostu troll.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566494

>Filut,

szkoda czasu na pacjenta, sly przewidział rozwój sytuacji, zdjęcia są, ale w katalogach.

Prezi ma problem z odróżnieniem prośby o uwiarygodnienie swoich eksperymentów od udowodnienia ich działania.

O to drugie nie pytam, bo wiadomo, że "on mi nie musi niczego udowadniać".

On ma w ogóle problem, co kolega electro bardzo trafnie zarysował.

Prezi nie jest zainteresowany moją propozycją. Mnie na przykład musztarda na Tarach 0.8 poprawia precyzję i lokalizację źródeł pozornych, mogłem uwiarygodnić to wklejając odpowiednią fotę. Nie byłby to dowód na działanie specyfiku, a dowód na to, że taki

eksperyment przeprowadziłem, i tego właśnie oczekiwałem od naszego trolla. Na próżno.

Myślę, że najwyższy czas by kolega od kefiru wykupił wątek sponsorowany i tam wypisywał swoje rewelacje o perfumach wokalistki

w oparach zjełczałego kefiru Spółdzielni Mleczarskiej XYZ.

>StaryM vel muls,

gdy fantazjowałem o użyciu Hide Ip, kilka postów wcześniej, to mnie jasnowidzem okrzyknąłeś.

Gdybyś wyciągnął wnioski z tej dykteryjki, mógłbyś bez stresu stawiać sobie kolejki za kolejne posty.

Wyszło jak wyszło, pijesz do lustra?

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566526

>Filut,

szkoda czasu na pacjenta, sly przewidział rozwój sytuacji, zdjęcia są, ale w katalogach.

Prezi ma problem z odróżnieniem prośby o uwiarygodnienie swoich eksperymentów od udowodnienia ich działania.

O to drugie nie pytam, bo wiadomo, że "on mi nie musi niczego udowadniać".

On ma w ogóle problem, co kolega electro bardzo trafnie zarysował.

Prezi nie jest zainteresowany moją propozycją. Mnie na przykład musztarda na Tarach 0.8 poprawia precyzję i lokalizację źródeł pozornych, mogłem uwiarygodnić to wklejając odpowiednią fotę. Nie byłby to dowód na działanie specyfiku, a dowód na to, że taki

eksperyment przeprowadziłem, i tego właśnie oczekiwałem od naszego trolla. Na próżno.

Zatem faktycznie testy ABX i testy ślepe są zbędne. Wynikające ze zmiany kabla usb poszerzenie sceny oraz możliwość poczucia perfum wokalistki zostały uwiarygodnione.

Zauważyłem, jak piszesz, że odpowiedź na proste pytania znacząco go przerasta. Czasowo kończę dyskusję z tym osobnikiem, bo widzę, że jawnie kłamie i manipuluje. Po prostu troll.

Nie ma go, ale troll. Fajne. Słyszy kable usb -- nie troll, słyszy ayran -- troll.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566552

Zatem faktycznie testy ABX i testy ślepe są zbędne. Wynikające ze zmiany kabla usb poszerzenie sceny oraz możliwość poczucia perfum wokalistki zostały uwiarygodnione.

ossochodziii?

Masz problem z rozumieniem słowa pisanego? Zakładasz "sponsorowany", czy nadal będziesz w tym wątku lansował niemiecki specyfik do tunningowania wzmacniaczy?

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566558
  • Redaktorzy

W dodatku nie rozumie, co się do niego pisze. To chyba faktycznie XYZPaweł, on był pod tym względem identyko.

[baraka]

Hy, widzę, ze nie czytając twojej odpowiedzi doszedłem do tego samego wniosku.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566568

ossochodziii?

Masz problem z rozumieniem słowa pisanego? Zakładasz "sponsorowany", czy nadal będziesz w tym wątku lansował niemiecki specyfik do tunningowania wzmacniaczy?

Ja niczego nie lansuję. Dzielę się spostrzeżeniami. Dwa dni temu zadałem pytanie czym ayran jest gorszy od kabla USB. Tylko Redaktor po dużym wysiłku poprawił swoją koncepcję jasłuchasizmu i wprowadził koncepcję jaigrupasłuchasizmu. Czyli co do zasady ayran nie jest gorszy tylko 5 osób musi to stwierdzić. Jedna, oprócz mnie już jest. Poza tym jest jeszcze SzuB, któremu dźwięk poprawia jogurt, ale nie wiem czy to się liczy czy nie. Natomiast reszta mnie wyzywa.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566622

prezi

próbujesz parodiować "złotouchych", ale kiepsko ci to wychodzi.

Nie rozumiesz, że chcąc wylansować ten niemiecki specyfik, nie tyle musisz znaleźć pięciu

wyznawców, co uwiarygodnić swoje rewelacje, nie wiem: szemranym marketingiem, testami w laboratoriach i prasie, możliwością wypożyczenia za kaucją itd. Dlaczego miałbym zamiast cegieł shakti wybrać twój tajemniczy ayran?

Shakti posiada patent USA, testy potwierdzających jego pozytywny wpływ w tuningu samochodowym,

tabelki, wykresy, czego tylko sceptyczny umysł zapragnie. Shakti nie musi się odwoływać wyłącznie do opinii "złotouchych" i "subiektywnych" recek "nawiedzonych" redaktorów.

Wreszcie shakti można zwrócić producentowi i odzyskać kasę.

A jaką dasz mi gwarancję jeśli kupię lansowany kefir?

Zwrócisz mi kasę, jeśli nie zaliczę opadu szczeny, nie poczuję perfum wokalistki?

Bierzesz odpowiedzialność za to co piszesz? Jesteś kozak?

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566650
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Temat "ślepych testów" jak widać zniknął w sporze, co gra lepiej - kefir czy srebrne kable.

A skoro tak, to mam ciekawostkę.

W swoim wzmacniaczu zmieniłem lampy tzw. sterujące z rosyjskich 6N2P pochodzących z czerwca 1977 z przebiegiem nie do końca mi znanym, aczkolwiek szacowanym na kilkaset godzin na lampy 6N2P-EW (1987), czyli tzw militarne.

Zabawiłem się w amatorskie pomiary programem HolmImpulse. Wzmacniacz był ustawiony na wciąż na tę samą moc. Pozycja głosników i mikrofonu identyczna. Pomiar zrobiłem tak, że po włączeniu wzmacniacza najpierw odtworzyłem jedną płytę CD, a potem pomiar. Wzmacniacz włączyłem ponownie z drugimi lampami i znów odsłuchałem najpierw płytę, a potem zrobiłem pomiar.

Załączam powiększony istotny kawałek wykresu, żeby wszystko wyraźnie zobaczyć.

post-38867-0-90964200-1346427388_thumb.png

W zasadzie do ponad 400Hz oba wykresy się pokrywały, większe różnice zaczęły się od 500Hz. Potem przy 4kHz zaczęły się zmniejszać z "wahnięciem w okolicy 7kHz i już od 8kHz znów były identyczne.

Moje obiektywne odczucia? Jedno tylko pewne. Po zgaszeniu wzmacniacza lampowiec zawsze jeszcze chwilkę gra. Na lampach 6N2P-EW grał nieco dłużej.

Subiektywne, których nie jestem do końca pewny? Niestety nie miałem nikogo, kto by mi zawiązał oczy i zrobił ślepy test. Wydaje mi się, że lampa 6N2P-EW miała więcej "środka" i to nie w sensie głośniejszego odtwarzania, ale większej precyzji w lokalizacji sceny pozornej. Jeśli chodzi o basy i soprany, to nie wyczuwam żadnej różnicy. Oczywiście zanim te pomiary zrobiłem to parę dni wcześniej słuchałem i porównywałem. Zmiany są naprawdę niewielkie.

Pytanie - zagadka. Który wykres przedstawia którą lampę? ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566849

prezi

próbujesz parodiować "złotouchych", ale kiepsko ci to wychodzi.

Nie rozumiesz, że chcąc wylansować ten niemiecki specyfik, nie tyle musisz znaleźć pięciu

wyznawców, co uwiarygodnić swoje rewelacje, nie wiem: szemranym marketingiem, testami w laboratoriach i prasie, możliwością wypożyczenia za kaucją itd. Dlaczego miałbym zamiast cegieł shakti wybrać twój tajemniczy ayran?

Super. Szemrany marketing. To jest klucz do uwiarygodnienia. Testy w laboratoriach. Musiałem coś przeoczyć ale nie widziałem żadnych testów z laboratoriów w kontekście kabli usb, kabli lan i podstawek pod cd. Ale po co testy w laboratoriach? SzuB już napisał, że nie liczą się pomiary. Liczy się brzmienie. Może być tak, że pomiary nie wykażą różnicy a brzmienie będzie inne. Więc nie wiem o jakie ci chodzi testy laboratoryjne. Przecież nie o ślepe testy i test ABX. Tych przecież używają tylko głusi. Testy w prasie? Taka recenzja dwóch urządzeń naraz? Np. kiedy ja porównuję polski ayran z niemieckim doskonale wiedząc co w danej chwili stoi obok mojego wzmacniacza? Co do wypożyczenia. Ayran się zużywa. Ma krótki termin do przydatności. Co do cegieł to ich jeszcze nie testowałem. Ale w żadnym razie nie neguję, że cegły shakti bardziej poprawiają dźwięk niż ayran. Ty słuchasz cegieł, ja ayranu. I to jest fajne.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566862

Super. Szemrany marketing. To jest klucz do uwiarygodnienia. Testy w laboratoriach. Musiałem coś przeoczyć ale nie widziałem żadnych testów z laboratoriów w kontekście kabli usb, kabli lan i podstawek pod cd. Ale po co testy w laboratoriach? SzuB już napisał, że nie liczą się pomiary. Liczy się brzmienie. Może być tak, że pomiary nie wykażą różnicy a brzmienie będzie inne. Więc nie wiem o jakie ci chodzi testy laboratoryjne. Przecież nie o ślepe testy i test ABX. Tych przecież używają tylko głusi. Testy w prasie? Taka recenzja dwóch urządzeń naraz? Np. kiedy ja porównuję polski ayran z niemieckim doskonale wiedząc co w danej chwili stoi obok mojego wzmacniacza? Co do wypożyczenia. Ayran się zużywa. Ma krótki termin do przydatności. Co do cegieł to ich jeszcze nie testowałem. Ale w żadnym razie nie neguję, że cegły shakti bardziej poprawiają dźwięk niż ayran. Ty słuchasz cegieł, ja ayranu. I to jest fajne.

Gdyby cię ironia kopnęła w ... to byś nie zauważył, poczytaj sobie jak to robią "profesjonaliści

w stawianiu cegieł na wzmakach" a potem lansuj swoje cuchnące audiovoodoo rodem z Niemiec.

Parę myków ci podpowiedziałem. Na stronce shakti masz testy i lekturę na kilka godzin.

Nie obchodzą mnie twoje off topy o kablach lan i usb, ja się pytam kiedy wykupisz

wątek sponsorowany do promocji niemieckiego specyfiku poprawiającego brzmienie niezidentyfikowanego wzmacniacza.

Zwrócisz mi kasę za ayran, jeśli nie zadziała i zamiast perfum wokalistki poczuję swąd pleśniejącego kefiru?

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566895
Gość partick

(Konto usunięte)

Dwa dni temu zadałem pytanie czym ayran jest gorszy od kabla USB.

tak. obydwa są idiotyzmem - i tyle.

tak jak ja to rozumiem, Ty chciałeś to tylko ośmieszyć - coś w podobie jak akcja Strata Kazika. tyle tylko, że nawiedzieni odebrali to na poważnie.

i w tym miejscu warto się zastanowić dlaczego tak się stało. ba, dlaczego jest to schemat, który się powtarza od lat?

mnie osobiście sprowokowało to do założenia wątku Pseudologia a Hi-End, który to momentalnie wylądował na Bocznicy - moim skromnym zdaniem jest to chore i nadgorliwe zachowanie tzw. moderacji tego forum.

i cóż tu więcej pisać... niestety.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566898

Jeśli wierzysz w "brzmienie" np. kabla USB, to dlaczego nie mialbyś uwierzyć w brzmienie kefiru? To dokładnie to samo.

Jeśli wierzę w poprawę brzmienia wprowadzane przez kabel usb, SHAKTI... dlaczego miałbym nie wierzyć w specyfik preziego? Jest jedna różnica, shakti, kabel usb, cokolwiek mogę sobie za kaucją wypożyczyć i zwrócić

bo nawet w świecie tego, co nazywacie audiovoodoo obowiązują zasady biznesowe a to co promuje prezi

to zwykłe pi***** od rzeczy... Jeśli nie widzisz różnicy to już twój problem.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566909

Jeśli wierzę w poprawę brzmienia wprowadzane przez kabel usb, SHAKTI... dlaczego miałbym nie wierzyć w specyfik preziego? Jest jedna różnica, shakti, kabel usb, cokolwiek mogę sobie za kaucją wypożyczyć i zwrócić

bo nawet w świecie tego, co nazywacie audiovoodoo obowiązują zasady biznesowe a to co promuje prezi

Spokojnie dojdziemy i do tego, że będziesz wypożyczał kefir do odsłuchu. Tylko ważne będzie by był przechowywany w odpowiednich warunkach no i termin ważności jest tutaj istotny bo może zaważyć na doznaniach :).

Tak czytam twoją stopkę i chyba sobie odpuszczę komentarz.

XYZ jest pewną formą, którą jakoś akceptujecie. Traktowany jako jednostkowa anomalia, taki punkt wobec, którego budujecie swoją samoocenę, elitarność i inne pierdoły. Obecnie gdy więcej osób zaczyna dość oficjalnie manifestować pogląd odmienny od waszego zostają sprowadzeni do osoby XYZ jako klony. Łatwiej przyjąć jednoosobową anomalię, niż grupę o odmiennych poglądach. Bo to już daje powód by zacząć się zastanawiać nad własnymi poglądami. Ale z racji pewnych powiązań myślowych sprzeczne teorie i poglądy będą odrzucane. Zaś asymilujecie tylko i wyłącznie coś co jest zgodne z przyjętym schematem myślowym. Więc dyskusja raczej skazana jest na porażkę. Brak rzeczowych argumentów z drugiej strony połączona ze ślepą wiarą we własne poglądy nie pozwala wysuwać wniosków o szczęśliwym zakończeniu tej dyskusji. Potem można dorzucić dość prostą teorię "my, oni" i sprawa robi się dużo jaśniejsza...

Wiele piany tutaj popłynęło, zabiegi które mają na celu dyskryminować i ośmieszać "nie słyszących" (choć nigdzie nie deklarowałem, iż czegoś nie słyszę) są na porządku dziennym. Zabawne kiedy prezi dość ironicznie stosuje identyczną logikę z kefirem, która tożsama jest z logiką grających kabli. Zaczyna podnosić się wrzawa ale tłumaczący to mechanizm został już poruszony wyżej.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566942

Sory, ale jeśli chcesz zwrócić ayran to musisz negocjować w sklepie. Ja nie jestem z branży. Ja ayranem nie handluję. Nie wiem skąd ci się ubzdurało, że ja handluję ayranem. Wskazuję jedynie, że ayran oprócz tego, że poprawia dźwięk jest jeszcze produktem spożywczym.

Gdyby cię ironia kopnęła w ... to byś nie zauważył, poczytaj sobie jak to robią "profesjonaliści

w stawianiu cegieł na wzmakach" a potem lansuj swoje cuchnące audiovoodoo rodem z Niemiec.

Parę myków ci podpowiedziałem. Na stronce shakti masz testy i lekturę na kilka godzin.

Nie obchodzą mnie twoje off topy o kablach lan i usb, ja się pytam kiedy wykupisz

wątek sponsorowany do promocji niemieckiego specyfiku poprawiającego brzmienie niezidentyfikowanego wzmacniacza.

Zwrócisz mi kasę za ayran, jeśli nie zadziała i zamiast perfum wokalistki poczuję swąd pleśniejącego kefiru?

Ja nie handluję ayranem, ja go tylko stawiam obok wzmacniacza. Na razie ja i kolega ale pewnie będzie nas więcej.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566944
Gość partick

(Konto usunięte)

Tobie i twoim prześmiewczym kolegom można by to samo powiedzieć: że jesteście nawiedzeni i że chore jest to, co robicie. Według mnie, tak jest, ale czy to do czegoś prowadzi?

słuchanie Muzyki, wg Ciebie, jest chore...?

Jeśli wierzę w poprawę brzmienia wprowadzane przez kabel usb, SHAKTI...

a może złapałeś zająca, nie króliczka...

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566950

Spokojnie dojdziemy i do tego, że będziesz wypożyczał kefir do odsłuchu. Tylko ważne będzie by był przechowywany w odpowiednich warunkach no i termin ważności jest tutaj istotny bo może zaważyć na doznaniach :).

Nie powtórzę hasła o ironii wymierzającej kopniaki, bo padło to kilka razy w tym jajcarskim wątku, ale prezi zaznacza, że w grę wchodzi tylko niemiecki.

Zapytam inaczej, czy według ciebie kable usb, shakti i kefir to jest to samo? Widzę, że uzupełniłeś wpis, więc i ja uzupełnię:

W tym co pisze prezi o kefirze nie ma logiki, jest tylko analogia do zbawiennego wpływu kabli shakti itd,, i nie jest "tożsama z logiką grających kabli".

Co to jest logika grających kabli?

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566954

Co to jest logika grających kabli?

Logika jest prosta pomiarowo przewody wydają się identyczne (przy założeniu konkretnej dokładności pomiaru) zaś słuchowo różnią się znacznie.

Kubek z kefirem który jest ośrodkiem z zupełnie inna masą własną niż powietrze. Dzięki czemu mogło by to powodować, iż zmniejszają się drgania podstawy na której stoi wzmacniacz. To tak jak z różnymi podkładkami :) Tutaj mamy nawet odmienne parametry fizyczne. W przewodach ciężko i o to...

Choć różne dziwne nazwy zabiegów polepszających ich brzmienie zazwyczaj znajduje się w ulotce...

Więc skoro te "same" kable grają różnie to czemu różne, inne rzeczy nie mają wpływać na dźwięk.

Skoro tam brak uzasadnienia w fizyce to czemu doszukiwać się go tutaj?

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566981
Gość papageno

(Konto usunięte)

Ja się pytam - nie wiem kogo - skąd w ludziach taka poterzeba do pierdolenia głupot. Ciągle i ciągle, znowu i znowu, bez wzglęgu na wszystko. Bez celu. Nieszczęsny kraj, jak mawiał książę w Lalce.

https://www.audiostereo.pl/topic/96381-testy-abx/page/36/#findComment-2566984
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.