Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem w niedzielę , odnoszę wrażenie że gramofon jeśli chodzi o reprodukcję dżwięku zachowywał się poprawnie , tam było coś dziwnego , coś podobnego było u gości z Krakowa , ( Abyssound ) u nich w ogóle nie było sceny,tłumaczyli to zbyt małą kubaturą pomieszczenia mnie się wydaje że tam były z kolei żle dobrane głośniki , do kolumn ich produkcji . Nie wiem jak brzmiał Zontek wcześniej , ale na tej wkładce niczego sobie ( ile kosztowała ? ) .

3000$ Ta scena się mocno zmieniała w zależności od ilości osób w pokoju. Niestety Sobieski słynie z nie najlepszej akustyki ale i tak było lepiej niż w zeszłym roku bo pokój nieco większy.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

To wina ustawienia Snela. Mimo że konstrukcja kolumn sugeruje postawienie ich na podłodze, to w tych warunkach moim zdaniem wymagały postawienia ich na podstawkach jak kolumn audio note. Dudnił bas ,bo kolumny grały z podłogi i stały za blisko ściany ,a głośniki wysokotonowe były za nisko w stosunku do odbiorcy.

To wina ustawienia Snela. Mimo że konstrukcja kolumn sugeruje postawienie ich na podłodze, to w tych warunkach moim zdaniem wymagały postawienia ich na podstawkach jak kolumn audio note. Dudnił bas ,bo kolumny grały z podłogi i stały za blisko ściany ,a głośniki wysokotonowe były za nisko w stosunku do odbiorcy.

Słuszne spostrzeżenie, mogło to mieć wpływ .A czy robiliście jakieś próby z ustawieniem wyżej .

Uważasz że jest to docelowa wkładka , czy poszukiwania będą trwały nadal??

nie sądzę by to była docelowa. Po prostu Dystrybutor Miyajimy z Nowego Jorku zamówił u mnie gramofon z dwoma ramionami właśnie pod te wkładki ale znając problemy jakie miewają jej użytkownicy zażyczyłem sobie by mi przysłał sztukę na testy budowanych specyficznych bardzo ciężkich ramion dla niego. Przysłał nówkę z propozycją odsprzedaży na preferencyjnych warunkach to wziąłem bo się spodobała no i wymagająca jest bardzo a ja lubię wyzwania.:) Ten gramofon dla jankesa jest na funpagu "Gramofon Zontek"na faceboku zapraszam do polubienia.

Szkoda że nie dopracowaliście tego ,na pewno w oczach a raczej uszach mniej wytrawnych słuchaczy Zontek by zyskał. Ta konstrukcja ma ogromny potencjał , jednak wymaga jeszcze chwilę uwagi .

Szkoda że nie dopracowaliście tego ,na pewno w oczach a raczej uszach mniej wytrawnych słuchaczy Zontek by zyskał. Ta konstrukcja ma ogromny potencjał , jednak wymaga jeszcze chwilę uwagi .

Ja staram sie badać i rozwijać ten potencjał :). Na szczescie na moich warunkach w moim pokoju odsluchowym.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Chętnie bym dopracował gdyby było więcej czasu na to, do pokojów jesteśmy wpuszczani w przeddzień ok 16,00! Przecież w domowych warunkach ustawianie i konfiguracja to są czasami tygodnie czyż nie? Ja i tak uważam że udało się najlepiej jak mogliśmy na nasze możliwości i dostępny sprzęt. Po prostu zabrakło podstawek 20-25 cm większe mieliśmy.

Jeszcze jedno czy cena za Zonteka , dla forumowiczów nie uległa zmianie ?

Prawie nie.

,na pewno w oczach a raczej uszach mniej wytrawnych słuchaczy Zontek by zyskał.

Raczej ZONTEK nie jest skierowany dla mniej wytrawnych słuchaczy :)
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Szkoda ,że w tym rozgardiaszu wystawy nikt nie zrobił kilku zdjęć(chyba że ktoś strzelił jakieś foty i może się nimi podzielić).Z nowości w gramofonie Pawła to ramię wykonane pod wkładkę Miyjajima. Całkiem spore wyzwanie ,zważywszy że te wkładki to koszmar dla ramion. W zasadzie wszystkie ramiona dostępne na rynku są dla tej wkładki za lekkie i trzeba było wystrugać strongmena aby ta bladź zechciała zagrać.Niestety fizyki się nie oszuka ,nawet jak recenzje napisze jakiś "uznany" złotouchy

Szkoda ,że w tym rozgardiaszu wystawy nikt nie zrobił kilku zdjęć(chyba że ktoś strzelił jakieś foty i może się nimi podzielić)

Poczekaj jeszcze chwilę, Fr@ntz obrabia fotki z Sobieskiego. Lada moment opublikuje. Ja też kilka strzeliłem do swojego tekstu.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dwa zdjęcia do tyłu jest gablotka

a tu trzeba poszukać ale są fotki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

na audiomarkt.de jest do zakupienia phono stage Moona, model 5.3 z zewnetrznym zasilaczem, identyczny jaki ma miniabyr, za 1.630 EUR. Bardzo dobra cena. Jedyny zonk to dostawa z Rosji, dodatkiem moze byc spalona bialo, niebiesko, czerwona tęcza i nabój do AK.

Gdybym juz nie zakupil phono pre to bym sie powaznie zastanawial.

Pozdro

Gdybym juz nie zakupil phono pre to bym sie powaznie zastanawial.

To napisz co nabyłeś.

We wrześniu poszedł LP5.3 na ebay z UK za około 555GBP, ale bez dodatkowego zasilacza.

ojtam ojtam, nie da się podlinkować:

proszę bardzo oto ten

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój Zontek ma nowego partnera do zabawy:

Ukryta Zawartość

l38r.jpg

To Klyne 7PX3.5/B spod znaku ważki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :

dcpp.jpg.

Tam możecie poczytać szczegółowo, tutaj krótko:

- phono stage MM/MC z trzema ustawianymi poziomami wzmocnienia

- wersja zbalansowana

- zewnetrzny pierwszy stopień zasilania

- jedna para wejść niezbalansowanych

- dwie pary wyjść niezbalansowanych

- jedna para wyjść zbalansowanych

- ustawiana wartość impedancji

- ustawiana wartość tzw. High Frequency Contour, BTW bardzo ciekawa funkcjonalność która ma duzy wpływ na dźwięk.

Ponieważ klocek jest niesamowicie starannie zaprojektowany i zbudowany benpe poprosił mnie o fotki środka. Nie jest to trudne ponieważ po pierwsze wierzch jest z przezroczystego akrylu, po drugie zdjąłem go aby dostać się do przełączników:

nhq7.jpg

oily.jpg

wpmn.jpg

3upr.jpg

au4j.jpg

Stan Klyne stosuje swoje tajemnicze wynalazki, cos na wzór modułów HDAM Maranzta:

f262.jpg

Zastosowane elementy:

rf76.jpg

gc8r.jpg

tivs.jpg

Zaprezentowałem trochę zdjęć bo znalezienie w sieci czegokolwiek o tych klockach to droga przez mękę, a zdjęć to już wcale nie ma.

Tu jeszcze opis działania układu High Frequency Contour:

1l70.jpg

Mozna go oczywiście wyłączyć. Ja włączyłem ale dla wartości 15kHz dla impedancji mojej wkładki.

Zapytacie zapewne jak to gra?

Słuchałem cały dzisiejszy wieczór i odpowiem tak: odpowiednia liga i partner dla Zonteka.

Z ciekawostek pre wyposazone dodatkowo w tzw. Flotation Pad czyli specjalną podstawę z corianu przytwierdzoną na stałe do spodu urządzenia. A całość ustawiana na ... 6-u gumowych kulkach !!! Wpływu kulek jeszcze nie badałem ale zamierzam.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzie czerwona Wima..............tam dobrego dżwięku ni ma))

Brawo, mamy następcę Szymborskiej i Miłosza ... który wniósł właśnie wiele świeżego powiewu do tego wątku.

Ja lubię gdy dobrego dźwieku ni ma. Tak mam. Dlatego kupiłem Klyne, taki miałem kaprys, a co, stać mnie. Ale jaką ma piękną ważkę namalowaną. Bezcenne. Zapewne Ty takiej nie masz (przez te czerwone paskudztwa) i tak niech pozostanie. Tym się będę od Ciebie odróżniał. Ale mam prośbę, jak kupisz to daj mi znać to natychmiast kupię coś innego.

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.