Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

No to witam wszystkich. Właśnie ledwo doczłapaliśmy się do hotelu- na szczęście jest jakieś 20 minut na piechotę od wystawy i nie musimy ciągać auta bo nie jest wesoło z parkowaniem. W pobliżu targów zlokalizowaliśmy grecką knajpę i dzięki temu że przezornie rezerwujemy miejscówki to nie stoimy po 40minut w kolejce do stolika (żarcie super). Logistyka dopracowana perfekt- całe szczęście bo jesteśmy wszyscy tak umordowani, że nie ma siły by się włóczyć gdziekolwiek w poszukiwaniu posiłku.

Co do samej wystawy, to poprzednie dwa dni to była tylko rozgrzewka a dzisiaj to już był totalny Pekin! Mimo że nas tylu to i tak mamy mnóstwo roboty- rozmowy z klientami, dystrybucja folderów reklamowych, pilnowanie repertuaru itp. jak to na targach. Z samego rana udało mi się wyrwać na dwie godzinki i z Mirkiem Tomaszewskim w pełnym pędzie oblecieliśmy naszą halę i też w zasadzie po tzw. łebkach.

Przed wejściem do naszego pokoju stoi mój rollup reklamowy z napisem High Class product handcrafted in Poland, tuż przy tym banerze stoi rząd krzeseł na których czasami koledzy odpoczywają, przygotowują ulotki itp. słyszą jak niektórzy zbliżający się Niemcy w drwiący sposób komentują między sobą że to pewnie typowy badziew z PL ale i tak wchodzą do pokoju żeby się upewnić co do swoich przekonań... a tu psikus, już jak wychodzą to komentarze są diametralnie odmienne, co mi trochę humor poprawia.

Generalnie te targi to może być przełom dla drapaka bo chyba mam już dystrybutora na Niemcy oraz gościa z Taiwanu dystrybutora na sporą część Azji z Chinami włącznie. Nie wiem czy powinienem się takimi rzeczami chwalić by nie zapeszyć ale jak nawet drobna część z tego się uda to będzie ok. Pozdro.

Wielkie gratulacje! Przeczuwałem sukces:)

Ale dla nas, malutkich? Rodzi to pewne obawy... może co nieco na wyrost, lecz...

Czy da się jeszcze kupić "drapaka" w dotychczasowej cenie? Po drugie - czy w ogóle da się go teraz/ w niedalekiej przyszłości kupić? Wiadomo - kontrakty i zobowiązania najpierw...

Z ogromnym zainteresowaniem śledzę (póki co z dala) Twoje poczynania, bo powoli przymierzam się do zakupu czegoś dobrego/wystarczającego, w dobrej cenie... Po co ładować się np. w leciwego Linna, jak ma się pod bokiem takie CUDA!

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

No czekaj czekaj jeszcze kasy nie mam w garści więc nie wiadomo, negocjacje trwają Chinole zawzięte są... :)

Cholera ci Azjaci są nie do rozpoznania,więc może to wysłannicy Kim Dzong Un z Korei PŁ. To by wyjaśniało tą siciepe na drapaka. Paweł bądź czujny.Wróg nie śpi.-)

Muszę dodać że wielką zasługę w budowaniu tego sukcesu ma Mirek Tomaszewski ( LINNART) bo wyczesał takie phono że kopary ludziom opadają! To dzięki temu duetowi Zontek & Linnart to tak dobrze gra. Nieskromnie wspomnę że miałem spory udział w zaprojektowaniu obudowy do tego wyśmienitego phono stage, która została wykonana z jednej bryły aluminium (frezowałem prototyp ze dwa tygodnie na swojej mini frezarce, koledzy z forum są świadkami) a zastosowane elementy- palce lizać. pozdro.

Generalnie te targi to może być przełom dla drapaka bo chyba mam już dystrybutora na Niemcy oraz gościa z Taiwanu dystrybutora na sporą część Azji z Chinami włącznie. Nie wiem czy powinienem się takimi rzeczami chwalić by nie zapeszyć ale jak nawet drobna część z tego się uda to będzie ok. Pozdro.

Pamiętasz jak ci w zeszłym roku mówiłem, że musisz drapaka pokazać w Monachium?

W Polsce jest zbyt biedny rynek, a jak jest ktoś z kasą i lubi dźwięk to lubi też ... metki niestety.

Pozdro

No czekaj czekaj jeszcze kasy nie mam w garści więc nie wiadomo, negocjacje trwają Chinole zawzięte są... :)

Nie opuszczaj im ani centa bo ... potem wszystkie następne sztuki będziesz sprzedawał w niskich cenach albo za każdym razem musiał się z tymi Żydami targować. Znam ich jak psy.

Dobrze będzie wyglądać jak dasz im rabat wsteczny np. przy zakupie 10 sztuk w roku. Ta startegia się sprawdza i ten "rabat" rozumieją i szanują.

Pozdro

Muszę dodać że wielką zasługę w budowaniu tego sukcesu ma Mirek Tomaszewski ( LINNART) bo wyczesał takie phono że kopary ludziom opadają! To dzięki temu duetowi Zontek & Linnart to tak dobrze gra. Nieskromnie wspomnę że miałem spory udział w zaprojektowaniu obudowy do tego wyśmienitego phono stage, która została wykonana z jednej bryły aluminium (frezowałem prototyp ze dwa tygodnie na swojej mini frezarce, koledzy z forum są świadkami) a zastosowane elementy- palce lizać. pozdro.

Nie powiem kto te elementy kupował :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Brawo gratuluję sukcesu. Szczególnie wizyty tuzów audio i Panów z prasy. Czekamy na ich artykuły i testęy. Fajnie, że w Monachium są Polacy i pokazują coś intrygującego.

Ale nie trzeba jechać do Monachium , tylko wpaść na Audio Show w 2014. Myślę,że jest sporo intrygujących i świetnie zrealizowanych urządzeń rodzimych producentów-bez kompleksów.Ja to Her Konstruktorowi gadałem od samego naszego poznania 2 lata temu ,że to co wypichcił jest zjawiskowe,bo podejście do produkcji tego gramofonu było zupełnie inne niż gdzie indziej.Dlatego też mam ten gramofon. W lecie będą go mogli zobaczyć Amerykanie na największej wystawie audio na świecie.

Niestety rodzime Audio Show to tylko zaścianek audio Europy, do tego skrzywione polityką dystrybucji i mozliwościami zakupowymi Polaków.

Dopiero w Monachium można poczuć prawdziwy świat audio i do tego posłuchac go we w miarę godziwych warunkach i pomacać. O wymianie myśli, spostrzeżeń i pozyskaniu informacji ze źródła już nie wspominam.

I drapak Zontka potrzebował właśnie takiej oprawy.

A jesli phono LINNARTa jest takie jak pisze Paweł to tylko pozazdrościć takiego duetu. Pierwszy zapisuję się na odsłuchy tym bardziej, że "jestem na kupnie" drugiego phono.

Paweł, teraz będziesz musiał zrobić profesjonalną stronę www. Sam szajsbuk już nie wystarczy. Wlazłeś na salony :).

Pozdro

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Niestety rodzime Audio Show to tylko zaścianek audio Europy, do tego skrzywione polityką dystrybucji i mozliwościami zakupowymi Polaków.

Dopiero w Monachium można poczuć prawdziwy świat audio i do tego posłuchac go we w miarę godziwych warunkach i pomacać. O wymianie myśli, spostrzeżeń i pozyskaniu informacji ze źródła już nie wspominam.

I drapak Zontka potrzebował właśnie takiej oprawy.

Pozdro

To prawda ,tylko że nie musimy się "wstydzić " tego co produkują nasi.Chodzi mi o to ,że te urządzenia mozna zobaczyć w Polsce i nie trzeba jechac na antypody ,aby docenić to co rodzimy rynek produkuje. Tylko trzeba chcieć to docenić i przestać grać na metkach bo zachodnie.

zastanawiam się trochę, czy jak ktoś z Azji kupi drapaka to za pół roku będzie masowa produkcja gramofonu

Jie-Zon-Tek gdzie 90% będzie tak jak u Pawła a 10% gdzie najtrudniej i najdrożej pozmieniają...

I wyjdzie dźwiękowa kupa ale ... tak niestety może być.

Tylko nigdy nie masz pewnosci, ze tak sie nie stanie.

Na szczeście dzisiaj Zontek jest "żadnym", bez urazy, brandem i Chinol musialby byc pijany, zeby go podrabiać. Chyba, że na ich wewnetrzny rynek. Ale ... oni kochają metki ... tylko muszą być tanio.

Pozdro

No witam, uf dobrze że to już koniec męki. Nogi to będę na temblaku trzymał przez tydzień. Niedziela była nieco luźniejsza od pozostałych dni choć były momenty jak fala zwiedzających mocno wzbierała do tego stopnia że wynosiliśmy się z pokoju by udostępnić ludziom miejsce. Kolejne kontakty i znajomości zawarte - zobaczymy co z tego wyjdzie. Niestety nie udało mi się wybrać na zwiedzanie bo po prostu nie miałem siły w nogach a z drugiej strony trzeba straganu pilnować. Po osiemnastej wielki rejwach z pakowaniem i kilometrowe kolejki do wind na szczęście mamy to już za sobą. W ramach zasłużonego odpoczynku zalegamy aktualnie na wyrkach hotelowych mając w świadomości że jutro nas czeka jeszcze ponad tysiąckilometrowa podróż powrotna.

Coś niewyraźnie zdjęcia wrzucasz. Może pomogę. Reszta w dwóch odsłonach wkrótce.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz zauwazylem, ze Zontek podparty byl na twardo.

Na bazie moich doswiadczen stwierdzam, ze zagralby lepiej na miekkim podparciu.

Plastelina albo pumex jak radził blacksaint.

Pozdro

• Redaktorzy

Czyli sukces. Wielka praca, ale wygląda na to, że było warto. A tak na marginesie: w zeszłym roku pisałem recenzję phonostage Linnarta dla MHF, takiego dwupudełkowego, był bardzo dobry. Czy ten nowy to jakaś wersja tamtego, czy zupełnie nowa konstrukcja?

Teraz zauwazylem, ze Zontek podparty byl na twardo.

Na bazie moich doswiadczen stwierdzam, ze zagralby lepiej na miekkim podparciu.

Ja już sam się pogubiłem jak to w końcu jest, myślę że tu ma duże znaczenie konstrukcja podłogi. Na targach było wyśmienicie nawet mi jeden ekspert pukał mocno w plintę w trakcie odtwarzania i nic nie pyknęło czy przeskoczyło...... ale oczy mu się szeroko otworzyły ze zdziwienia. W domu też ostatnio przed wyjazdem zrobiłem przemeblowanie bo mi się robiło sprzężenie zwrotne na dotychczasowym stoliku z marmurową płytą, jak tą płytę wrzuciłem na wierzch racka a na nią postawiłem gramofon to nagle problemy zniknęły, ale tam jest ze 200kg.

Phono Mirka to nowa konstrukcja, jak mi wyliczył koszt samych podzespołów to lekko nogi mi się ugięły, ale jak to gra to już widzę uzasadnienie.

Czyli sukces. Wielka praca, ale wygląda na to, że było warto.

Sukces to będzie jak chociaż mały procent z tych nowych kontaktów przełoży się na konkretne zamówienia, w każdym razie mam wiele satysfakcji że produkt tak wpadł w oko i w ucho zwiedzającym a szczególnie ludziom z branży i niedoścignionej konkurencji bo tacy też przesiadywali nawet nieco dłużej w naszym skromnym pokoju.

Czyli sukces. Wielka praca, ale wygląda na to, że było warto. A tak na marginesie: w zeszłym roku pisałem recenzję phonostage Linnarta dla MHF, takiego dwupudełkowego, był bardzo dobry. Czy ten nowy to jakaś wersja tamtego, czy zupełnie nowa konstrukcja?

Totalnie nowa.

Pozdro

• Redaktorzy

Nie byłoby źle, gdyby dostępność tego phono była nieco większa, niż dotychczasowej oferty Linnarta. Linnart robi świetne rzeczy ale dowiedzieć się o nich albo kupić to nie takie proste. Mam nadzieję że uda mi się posłuchać tego nowego phono. Mój obecny to ModWright i pewnie nie będzie łatwo go przeskoczyć, tym bardziej jestem ciekaw.

Wróciłeś już?

Pozdro

No już jestem, porozwoziłem wszystkich i wszystko i po małej kolacji ze swojskim piwkiem zaglądam do kompa. Pozdro.

Nie byłoby źle, gdyby dostępność tego phono była nieco większa, niż dotychczasowej oferty Linnarta. Linnart robi świetne rzeczy ale dowiedzieć się o nich albo kupić to nie takie proste. Mam nadzieję że uda mi się posłuchać tego nowego phono. Mój obecny to ModWright i pewnie nie będzie łatwo go przeskoczyć, tym bardziej jestem ciekaw.

No bo to ze mną trzeba gadać :)

Jozwa Ty jesteś z Warszawy?

pozdro.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.